- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
BullZeye #43443 üzenetére
Első lépés: vezérlőpult/fájlszolgáltatások/ NFS engedélyezése
Második lépés: megosztott mappa/szerkesztés/NFS engedélyek
Javaslom, hogy először ne tartományt hanem csak a HTPC-t tedd fel
csak olvasás (NFS-en minek kellene írás), squash: nincs hozzárendelés, Aszinkron és csatolt almappához rublika pipa
-
Csabroncka
addikt
Sz.tem egyáltalán nem kell off-ba tenni, mert szervesen kapcsolódik a NAS funkciójához. Érdemes átmenni és átolvasni a médialejátszós topikot.
Röviden: mind kép minőségben, mind hangban ég és föld a különbség egy beépített szoftver és a célhardver(erre optimalizált szoftverrel) esetén.
Gondolj csak nagyon egyszerű dolgokra:
kép: én úgy tudom, hogy jelenleg nincsen kadenciahelyes lejátszás egy TV-ben sem.hang: HD-MASTER vagy ATMOS hangok felejtősek
szoftver: a médiaeljátszó számos esetben részletesebben testre szabható, bár személyes véleményem szerint talán ebben van a legkevesebb különbség.
felirat: felirat formátumok végtelen lehetősége
NAS mint célhardver végtelen tárolási és elérési lehetőséget biztosít az egész család számára akár egyszerre.
Inkább utóbbi a lényeg, hogy nem akarnám, hogy filmlejátszás közben ne lehessen torrentezni, vagy képeket nézegetni.
Persze oké az én esetemben egy mezei 216j-ről van szó, de látod itt mindent meg lehet oldani, a fórumtársakkal egymást között még biztonsági mentésünk is van - pl számomra felbecsülhetetlen családi képekről....
Most egyébként igazán nehéz jó médialejátszót venni (3D, 4K-ra), FHD korszakban egyszerűbb volt a választás, főleg azért mert a DUNE nagyon eltalálta azt a szériát (ezzel is futott be).
A lényeg, hogy van különbség, akár még egy BD lejátszó is meglepetést tud okozni. Nem azt mondom, hogy egyből a boltba kell szaladni, de ha van rá ismerős révén lehetőséged, akkor egy teszt erejére legalább próbáld ki.
-
Csabroncka
addikt
válasz
BullZeye #43398 üzenetére
NFS esetén a szerver oldalon állítod be, hogy milyen IP című kliens csatlakozhat (felhasználónév és jelszó nincsen, csak adott IP cím tartományban kell lennie mindegyiknek).
SMB esetén a kliens jelentkezik be felhasználónévvel és jelszóval, és azt hiszem jöhet más tartományból - de ebben nem vagyok most biztos.
röviden, lényegre törően
-
Csabroncka
addikt
Gyerekek a mai frissítéssel a Domotz N.M. folyamatosan újraindulgat, eléggé belassult a 1517+
Újratelepítés megoldotta, de elég sok furcsaságot csinál a gép...
-
Csabroncka
addikt
válasz
lewisfm #43224 üzenetére
Azért nem lényegtelen, mert a videólejátszó app vagy nevén nevezve ha streamet használsz akkor örökké korlátokba fogsz ütközni! Ez nem az én mantrám, hanem nagyon sok, nálam még százszor tapasztaltabb emberek is belátták (tehát ne hidd nem próbáltam), hogy esélytelen normálisan megcsinálni.
Ugyan így lebeszéljük az emberek többségét a médiaszerver használatáról is amennyiben tehetik, mert a streamhez hasonlóan erősen erőforrás igényes (memória és hálózati sávszélesség).
4-es szabály: formátum, proci, memória, sávszélesség - ebből egy szinte mindig korlátja a megfelelő streamnek.
-
Csabroncka
addikt
válasz
lewisfm #43215 üzenetére
Ha kényelmes lennél akkor bőségesen elegendő lenne a mappaszerkezet!
Én soha nem akartam moziban kompromisszumot (elsősorban formátum terén), igaz szinte 80%-ban magas bitrátás mkv-kat és BD-ket nézek a Dune lejátszómon Jukebox nélkül.
Mi a lényeg: legyen felirat és induljon el a film hanggal együtt - ere majd te is rájössz miután ez/az órákon át tartó szenvedés után sem akar működni
-
Csabroncka
addikt
válasz
gyugyo79 #43210 üzenetére
Gyugyo én anno kipróbáltam, hogy a DS videoalkalmazásból amikor linket generál (stream) az is simán futtatható MPC-HC-vel csak mindig más, pedig sokkal jobb lenne, sőt az is jó lenne ha eleve a Video stationnél be tudnád állítani mint külső lejátszót állandóra.
Azért a sávszélességet és a NAS prociját is felzabálja.....
-
Csabroncka
addikt
válasz
Csabroncka #42882 üzenetére
Szóval a syno örök liszensz úgy néz ki, hogy egy adott Syno Accouton belüli gépekre oda pakolod ahova akarod. Egyszerűen az aktiválást a kívánt készüléken újra meg kell tenni és kész...
-
Csabroncka
addikt
válasz
gyugyo79 #42880 üzenetére
2,5 hétre Taiwan-ra megy nyaralni....
Sanya: nincs mit és honnan törölni, ugyanis ahhoz a géphez kötött a liszensz, ami jelenleg használhatatlan - rakják át, majd beszámolok róla...
Egyébként a migrálás pillanatok alatt átment, 8 perc alatt kész volt a DSM-el... IP konfig..egyebek, gyakorlatilag a naplóktól kezdve mindent átemelt.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Patice #42878 üzenetére
Ez történt, gyorsba vettünk egy 1517+-t, de sokkal több időre számítottam - most majd kíváncsi leszek, hogy a vásárolt mailplus liszenszeket hogyan használhatom az új gépen ebben az esetben, amikor a régi gép szarrá ment, de garis!
Egyébként: Ha migrálok, akkor nem kell konfiguráció mentés, mert az állomány a legutolsó beállításnak megfelelően visszaállítódik, természetesen ha elszúrok valamit akkor kell a korábbi konf...
-
Csabroncka
addikt
válasz
8nemesis8 #42806 üzenetére
A Cloud station backup kliens programján be tudod állítani, hogy milyen szinkronizációt szeretnél. Természetesen van arra mód, ha a gépeden törölsz valamit akkor a szerver is törölje, (vagy ne). A szinkronizáció online módban fog lefutni, ettől függetlenül offline módban mindent megjegyez.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Black Dragon #42550 üzenetére
Ez megy akkor úgy ha file stationon belül jobb klikk a fájlra, megosztás (legalul), ott tudod paraméterezni is (idő intervallum, jelszó).
QuickConnect-el engedd ki a szolgáltatást, az a legbiztosabb!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Black Dragon #42542 üzenetére
Ezt a következő képen tudod megcsinálni:
1. Az adott ügyfélköröknek megfelelő felhasználókat hozol létre.
2. Minden felhasználó a megosztott mappán belül egy bizonyos könyvtár elérésével rendelkezik (itt variálhatod, hogy csak olvasás, vagy írás is), a többit böngészni sem tudja.
3. A fájlstation rendes bejelentkezős ablakkal rendelkező szolgáltatás (mint pl a mailplus), tehát képet és nevet is tudsz adni a megjelenő oldalnak.
4. A tűzfal/router megfelelő portját át kell irányítani a fájlstation szolgáltatás megfelelő portjára...
-
Csabroncka
addikt
válasz
BRobee #42517 üzenetére
512 sok mindenre elég ha a NAS-t NAS-ként használja az ember. A torrent azért eszi, 20-30 darabbal lazán elvan a 216j-m.
A stream egy érdekes dolog ám! Normál esetben ha valamilyen eszközre át kell kódolni life, akkor egy combos gépet is kifingathat. A stream=fájlmegosztás téves dolog!
Egyébként ha normális player van a TV-ben szerintem simán kezeli az smb megosztást.
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
Kicsit hálózatban jártas kollégák segítsége kellene.
Adott egy fizetett domain melynek főrekordja a webszolgáltató szerverére mutat. Csináltam egy aldomaint melynek A rekordja a céges fix IP-re mutat.
Ez mind szép és jó a tűzfalig eljutok! Ugyanakkor be szeretném állítani a Zyxell tűzfalon, hogy ne porttal, hanem állomásnévvel tudjam elérni pl a levelezőszolgáltatást:
https://aldomain.fődomain.hu/mail
Jelenleg a következő szerint érem el a sno levelezését: https://aldomain.fődomain.hu:portszám
természetesen ez egyértelmű, hiszen honnan tudná a tűzfal, hogy mi az állomásnév a porthoz - csak ezt hogyan hívják, hol kell keressem ennek a beállítási lehetőségét? egyáltalán megvalósítható e?
A másik kérdés az ssl aláírás kérdése, ha ez már megy még azt kell kiszaszerolnom
-
Csabroncka
addikt
Igen!
Claud Station Szerver/ beállítások/szinkronizálási beállítások: itt engedélyezd a megosztott mappát (de ez önmagában nem elég)
példa: Nálam van egy BACKUP nevű megosztott mappa, ezt az összes Backuppal rendelkező felhasználóm eléri. Ugyanakkor a tényleges, felhasználói mappáknak kizárólagos elérése van magának a tulajdonosnak (mármint a backup kliens felhasználónak) és természetesen főadminnak.
Ezzel a módszerrel eléred, hogy az egyes felhasználók kizárólag a saját mentésük mappáját érjék el, a másikba nem tudnak átturkálni, átmenteni.Értelemszerűen amikor beállítod a biztonsági mentést a kliens oldalon, akkor fel fogja dobni a szinkronizálásnál beállított megosztott mappát, neked itt már nem kell felhasználói mappát létrehoznod, azt a kliens oldali backup station megcsinálja, méghozzá a gazdagép nevére (pl.: Backup/Jozsi-PC).
Egyébként a legegyszerűbb az, ha áthelyezed a kívánt megosztott mappába (pl.: Backup) a felhasználói könyvtárakat (megfelelő jogosultsággal), beállítod az előbb említett megosztott mappát (pl.: Backup) a Claud Station szerveren, és átállítod a mentést a kliens oldalon a cloudba - így gyakorlatilag percek alatt leszinkronizál és nem kel a fájlokat újra feltölteni.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Borisz76 #41935 üzenetére
Szerintem teljesen jól látod, RAID 1 (SHR1) esetén, kizárólag a lemezeken múlik, hogy tudják-e tartani a sebességet.
Ha belegondolsz nekem a 216j gyengébb hardveresen, de a 2db Toschiba 7200-as és simán megy a 100-110 MB/s
Ebből a szempontból sem CPU sem Memória limit nem léphet fel
tomboy1000: szívesen, ha segítség kell vele kapcsolatban keress bátran elég sok dolgot babráltam már benne
-
Csabroncka
addikt
válasz
tomboy1000 #41916 üzenetére
A víruskeresőt igen, spam szűrés a szolgáltató oldalán csináld meg ha erre van lehetőség: spamassassin.
Mailplusba több fiókot is be tudsz állítani, akár mellé mondjuk egy gmailt..stb
POP 3- estén ne felejtsd el, hogy az adminfiókhoz tartozó mailplus kliens beállításain belül, a legutolsó (azt hiszem rendszergazdai beállítások) fülön a külső pop3 szerver használatát engedélyezd.
Nálunk 25 kliens fut, először én is megijedtem mekkora az erőforrás igénye, de a kliensszám növekedéssel nem nőtt párhuzamosan.
1 giga ram nem nagyon elég...
-
Csabroncka
addikt
válasz
tomboy1000 #41914 üzenetére
SSL/TLS
valószínűleg a szolgáltatód megadja, hogy ezeket milyen porton éred.
-
Csabroncka
addikt
válasz
tomboy1000 #41912 üzenetére
Amit linkeltem videót, az elejétől a végéig leírja, hogy magát a szervert hogyan kell ehhez beállítanod.
Ahhoz, hogy levezőszervert működtess, fix IP cím kell a szolgáltatónál, enélkül nem megy!
Nem is ajánlom ezt a részét, inkább használd a szolgáltatón keresztül (mi is ezt tesszük a cégnél), mert ha bármi gubanc van és leáll a szervered, a levelek amiket ez alatt az idő alatt küldenek neked, egyszerűn elvesznek az internet éterében...
Egyébként a domaint kell átirányítani a fix IP címedre
-
Csabroncka
addikt
válasz
tomboy1000 #41906 üzenetére
Ezt a webmail részét nem értem..
Ha külső szolgáltató használsz, akkor a beállításokat (pop3 és smtp) a mailplus kliensen (beállítások) tudod beállítani (rendszergazdagént engedni kell a külső pop3 szerver használatát)
A fenti estben a mailplus mint kliens működik.
-
Csabroncka
addikt
válasz
tomboy1000 #41889 üzenetére
-
Csabroncka
addikt
válasz
Stanley-B. #41774 üzenetére
Szerintem a "csökkentett" sebességű (7-9-12) ventik nem jók hozzájuk, valószínűleg az alaplap által leadott áramerősség nem elég a meghajtásuk - hangban és hőmérsékletben nekem is hasonló a tapasztalatom.
-
Csabroncka
addikt
EZ a 4K érdekes dolog, mert tudni kell, hogy az ember stream szó alatt mit ért!
Félreértés ne essék te lehet pontosan tudod, de sokan összekeverik az alap fájlmegosztással (smb, nfs)
Sok mindent kipróbáltam és végig szívattam magam (egy ideig DLNA--ztam itt elsősorban a saját gépemen még akkor (2011), amikor megvettem a NAS-t (216j) próbáltam video stationt, plex-et.) és a végére oda jutottam, hogy állandóan valami akadályba (sávszélesség, dekódolás, feliratok kezelése, egyszerűen csak nem megy, a NAS teljesítménye nem elég) ütköztem. Én a 216j-t nem is dekódolásra és 1500 torrent futtatására vettem, tehát bizonyos korlátok nem értek váratlanul vagy csalódásként, de hát csak kipróbálja az ember
Az igazi változás akkor jött el számomra, amikor megvettem az első normális médialejátszómat 2013-ban (Dune 102), itt kezdtem el foglalkozni azzal, hogy mi a fenérét van óriási hálózati és szerver oldali erőforrásigénye a DLNA-nak. Egy csomó akadályba ütköztem, de mások tanácsára kipróbáltam először az smb-t majd az NFS-t (akkor még a saját gépemen futott a Hanewin NFS szerver).
Nyugodtan mondhatom, hogy az egyik legjobb hálózati fájlmegosztási protokoll. Rendkívül alacsony az erőforrásigénye (ez mind a szerver, mind a hálózatra is igaz). Egyszerű mezei belső hálózaton működő megosztás.Ha innen nézzük (kiszolgáló és hálózat), akkor nem kell a 4K-hoz lényegesen nagyobb hardverigény.
Viszont ha streamet akarunk/akarsz, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlni, mert a dekódolástól kezdve az internetcsomagodon át minden kevés lesz és még így sem garantált a siker.
Ugyanis hol a kliens szar, hol a szerver nem bírja már, hol pedig a médiaszerver nem alkalmas rá, vagy csak fizetősen.
Ezt kell eldöntened először! Egy relatíve komolyabb médialejátszóval garantál a siker a fent említett fájlmegosztásokkal, különösebben magas beruházási költség nélkül.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Flashback #41535 üzenetére
A cloud minden esetben a kliensen is őrzi a fájlokat.
Ha kizárólag közvetlen a NAS-ra kell akkor Borisz által vázolt verzió tökéletes, ugyanakkor pl én azért nem szeretem mert van egy csomó elrontott kép (ez is felkerülne) én rögtön rendszerezve tolom fel őket.
Azt is ki kellene próbálnom, hogy rögtön az adott mappába fotózok - elvileg van á lehetőség , de még nem teszteltem.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Flashback #41533 üzenetére
Szinkronizálásra használd a Cloud station-t, ebben az esetben ugye az összes kliensen megvan minden és a NAS-on is.
Abban az esetben ha megtudod oldani használj hálózati mappát (ez a legegyszerűbb és helytakarékosabb)
Photo backup esetén (iOS és Android - win áruházasat nem tudom) a DS photo tartalmazza az automata feltöltő szolgáltatást.
-
Csabroncka
addikt
válasz
eszakas #41511 üzenetére
A PWM szabályzás megszűnik, de feszültségszintű amit a NAS alaplapja vezérel az nem (itt a hozzászólásom)!
De minek is akarlak én meggyőzni az egészről, vagy segíteni....?
-
Csabroncka
addikt
válasz
eszakas #41507 üzenetére
Rátudsz tenni 4 tűs anyát 3 tűs apára, ez így van kialakítva direkt (még az elválasztó borda is benne van a 4 tűs anyában), hiszen számos eszközön és alaplapon nem PWM, hanem simán feszültség alapú szabályozás van - ahogy a syno esetében is és a PWM-es venti így is szabályozható.
Nálam tökéletesen teszi a dolgát....
-
Csabroncka
addikt
válasz
eszakas #41505 üzenetére
Én a 216j-ben rögtön újkorában kicseréltem a ventit erre. Tökéletesen működik, zárt helyen is 38 fok alatt van a két 7200-as Toschiba.
Én azt javaslom (ami miatt a PWM-et vettem), hogy magasabb fordulatszámra képes, ergo nagyobb a légszállítása (hűtési tartalék) még a gyárihoz képest is - a hang itt már nem releváns, mert halk és ugyan azon a beállításon csendesebben és hűvösebbre hűt mint a gyári, ezt már akkor is leírtam (kb.: 2,5 - 3 fokkal).
0-24-ben több mint egy éve üzemel hibátlanul........
-
Csabroncka
addikt
válasz
Mezga Aladár #40995 üzenetére
Szerintem is, hasonlóan a DSM felülethez!
-
Csabroncka
addikt
válasz
wolf13 #40890 üzenetére
Mi a cél?
Ha olyan alkalmazásokat futtatsz amiknek alacsony a cpu és memória igénye akkor oké a 216j (én az újabbat venném)
CPU és memóriaigényes:
Transzkódolás és ehhez kapcsolódó médaszerver szolgáltatásokNagy mennyiségű torrent egyszerre futtatása >30db
A fájlok elérése nem CPU és memóriaigényes, vagyis smb, nfs, ftp szolgáltatásra teljesen okés a két NAS.
példa Nekem 216j-m van, NFS segítségével játszom le a médiatartalmakat, mindent rajta tárolok, NUC-al érem el smb-n a fájljaimat.
Használok vpn-t, használok torrentet <30db, aktívan használjuk a családban a Photo Stationt, naponta van biztonsági mentésem egy fórumos kollégánál, Ő szintúgy rám ment.
Használom az Audio Stationt, leginkább mobilalkalmazással, torrent-nél is hasonlóan.
Tervezek okos otthon rendszert felrakni rá...
Szóval a kulcskérdés az első mondat, ha ilyenre nincsen szükséged, akkor tökéletesen elégedett leszel a teljesítményükkel.
-
Csabroncka
addikt
válasz
rlazol #39832 üzenetére
Igazából ez csak egy biztonsági lépés! Mivel port átirányítás lehetséges, ezért egy tetszőleges magas portszámról átirányítod az alapértelmezettre, vagy a vezérlőpult/alkalmazásportál alatt megváltoztatod az alapértelmezett portot.
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
Csak részben tudom, egyébként sajnos, az egész beállítást nem.
Közel 1 éve sikerült a cégnél beállítanom a Mailplust (17 kliensfiók fut egyszerre), jól használható, viszont külső pop3 szerverrel használjuk. Ennek azért megvan az előnye hiszen egy nagy tárhelyszolgáltatónál nem áll le a levelezőrendszer, míg nálunk ezer féle ok lehet és nem kellene, hogy eldobálódjanak a levelek.
Ami biztos, hogy kliensként alkalmazva nálunk bevált, lenne egy-két dolog amit javíthatnának benne, de használható.
Beszélek Borisszal hátha tud segíteni a mailserver-es rész összeállításával.
Sajnos nem két mondatban letudható, ezért a türelmeteket kérem, mert kevés infó van a neten a hibákról és azok orvoslásáról is!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Mezga Aladár #39083 üzenetére
Pontosan emiatt mondom! Normál esetben NFS vagy SMB mellett egy alap 2 magos syno simán kiszolgálja gigabit mellett a 4K-s médialejátszót. A Jukebox és társainak menedzselése, transzkódolás (bocsánat korábban dekódolásnak írtam) pedig nem a NAS feladata háztartási körülmények között.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Borisz76 #39081 üzenetére
A NAS-on belül plexszerver beállításánál ki lehet kapcsolni! A tartalom így viszont nem feltétlen lejátszható, hiszen a dekódolás is ezért történik.
Kell egy normális médialejátszó, és nem kell a TV esetleges és kompromisszumos belső lejátszóját használni.
Ami biztos, hogy a DLNA-val én rengeteget szívtam, felzabálja a hálózatot és vagy működik vagy nem....
-
Csabroncka
addikt
válasz
Slowman #39078 üzenetére
Egyrészt plexen kívül is van élet
, másrészt a dekódolás azért a combos nasokat is kifingathatja.
Nekem egy mezei 216j-m van, de lazán filmezik még távolról is a család rajta több klienssel, + egyebek egyszerre.
Igaz dekódolás szóba sem kerül!Szóval ha a 4K is kell, akkor inkább NFS vagy SMB megosztás, mert a hálózat sem bírja.....
-
Csabroncka
addikt
válasz
trol75 #38974 üzenetére
Létezik valamilyen lehetőség, hogy a felhőből vissza lehessen állítani az adatokat, esetleg a nas kihagyásával?
Gondolok arra, hogy ha véletlen meghibásodik a nas.
Elviekben nem, mert egy titkosított backup fájlt hozol létre, amit csak a synoval tudsz visszafejteni.Miután beüzemelted az új nasod, és visszacsatoltad a biztonsági mentést, a visszaállítás segítségével beállítod, mikori állapotot állítson vissza az újra (értelemszerűen a legutolsót)
-
Csabroncka
addikt
válasz
Bozso68 #38970 üzenetére
Igazából ebben a felállásban otthonra részben fölösleges.
Azt tudod megcsinálni, hogy pl az egyik címen tolod a torrentet ezerrel, a másik kártyán pedig médialejátszókat csatlakoztatsz rá, így elősztod a hálózati terhelést.
Nem arra való, hogy maga a külső net gyorsabb legyen.
példa: Nálunk a cégnél minden emelet külön címen kapcsolódik a szerverhez, a negyedik kártyát pedig kifejezetten a levelezésre tartjuk fent, így az erőforrások szét vannak osztva.
Bozso: a torrented szerintem az alapértelmezett 1-es kártyát fogja használni, vagy ezt is megválaszthatod. A médiaeszközökkel pedig a másik káryát címezd meg
luigi106: több módon kivitelezheted, de legegyszerűbb és gyorsabb DSM-en keresztül. Az egyik NAS megosztott mappáját felcsatolod a másikra és nemes egyszerűséggel átmásolod a fájlokat.
File station / eszközök / távoli mappa telepítése -
Csabroncka
addikt
válasz
trol75 #38968 üzenetére
Felhasználónév és jelszó segítségével visszaállítod (újracsatolás létező feladathoz)
Természetesen ehhez kell a szerver felhasználónév és a backup fájl hoz tartozó jelszó is. Ha szabadon hozzáférnek a képekhez, az nem jó (webes felületen egyesével lehet letölteni, mert hozzáférnek az adatokhoz)
Írtam neked korábban privátot....
-
Csabroncka
addikt
Valaki kicsit komolyabban és programozás szinten ért a syno-hoz és az alkalmazásokhoz, elsősorban mailplus és mailserver, keressen meg privátban!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Richard #37539 üzenetére
Elviekben igen, a tisztán látás véget a routerben irányítom át és nyitom ki az általam beírt magasszámú portot a NAS alapértelmezett portjaira és belső fix IP címére.
-
Csabroncka
addikt
válasz
AndrewTdi #37533 üzenetére
Ha kiteszed a NAS-t a netre, akkor csak alkalmazás szinten engedd ki! A DSM asztalát biztonsági okokból én javaslom.
Illetve külön mobilos alkalmazásokra beállított bizonyos értelemben korlátozott hozzáférésű felhasználókkal.A másik, hogy a routerben a portátirányítást minimum 20000 felettiről csináld, akkor kevés esély van arra, hogy baszogassanak....
-
Csabroncka
addikt
Nem próbált valaki több e-mailcímet beállítani a Download station értesítéseihez? Szeretném, de nem megy.....
Valamint a Push szolgáltatás csak local hálón megy?
-
Csabroncka
addikt
válasz
ATM_automata #37303 üzenetére
Offline munka esetén valóban nincs más lehetőséged
-
Csabroncka
addikt
válasz
ATM_automata #37297 üzenetére
Lehet más irányba kellene gondolkoznod, mármint nem a szinkronizálásban, hanem a fájlok elérésére a felhőből, ami megoldható!
Minek tárolnál két helyen egyszerre ennyi adatot? Ha VPN valahogy belőnéd akkor simán megy a megosztott mappa, amit telefonról is elérsz. A különbség csak annyi, hogy nem a meghajtóra dolgozol, hanem rögtön a felhőbe.
Igaz ez akkor gáz ha offline vagy, de 1 terra adat szinkronban tartása ennyi gépen számomra furcsa. Mármint én PC-n (NUC) és laptopon sem tárolok semmi adatot (OS és programokon kívül), csak smb megosztású mappák vannak felcsatolva, annyi különbséggel, hogy a laposon a távoli elérést VPN-el oldom meg.
Így ugyan azt valósítom meg amit szeretnél, de a dedikált gépeken nincsen rajta az adat.
(persze minden az egyéni igényektől függ)
-
Csabroncka
addikt
válasz
ATM_automata #37292 üzenetére
Miért nem csatolod fel hálózati mappaként, vagy mindenképpen kell, hogy a PC-n is rajta legyenek fizikailag a fájlok?
-
Csabroncka
addikt
Lehet, de egy 8-9 gigás MKV lazán belefér az 50 Mbit/s-ba VPN-en keresztül. Egyébként az az érdekes, hogy a Video station streamje sokkal többet evett, pedig a végpont ugyan úgy a MPC-HC volt. Nem CPU limitről beszélek a transzkódolás számomra felejtős.
Egyébként az említett film simán vállalható a 216j-n 60-80% közötti proci terheléssel, ami nyilván a VPN titkosításból fakad.
Borisz76: a syno által futtatott VPN szerverre gondoltam
-
Csabroncka
addikt
válasz
daniel2121 #33567 üzenetére
válts IP címet
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
válasz
Mocsokba #33442 üzenetére
Sajnos UPC egyre mélyebbre süllyed a szememben! Apáméknál kicserélték a kábelmodemet erre a fehér újra, na ettől jelentősen javultak az ssl kapcsolatok. Már nem dobálja el (annyiszor) a prohardverüzeneteket, és lehet csatlakozni a NAS-omra.
A sebesség az más kérdés, néha napján annyira beesik náluk, hogy egy "egyszerű" messenger telefonálás megfogja, és se VPN-en, sem a Photo station-ra nem tudnak felmenni.Szóval ez van, ha néha napján lesz lehetőséged Digire ne habozz, ez még listaáron is "megéri"
-
Csabroncka
addikt
Aki PulseStationt és Zwave kontrollert használ a Syno NAS-hoz, ne tartsa magában! Lenne pár kérdésem, és egyebek!
-
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok aki kicsit tapasztalt a VPN témában:
Adott egy háló ahol a fel/le töltés kliens/szerver oldalon rendben. Most a Synon csak simán beállítottam a Open VPN-t nem állítgattam kódolást, tömörítést és egyebeket.
A cél a kliens oldalon filmnézés. Nem próbáltam még végig (hogy szétkapcsol -e ) Milyen beállításokat használjak, hogy a kapcsolat stabil legyen mind kliens, mind a szerver oldalon?
Agyontitkosítanom a forgalmat fölösleges!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Csabroncka #32807 üzenetére
közben sikerült szar a fordítás az SMTP beállításnál az ALAPÁLLAPOT fül valójában alapértelmezettet jelent, így teszed alapértelmezetté a fiókot!
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok a következő kérdés miatt fordulok hozzátok. A mellékelt képen is látható, hogy bár 1 postafiók van beállítva a mailplus felhasználóhoz, mégis mindig a levélíráskor ki kell választani az alapértelmezett feladót, mert helyette a képen látható szöveg jelenik meg
Ez egy BUG vagy tudom valamilyen beállítással orvosolni?
A másik kérdésem, hogy a webmail szerver és webmail mekkora memóriát igényel, jelenleg a teljes 8 giga amiből gazdálkodhatunk, de 5 aktív fiókkal 1,5-2,0 giga körül eszik, ezt a fiókszámot minimum 15 re fel kell bővítenünk.
-
Csabroncka
addikt
Abban szeretném kérni a segítségeket, hogy a Video station esetén csak online böngészős lejátszást tudok megoldani szüleimnél. (win 8.1) mp4 kiterjesztésű mesék tömkelegét kellene valahogy odajuttatnom
értelemszerűen nem megy mert a firefox folyamatosan azt írja a böngésző nem támogatja a formátumot. Próbáltam utána járni és utána olvasni. Milyen plugint kellene telepítenem, vagy merre induljak?
-
Csabroncka
addikt
A mai napon délben kijött a javítás a Hyper Backup -ra ezzel megoldódott a 24.-e óta (utolsó frissítés) tartó mentési hiba.
-
Csabroncka
addikt
válasz
eszakas #32580 üzenetére
Korábbról visszaolvasol hálózati gondjaim voltak és egyáltalán nem láttam a szervert! Konvertálni - minek? Olyan lejátszó kell ami támogatja az adott formátumot, nagyméretű BD mkv-kat meg nem akarok telefonon nézni.
Milyen módban szakad meg a filmnézés neked? nem szakad meg a filmnézés BD mkv-k esetén sem pedig csak 216j-m van."Prémium módban is kicsi neki
." sötét az éjszaka, de én nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ingatlanos topic!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hardcore café
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel/Notebook, üzletből, garanciával
- Nitro AN515-57 15.6" QHD IPS i7-11800H RTX 3070 16GB 500GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest