Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ricsip

    addikt

    válasz mave13 #19529 üzenetére

    Tehát 600 VA az 600 W?

    NAGYON NEM! A VA értéket kb dupla értékkel kell figyelembe venni, mint a hozzá tartozó Watt értéket.
    Pl. ha valami azt mondja 450W a fogyasztása, azt egy kb minimum(!) 900VA-t elbíró UPS fogja elbírni. De ilyenkor csak maximum pár perc (kb 5 nagyon max 10 perc) akkus üzemidőt fog bírni a UPS-ről, mielőtt teljesen lemerül az akku és kikapcsol a UPS. Nagyobb VA-t tudó UPS meg tovább fogja tudni üzemeltetni akkuról.

    Ez így persze kontár és szakmaiatlan átváltás a 2 mértékegység között. De laikusok ennyit kb. még megértenek, és a korrekt fizikai+matematikai levezetéstől meg kettéállna a szemed. Ezért az egyszerűsítés ez a 2szeres szorzó.

    Szóval van valami eszközöd ami 450Wattot fogyaszt. Ezt a címkéjén levő szám állítja, vagy egy fogyasztásmérővel ténylegesen le is ellenőriztétek? Mert lehet h. a csúcsfogyasztást írták rá és az valóban 450Watt. Viszont a működési idő 90%-ban meg 100W-al is megelégszik.
    Ha viszont a 450W az csak az átlagos fogyasztása, akkor meg kell nézni, mennyi a fogyasztás csúcsértéke? Mert az UPS-nek ezt a maximumot is el kell tudnia viselnie, ezért a maximális fogyasztásra érdemes méretezni az UPS-t. Pl. bekapcsolaskor 1 pillanatra 600W, vagy 800W, esetleg 900Wattot is felvesz?

    [ Szerkesztve ]

    -

Új hozzászólás Aktív témák