- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Vesztor87 #86077 üzenetére
Mondjuk mi is csak nap közben vagyunk zajosak, este mindegyik gyerek alszik. Előző lakásban jártunk úgy, hogy zajos jogász hallgatók költöztek alánk albérletbe, akik hitték, hogy joguk van hajnal kettőkor is úgy üvöltetni a zenét, hogy még a rendőrség csengetését, szirénázását, üvöltözését, dörömbölését se hallották meg. Aztán amikor rájuk törték az ajtót, és ehhez zsinórban három hajnalban előtte a főbérlőt is gondosan odahívtuk, harmadszorra a főbérlő kisbusszal érkezett, és azonnal bepakolta mindhárom faszt a cuccaikkal együtt, és elszállította valamelyiknek a szüleihez.
-
martonx
veterán
Buék!
-
martonx
veterán
Boldog Karácsonyt minden kedves topik lakónak!
-
martonx
veterán
huh a konyhai szagelszívós kálváriámnak őj fejezetéhez értünk. Ritkaság próbált segíteni, az elektromos részeket szét is szedtük, viszont kiderült, hogy ehhez a kiszereléshez a konyhabűtort is szét kell bontani.
Szóval végül kerítettem konyhabútoros céget, akik vállalják a szétszedést, összerakást.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, tippeket! -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #85957 üzenetére
Hát, egyelőre még a gép típusát se találtam meg, valamilyen Teka kürtős, konyhabútorba beépített elszívó. Pár napnyi csúnya zörgős hang után megszűnt az elszívás, noha 15 éves a cucc, szóval annyira nem lepődtem meg rajta. A szervízben azt mondták, hogy biztos meg tudják javítani, csak le kellene szerelnem, és bevinnem, és esetemben itt kezdődnek az igazi problémák
Majd jelentkezek, hogy mi lett a történet vége.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #85953 üzenetére
Hát ez az, hogy nem vagyok egy műszaki ember. Elsőre ki kellene kötni a vezetékeket, utána lecsavarozni. Aztán, ha visszahoztam a szervízből, akkor ugyanez visszafelé. De lehet elsőre megpróbálok apukámmal nekiesni.
-
martonx
veterán
Sziasztok, tudtok olyan szerelőt, aki konyhai pára elszívót segítene le-fel szerelni?
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
pulutodurumo #85875 üzenetére
Ah, így már meg van! Köszi!
-
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #85803 üzenetére
Én már 6 éve nem Szegeden dolgozok programozóként. Évente átlag egy állásinterjúra visszajövök, mert mégis csak jó lenne Szegeden dolgozni, de a fizetési igénynél mindig elvérzik a dolog.
-
martonx
veterán
Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nálam most telt be a pohár. Köcsög PH kedvéért, csak a PH-n kikapcsolva tartom az adblock-ot (egész pontosan ublock origin), erre az utóbbi napokban elkezdte feldobálni a kapcsold ki az adblockered üzenetet, miközben hónapok óta nézem a kismillió kéretlen kretén reklámot az oldalukon, csak hogy ezzel támogassam őket.
Nálam ezzel a balfaszkodással elérték, hogy visszakapcsoljam az adblockot, és kapják be
Ha meg emiatt lesz használhatatlan az oldaluk, akkor így jártak. -
martonx
veterán
válasz
quailstorm #85761 üzenetére
Zseblámpákba, illetve xbox kontrollerekbe szánom. Alapvetően az 1.6v vs 1.5v az bő 5% eltérés felfelé. Megértettem, hogy az 1.6v az valójában 1.8-1.9-ről indul, ami viszont már 20% plusz, és onnan esik le gyorsan 1.6V környékére, majd aztán persze még lejjebb.
Meglátjuk, milyen lesz ez a gyakorlatban. -
martonx
veterán
válasz
quailstorm #85759 üzenetére
Hoppá, gyorsan rendeltem is, jövő februárra ide is ér.
-
martonx
veterán
válasz
Agyasima #85635 üzenetére
Az új is főleg torrentezésre lesz használva. Sajnos a régi a fullhd filmek streamelésénél már erősen szenvedett, és a Transmission is hosszú percekre ki tudta fektetni.
Viszont fura ez a QNap, elvileg sokkal többet tud, de valahogy a kis faék Zyxel sokkal jobban kézre állt. Meg a Qnap-ra nincs Transmission (ahogy olvasom valahogy hackelni lehetne rá, linux-os parancssorból konfigurálgatva, szóval no way), ami az én szememben hatalmas negatívum.
Saját fos Downloadere van, amihez nincs külsős GUI egyenként kell hozzáadogatni amit le akarok töltetni vele.
Szóval ne vegyetek Qnap NAS-t! -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Sziasztok, megjött az új NAS-om, így a régi hamarosan eladósorba kerül. Zyxel 325v2. Vajon mit érhet így 5 év 7/24 futás után? 5-10K?
-
martonx
veterán
Tudtok-e olyan szakit, aki konyhai szagelszívókkal foglalkozik? A mienknek gyanús hangok jönnek a motorjából.
-
martonx
veterán
válasz
azbest #85544 üzenetére
Nem wifin nézem, és igen van plusz routerem, de az egy tp-link archer c9, nem hiszem, hogy az lenne a szűk keresztmetszet.
Próbáltam az antenna hungáriát is, annál is hasonló eredmény jött ki.
Hm, mondjuk a NAS-on közben némi torrent valóban futkározik a háttérben, de annak inkább a feltöltést kellene csökkenteni, mintsem a letöltést.
Viszont a ping-em most csak 5 lett, a Hostingbazis serverrel kipróbálva a sebességet.
Na mindegy, ez a 350/310 se rossz végülis, legalábbis tekintve, hogy havi 200Ft-tal olcsóbb, mint az invitel eddigi 120/30-asa. -
martonx
veterán
válasz
totya694 #85532 üzenetére
A win10 teljesen elment abba az irányba, mint a mobil OS-ek, hogy be kell jelentkezni, és minden a userhez kötődik. Legalábbis nekem félig laikusként így tűnik. Ha emlékszel, legutóbb, mikor az új gépemet raktuk őssze, még win10-et is vettem előre, aztán kiderült, hogy az se kellett, mert legális lett rajta a windows. Szóval lehet benne valami, hogy mostanra a userhez kötődik minden MS vonalon.
Na, és pont ezért használok én Edge-et. -
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #85495 üzenetére
Ha magánszemély vagy, akkor tényleg a kutyát - macskát nem érdekli, hogy jogtiszta-e a windowsod, azon kívül, hogy az MG jogtisztának látja, és jönnek rá rendszeresen az update-ek. Ha magánszemélyként tényleg oda eszkalálódik bármilyen probléma, hogy már azt kell bizonygatnod, hogy a windowsod jogtiszta, akkor igazuk van a többieknek, hogy az már csak a legkisebb gondod lesz, a sok egyéb büntetési tételed mellett
Azonban, ha cég vagy, akkor nagyobb eséllyel bele tudsz futni, valami szoftver eredetiség igazolós kínlódásba, ez esetben lehet értelme annak az ügyeskedésnek, amit Totya javasolt. Ugyanakkor ha cég vagy, szvsz az már rég rossz, ha a cég clashflow-ja azon múlik, hogy tudsz-e kétes forrásból jogtiszta windowst beszerezni, vagy megvetted normál áron boltban számlával.
Összegezve, ha magánszemély vagy (beleértve az egyéni vállalkozót is), akkor nincs mitől tartani, abbahagyhatod a téma körüljárását. Ha cég vagy, akkor inkább menj vedd meg a boltban számlával normál áron.
-
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #85470 üzenetére
Miért, ha a laptopot windows-al veszed, arra hol vetted a windowst? Arról sincs papírod. Amíg maga a Microsoft szerint jogtiszta a windows-od, addig mást se érdekel, hogy tudod-e számlával igazolni.
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #85452 üzenetére
Igen, megdöbbentő, de ezek működnek, és legális windows 10-et eredményeznek. Egyedül annyi velük a trükk, hogy megvételük után pár héten belül fel kell használnod, különben elenyésznek.
Mondjuk, hogy honnan kerítik az emberek ezeket a win10-es filléres licenszeket, azt elképzelni se tudom. Tuti valami kiskaput használnak ki a mennyiségi licenszelésnél (cég megveszi a mennyiségi licenszet, attól kezdve magának tud újabb licenszeket generálni, és szvsz élelmes rendszergazdák ezeket árulják). -
martonx
veterán
válasz
Agyasima #85374 üzenetére
Nem az a 4 mondat alapján minősítem, sőt szerintem nem is minősítettem. Múltkor AR szemüveget keresett lóhalálában, rá egy héttel árulta. Meg azok alapján, amiket árulni szokott, felötlött bennem, hogy félig poénosan megkérdezem, nem-e inkább a vásárlói szokásain kellene változtatni, és nem minden hülyeséget összevásárolni?
Esetleg egy ismerősnél kipróbálni előbb valamit, mint rohanni megvenni, utána meg árulni, visszakuncsorogni a boltba stb...
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #85349 üzenetére
Nem a laptopszalon, az a vicc, hogy annak semmi köze hozzá (vagy nem tudom, hogy az áfa mentes telefonok közül mennyi került értékesítésre a laptopszalonon keresztül, mivel se az áraik nem voltak gyanúsan olcsók a mobiloknak, se nem ez volt a fő profiljuk, gyanítom, hogy kb. semennyi).
Viszont a laptopszalon egyik tulajdonosa benne volt, így aztán zárolták a komplett laptopszalont (üzleteket, készleteket, mindent) ha jól tudom. -
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #85346 üzenetére
Nem mint esetleges, hanem az a kapocs. Ami számomra még kérdés, hogy ez 100%-ban magával rántja a szegedi laptopszalont is, vagy némi brand váltás után menni tudnak a dolgok náluk tovább.
De ebben Boba, Totya tudna pontosabbat mondani. -
martonx
veterán
válasz
FoxiestFox #85340 üzenetére
Nagyon remélem!
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #85249 üzenetére
Igen, mert reggel próbálj meg időre felkészíteni és elvinni 4 gyereket (ebből 2 lány, értitek: jaj mit vegyek fel, hogy áll a hajam stb...). Aztán az iskolában elég ha van két norvég, meg egy bukott gyerek a 25 fős osztályban, máris azon veszed észre magad, hogy nem győzöl a gyerekkel tanulni, ha akarod hogy bármire is vigye, mert az iskolában semmire sincs idő, leszámítva, hogy az alacsony fizetésű, gyerek gyűlölő tanárok az osztályokon vezetik le a gőzt.
De ez még semmi, iskola után kezdődnek az igazán jó mókák, mikor 3 gyereknek (hál isten a legkisebb még csak 4 éves, 5 éves kortól szoktuk az úszással kezdeni a külön órákat) kell 3 felé különórákra menni (balett, karate, úszás, fuvola, zongora, külön tanár stb...) és oldd meg, hogy mindenki mindenhova odaérjen, vigye magával a felszerelést, onnan hazaérjen.
Utána pedig már nincs más hátra, mint otthon átnézni (elérni hogy átnézzék), a házikat, tanulni valót, jaj technika órára milyen balfaszságot kell bevinni stb...
Elmebeteg. Ehhez képest az óvoda egy felüdülés volt.
És ezért várom a középiskolát, mert a legnagyobb már kezd önállóan mozogni, azaz már látom a fényt az alagút végén -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #85231 üzenetére
Bárcsak igaz lenne az elméleted. A mai napig is a legnagyobb gyerekkel van a legtöbb macera. Néha komolyan én se tudom, hogy lehet ezt bírni. Bár mi már minden elvünkről lemondtunk, a napi túlélés a cél.
-
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky #85207 üzenetére
Mondjuk esetemben a Pest is szóba jöhet nyilván, csak gondoltam nincs érdemi különbség árban. 10 nm-nyi kültéri járólapról beszélünk.
Egyúttal köszönöm mindenkinek a tippeket, javaslatokat!
-
martonx
veterán
Szegeden (vagy környékén) ti hol vennétek kültéri járólapot? Van valakinek valami tuti beszerző helye, ahol normál minőségű (nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább) járólapot az átlag burkolós cégektől olcsóbban lehet venni?
-
martonx
veterán
válasz
Agyasima #85114 üzenetére
A tengerparti nyaralós helyeken pl. nem sok arab volt, akik meg voltak azokkal semmi gond nem volt (leszámítva, hogy nekem speciel furák a burkában fürdő nők, de ez legyen az ő bajuk). Viszont Bordeuax-ban az óváros sétálós főutcáiban mindenhol olyan hugyszag van, mint pesten a leglepukkantabb aluljárókban. Csöveseket sehol sem látni, viszont az arabok simán megállnak bárhol fényes nappal, a főutcán, és már hugyoznak is. Miközben Magyarországhoz képest rengeteg ingyenes, és tökéletesen automatizált nyilvános WC van.
A másik az internet, Bordeaux mellett laktunk egy faluban, azt hittük, csak ott szar a térerő + mobil net. De nem. Bordeaux főterén az emberek a fejük felett köröznek a telefonjukkal, hogy sikerüljön mobil netet fogniuk, mint nálunk a hegyekben a 2000-es évek elején, amikor térerőt vadásztunk.
Nyilván 2 hét alatt, nem jártuk be a komplett Franciaországot, csak a dél nyugati részét, és ennyiből nem feltétlenül lehet általánosítani. Csak hoztam két példát, hogy mi az, ami miatt idén úgy jöttünk haza, hogy bármikor elismerem, hogy jobban élnek, de már közel sem olyan ég és föld a különbség itthon és Franciaország között, mint 15 évvel ezelőtt. -
martonx
veterán
válasz
Agyasima #85105 üzenetére
Pl. 15 évvel ezelőtt az internet nyugaton olcsó és fasza volt, nálunk meg drága és szar. Most nálunk kb. mindenhol több száz mbps-ek rohangálnak, náluk meg pont ugyanolyan maradt a sávszélesség, mint 15 évvel ezelőtt. Mobilnet terén is döbbenetesen le vannak maradva hozzánk képest. Pontosítok, Franciaországról beszélek, ahhoz van jó összehasonlítási alapom. Aztán tagadhatatlanul ott vannak a nagyvárosokban az arabok, akik simán megállnak a sétáló utcán is oldalba hugyozni a házakat. Ettől még nyilván közel sem olyan probléma a migráns téma, mint ahogy azt a kormánypropaganda nyomatja, de érezhetően sokat romlott az arab helyzet.
De mondom, ettől még nem azt mondom, hogy Magyarország hirtelen jobb hely lenne, mint Franciaország, mert nagyon nem, csak azt mondom, hogy míg 15 évvel ezelőtt úgy jöttem haza Franciaországból, hogy hú meg há, most úgy jöttem haza, hogy hát azért összességében még mindig jobb nekik, de semmi hú, meg há. -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #85076 üzenetére
Szárítógépezés után a vasalás határozottan könnyebb (vagy bizonyos ruháknál akár ki is hagyható), feltéve hogy gyorsan kiszeded belőle a ruhákat.
A mi esetünkben nem ritkán előfordul, hogy a tiszta ruha lendületből bent marad a mosógépben, és mondjuk egy nap távlatából moshatjuk ki újra a belebüdösödött ruhákat. Szárítógépnél nem dráma, ha benne marad a ruha, csak a gyűrött ruhát nyilván macerásabb vasalni. -
martonx
veterán
válasz
Vesztor87 #85067 üzenetére
Nekünk kondenzációs szárítógépünk van. Vannak mosós napjaink (heti 3-4-szer), amikor napi 2-4 mosás-szárítás is lemegy, nyáron nem használjuk, helyette a légkondi zabálja az áramot
Összegezve nekem nem tűnt fel, hogy érezhetően megdobná a villanyszámlát. Ahogy látom az áruk kb. a fele a hőszivattyúsoknénak. Az egyetlen különbség közöttük (laikusként persze) az áram fogyasztásuk.
Ez a cikk szerint fogyasztásban fele - harmada egy hőszivattyús szárítónak a fogyasztása a kondenzációshoz képest. [link]
Azaz neked kell tudnod, hogy ha heti 2-3-szor mostok, akkor teljesen felesleges a felárat kifizetni, mert sose fog visszajönni a különbözet. Ha napi 2-szer mostok, akkor 1-2 év alatt vissza tud jönni. De nyilván ezek nagyon átlag számok, neked kell őket kiszámolnod, és konkretizálnod.
Mondjuk az a vicc, hogy a mi esetünkben annyira sokat megy a mosógép, szárítógép, hogy a szárítógép kezd komolyan amortizálódni (most olyan bő 3 éves, gyors fejszámolás után olyan heti 6-16 szárítást csinálunk vele, akkor legyen átlag 11), azaz szerintem 1-2 éven belül újat kell vennünk. Amikor szintén nem mindegy, hogy mennyiből veszem meg az újat. Azért legközelebb lehet elgondolkodok a hőszivattyús szárítógépen, amennyit nálunk megy, valószínűleg viszonylag gyorsan visszahozná fogyasztásban az árkülönbözetét.
Másrészt a mostani kondenzációs meg a lakás egy kevéssé fűtött részén van, és télen olyan jó meleg van körülötte -
martonx
veterán
Sziasztok,
Napkollektorban gondolkozok (ha már van melegvíz tároló tartályunk a padláson), páran elég tájékozottnak tűntek napelem, napkollektor témában. Légyszi küldjétek el, hogy nálatok milyen cég csinálta a rendszert. Némi webes kutakodás után, vajon jól gondolom, hogy napkollektor olcsó dolog, és a padlófűtésünkkel, melegvizes tárolóval együtt kb. kinullázná a fűtési költségünket?
-
martonx
veterán
válasz
#PeTeY# #85018 üzenetére
polytherm kft olcsónak nem mondanám őket, de ha közelre sikerül tőlük időpontot kapnod, akkor megbízhatóan kijönnek, és profin szerelnek.
-
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky #84984 üzenetére
Szvsz sokkal jobb lett a PH az új mobil baratább dizájnnal. Én jó ideje szívesebben nyitottam meg a mobilarenat, mint a pht. Most végre a pH is megkaptam a jobb kinézetet. Miért kell rögtön vissza sírni a régit, ha valami megújul?
-
martonx
veterán
Bakker, kétszer maradtam le a viharról. Állítólag tegnap este pesten volt óriási vihar. Ma feljöttem, még eső se volt útközben, erre délután hallom, hogy Szegeden volt óriási vihar.
-
martonx
veterán
Hehe, napelem témában a legaktuálisabb infóm: Feleségem kollégája valami pályázat keretében napelemesíti a régi kertes házát. Mivel pénze nem sok van, ezért 30 évre hitelt vett fel, aminek a komplett kitörlesztése 5 millió Ft lesz.
Viszont a villanyszámlája havi 9.000Ft.
Azaz gyors számolás után, ha ettől kezdve minden hónapban 0Ft lesz a villanyszámlája (ami egyébként nem tudom mennyire reális, a hűtőszekrény szerintem akkor is fogyaszt áramot, ha éjszaka van, meg feltételezem egyébként is van valami alap díj a villanyszámlában), akkor röpke 46 év alatt vissza fog jönni neki a befektetése.
Zseniális. És komolyan, boldogan mesélte, hogy hitelt vett fel, és végülis mi az az 5 millió Ft 30 év alatt, ha közben meg nulla lesz a villanyszámlája.
Engem egyébként érdekelne a napelem téma, csak hát a társasház nem nagyon vevő rá, így igaziból még addig se jutottam el, hogy komolyabban utána nézzek, hogy esetünkben mibe kerülne, csak ha már előjött, gondoltam megosztom, hogy van aki így csinálja, mint a fent leírt eset. -
martonx
veterán
Némi program ajánló: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-repulonap-szatymaz.html
-
martonx
veterán
Hidd el, hogy csúcsidőben romlott, vagy maga a csúcsidő is szélesebb tartomány lett. A linkelt adatok is ezt mutatják.
És tudom, hogy már sokszor leírtad, hogy direkt nem csúcsidőben mész, mi csak Luighival arra próbálunk rávilágítani, hogy hiába írod le, hogy véleményed szerint nem nőtt a forgalom, ha a véleményed teljesen irreleváns. Jó, hogy nem azt írod, hogy azért nem nőtt a forgalom, mert nézzük már meg, hogy hajnal kettőkor most is pont ugyanakkora a forgalom, mint 10 évvel ezelőtt hajnal kettőkor. Ami önmagában nyilván igaz, csak épp semmit nem bizonyít a forgalom valós méretéhezez képest.
Remélem érthetően sikerült megfogalmaznom, hogy mindkettőnknek igaza van a maga kontextusán belül, csak épp mi Lughival jóval szélesebb kontextusban fogalmazzuk meg az állításunkat, te pedig egy szélsőséges esetre. Ez a szép a statisztikában, hogy mindenki megtalálhatja benne a saját igazát
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Ricknek olvasnvaló a forgalom növekedéséről: https://index.hu/gazdasag/2019/09/02/elkepeszto_utemben_no_a_forgalom_magyarorszagon/
-
martonx
veterán
Jelentem megjöttem Prágából. Vonattal egy külön élmény volt. Na jó, elspoilerezem a MÁV tragikusan szar.
Odafelé MÁV szerelvénnyel mentünk, első osztályon utaztunk, ami olyan szűk volt, mintha heringek lettünk volna. Én ilyen vonaton még nem ültem, hogy az egymással szembe fordított székeknél összeér a szemben ülő utasok térde. Elmebeteg. Nulla utas tájékoztatás. Szerencsére a szlovák határt átlépve legalább vizet kaptunk, meg időnként egy kalauz felénk nézett. Ennél még egy fapados repülő is kényelmesebb.
Visszafelé német vonattal jöttünk. Kényelmesen, sőt elterpeszkedve lehetett rajta utazni, digitális tábla mutatta folyamatosan a sebességünket, és hogy merre járunk. Viszont, pont ez volt a bökkenő. Mutatta, hogy mennyivel megyünk: Csehországban stabil 150-el mentünk, Szlovákiában 120-135 között. Aztán átértünk a határon és 0-val vánszorgás és 100 között (többnyire vánszorgással persze). Végig menetidő szerint ment a vonat, ám csak a magyar szakaszon (Párkány - Budapest, mennyi is 100 km, vagy annyi sem?) összeszedett 33 perc késést.
Minek következtében simán lekéstem volna a szegedi átszállást, ámde hehe a szegedi járat annyira késve indult, hogy mégiscsak elértem. (igaziból az összes járat késve indult a nyugatiból, a hangosbemondó nem győzte sorolni).
Szóval engem sok év kihagyás után, ismét nem győzött meg a MÁV, hogy vonattal utazzak.
-
martonx
veterán
Én lassan 6 éve járok minden héten Pestre. Szvsz konkrétan Pest alatt érezhetően nőtt a forgalom az utóbbi 1-2 évben. 6 éve zokszó nélkül végig lehetett menni 140-el a pályán, Pesten belül meg 50-70-el, 1 óra 30 perces menetidők mindennaposak voltak (Szeged belváros és Népliget között a pontosság kedvéért). Na most egy ugyanilyen reggeli pestre beérkezés ha megvan 1 óra 50 perc alatt, akkor az már egy jó haladós reggel volt, de inkább 2 óra.
Nem azt mondom, hogy kibírhatatlan a különbség, de szerintem érezhető. -
martonx
veterán
válasz
ShadowX #84771 üzenetére
Az hagyján, tegnap ezért indult volna ismerősünk busszal pestre, akit ki is kísértünk a Mars térre. A kálvária ott kezdődött, hogy a buszra online jegyet se lehetett venni, mondván, hogy ez csak átmegy Szegeden, nem innen indul? Aztán a busz pályaudvaron ki se volt írva, hogy honnan indul Pestre a busz. Információs pultnál kellett megkérdezni. Aztán csak nem jött a busz, visszamentem, megkérdezem wtf, erre az információs kikérte magának, hogy személyesen jött ki a peronra szólni, hogy késik a busz indulása. Pedig ott álltunk, oda biztos nem jött...
Aztán a busz csak nem indult, mondtam ismerősnek, hogy én pont ezért telekocsival szoktam járni. Fogtam a mobilom a Mérey utcából 10 perc múlva induló kisbuszba foglaltam egy helyet. Átsétáltunk, beült, kisbusz elindult. És mindez 2400 Ft 1 óra 45 perces menetidővel vs rendes busz 3600 Ft 3 órás menetidővel, és a busz el se indult... Nem értem az embereket, miért szeretik szopatni magukat. -
martonx
veterán
Srácok, ha már windows licensz. Éppen a napokban vettem egy win 10 pro 64 bit licenszet, kemény 1800 Ft-ért, mivel mostanra fogytak el a legális ingyenes MSDN-es licenszeim.
Az egy gépemből csináltam kettőt, SSD, alaplap kétfelé vándoroltak, gondoltam kelleni fog a kettő közül valamelyikre új licensz. De nem így történt, én se értem miért, de mindkét gépem jogtiszta, digitálisan ellenőrzött, win10-et jelez.Szóval eladóvá vált a felesleges win10 pro 64 bit licenszem 1800Ft-ért, ha kell valakinek? 2 héten belül fel kell használni, különben elenyész. Nyilván nem tudok róla számlát adni, de maga a win jogtiszta lesz, semmi törés, trükközés nincs benne.
-
martonx
veterán
-
-
martonx
veterán
No igen, ezek miatt van az, hogy legutóbb, amikor költöztünk, és jó pár bútor, hangfal, erősítő eladó lett, egy idő után már inkább meg se hirdettem. Még most is itt áll egy 5.1-es házimozi erősítő, a bútorok egy jó részét meg évekig osztogattuk az ismeretségi körben.
Feleségem gyerek ruhákat árulgatta egy időben, aztán pont az ilyenek miatt leszokott róla. Ami annyira jó, azt vagy inkább örökre megtartjuk, vagy ha kell ismeretségi körben, akkor elajándékozzuk, különben meg megy a máltába.
Én már számítógép alkatrészt se árulgatok, Totyánál valahogy vagy megbizniszelem, hogy beszámolják egy újabba, vagy a fiókban marad örökre / családon belül ajándékozom
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Windows 11
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Augusztusi hardverszuflé
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest