Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színes AirPods prototípusok bukkantak fel
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Nyilván nem egy internetes fórum alapján fogom eldönteni, hogy mit vegyünk. Csupán azért mondtam, hogy ez 100% - osan tervbe van véve - talán még ebben az évben - hogy mindenki tudja: nem a levegőbe beszélek, amikor megkérdezem a véleményeket. Vagyis nem flamet akarok kirobbantani. Bár ugye volt egy kis hajlam ez irányában, de még idejében elült.
-
Terminus_
aktív tag
Többen mondták és teljesen jogosan, hogy egy ilyen dolgot nem szabad egy internetes fórum alapján eldönteni, hisz nem tudhatod valójában ki mire alapozza a válaszát. Én is csak azt tudom neked tanácsolni, ha már tanácsot kértél, hogy ezt olyan szakemberekkel vitasd meg, akik nap, mint ezzel foglalkoznak. Annak ellenére, hogy munkámból kifolyólag minden nap ilyen gépekkel dolgozom (és biztos vannak rajtam kívűl itt még páran), a te problémádra nincs rálátásom, így nem lehet megmondani mit tegyél. Csupán az eredeti kérdéshez volt véleményem, amit még az elején le is írtam.
-
joysefke
veterán
hidd el, tudom, honnan indult az intel, amikor ibm már egy IT-s atyauristen volt.
de te is leszálhatnál már erről az 'i love amd' dumáról. az is csak egy cég, ugyan ugy mint a többi, és ugyanugy a userek pénzére fáj a foga. aki meg azért vett anno P3-at mert aszitte, hogy szebbek lsznek a weblapok (volt ilyen) az hülye, de nekem nem fáj, hogy más hülye... mindenki foglalkozzon a sáját dolgaival, abba dumáljon bele, amihez ért, és nyugisabb lesz a világ. -
Adi
senior tag
Akkor most jól megkavarlak. :)
Felejtsd el a Humansoftot, trehány és megbízhatatlan bagázs. Mint esetleg már olvastad itt a fórumon, egy felsőoktatási intézményben dolgozom rendszergazdaként. Tavaly (2002) év végén 4 Dell szerverre (3 db. Tualatin P3 és egy duál P4 Xeon) kértünk tőlük árajánlatot, előtte a honlapjukon összeraktuk. Ott a nem közbeszerzéses összeg olyan 6-8 milla környékén volt, tehát nem aprópénzt szórtunk volna el náluk.
Hetekig ígérgettek, hogy visszahívnak, küldik az árajánlatot, de igen, holnap reggel már mindenképpen, még ma odaszól a kollégáinak, hogy csinálják meg, stb. Mivel szorított az idő, ezért hagytuk őket a francba, senkinek nem ajánlom. :(((
Ellenben a Getronics, mint a másik Dell-disztribútor, korrekt és gyors volt; bár végül Fujitsu-Siemens gépeket vettünk, mert azok kb. 1 millióval olcsóbbak voltak együtt. -
ebx
aktív tag
Az IBM nem új legény a piacon, és nem hiszem, hogy instabil dogokkal kísérletezne.
-
L3zl13
nagyúr
IBM-et nagyon nem ajánlgatja senki. Hogyhogy?
-
HiperG
addikt
Én még mindig Opteron javaslok és NEM!, NEM! és NEM! instabil...
-
törölt tag
Létezik olyan gyárilag épített ''low-end'' szerver amiben Celeron van? Ne röhögjetek légyszi csak kíváncsi vagyok milyen lenne :)
-
X-COM
nagyúr
nemtom mi bajod, a konzervatívok is alkothatnak véleményt, nemde?
ráadásul én, hülyézés, barmozás, lesajnálás nélkül tettem -
HiperG
addikt
Gondolom a mélyen tisztelt szakértőink otthon tesztelgetik az opteronjaikat és nagyban fagy nekik...
És ki mondja, hogy csak a régi dolgok jók...
Elfeledkezünk a K8 forradalmi újításáról, najó mind1 aki hülye vessen magára... -
HiperG
addikt
AMD instabil? BAROMSÁG!
[L]http://www.opteronics.com[/L] <- ezt olvasgasd szorgalmasan...
Én Opteront ajánlok:
-64 bites (2.6os linux kernel már húzza is)
-gyorsabb
-kevesebbet fogyaszt -
Superman
nagyúr
Köszönöm a hozzászólásokat emberek. Nem volt tervbe véve egy flame kirobbantása, én mint őstag ezt már jól ismerem. Pusztán a véleményekre voltam kíváncsi.
Talán az utóbbi időben nem vagyok elég világos, mert hiányoznak a szmájlik az írásaimból, de amikor azt írtam valakinek válaszul, hogy az AMD Opteron ezek szerint instabil, azt nem gondoltam komolyan.
A gond az, hogy nálunk a cégvezető mindenbe belmenne, ha rádumálják. Ez alatt azt értem, hogy a Dell gépét egy másik cég 1900000 HUF - ért kínálja, holott listaára 2099$, de még ha a magyarországi árat vesszük és egy jobb kiépítést, akkor is ''csak'' 1600000HUF. Azt hiszem 300000HUF már elég szép pénz ahhoz, hogy el lehessen gondolkodni egy másik cégtől való beszerzésen. -
X-COM
nagyúr
noigen, de tudomásom szerint sem a dell sem a fujitsu-siemens nem gyárt amd alapú servert, sőt a dell semmiféle amd alapú cuccot
most lehet vitatkozni, hogy le vannak fizetve, vagy csak egyelőre nem bíznak benne -
Adi
senior tag
Ez itt nem arról szól, hogy az AMD instabil-e, vagy sem. Gémer Pistike gondolkodásmódja ez (már megbocsásson mindenki, akinek inge), hogy milyen proci legyen egy szerverben. :) 533 MHz-re az Intel 7501 már emlékeim szerint duál prociig biztosan jó.
További lényeges dolgok:
- redundáns táp, az egyes modulok külön UPS-ről lehetőleg, az UPS-eket a szerver figyelje ofkorsz
- ha nagyon advancedek akarunk lenni, akkor runtime RAM-cserét biztosító cucc, a nagyobb ServerWorks chipsetek támogatnak ilyen funkciókat (vagy csak kikapcsolják a rossz RAM-ot?)
FONTOS!!!
Valamilyen automatizált biztonsági mentés!!! A RAID nem helyettesíti a mentést!!! Szalag, jó minőségű írható CD, amelyiket jobbnak gondoljátok. A mentéseket fizikailag máshol, messze tárolni, ha pl. leég az iroda, ne vesszen el minden adat kompletten (vagy tűzbiztos páncélszekrényben).
Na, hirtelen ennyi ömlött ki belőlem. :DDD -
rzoli
senior tag
Szóval vegyétek észre, hogy nem elsősorban az AMD-t védem, hanem konkrét dolgokat szeretnék olvani!
-
rzoli
senior tag
Az én olvasatomban a a vélemény egyszer lehet a tapasztalataim, ill. tesztek alapján levont következtetésekből létrejött vélemény. Ezt alá tudom támasztani egy vita során...
Ill. pl. ebben a fórumban a vélemény lehet, valami megfoghatatlan valami: Hallottam, a szomszédék Pitikéjének a haverjától, hogy az AMD szerverek, hót gagyik.
Ha jól emlékszem egyetlen ember írt olyat, hogy 2-5 hetente kell szervizelni az általa ismert AMD szervert. Ez mondjuk kib.. sok. De kíváncsi lennék arra is, hogy miért?
Z -
rzoli
senior tag
Akik így leszóljátok az AMD szervereket, hányan üzemeltettetek legalább 2-3 AMD szervert, hogy így tudtok általánosítani? Vagy ez csak ugyanolyan városi legenda, mint hogy: ''az intel procik megbízhatóbbak, az amd meg melegszik''?
Godolom mindenki tudja melyik flame topicból idéztem?
Legalább valami érvet, tapasztalatot, linket mutassatok, ahol konkrétumokat lehetne olvasni!
Z -
Szerintem egy ilyen költséges szerver beszerzését, nem az itteni fórum alapján kellene eldöntened.
Az AMD Opteron szerver processzor instabil? Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy ez valóban egy komoly HW site fórumja-e, vagy inkább az óvodában a Pistikének Intelje van és az a legjobb, szintű fórum.
Keresd meg egy olyan cég képviseletét ami forgalmazza mindkét processzort, és beszélgess olyanokkal akik valóban használnak szervereket, és nem csak pletyka szinten, hallottam erről arról beszélnek, hanem gyakorlati tapasztalatuk is van a témában. -
iwu
addikt
hi!
szerintem mindegy, milyen platform. az a lényeg, hogy milyen szolgáltatást nyújt a cég, ahol veszed. (a csudi csiftek tápok is el szoktak füstölni, olvastuk már itt több topikbanm, pedig az az isten...ergó egy dual X is elfoshat...)
nálunk úgy van a szerződés, hogy 4 órán belül ideér a szaki, ha nagy a gáz 24 óra van a megoldásra, legyen akár a komlett szerver cseréje adatmentéssel együtt...
az építésről meg annyit, hogy nem érdemes (az egyik ügyfélnél valami 2 procis p3 van, scsi cuccokkal, és sokkal lassabb, mint a másik ügyfél p166!!!!! gyári szervere - oracle adatbázismüveletekről van szó)
ÜdW! -
Goose-T
veterán
''ami valóban a proci hibája''
Egy szerver nem csak prociból áll. Be kell látni, hogy az AMD-s chipsetek szedett-vedett, inkompatibilis, gagyi cuccok. Senki sem foglalkozott komolyan vele, mit lehetne várni tôle? Egy szervernél nem lehet megengedni, hogy mondjuk 2 hónapot várj egy driver-patch-re, ami megold 3 problémát, de újabb 10-et idéz elô. -
Skica
őstag
Ha szerver csakis INTEL!
-
Sunzi
aktív tag
-
Sunzi
aktív tag
Amúgy, ha adatbázis szerver lesz, akkor javasolnék több vinyót, illetve az Oracle esetén vannak ajanlott RAID beállítások. Külön array a rendszernek, külön a log adatbázisnak, stb...)
Ha pénz nem számít, minimum egy 5 diskes RAID5-el nyitnék, ha belefér több winyó, akkor több tömb, kevert típusokkal..
Mekkora effektíve a hatalmas adatbázis? Meg gondolom, ráhagytok rendesen, hogy egyhamar ne kelljen bővíteni.
Üdv.
S. -
Sunzi
aktív tag
-
laxius_
tag
Szerintem ne AMD-t vegyel.
-
Veron
addikt
Nez be ide:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=27566
ugyan ez a tema: MO-n servernek milyen gepet erdemes venni.
Sztem kb hasonlo igenyeitek vannak... -
Superman
nagyúr
Rendben. Én is a márkásra hajlok, de érdekes megfigyelni, hogy míg játékra mindenki AMD -t ajánl, addig erre a célra már instabil lesz és inkább Intel. Ez nem flame, de az Opteronnal szerelt gépeknek is elég impreszív a mutatójuk:
''APPRO 2100H server series featuring AMD's next
generation Opteron™ processors is a high-density
rack-mountable server platform that meets the
diverse and demanding needs of today’s super-compunting
industry and enterprise-class computing
environments. This server platform also addresses
today’s business needs by delivering simultaneous
32-bit and 64-bit computing. The Appro 2U servers
provide up to 8 hard drives and 3 add-on slots can
be easily integrated. It provides excellent performance,
expandability and availability, making it ideal for multi-server
environments such as cluster head nodes, front-end
solutions, e-commerce, domain controllers, exchange
servers, web servers, database servers and web-hosting
servers.
Benefits and Value
n Reliability : Design to run cool and efficiently
in demanding rack conditions
n Ease of Deployment : Pre-tested and qualified
for plug-and-ship
n Affordable : Enterprise-class solution
at a great entry-level price point
Features
n Rack mountable 2U form factor
n Dual AMD Opteron™ processor 200 series
n Simultaneous 32-bit and 64-bit computing capability
n HyperTransport™ Technology
n Adjustable slide rails for easy service
n Superior cooling
n Tool-less access to chassis, memory, HDDs,
PCI card, blowers, and power supply
n PCI-X support
n Up to 8 swappable HDDs
n Up to 16GB of DDR SDRAM
Optional Features
n Dual channel Ultra 320 SCSI on-board controller (SCSI option)
n Dual channel ATA 133 on-board controller (IDE option)
n 8 port S-ATA controller (S-ATA option)
n Dual integrated GbE ports supporting PXE boot
n Slim CD-ROM, FDD, DAT
n Windows and Linux support
Appro 2U Servers
Appro 2124H
Appro 2128H
Appro 2U back view
High-Performance, Density Optimized Servers
Full length
PCI add-on card
Dual AMD Opteron™ CPUs
500W hot-swap power supply (1+1)
(Opteron optimized)
4 hot-swappable
fans inside
Slim CD-ROM
8 swappable
HDDs
Patent pending
slide rails''
Valszeg Intel lesz belőle, talán Dell. -
X-COM
nagyúr
én a delles xeonra tenném le a voksom
-
LukE
veterán
AMD dual chipsetje elég régi, meg már talán lassúnak is lehetne nevezni.
Brand gép tuti drágább, és csak némi támogatást kapsz hozzá. Szülő munkahelyén AS400-as gépen behalt raid tömb, és pár hónapnyi anyagnak annyi. Pedig elég sokat fizettek érte. (mondjuk hogy miért is nem volt mentés...)
Volt itt valami szerveres topik nemrégen, abban írta valaki, hogy apache dual HT xeonokon fut a sok kis erőforrás igényű szál, dual AMDn meg az adatbázis a kevesebb, de erőforrás igényesebb szál miatt. -
Terminus_
aktív tag
Én nem raknék össze szervert inkább rendelnék valami bikás brand cuccot. Általában helyszíni garanciát adnak rá, és úgy érzem ez egy fontos szempont tud lenni ellenben a saját összerakással, ahol, ha para van akkor igencsak meg tudsz izzadni. Részemről én egy Xeon alapú brand pc melett tenném le a voksomat, ha a cégemnek kellene a gép.
-
azzio
aktív tag
szerinted? vállalhatja egy ilyen igényekkel rendelkező cég a kompatibilitási és stabilitási kockázatot? akkor?
-
Superman
nagyúr
A kérdés a következő: adott egy fuvarszervező cég hatalmas adatbázisa, Oracle alapokon, plusz egy integrált vállalatirányítási rendszer. Kérdés: az alkalmazászerver/adatbázisszerver számára melyik lenne jobb:
egy duál prockós DELL Poweredge2600 2XXeon 2,4GHZ, 3X36GB SCSI HDD, 6GB Ram
vagy
egy duál processzoros AMD (lehet 3000+ is a pénz is lényegtelen), vagy egy AMD Opteron,stb.
Továbbá: hogyan jövök ki jobban: ha kész gépet vásárolok, vagy magam állítom össze a cuccokat (bár ez félig - meddig költői kérdés). Hajlanék az AMD felé, csak erről a vezérigazgatót is meg kell győznöm. Szóval ez nem elméleti kérdés, hanem nagyon is gyakorlati, kérlek írjatok javaslatokat.
Aktív témák
- OnePlus 15 - van plusz energia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Samsung kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Jogász topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- Gamer : RTX 5070 12GB / 32GB DDR4 / Intel i5 14400 / 1TB NVME SSD /
- Eladó Mini-ITX i7-4790K Félkonfiguráció ASUS Z97I-PLUS, 16 GB RAM DDR3 1866MHz
- Eladó Mini-ITX i7-4790K ASUS Z97I, 16 GB RAM,120Gb SSD,500W táp,Thermaltake Water 120mm vízhűtés
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest