- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gipsztigris #195635 üzenetére
A kettő nem ugyanaz.
A fényét vesztett lume is leolvasható éjjel, az éjszakához szokott (jó) szemmel. A múltkor ez volt a téma
-
válasz
gipsztigris #195627 üzenetére
Tudod, mi jár annak, akiknek igaza van?
-
válasz
gipsztigris #195597 üzenetére
Azért egy percfestés lehetne rajta
Amúgy tényleg szép.
-
válasz
tupacamaru #195587 üzenetére
Nem valószínű. 20 fontból meg szokott állni a royalmail. Lényeg, hogy licitálj, vidd el, és utána megegyeztek. Ha nem engedi a licitet a rendszer, akkor kamuzz be valami zöldség angol (UK) címet a mapsról, aztán majd fizetés előtt korrigálod a jó címre. Ha elküldi maga nemzetközivel, akkor úgy, ha nem, akkor nyitsz egy fw2me accountot, és odakéred.
Rendszeresen használok amcsi (viabox), angol (forward2me) és német (mailboxde) továbbítót, sosem volt velük probléma nyugodtan használhatod ezeket.
-
válasz
tupacamaru #195581 üzenetére
-
Kit ajánlotok egy ETA szervizre? Szegény 90-es évekbeli Sowarom szerkezete rakoncátlankodik.
-
válasz
zsocy #195498 üzenetére
Biztos, hogy nem a közbiztonság miatt. Ő is tudja, hogy Bp a világ egyik legbiztonságosabb városa. Egyszerűen ez az óra tetszett neki. Nem kell emögött túl sok tartalmat keresni. Ő az, aki megteheti, hogy olyan órát választ magának, amilyet akar. Nem az órája fogja nagyszerűbbé tenni, bármelyik óra (nem márka, hanem darab óra) előre köszönhet neki, ha felhúzza.
-
válasz
alphaville #195402 üzenetére
Tetszik ez a végig perc osztású lünetta
-
válasz
pulutodurumo #195397 üzenetére
Németországból jött.
A volfrám karbid szíj, meg lünetta olyan fényes, mint a Salamon töke.
Első benyomások:
A számlap feketébe hajló barna, kivéve ha direkt, erős fény éri, mert akkor sunburst középbarna. A zafíron kék antireflex van, ami nem igazán szimpatikus, nem illik a sötétbarna számlaphoz. Az indexek is nagyon fényesek. A tok kidolgozása jobb, mint a Hamilton Jazzmasteré. A koronazár nagyon jó, nagyon könnyen elkapja, ilyenem még nem volt.A szíj csomó apró darabból áll, és ha szereléskor nem figyel az ember, széthullik, aztán lehet legózni. Gondolom a volfrám karbid miatt volt erre szükség, abból nem lehet összetett formákat csinálni egyszerűt meg minek. A szíj csapjai érdekes megoldásúak. Középen vannak, mindkét irányba kinyomhatók szerszámmal, és középen bekattannak, mert minden csapon van egy gyűrű középen. Remélem tartós lesz, ilyet még nem láttam. Gondolom itt is az lehetett, hogy nem tudtak kúpos furatot tenni bele.
-
-
válasz
g0n21 #195282 üzenetére
Ha nem lenne swiss made felirat, nekem akkor is tetszene. Nem sok olcsóbb öltönyórát tudok (kínai, japó, bármi), amiben 4 hertzes szerkezet van, zafír, 10 bar vagy több (ez mondjuk részletkérdés, csobbanni nem ezt viszem, szóval legyen 5). A volfrám-karbid szíj és lünetta csak további extra. Szerintem szebben néz ki (jobb a kidolgozása), mint a SARB, és az se volt sokkal olcsóbb, ráadásul már Seiko is kukázta. És abban (sőt, a SARX-ban) se volt több made in japan, mint ebben swiss made. Csak ott nincsenek százalékok, emiatt nincs min rágódni.
-
válasz
g0n21 #195265 üzenetére
És ezzel nincs semmi gond. Én nem a svájci munkás órabére kedvéért vásárolok órát, ha így tennék, akkor Jaegert vennék, nem Roamert. És aki Seiko SARX-ot vesz, az se a japó munkásért vásárol, hanem ugyanazért a kínaiért. Én ezen már 20 éve túlvagyok, nekem nem okoz lelki törést. Erre 2018-ban rácsodálkozni olyan, mint a minap a kvarcra. Azon is jót mosolyogtam.
-
válasz
gipsztigris #195263 üzenetére
Még Bulova logót is kaptál bele. Nagyon komoly cucc lett, csodaszép
-
válasz
Bjørgersson #195246 üzenetére
Mert ez a középkategóriás órák topikja. De nem csak japó, hanem svájci, német, időnként akár kínai is. De még a puccosban is van japó
Amúgy nem mindenki japómániás errefelé. Hamarosan érkezik a Roamer Searockom, mert bármennyire SARX-ra hajtottam, amire elhatároztam magam, eddig a spanyol eladótól kifogyott, úgyhogy akkor "bosszúból" vettem egy Orist, meg egy Hamiltont. Most megint rámtört a dresswatchláz, erre szembe jött a Roamer újonnan 130-ért, ami az SARX035 árának a 60%-a. Úgyhogy a Seiko megint pórul járt (bár nem hiszem, hogy emiatt szeppukut követnének el Tokyóban).
-
válasz
Bjørgersson #195220 üzenetére
Jó, hát lehet hanyagolni a PR-t, de egy PR-ra épülő üzletágban ez baromi nagy öntökönrúgás. Az árak bármennyire is magasak, még mindig aprópénz a Swatch Group forgalmához mérve. Még csak kerekítési tényező sem.
-
válasz
pulutodurumo #195197 üzenetére
A szemünk csal, hogy nincs rendes fényérzékelő a retinán középen
Azért inkább mellénézek, mint fejre álljak
-
válasz
excalibur36 #195186 üzenetére
Az enyém 800-at forog, és az biztosan elég a 2824-nek (tehát a 2836-nak is) és a 7750-nek is.
-
válasz
Bjørgersson #195172 üzenetére
-
válasz
5-ös kezelő #195159 üzenetére
Aminek jó a luméja, arról le lehet olvasni az időt az éjszaka végefelé is. Azért mert nagyon sötét van, és azért, mert a szemünk már hozzáigazodott a nagyon sötéthez. Ezért van viszont, hogy egy film végére pont semmit se látni belőle, mert nincs olyan sötét, és nem is igazodott hozzá a szem sötéthez. Szóval mindkét állítás tökéletesen megállja a helyét, nincs ellentmondás közöttetek.
-
válasz
pulutodurumo #195093 üzenetére
Miben jobb a 40s62, mint a 2824-2?
-
válasz
Mamuska #195092 üzenetére
Definiáljuk, hogy mitől jó egy szerkezet?
Elmegy-e 20 évet? El, igazából csak alkatrész kérdése. Ha egy fogaskerék nyűglődik, akkor kicserélik. Mire 40 éves lesz, addigra szinte semmi sem gyári benne a hidakon kívül, használattól függően még az sem. Tehát ebben nincs különbség.
Pontos-e? Ez csak akarat kérdése. A legalapabb szerkezeteket is be lehet lőni átlagos napi pár másodpercre. Nem minden pozícióban, meg nem hőre érzéketlenül, de mondjuk viselt állapotra stabilizáltan igen. Van kínai szerkezetem, ami tényleges napi 1 másodpercen belül jár, folyamatosan, mindig. Ezt az összes tudja, ha a gyártó, az órás, vagy az óra gazdája hajlandó elegendő időt tölteni a beállítással. A pozíciókompenzálás, meg hőkompenzálás nem ennek az árkategóriának a jellemzője. A 2824-et is lehet ilyenné tenni, na abból lesznek a milliós órák. De ez nem teszi jobbá az egy-kétszázezresbe betett alapmodellt.
Milyen funkciói vannak? Ebben lehet eltérés. A másodpercstop hiányzik pár szerkezetből, bizonyosakból a kézi húzás lehetősége, vagy az automata rotor. Ezek természetesen csökkentik az értékét és rontják a használati kényelmet. De az említett szerkezetek közül egyik sem ilyen, mind teljes funkciós, modern szerkezet.
Lengésszám? Na talán ebben van a 2824-nek némi előnye, de ez pusztán optikai. Finomabb látványt nyújt a másodpercmutató, mikor körbejár. Vannak japó és kínai szerkezetek is magasabb lengésszámmal. Az említett Orient ebben kicsit hátrányban van. Ha viszont valakit nem érdekel, hogy hogyan közlekedik a másodpercmutató, akkor ez nulla előny. Szóval ezek szerint ez egy szubjektív elem csak, pont ugyanannyira, mint a szerkezet dekorációja, vagy akár az óra maga. Tetszik, vagy nem tetszik, ez a kérdés.
Mi maradt?
-
válasz
DEVla001 #195089 üzenetére
Hehe, erre még senki nem válaszolt. Én is elkezdtem írni egy irományt, aztán kitöröltem. Majd valaki más.
A mondandóm lényege úgyis ez lett volna: ne törődj vele. Mind jó, válaszd azt, amelyik tetszik. Nincs olyan, hogy valami csak azért jobb, mert valamelyik országban gyártják. Van kiváló kínai, kiváló japó és kiváló svájci mechanikus óra is.
Ha egy prémium, kátyú tengertől tarkított úton átsiklok 130-al, akkor az totál szétrázná?
Dehogy, ne vicceljgravírozás
Ha gravírozott órát szeretnél, vegyél olyat. Van egy csomó mikrobrand, amelyik hajlandó neked némi felárért gyárilag felgravíroztatni valamit az órádra."unokás darab" lehetne (tehát odafigyeléssel sokat kibírna)
Ki fog bírni sokat. (Nem tudom mennyi idős vagy) de azért azt vedd figyelembe, hogy mire unokáid lesznek, és átadnád az órát, addigra az egy lepusztult használati tárgy lesz. Ami akkor is viszonylag keveset érne, ha tökéletes volna, de mivel te már rongyosra használtad (az évtizedek kopása az összes használati tárgyat romossá teszi, nem csak az órákat), a felújítása sokkal többe kerülne, mint amit ér. Szóval onnan fogod tudni, hogy te vagy a menő nagyapu, hogy egy csomó pénzt költöttek az amúgy értéktelen órádra.Az unokának értékes órák nem ebből a kategóriából kerülnek ki. Oda a sokmilliós darabok kerülnek, és csak akkor, ha azt a gazdája főleg a polcon tartja, nem hordja. hogy ennek mi értelme, azt ne kérdezd.
-
válasz
pulutodurumo #195056 üzenetére
Hú, ez a Roamer nagyon jól néz ki.
-
válasz
JNashville #195002 üzenetére
Ez egy jó márka jó órája, nem jársz vele rosszul.
-
válasz
pulutodurumo #194999 üzenetére
Nem bomlik szét, ha levágod?
-
válasz
JNashville #194996 üzenetére
Egy kvarc óránál ne a szerkezetet nézd. 100000 forint alatt (szinte) minden kvarc órába ugyanolyan faék egyszerűségű (és amúgy kiválóan működő) kvarc szerkezetet tesznek. Nem ugyanazt, de mindig ugyanazt a néhány svájci és japán típust. És mind egyformán jó. Körbejár és mutatja az időt. Nincs sok csoda, amit tudni kéne ebben a kategóriában.
-
válasz
horvathkrisz #194982 üzenetére
Szép darab
-
válasz
KFORboy #194953 üzenetére
Otthon is be tudod szabályozni, ha akarod.
Kell egy kézi pontosságmérő alkalmazás (Androidon: Watchcheck), egy pontos kéz és jópár óra türelem.
1. hordod, megméred az óra pontosságát (pár óra legyen a két mérés között)
2. állítasz a pöckön a kapott eredmény szerint
3. ->1, amíg elég pontosnak nem találodAz eljárás előnye, hogy így sokkal pontosabbra lehet belőni, mint mérővel, mert úgyis az a lényeg, hogy hordás közben hogy viselkedik, nem pedig az asztalon.
Az eljárás hátránya, hogy utána a vízállóság nem garantált, hacsak el nem viszed tesztre.
-
válasz
Veron #194847 üzenetére
Mit szeretnél tudni róla? Nekem Rider felirattal van ilyen (a nagyobbik, amit linkeltem) tavaly október óta. Makró a számlapról: [link]
A kidolgozása teljesen rendben van. Határozottak a megmunkálási élek, de nem élesek, szépen eldolgozottak. A polírozás selyemfényű. Az óraüveg zafír, nem is karcos. A szerkezet nem stoppos, de húzható, a járástartalék 38-39 óra. A rotor kicsit hangos, és határozottan érezhető tömege van, cserébe gyorsan és jól húz. A szerkezet nagyon pontos. Napi 1 másodpercen belül jár.
Gyárilag, dobozból ilyen volt:
Azóta eltelt szűk egy év. Most 4 nap 16 óra alatt (egy napot volt karon, a többit forgatóban töltötte) csinált kb. 4,0mp késésből kb. 3,5-et, tehát +0,1mp/nap volt a pontossága.
-
válasz
alphaville #194814 üzenetére
De jól néz ki. Hogyé'?
-
válasz
Tiszteletes #194793 üzenetére
Ha 150 ojró alatt van akkor áfa nem lesz.
Gondolom elírás. Pontosítom: csak áfa lesz, vám nem. -
válasz
Deskdiver #194783 üzenetére
1. Ez nem Hirsch szíj, hanem Di-Modell. Kösz, ismerem a márkát közelről, van nekem is tőlük szíjam. Megvan a customer dept. elérhetősége, mielőtt azt is linkelnéd.
2. Nem tudom, hogy te milyen összeesküvésekről beszélsz, de biztos igazad van.
3. "Never go full retard." -
válasz
Deskdiver #194781 üzenetére
Fogalmam sincs. Nincs tipp. És nem is akarok tanítani. Szerintem csak nettó bullshit, de lehet neked is igazad, csak akkor az egész egy hülye ötlet a gyártó részéről. Még hülyébb, mint a teljesen impregnált, vízhatlanná tett bőr.
De feltételezéseken nem akarok vitázni, hiszen fogalmam sincs, mire gondolhatott a gyártó.
-
Ha egy bőr vízálló, akkor kösz, inkább kihagyom. Pont a lényegét veszti el, a porózusságát, a szellőzőképességét. Mindenből a legrosszabb tulajdonságot gyúrjuk egybe. Nem porózus, nem tartós, és nem igazán bírja a vizet. Inkább valami gumit helyette, ha már valóban vízálló kell.
Nekem van amúgy di-modell márkájú szíjam, de nem ez a típus, ilyet nem vennék.
-
válasz
daara #194761 üzenetére
Mert kamu eladó. Ez az egyetlen eladó terméke van, ebből viszont rogyásig van a raktár, és az elmúlt 6 hónapban sem adott el semmit. És onnan látszik, hogy kínai törte fel az accountot, hogy ingyenes nemzetközi szállítást ígér Amerikából. Fel sem merül benne, hogy ez képtelenség
-
válasz
szegi77 #194661 üzenetére
Nekem csak Riderem van Seagull gyártmányból, de tökéletes a minősége. Parnis feletti szint, bármelyik svájci mellé oda lehet tenni a tokot és a számlapot is (sőt a Hamilton kronóm szerintem gyengébb kidolgozás nála). A szerkezet pedig oszlopkerekes Seagull-Venus kronó, rendes 29,5 napos holdfázissal.
De nem tudok róla, hogy bárkinek is lenne itt belőle. Szóval első kézből nem lesz infód.
-
Ha valaki esetleg szeretne óraforgatót, de egy nem elég, a nagyokat meg drágállotta, akkor most van egy viszonylag jó ajánlat. 10 darabos tartódoboz, amiből 4 db forgatós. [link] Spanyolországból 1 hetes DHL Express szállítással 21ezer forintért.
A doboz kígyómintás műbőr borítású plexi lappal. A forgató váltakozva jobbra és balra jár, tehát minden órához jó.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest