- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
válasz
FehérHolló #12922 üzenetére
Nem voltam a hétvégén, mert hússütős iszogatós szombatot tartottunk ami vasárnapig tartott, de megkövetem magam, és bocsánatot kérek a fehér holló-któl.
-
szumo
senior tag
válasz
cbmfan #12896 üzenetére
3 napja szellőztetek egy P4-es gépet. Olyan cigi és penész szaga van, hogy 4x mostam kezet, miután átvettem. Kinyitottam, belül patika tisztaság van, csak az a dohos penészes cigiszaga ne lenne. Pedig holnap neki kell állnom. A tulaj azt mondta, hogy nem megy a videókártya hűtés. Meg azt is mondta, hogy ő nem mer belenyúlni. Ja és első pillantásra észrevettem a zöld/sárga földelő kábellel bandázsolt tápkábeleket. Majd holnap. Addig szellőztetés van az ablakban.
-
szumo
senior tag
válasz
cbmfan #12876 üzenetére
Isten hozott újra a mi kis mátrixunkban!
Ma telefon, rendszeres ügyfelem, egész szép forgalmat csinál, ha jön.
A múlt héten, egy lenovo netbook volt tőle nálam, amihez kért egy csajos fehér egeret a párjának. Néztünk is ki pénteken, egy aranyos fehér rózsaszín egeret, ami elég szolid. Ma rámcsörög, hogy kellene még egy egér az ő laptopjához, mert összekapott a párjával, és egy kicsit falhoz vágta a sajátját. A srác nem egy Einstein, elég sokat csinálom a gépeiket, mert gyorsan meg tudja borítani őket software-sen. De jó fej, és sokat költStol: elolvastam a linkelt leírást, lefáradtam tőle, de jó volt.
-
szumo
senior tag
Nem saját kútfőből származik
Anno jó régen, még a dinoszauruszok korában, tesómmal cefetül összevesztem, és úgy becsuktam magam mögött az előszoba ajtót, hogy mind a három üvegtábla utánam jött.
Hirtelen nagy lett a béke, gyors takarítás, meg minden, s muterom, csak akkor vette észre, mikor valamiért be akarta csukni estefelé, s átlibbent rajta a függöny.
Na akkor mondta az üveges, mikor csinálta az ajtó üvegezését, hogy ha szorgalmasak vagyunk, következő alkalommal hoz nekünk csokit. -
szumo
senior tag
Szeretem azokat a kisvállalkozókat, akiknek a lakásuk az iroda.
Vitt egy samu laser tunert, mert a gyerekek kinyomtatták, meg vitt egy fotónyomtatót, hogy az milyen jó, és most visz a fotónyomtatóba patront, mert a gyerekek kinyomtatták.
Mondtam, hogy ha elég szorgosak a gyerekek, és emiatt sűrűn visz cuccot, a gyerekek kapnak csokit -
szumo
senior tag
Nem gyengén!
Tegnap teljesen meglepődtem. Egy nyomtatópatron kombó értékesítése végett, mondom a fekete és a színes patronok árát, és ezresre felkerekítve +500HUF ot kaptam, és megköszönte a patronokat. Na ilyen is régen fordult elő velem. Onnantól kellemes volt a tegnapi napom. Pedig odakint szakadt az eső ezerrel.
-
szumo
senior tag
Más ócsóbb laptopot kér, mint az a füles
Kávét vajon főz hangvezérlésre?
De most tényleg a múltkor építettem egy stereo quad 405 -ös erősítőt, kígyóbőrös dobozba, 3 csatornás eq-s előerősítővel, és az nem közelítette meg ennek az árát. Pedig az 100W zenei teljesítmény. Vicces -
szumo
senior tag
válasz
_AnTi_ #12829 üzenetére
Láttam már sok f..zságot, de ilyenről még nem hallottam. Ha TS3 vagy Ventrilo-hoz vagy hasonló progihoz kell, állítsa be a haneszközt, és a programot rendesen, és akkor nem kellenek ilyen hüleségek.
5 éve van ugyanaz a mikrofonos fejhallgatóm, és be van úgy lőve, hogy se a tv se a környező beszélgetés nem hallatszik be, csak ha beszélek, pedig nincs is a fejemen, hanem az asztalomon van a.
De pedállal kapcsolható füles ami wireless -es. Vannak fantáziadús ügyfelek, ahogy látom.
-
szumo
senior tag
Anno én végigkövettem saját bőrömön a mobilinternet fejlődését. Kezdve a GPRS technológia megjelenésétől, majd nem is olyan rég egy Huawei E220 -assal zártam, mert már nincs rá szükségem, de még lehet
Vannak driver-es gondjai azoknak a készülékeknek, és volt elég sok hardware-es is. Egy egy firmware update, nagyon sok dolgot meg tud oldani, vagy elrontani ha nem fizikai hibás az eszköz, vagy a túlmelegedés nem tette már tönkre, mint anno az egyik enyémet.
S sajnos, némelyik hibás firmware képes összeakadni és fatal errort csinálni, mint pl: virtuális cd meghajtó, kálózati kártya, wifi kártya.
Olyanba is belefutottam, hogy egy régebbi (P4) laptop fizikai cd meghajtó driver-ét törölte telepítés közben a program, és nem lehetett használni, mert a gép nem ismerte fel a cd meghajtót. De ennél a gépnél volt, hogy ha rossz sorrendben telepítettem a drivereket, a modem állandóan szétkapcsolt.
Csoda egy dolog a huawei modem. Csoda, hogy működik. -
szumo
senior tag
-
szumo
senior tag
válasz
kraftxld #12790 üzenetére
Szerencsére nálam ilyen még egyszer sem fordult elő, igaz mint látod a harc az megvan minden esetben. De megéri, hogy én ne szívassam magamat később, ők meg hosszú ideig elégedettek legyenek. Azért csak 98' óta a szakmában vagyok hol így hol úgy.
(#12789) ^Clown: A tesók már csak ilyenek.
-
szumo
senior tag
Ne akarjatok jót tenni a rokonoknak, még ha nagyon közeli akkor se!
Tegnap felhív tesóm (1 évvel fiatalabb, és nőből van), hogy nagyon lassú a gépük. Mondom neki, ránézek. Vagy 10 perc volt mire láttam valamit a távadminisztrációból. A gép nem volt kiterhelve, a net nem volt lassú. Csak a laptop 6 éves koron túl van és az előző újratelepítés sem javított már a helyzeten. De nem is ez a lényeg. Mondom tesómnak, hogy csere érett a készülék lassan. Néztem nekik egy nem túl drága (117k) i3 -al szerelt kis aranyosságot, erre felhív ma, hogy elmegy és odahaza szétnéz, mi mennyiért kapható. Persze nem talált olcsóbban nem, hogy jobbat, de hasonlót se.
Hát azt hiszi, hogy az ember rosszat akar a testvérének?
De végül, csak rá jött, hogy velem jár a legjobban. Ezen egy fillért nem fogok keresni, sőt bukok, mert még haza is fog kelleni vinnem neki 160km-re. De hogy nem hiszi el elsőre, hogy csak jót akarok neki attól kész vagyok. -
szumo
senior tag
Pénteken lezárult egy garanciális ügyem, gép összerak, megy minden ahogy illik. Jön az ügyfél, megmutatom neki, hogy minden rendben. Mondom csak annyira kell odafigyelni, hogy ne az alaplapi d-sub csatlakozóba dugja a monitort, mert akkor nem lesz kép. Félóra múlva csörög a telefon. hív az ügyfél, hogy ugyanaz a baja a gépnek, mint mikor hozta. Pislogok nagyokat, hirtelen nem tudtam hogy sikerült-e valamivel az új alaplapot megölnie, vagy mi történt. Rákérdeztem, mi a baj, mondja, nincs kép. Kérdezem hova dugta a monitort? Mondja hogy a gépbe. Én nem élveztem a viccét annyira, de kiderítettem, hogy 20 percig nem képes megjegyezni amit mondanak neki. Átdugattam a csatlakozót, és lett kép.
Pfff.
Minek élnek az ilyen emberek, csak szívják előlünk az oxigént. -
szumo
senior tag
Hát eljött ez a nap is!
Az új feladatom, hogy egy windows mobile operációs rendszert rakjak rendbe egy okos telefonon.
Azzal a hibával hozták, hogy nagyon be van lassulva, és túl gyorsan merül.
Oprendszer megcsinálva, már csak a kért programok telepítése szükséges.Egy pillanatig elgondolkodtam, hogy nemek van-e szükségem ilyen készülékre, a jó öreg k800i helyére.
A konklúzió az lett, hogy nincs.
A GPS fogott meg benne egy pillanatra, de csak egy pillanatra. -
szumo
senior tag
Na hozzám elért az első hullám, a nem megy a PC vel kezdtem a reggelt
I'm lovin' it //ja az másik bót//
Hallod szerettem Miskolciában lakni, de nem irigyellek se titeket, se a centrummal szemben lévő srácokat.#(12631) Zofren: Örülj neki, ha évente 1x látod és vesz egy 500HUF értékű mütyűrt.
-
szumo
senior tag
Voltam cimborámnál lent egy délebbi városban, nemsokkal zárás előtt értem oda:
Srác vasággyal 40kg, lóg rajta a gatya, mert az a menő, félrefordított baseball sapi, stb...
-Szervusz miben segíthetek?
-Van egy garanciális izé, de tudod te, az a hogyishívják. (Na ekkor kezdett el cimborám feje színváltósat játszani)
-Nem, nem tudom! Van garanciapapírod?
Azt otthon felejtettem, de te biztos tudod.Én ekkor közöltem, hogy kimegyek friss levegőt szívni.
A kiscsávó még 2 percig volt bent, majd elviharzott.
Nem akartam később kérdezni mi volt, de sejtem, hogy hazaküldte cimborám az átadás átvételi papírért. -
szumo
senior tag
válasz
moorland #12592 üzenetére
Jön egy egy régebbi kuncsaft, hogy ne csak az irodájukba, hanem a gyereknek is rakjunk össze gépet. Ennek előzményei lentebb. Szerintem betelt a pohár nála.
Tavaly volt már nem tudom mikor, de talán ilyentájt, hogy szatyorban hozta a vállalkozó a gépet, hogy meg kellene javítani. Esetleg aki emlékszik, az a forrasztott alaplapi lötyögős kondis P3-asra. Amit a helyére csináltam, az mumusként jár vissza 2-3 havi rendszerességgel néha sűrűbben
.
Valószínűsítem, hogy otthon van az irodája, a kuncsaftnak, mert mindig a gyerekre panaszkodik, hogyha baj van. Volt, hogy kókányolt csupasz xp-vel hozta vissza a gépet, hogy neki nem nyitja meg a netkaput, meg ilyen olyan programokat nem talál (egy csupasz xp-n nem is csodáltam), még jó, hogy a dolgai megvoltak, de volt, hogy a gyerek szerzett másik mobil stick-et, és attól borult meg a gép lelkivilága. Olyan is előfordult, hogy 3 naponként járt nálam a gép. A luzer hiba az nem garanciális. -
szumo
senior tag
Mindenkinél csend és hullaszag?
-
szumo
senior tag
Tegnap behozott egy leányzó egy laptopot, hogy teljesen lassú, tudok -e valamit kezdeni vele.
Átnézésre nálam hagyta.
Indítom a gépet, sitty sutty feláll a winxp kipucoltam a temp-eket, frissítettem a chipsetet, megnéztem a mobilnetjét lehet e frissíteni. Ahhoz képest, hogy több mint két éve van fent a gépen a windows, semmi különösebb baja nem volt. Majdnem olyan jól ment, mint egy frissen telepített gép. Jött a leányzó a gépért, kérdeztem ki tette fel a winxp-t a gépre. Mondja, hogy a volt cégénél a rendszergazda. Mondtam, neki, hogy dícséretes a munkája, mert nagyon jó állapotban van a gépe, és figyelmeztettem, hogy januárban lejár a Nod32 license.
Amúgy elkerülnek az őrültek valahogy mostanában. Na ezt most lekopogom. -
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12543 üzenetére
Na az ilyenek vannak manapság túl kevesen.
Minden nap is jöhetne 2-3 -
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12538 üzenetére
Majd ha elvitte mind a kettőt, akkor rebegj el egy imát.
Mennyi olyat is láttunk, hogy holnap jövök a gépért!
Sőt monitort is viszek. -
szumo
senior tag
válasz
MR_Joe #12520 üzenetére
Mi Duke Nuken-t toltunk a suli hálózatán. Azon ment a harc, hogy ki üljön a 386-osokhoz, aminek a monitorja nem süti ki a szemed, mert reggel 6 ra bementünk játszani, és este a takesz zavart ki minket, hogy ő menne már haza. Ott lett a vége, mikor egyik osztálytársam bejelentette, hogy ha lecsukja a szemét, akkor is valamelyik pályát látja, ahogy szalad.
S akkor jött az elektro tanárom, hogy játszunk Quake 1-et, mert azt lehet több gépen, mint 12. -
szumo
senior tag
Anno kislánykoromban amikor még a csattogószárnyú lepkét húztam magam mögött, egyszer hiányzott az elektro gyak. tanárom, és az erősáramúak gyakorlati tanára helyettesítette. Új műhely, új balesetvédelmi oktatás. A tanár anegdótázik, hogy a gumírozott fedlapok alatti kábelcsatornában patkányok szaladgálnak, és hogy egyszer mikor egy osztálynak mutatta a hálózati szekrényt talált benne egy nagy döglött patkányt, abból a jóllakott bányapatkány fajtából. Nyitja a szekrényt, és hát a sültpatkány ott volt, ahogy mesélte. Később mikor hozzákerültünk hivatalosan is, megtudtam, hogy a csillag/delta kapcsolások túlterheléses vizsgálatára volt hivatott a labor.
Süti süti kis patkányát -
szumo
senior tag
válasz
localhost #12398 üzenetére
Akkor lehet, hogy ezzel keverem.
Mondjuk nem csodálkozok, most is 38 fokos lázzal melózok, polárban vacogva.
Bár ha ez egy standard gép proci vagy videókártya hőmérséklete lenne, akkor örülnék, de így most nekem ez nem esik jól.Tegnap egy asus x38-as alaplap 4 órán keresztül szopatott. A végén már miszlikre szedtem a gépet, minden egységet külön ellenőriztem jó volt, de néha csak úgy önkényesen elindult, megállt, elindult megállt. A hiba, hogy az alaplapra szerelt ON/OFF kapcsoló beragadt.
Kérdeztem a gép gazdáját, aki meglepődött, hogy ott is van bekapcsológomb a gépén. Azért ez így vicces egy kicsit.
De ha már működik, vett bele egy 5830-at, és örült, hogy nem kell egy teljesen új 4 magos gépet összerakatnia. -
szumo
senior tag
válasz
Hequila #12361 üzenetére
Régebben tesóm T310-es telefonját szerezte meg kislánya, és elkezdte nyalogatni az adatkábel csatlakozót! Azt ne kérdezzétek ízlett e neki, épp jött a foga.
A lényeg, hogy a telefont utána nem lehetett tölteni, és a pgsm szerviz kivonta garancia alól, mert idegen maró anyag szétmarta a többrétegű nyákot, valamint az smd alkatrészek egy részét a töltésvezérlővel együtt. S ez csak egy kis nyál volt. Akkor mire képes a pisi?Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam fellendült az üzlet aug-hoz képest.
Ez a kis rossz idő jót tett a boltnak. Mindenki beült a gépe elé, s rájött, hogy nem megy rajta rendesen a legújabb játékvagy el sem indul a gép.
-
szumo
senior tag
Hoztak egy pink gépet csütörtökön!
Egy srác!
Elmeséli mi a baja a gépnek, mondom neki, hogy meg nézem és telefonon értesítem, mi a baj.
Nézegettem, a cpu hűtő kicsit alul volt méretezve, egy picit terheléstől a gép máris 70+ osan fortyogott, pedig újra pasztáztam. Videókari eldobta magát 3d hatására.
Felhívtam pénteken a srácot, mondom neki a tényállást, hogy mit is kellene cserélni, erre a telefonban nagy puffanás. Én meg kérdezgetem, hogy mi van leült, vagy összeesett?
Válasz, majdnem a szék mellé ült.
S még nem is azt mondtam, hogy a teljes gép kuka.
-
szumo
senior tag
Nem voltam senkivel rosszban, a vevők is elégedettek voltak.
Kolléga Szolnokról azt mondta, hogy "ha egy üzlet egyszer beindul.....".Balinov: ne is mond, februárban szakadt ki a kocsi alól a hátsó híd, azt visszarakattam, most meg tele volt a csomagtartó cuccal, és puff, beázott a komputerem ami a teljes motorelektronikát vezérli. A többit már megoldottam, de amikor a szerelő fogja mondani mibe fáj ez nekem, biztos legörbül a szám még jobban. Mire ezt kitermelem, megint jön valami F..Z-ság és sáros pofával nézek ki a béka segge alól.
Na nem sírok, ríjok abból nem lehet pénzt csinálni, és a kuncsaftot is elriasztja.
-
szumo
senior tag
ELEGEM van!!!!!!!
Egy hete szombaton bedöglött a mosógép. Kedd este hazafelé a Hungárián elromlott az autóm, csütörtökön feladta a harcot a videókártya a gépemben, szombaton arra ébredtem, hogy a fürdőben bokáig áll a víz, és az alattam lakó 3 szomszédot eláztattam.
A KÖVETKEZŐ 3 HETET ÁT AKAROM ALUDNI!!!!!
-
szumo
senior tag
És még én azon aggódtam szombat hajnali 2 kor, hogy a frissen vásárolt gitárom komplett elektronikáját cserélem, és az egyik B500K poti kimérésre csak 450K ohm -ot mutatott.
De amikor ilyen emberek léteznek, azt kezdem érezni, hogy néha túl művelt vagyok.
Na itt egy csomó leírt szöveget visszatöröltem, hogy ne kelljen moderálni -
szumo
senior tag
Tegnap keresett meg cimborám, hogy nem tudok -e neki valahonnan szerezni egy IBM T43-asba cpu hűtést mert az övé csapágyas lett.
A vicc, hogy volt egy döglött alaplapos t41 nálam, csak vagy egy jó fél éve kidobtam, mert már nagyon untam kerülgetni, meg hol ide, hol oda pakolászni.
Ha valaki tud ilyet, vagy egy kollégát, aki foglalkozik bontott alkatrészekkel, azt nagyon megköszönném.localhost: Nekem van egy kis vér az üzleti érzékemben
-
szumo
senior tag
Jön egy fószer, hogy nerég csináltam a gépét a párjának (mint kiderült laptop), és nagyon jól megy meg minden, de van egy ablak, amit sehogy sem tud eltüntetni.
Mondom utcu neki nézzük meg.
A gép indul, és csakugyan, egy pink keretes ablak mindenáron bejelentkezni akart, vagy accountot regisztrálni.
Nézem a futó programokat, fut egy Adult Sexy Girls nevű program.
Mondom a faszinak viccesen, hogy csak nem unatkozott otthon egyedül?
Válasz, hogy hát ő csak böngészett, böngészett, és mivel nem tud angolul, így járt.
Én meg gondoltam magamban, persze, mert az csak úgy szokott lenni, ahogy a kedves ügyfél elmondja.
Mondtam neki, hogy megpróbálhatom eltávolítani, de 50% esély van rá.Hát a műtét sikerült, csak a beteg halt bele.
A program eltávolítása sikeres volt, de soha többet nem akart a windows elindulni, semmilyen formában.
Kéri mit lehet tenni, mire mondtam, hogy egy win újratelepítés a megoldás.
S láss csodát, hozott minden telepítőanyagot
Mondom titkon érezte a faszi, hogy baj lesz, és felkészült.Na ilyen egy drága félrekattintás.
Ma jött a gépért, nem tudom, mit mondhatott odahaza, hogy miért nincs ott a laptop.
De kíváncsi lennék, hogy magyarázta ki magát! -
szumo
senior tag
Felmosórongynak az is jó lesz
Nálam a laptop tápjának a kábele volt, ahol a gépbe való csatlakozó, és az a zavarszűrős dumszli van, azok között rágcsált a kutyus (Poroló kefe). Miért nem leget bluetooth os az aksitöltés?
Anyáméknál a cica(nagy büdös kandúr) van, hogy napokig elő sem kerül, ha igen, akkor megsimogattatja magát, majd kaja, és megint eltűnik. Na neki nincs ingerenciája ilyesmire.Más: Befejeztem a harcot az IBM thinkcentre -el. Soha többet nem szeretnék hasonlóval találkozni. De szerencsére a gazdája megértette, hogy a gép nem fog már túl sokáig menni olyan állapotban, és remélhetőleg elkezd gyűjteni egy rendes gépre.
-
szumo
senior tag
Ne is mond!
Szerencsére én ilyet már vagy egy jó fél éve nem javítottam, akkor is egy ismerős csajnakde mondtam neki, ha legközelebb náluk járok a felmosórongy ne legyen láb alatt.
De szerintem, csak azért ott rágcsálnak, mert érzik, hol tehetnek nagyobb kárt az eszközben.
-
szumo
senior tag
Na megvan a telefonom! Vagy 3 óra alatt félig be is állítottam, olyanra, mint néhány napja volt. Én balga!
De nem ezért kezdtem el írni. Az említett Thinkcentre XP telepítése közben, van saját matricája, hibaüzenettel leáll. Megy a ramteszt, de én erősen az intel 910gl északihídra gyanakszom, mert forróbb a borda, mint a cpu-é, amire az érzékelő 60 fokot mond.
Ma még birkózok egyet vele, aztán ha életre is kel, elkezdem győzködni a gazdáját, hogy egy egyszerűbb asztali gépbe ruházzon be.Mongi: Grat a tisztességes versenyben szerzett ügyfélhez. A legjobb reklámhordozó is egyben, mert innentől másnak is tuti ajánlani fog.
-
szumo
senior tag
Hoztak javítani egy IBM thinkcentre -t.
Már volt tuningolva, mert több volt benne a ram, és 40 helyett 80-as vinyó.
Gondoltam lefényképezem milyen frankón beleégett az a gumis szilikonlapka, amit a proci és a hűtése közé tettek anno. Telefon előkap, makro mód, kép élesít, majd hallom, hogy az optika visszaejt, kép homályos. Na újra megint gyorsan rádugtam gépre, hogy egy szoftver update majd biztos segít rajta. Kérésre teló újraindít, erre közli, hogy tegyek bele megfelelő sim kártyát. Én meg pislogok, mint borjú az új kapura. A vodkafon által kikódolt saját készülékük, ennyitől el is vesztette a kikódolást. Hát én még egyszer el nem viszem, hogy jogtisztán legyen megcsinálva. Negyed annyiért megcsinálja estére egy mobil adok veszek-es. Ha majd megjavul a készülék, a képeket mellékelem. -
-
szumo
senior tag
válasz
Brutális eb #12196 üzenetére
Én meg olyat, amilyet a megrendelő kíván
-
szumo
senior tag
Igazad van!
Nekem az eredeti végzettségem gyengeáramú ipari elektronikai műszerész, mégis hónapokon át tömték a fejünket a jó öreg 8080 és 8086 -os felépítésével, utasításkészletével. Akkor valahogy rühelltem, de később a technikumban, mikor robotikát, és PLC programozást tanultunk, a leülepedett alapok iszonyat hasznosak voltak. Én még forrasztani is megtanítanám ezeket a fiatalokat, mert az is a szakma része. Sőt alternatív villanykapcsolók bekötésével múlatnám az időt, hogy az és vagy kapukat felfogják. Azt meg ne mondja nekem egy iskola se, hogy nem lehet egy PC bontóban még elinduló gépeket beszerezni, hogy a fiatalok ne legyenek ................. (Ide mindenki azt gondol, amit akar
)
Sztori:
Cimborám egy kórház rendszergazdája volt akkor és kaptak az informatikára egy másodéves infóst ott volt egész nyáron. Ők mutatták meg neki, milyen egy gép belseje, hogy is néz ki egy szerver, és milyen egy modern telefonközpont. A nyár végére azt mondta a srác, hogy többet tanult, mint a főiskolán addig összesen.
Konklúzió, ezt a szakmát gyakorlat nélkül nem szabadna oktatni.
-
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12120 üzenetére
Akkor én vagyok a kivételek netovábbja.
Én szemét módon vissza is szoktam menni, ha azé a bolté a legkedvezőbb ár és szimpatikus a bolt.Meg én olyan szemét vagyok, hogy előre tudakozódok a termékről, és egyből oda megyek, ahol vásárolni akarok.
De sokan vannak, akik csak mert van egy félórájuk, beugranak a boltba nézelődni.
Na az ilyenektől futkos a hátamon a hideg. -
szumo
senior tag
Úgymond vadidegenként ment be a boltba, a barátnője ajánlotta neki, hogy mennyire "jó fejek ott".
Te adnál el családi licenszet egy vadidegennek? De a kulcsokat akkor is illene hozzá adni.A munkalapon, ami nyomdainak nézett ki, kézzel volt kitöltve, és tényleg csak az szerepelt rajta, hogy:
Rendszertelepítés :6000
Nod 32: 4500
Vírusirtó telepítés 1500Ráadásul ki a fene telepít 3-as verziójút a nodból is.
Meg is válaszolom nagy gyorsan: Az aki nem akarja, hogy a nod 4-es állandóan narancs színű legyen, és visítson, hogy a win frissítések nem naprakészek
Végül is most már mindegy, megcsináltam rendesen, csak mindenki tudja, hogy 12000- az mint ablakon kidobott pénz, az sok. Azért adnak egy eredeti Total Commandert, vagy bármi mást, amire szükség van.A témát is azért dobtam be, mert engem zavart, hogy mik rombolják a renoménkat.
-
szumo
senior tag
válasz
kraftxld #12072 üzenetére
Természetesen nálam is kifizette a hölgy a munkadíjat, mert éhen én sem akarok halni, de az eredeti hozzászólásom, a szakmai dilettantizmusról, és rossz hozzáállásról szólt.
Nekem egyik kolléga se mondja, hogy egy a géphez gyárilag adott bluetooth stick -et nem lehet feltelepíteni, arra hivatkozva, hogy az nem a géphez való, s ha nem is nálam vette a gépet, de megbíz vele, hogy használhatóvá tegyem akkor a megbízásnak kell eleget tennem. S az is csúnya, hogy a kuncsafttal nem lehet közölni, hogy "szívességből" feldobtunk 6000HUF-ért egy demó winXP-t, ami 30 napig működik rendesen. Meg, hogy van képe kifizettetni 4500HUF-ot egy olyan nod32 ért, aminek meglebegteti a dobozát, és egy kulcsgenerátorosat feldob. S később kérésre sem hajlandó a kulcsot átadni, a "megvásárolt" vírusirtóhoz, mert a franc se tudja mégegyszer ugyanazt előállítani.. A vevőnek nem kötelessége naprakészen mindennek az árát tudni, még én sem tudom, és árajánlatot is úgy adok, hogy odaírom vastagon a lap aljára, hogy az árak napi szinten mozoghatnak az Euro függvényében.
Viszont kötelességen toppon lenni a legfrissebb technológiák terén, hogy a vásárlót legjobb tudásom szerint tudjam kiszolgálni. Legyen az magánvásárló, vagy kisvállalkozó, vagy Vérpistikék tömkelege, ha van pénze. Ami abban a boltban nincs meg véleményem szerint.
S ami legjobban zavar, hogy az ilyenek miatt, nem bíznak meg bennünk a vásárlók, mert biztos susmákolni, nyerészkedni akarunk. Megvallom ritkán akadok ki bármin is, de ez felforralta az agyvizemet. -
szumo
senior tag
válasz
DeltaPower #12065 üzenetére
Én azt tudom, de akinek nem volt gépe az elmúlt 5 évben attól nem várom el, hogy egy 10 perces gyorstalpalóban mindent megértsen. A modern világból.
Majd visszajön, én meg jól meghívom egy kávéra
Bár a rendőrcsaj, aki a múltkor megbüntetett 5e re azt szívesebben hívnám el kávéznieziskamu: igen, de kérdésemre, hogy tájékoztatták -e az oprendszer demo mivoltáról, nem volt a válasz. S ti is tudjátok, hogy a legtöbb laptopot vásárló, egyáltalán nincs tisztában az árakkal és a dolgokkal egyáltalán. Ennyi erővel, vehetett volna, olyat, amihez adják a w7 home premium verziót.
-
szumo
senior tag
válasz
kraftxld #12063 üzenetére
Kiszámlázni ki lehet, de vannak bizonyos dolgok, amiket az ember nem számláz ki vevőmegtartás címen, vagy a számla összegét megkurtítja.
A mai kegyetlen harcban, minden apró gesztus felér egy szájról szájra terjedő reklámmal, amiért nem kell fizetni. Vagy valami hasonló.
Majd igazítsatok ki, pls, ha nem így van.Most ott a hölgy, aki nem, hogy nem fog visszamenni hozzájuk, de senkinek nem fogja őket ajánlani, sőt rossz hírüket kelti, mert átverték.
-
szumo
senior tag
válasz
DeltaPower #12057 üzenetére
Igen, nekem is az a gyanúm a nod-dal, mert kérésre nem adták ki a kulcsokat, viszont, nem szóltak a hölgynek, a demó xp ről, ő meg meglepődve tapasztalta a bajt, és kérdésére, a frissitések átállítása volt a megfelelő válasz a bolt részéről, hogy utána semmi baj nem lesz.
Azóta megoldottuk a keleti kérdést egy win7 home premium képében, és ingyenes vírusirtóval, stb stb.
Csak azért mert valaki nem számtech guru, nem kellene alapból átvágni a palánkon.
Kérdeztem, tudja e minek mennyi az ára, és csak csóválta a fejét a hölgy. -
szumo
senior tag
Én az mondanám, a p4 prescott nagyon forrófejű, nekem a 3GHz-es volt, örültem ha a zalman 7700Cu 50 fokra lehűtötte. Nem fogsz tudni halk gépet csinálni belőle, de a fűtésszámlád lejjebb mehet a télen
AMD ből pedig a 939-esekből járt utóljára nálam alaplap gép, ezért azt nem tudom minősíteni. -
szumo
senior tag
Hozott be hozzám egy hölgy egy laptopot.
Megnézem, van rajta egy software hamisítás áldozata xp prof sp3, egy 1 éves rendes nod32 v3 licence.
A csaj hozota a számlát is, amit a péceli boltba kiállítottak neki.rendszertelepítés: 6000 HUF
nod32: 4500 HUF
nod32 telepítése 1500 HUFNem akarom őket bántani, de ezért úgy megüthetik a bokájukat, mint a huzat.
1. a NOD32 1 éves licensze tudtommal ~12000HUF
2. és oda kell adni a kulcsokat hozzá a vevőnek, a telepítőanyaggal együtt.Azért a 30napos próbaverziós xp telepítése sem a legszebb dolog, s rákérdeztem, egy szó sem esett róla, hogy próbaverzió.
Az ilyen boltok csinálják ki mindannyiunk renoméját.
Ja és a hab a tortán, a laptophoz nem beépített kék fog volt, hanem stick, amit visszavitettek a hölgyel a M markba, hogy az nem hozzá való, mert nem lehet telepíteni.
Ránéztem a neten, a gép w7 hez készlt, s a kamera, és a kékfog nem kér telepítőanyagot, bár a hozzá kapott cd-n volt xp és vista-hoz való.
Ennyit arról a kókler bagázsról aki Pécelen lakik.A másik bolttól elnézést, velük semmi bajom. Akinek inge, az vegye magára.
-
szumo
senior tag
-
szumo
senior tag
válasz
DeltaPower #12028 üzenetére
Az apuka nem, az azt mondta, hogy majd jól felteszi a régi tápot vaterára.
Mondtam neki, ha meg akar valakit ölni, akkor egész nyugodtan.
Erre mondja, hogy amit be akarok építeni, az csak 400W-os, neki meg 500W-os van benne.
Mondom az lehet, csak az a táp nem rendelkezik csak 20 pin-es csatlakozóval, és nincs a pocinak rajta külön 4 pines csati(Régi P3 hoz való volt), valamint 3,3 és 5 voltra lehet jobban terhelni, és nem 12 voltra.
Amúgy a config:Gigabyte P45C-DS3
Intel E8200
Kingstone DDR2 2GB 800MHz
Hithachi 160Gb
Gigabyte 8800gt
Asus dvd író
Valami ház (nem vágta meg a kezem, de agyon volt matricázva, a szelőzése, meg kritikán aluli)
FSP 400W apn (ez származik tőlem)
Meg egy marék csavar, mert az persze nincs benne/hozzá.A gép fut, gondolom, a gyerek meg nyomja a CS-t, vagy valami nagy agyfejlesztő game-t.
-
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12023 üzenetére
Na behozták!
Darabokban, ahogy illik, a gépházba belegórva a maradék/többi alkatrész.Q-tech táp nagy ívben kihajít, gép gond nélkül összerak egy FSP táppal
A proci alól a tubus paszta kitörlése.
"APUKA" 10g kerámiaszemcsés pasztát beleküldött a cpu és a hűtés közé.
Gép megy, bár egy extra házhűtő beillene neki. -
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12014 üzenetére
Na ez az, de ha hozzák délután, akkor kiderül ami beborult
-
szumo
senior tag
Ne hogy azt hidd jobb, az egyik kórházi software-t fejlesztő cég a frissítéseket a mai napig floppy-n borítékban küldi ismerőseimnek az informatikai osztályra.
Más:
Ma hoznak egy gépet, hogy szereljem össze, mert megvették, és a kissrác/vérpistike rájött, hogy ez nem olyan egyszerű mint a lego. Kíváncsi leszek, hogy az alkatrészek legalább össze fognak -e illeni, és mit barmolt már el benne.
Én mondtam nekik 2 hete, ha nálam veszik, ajándék összeszerelés jár hozzá. Majd most óradíjba elszámolom. -
szumo
senior tag
válasz
eziskamu #11930 üzenetére
Én a múltkor távgyógyítottam. Bár a faszi el tudta mondani a hibát. Elmondtam mit csináljon, és a gép lám jó lett! Mondta, hogy küld egy ezrest, én bólogattam a telefonba lecsukott szemmel. Ahogy sejtettem, a pénz azóta se érkezett
Csörög a telefon, felveszem, bemutatkozok.
-A múltkor csináltad a laptopom. És most nem megy benne a kártyaolvasó-
Azt sem tudtam, hogy ki az, milyen gép, így rákérdeztem, hogy mikor, és milyen gép is volt?
-Hát tudod, egy Siemens.
Na olyat hála az égnek tavaly ősz óta nem láttam. Az is egy 2002 körüli kockakő tulajdonságokkal bíró gép volt.
-Azt csinálja, hogy érzékeli az SD kártyát, de nem látja a gép.
Mondom neki, hogy el kellene hozni a gépet, mert így nem látom, hogy mi lehet a baj. Majd megkérdeztem, hogy milyen eszközhöz tartozik az SD kártya.
-Egy fényképezőhöz.
Akkor még USB kábellel tudod letölteni a képeket róla
-De nincs hozzá kábel.
Azt hiszem így távolról ennyit tehetek
Még előadta a fél életét, és ez neki mennyire fontos, de szerencsére jöttek hozzám, így le kellett tennem.( szerencsém volt) -
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #11905 üzenetére
Az a behorpadt oldalú codegány tetszik!
A biztosítónál be kell jelenteni, hogy jégkár érte -
szumo
senior tag
Szívem szerint bedobnám egy igazi vegyes felvágottba!
Linux redhat, debian, slackware -es szerverek, és egy oracle. A munkaállomások win95, win98, winXP, oracle9, és egy két vista. A titkárnők hazahordják a gépelni valót, és onnan vissza a vírusokat, nap nap után. Dos, és di base C++ ban íródott programokkal.
Kíváncsi lennék, hány nap alatt borulna ki a bili, amikor a nővérke megint szól, hogy nem éri el a kartotékoló adatbázist. Na persze ezt az infót 15 perc beszélgetés után lehet belőle kihúzni.Szerintem egy hét után lopakodva árnyékokban meghúzódva próbálná elhagyni a helyet, csak nehogy szembetalálkozzon valakivel.
-
szumo
senior tag
Mekkorát kell egy laptopnak puffannia, hogy a bill, alatti memória félig kiugorjon a helyéről?
Most futtatom rajta az update-t vagy 56 nagyon fontos van rajta. Nem veszik észre az emberek, hogy a nod nem a megszokott zöld színű? Még kipucolom belőle a szemetet, és lassan 5 óránál fog tartani a meló. Ha ezt kiszámlázom a kedves vállalkozónak, szerintem dob egy hátast!
Na azt majd megírom, hogy milyen arcot vágott -
szumo
senior tag
válasz
Paarthurnax #11878 üzenetére
A kis cégek azok már csak ilyenek!
Kér 3 gépet, meg egy linuxos szervert, aztán mikor mindent bepakoltál, belőttél, azt mondják, hogy mégis csak 2 gép kell, és a szerver sem olyan fontos, mert azt mondták neki. S akkor buktál máris egy nagy adagot + a munkádat, hacsak nem kötöttetek szerződést. Mintha láttam volna személyesen ilyesmit. Aztán meg a linuxos szerver beállítását próbálja lealkudni, na az még a világ vicce.
Vagy amikor kihív, hogy nem megy a levelező szerver 1 hete, és az RJ45 aljzatba bele van tuszkolva egy RJ11 es csatlakozó
-
szumo
senior tag
válasz
Hequila #11800 üzenetére
Megmondom neked őszintén, hogy évekig nem kellett előleget kérni semmire. De mióta volt egy esetem, amikor egy hét nemalvás volt, azóta egyre sűrűbben kell sajnos kérni, nagyobb tételeknél főleg, de volt, hogy nem tetszett a delikvens arca, és a 2500HUF nál is kértem és milyen igazam volt. Érdekes módon, az a vevő, aki miatt a hét nem alvás volt, az azóta volt nálam, mert meg volt a munkámmal elégedve, de megkérdezte magától, hogy mennyi előleget hagyjon nálam.
Nem olyan egyszerű talpon maradni manapság.
-
szumo
senior tag
válasz
ati012 #11707 üzenetére
Én még annyit megtennék, hogy egy 80GB-os vinyóra megpróbálnám a telepítést, tudva azt, hogy a benne lévő eszköz jó. Lehet, hogy a boot sectora, vagy amit a win csinál saját partitciót sectora instabil.
Ha nem megy, akkor hirtelen passzolom. Rossz lapot választott, csereberélje el valami másra.
Procin nics aktiválva semmi gondolom? +mag vagy +l3 ? -
szumo
senior tag
Tegnap!
Ü: A gépem rengeteg vírusriasztást dob fel, szinte percenként! Szeretném, hogy ha megnéznéd. (Legalább kérni tud szépen is)
É: természetesen megnézem. Mikor lett telepítve az operációs rendszer?
Ü: 2-3 hete.
É: Vásároltad boltban?
Ü: Persze, vadonat új. (Itt éreztem, hogy nem ugyanarról beszélünk)
É: Ki telepítette a gépet fel? Szakember?
Ü: Egy 12 éves srác. Ért hozzá.
É: Én is, csak kicsit jobban.Majd ma meglátjuk mi lesz, mert a programok fele, és a menük egy része tegnap délután már nem ment.
Azt hiszem így a Krisztusi kor közelében nyugdíjba kéne menni, ha nekünk 12 éves srácokkal kell versenyezni. Ráadásul ha a csicsát leszámítom, nem volt összegányolva a gép, csak a vírusirtó volt a gyenge pont. Bár az pont elég -
szumo
senior tag
válasz
DeltaPower #11603 üzenetére
Az a legnagyobb probléma, hogy muszáj a javításokat iszonyat rövid határidővel bevállalni, mert különben nem nálam köt ki a következő munka, azt pedig senki nem engedheti meg manapság, hogy ne őt ajánlja az ismerősének a kuncsaft.
Nagyon sok ügyfél jön úgy, hogy ez meg ez ajánlott.Sajnos itt nem igaz a mondás, hogy:
Mi gyorsan, megbízhatóan, olcsón dolgozunk, és ebből kettőt választhat!Itt most mindhármat abszolválni kell.
-
szumo
senior tag
Nekem olyan volt, hogy hív a kuncsaft 2-3 nap múlva, ahogy elvitte a gépet, s mondja, hogy olyan halk lett a gépe, hogy többször hallgatózott, mert azt hitte leállt valami a gépben.
Rootkiskacsa: az tényleg faintos, amikor úgy kell a ritkábbnál ritkább drivereket összevadászni. Mondjuk megtalálod, elkezded letölteni, a 20/10-es nettel 6kB/s sebességgel jön a 80MB driver pack, és 88% nál eldob a letöltőszerver. Erre rájön, hogy valami jó szűk határidővel vállaltad be a gépet, mert az iroda nem nélkülözheti sokáig, és te még hajnal kettőkor is szenvedsz vele, reggel meg attól függetlenül kezdeni kell.
Na mindegy ezt mi szeretjük, különben nem csinálnánk.
A kedvenceim, amúgy a német lomtalanításból hazahozott gépek
-
szumo
senior tag
Hoztak egy Medion laptopot, látszott rajta, hogy kemény használatnak volt kitéve a külseje.
Megnézem, hát németül köszön vissza az XP üdvözlőképernyő, majd üres kékség, és pont.
Megnézem biost, mindent rendben találok, majd mondom, hogy ein Win XP home neu telepítés megoldja a gondot, és a gép használható lesz megint. Mondom az árat, erre a hölgy azt hittem szívinfarktust kapott a kiejtett szavak hallatán, pedig nem egy nagy összeg.
Elkezdett viccelődni, hogy hát én ilyen különleges gépet még biztos nem láttam, és hogy megtiszteltetés egyáltalán, hogy leülhetek elé. Kicsit zabos lettem, mikor mondja, hogy de hát csak egy XP kell rá. Visszakérdeztem, hogy akkor kéri-e a szolgáltatást, vagy nem. Erre azt mondja, hogy ő annyit nem szán rá. Összepakoltam a gépet, és elköszöntem.Szerintetek mit hitt? Ingyen megcsinálom, vagy még én fizetek érte, hogy dolgoztam?
-
szumo
senior tag
válasz
Hequila #11591 üzenetére
Budapesten van igény és Miskolctól északabbra még több.
Már most cégek is használt gépeket keresnek, mondjuk ők nem anyagi okok miatt bár előfordul, de egyre többen vannak, akik csak netezni, filmet nézni keresnek olcsó gépet, és a P4 számukra, egy megfizethető alternatíva.
A másik tapasztalat, hogy akik hasonló dolgokra akarnak de új gépet venni, akkor a 100-115 ezer HUF környéki laptopokat nézik meg, és nem asztali gépet vesznek .
Mostanában ez megy mifelénk. -
szumo
senior tag
Nos látod nekem annyiból jobb a helyzetem, hogy én amikor összeállítom a konfigot, és adok 2-3-4 variációban árajánlatot, úgy intézem, hogy mind a 2-3-4 variánsban tisztességes táp legyen.
Vannak az asus vento vagy mifene házak, azok elég olcsók, és masszívak, hogy egy kodegányt ki tudjak váltani, és akkor nem szívom a fogam később amiatt, mert jönnek sorba a táphibák. A maradék 5e meg eloszlik a gép többi alkatrészében. Így nem kell szart odaadnom, csak kisebb a videókártya, meg a vinyó, vagy ilyesmi (árkategória függő). A másik jó dolog, hogy egymásnak ajánlanak az emberek, hogy mennyire jó stabil gépet csináltam nekik. Szerencsére én ritkán találkozom ilyen advanced user-ekkel, mint te. -
szumo
senior tag
Ismerem az úriembert, szoktam is vele találkozni, az lenne az első, hogy felhív, ha baj van, vagy küldi a fiát.
Múlt hét:
Elment a hang, nézzem már meg a gépet.
Röptibe kiderült, hogy driverhiba.
A 12 éves srácuk valami játékdemót telepített, majd nem tetszett neki, és törölte.
Nem nem uninstallálta, törölte. Aztán valamit még törölt, a hang elment vadászni.
Két órát küzdöttem, a hang csak nem akart visszajönni. A driver felment, de nem sikerült kezelnie az eszközt.
Hát gép újratelepítés lett belőle.
Mindenki boldog, gép hazavisz, stb.
Másnap telefon, a gép nem indul!
???? Mondják, hogy elkezd bootolni, majd fekete képernyő és semmi.
Gép visszahoz, átnézem, hát a partíciós tábla összeszakadva, MBR megsérülve.
Vinyó leellenőriz, de nincs hibája a diagnosztika szerint. Aktívvá teszem, partíció összeomlik megszüntetem, minden szép és jó.
Fogtam, feltettem a rendszert a másik vinyójukra, jeleztem, hogy az amelyiken az adataik vannak instabil. Mondták, hogy lassan cserére éredt a gép, majd jelentkeznek, ha venni szeretnének, és érdeklődtek, hogy ha vennének gépet, azt led TV re rá tudják -e majd kötni.
Na ők sem hitelből vásárolgatnak. Ilyen vevőből kellene jó sok. -
szumo
senior tag
Még tavaly történt, hogy kihívtak egy tolókocsis bácsihoz, a gépe folyton újraindult.
P3-as belenézek, szétszedem a tápot, tele púpos kondikkal, és szigetelés sérült tekerccsel.
Nézem, egy seasonic 250W os táp. Mondtam, hogy kell a gépbe új táp, és megy tovább.
Csatlakozók, fele meg még P2-es ek. Elkezdtem felkutatni megfelelő tápot, de csak egy V.né és társa akadt, aminek jók voltak a csatlakozói. Hát beszereltem, de nem fűztem hozzá sok reményt. Azóta nem szóltak, hogy nem megy a gép.
Szar, szar, de a kényszer nagy úr.ati012: az aláírásodban szereplő oldal garanciális részén olvastam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest