- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #68269 üzenetére
Nekem az a mini van, van rajta egy kis olló, azzal vágok körmöt
A kés része meg jó bontogatásra, papír felezésre. Autóban "Discovery-s" (Agipos akcióból) bicska van, hát az elég uselessnek tűnik, tegnap próbáltam vele vágni, hát egy iphone széle élesebb....
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #68190 üzenetére
De, azért Dzsanav
Ő is pofozta ki
Na de azt egy kalap alá rakni a Doxával, kérlek, ugyan kérlek
-
Zozzer888
addikt
válasz
TheZukker #68177 üzenetére
Ha patent volt, akkor szerintem nem. Dzsana tudja a pontos árakat megmondani, bár ő azt mondja, ilyenkor eladni nem jó, venni érdemes, mert lent vannak az árak
Melyik eladókról? A vaterások között vannak rendesek, akik korrekt órát adnak el, szervizelve (Dzsana is árul vaterán, de vannak még rajta kívül páran). Azt mondanám, hogy ha vintage óra kell, és biztosra akarsz menni, akkor zaklasd vele Dzsanát. Vagy dobd be ide a topicba, másnak is szokott lenni korrekt vintage órája, de Dzsanára jellemző
(#68165) vadászcsiga:
Nem, egyiket sem. Ráadásul ezek még szervizen se jártak nála. Barátnőm Doxája van tőle (az is 64-es, csak ugye női), az nagyon szépen tartja magát
-
Zozzer888
addikt
Köszi srácok, örülök, ha tetszettek a képek, meg az órák
Ilyen "rádiós-fényes" Citizeneket meg ne linkeljetek, mert túlzott birtoklási vágyat ébresztenek
-
Zozzer888
addikt
Ezzel már "adós" vagyok egy ideje, még régebben került szóba a téma, de jobb később, mint soha:
Órásdobozom:
- Dzsana unszolására és szakértelmével helyre pofozott, erősen alkalmi darab:
- Papám órája volt, szintén Dzsana hozta vissza az életbe, nagy baja nem volt, néha visszafelé járt, semmi különös
- Omega Dzsanav, Ő az egyik mindennapi "hordós" órám
- Nagy és öreg kedvencem, a 64-es Doxa, amit azután vettem, hogy végig túrtam az egész forumot, és leszűrtem, hogy Doxát, vateráról, 10e fölött nem érdemes venni. De megláttam és megszerettem, ez az érzés már több mint 2 éve megvan, szóval úgy gondolom mégsem volt annyira rossz döntés
- Apum Doxája, ez 65-ös, évjáratban stimmelős darab. Elég ritkán hordja, én gondozom
(minden hétvégén felhúzom az összeset...ha szorgalmas vagyok,még a kvarcokat is
)
- 91-es Pobeda, ez is az évjárat miatt kellett, de ez már nekem
Ráférne egy Dzsanázás, de még fut nála egy projektem, előbb azt szeretném lezárni
- A sokat emlegetett, gyötrős DB-360-as Casiom
- Az 5 szezonnyi motorozást kihúzó Gshock:
- Még a 13. szülinapomra kaptam, jóideje nem hordom:
- Akinek jó a memóriája és régóta itt van az emlékszik erre is
Nem eredeti (de anno annak lett véve), viszont más miatt mégis nagyon értékes számomra
- Hirtelen felindulásból elkövetett : "Húdejópofa,licites,olcsó,közel van amúgy is" - vásárlás
- Ezt a Seikot apumtól "nyúltam", egy ideje nem hordta, mert kicsi volt neki, a szemeket meg nem találta, én meg kisajátítottam ,mert tetszik
Sajnos a "színe" miatt nem hordtam sokat, talán majd "később". A vicces az, hogy ha jól emlékszem a kis sárga füzetkéjére, akkor ez is TimeCenteréktől van, persze mikor vette, akkoriban szerintem még TC apukája vitte a boltot.
szerk.:
Nálam kicsiben csúnyák a képek, kattra 1280-as élhosszúságú képek nyílnak. Nagyobban nem akartam felrakni ennyit. -
Zozzer888
addikt
válasz
Zozzer888 #67537 üzenetére
Ó, tudom mit hagytam ki:
Novoth Tibi cikkei - érdemes elolvasni őket, pláne ha nem tudtunk lebeszélni a kis turbós benzinesekről -
Zozzer888
addikt
válasz
Zozzer888 #67533 üzenetére
Na basszus, írtam egy regényt, erre kiírja, hogy nem szerkeszthetem, mert kifutottam az időből...
Akkor gyorsan, tömören:
- kettőstömegű nem ám csak VW csoportos autókban van és nem is csak dízelekben. Lehet vele találkozni, egyre több autóban. Amúgy a vezetési stílussal sokat lehet rombolni az élettartalmán, 200 ezer körül elszoktak azért ballagni és akkor se olyan horror a csere. Munkadíjjal együtt 200 alatt megvan (persze nem márkaszervizben) és persze sok, de ha azt nézitek, hogy 200 ezer km alatt még takarékosan vezetve is minimum 4mFt-ot öntöttetek a tankba, + gumik+olaj+kopófogyó akkor már nem olyan rossz az. És újabb 200 ezerig nem kel piszkálni...
- turbók se szoktak behalni olyan gyakran, úgy tudom általában 150 ezer km-re vannak méretezve, de ez is több tényezős. D5-ösök elmennek 300-400 ezret is egy turbóval, de "Jó szokásokkal" ki lehet nyírni 50 alatt is.
- PD elemtől se kell ám annyira félni, nem állnak tömegével az út szélén a VW-k felnyitott motorháztetővel.
BATInak:
- Olvass népitéletet, sok típusnak megtalálod a nyűgjét baját, persze munkás végig olvasni , de szerintem érdemes. Én anno végig nyaltam az összes ítéletet a kiszemelt típusról.
- Titkos tipp: Korea, Kia Ceed kombi, 1,7 dízellel
(De én nagyon bólogatok a Golf Variantra is)
Laci: S40
-
Zozzer888
addikt
válasz
Bati0501 #67491 üzenetére
A Golf nagyon jó autó, a variantot is bitang jó vezetni pláne ha szereted a kombikat
1.4 TSI-t ha lehet ne, de inkább ne , lehetőleg marhára ne!!! De használtan meg annyira ne hogy le se tudom írni. Illetve be lehet azt vállalni csak kell számolni ilyen olyan járulékos költségekkel , akkor meg már jobban jársz az 1.9PDTDI-vel, amitől viszont nem kell félni. Persze rosszba mindennel be lehet nyúlni de ez egy jó motor, megbizható stbstb
DSG az jó, szuper, csak ha javitani kell majd az fájni fog. Ha ezzel kalkulálsz és azt mondod neked így is megéri a DSG (amit amúgy megértek) akkor nyugodtan, nem betegágy az, de nagyobb a rizikó mint egy kezinél. -
Zozzer888
addikt
-
Zozzer888
addikt
-
Zozzer888
addikt
válasz
ronin s8 #67147 üzenetére
Gratula az új Rolex tulajnak
Amúgy szerintem felesleges azzal ámítania bárkinek is magát, hogy jó befektetés (mert nem), bár az tuti , hogy értékállóbb mint egy autó és csak egy bizonyos szintig esik az ára. (Na meg ott a szerviz 5 évente)
Na de kit érdekel ez, ha megvan álmaid órája? Ez ÓRA lesz amíg csak élsz, nagy gratula mégegyszer!
-
Zozzer888
addikt
válasz
ronin s8 #66439 üzenetére
Jó-jó de gondolod, hogy ha nyakamba veszek egy Rolexet annak minden egyszeri és folytonos anyagi terhével, akkor ha majd nem akar olyan könnyen kijönni a stift mint az öreg Doxán, akkor addig erőltetem az ebayos kiszedővel, amíg el nem törik?
Amúgy hány Rolex tulaj cserél otthon szíjat?
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #66338 üzenetére
Igen, akkor "mosolyog" a számlap
(nem viccelek)
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #66231 üzenetére
Seiko 5?
-
Zozzer888
addikt
válasz
dave118 #66119 üzenetére
Múlthéten szombaton az Omegát is csak a nyakkendőm mentette meg az elhalálozástól. Ez kapott telibe minket...
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #65427 üzenetére
Ez tényleg jól néz ki
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #65423 üzenetére
Az a szíj nem igazán rémlik.Bőr NATOm az nincsen
Sajnos elég vékony a csuklóm így mindig küzdök a szíjakkal, az Omegára pl mindegyik szíjam úgy esik, hogy pont két lyuk között jönne ki jól a csatnak.
Converse cipőket nagyon nem szeretem, 8 éve Puma Panigaleket taposok
De a következő Ferraris lesz...persze nem ez a templomba járós cipőm
Én csak "néző" leszek
Végül szerintem simán megkapja a mezei bőrszíjat, aztán majd megy rá vissza a NATO
köszi
-
Zozzer888
addikt
válasz
Ereshkigal #65413 üzenetére
Mind a kettőre rárakható a szíj, gondoltam rákérdek, mert ha nem gáz akkor nem cserélgettem volna, de akkor átrakom
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Megyek szombaton esküvőre (templomi), gondolom a Nato szíj felejtős? Sokszor láttam már öltönnyel NATO-t, ilyen helyen is elmegy, vagy inkább pakoljak fel bőrszíjat?
-
Zozzer888
addikt
válasz
cserix #65356 üzenetére
Attól függ hova megyek, mennyire tudok majd ott rá vigyázni.
Amúgy abból indulok ki, hogy lehetőleg az Omegát, ha valamiért nem lehet (nem tudok rá úgy vigyázni), akkor legalább a Doxa , ha az se (mert mondjuk lehet vizes lesz, lehet hogy megütődik), akkor az "öreg" digit Casio, ha az se mert még durvább helyre megyek akkor vagy nem viszek órát, de ha kell akkor G-shock.
Lassan összerakom az órásdobozos hozzászólásomat, mobilnetesek szeretni fognak érte...
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #65133 üzenetére
Szerintem nagyon jó, hajrá!
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Egyik barátomnak van egy ilyen Swatch órája, és berongyolt vele a balcsiba. Azt mondta azóta összevissza jár, hiába cserélt elemet. Mondtam neki, hogy szerintem beázott és az a baj, és most nézem, hogy csak 3ATM-es.
Szóval beázott, a kérdés, hogy mit lehet vele kezdeni? Javítható?
-
Zozzer888
addikt
válasz
Szabikaa20 #65026 üzenetére
Dzsana besokallt?
-
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Iszonyatosan küzdök egy ilyennel. Tudja az időt, de a mutató nem hajlandó ráállni a helyes időre. Mit lehet ezzel csinálni?
-
Zozzer888
addikt
-
Zozzer888
addikt
válasz
csabulaxi #64070 üzenetére
Köszi
Mindegyik képen van , nem szűrő hanem régies effekt. Egyetlen egy képen se stimmel a fehéregyensúly, pontosan emiatt. (Összes kép el van lökve sárgába). Erre mondjuk mondhatjuk, hogy igen, ez művészi koncepció volt
Régen, mármint a filmes korszakban minden kép HDR kép volt, sőt a szemed is úgy lát. A HDR azt jelenti, hogy széles dinamika tartomány, tehát hogy kinézel az ablakon, látod hogy kék az ég, de az árnyékban álló autódat is normálisan látod, nem csak egy fekete mezőnek az egész árnyékos részt .
(Azért mondom, hogy minden kép HDR volt mert a filmnek sokkal nagyobb a dinamika tartománya mint egy digit képnek. Sok elpancsolt digit HDR kép van , azokat én se csípem, de ezekkel szerintem pont nincs gond)
Amúgy nem szoktam ilyen effekteket használni, (ha megnézed a többi képet, azokon nem találsz ilyet) ,de ez a téma nagyon kívánta szerintem ezt a stílust
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #64044 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom nincs ezzel a Raynoxxal, csak minden fotós forumon dicsérik
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #64041 üzenetére
Raynox DCR-250
Azt rátudod rakni a legtöbb obira és olcsó. (Olcsó egy makro obihoz képest)
-
Zozzer888
addikt
válasz
TripleB #64027 üzenetére
+Vadászcsiga + Szabika20: Köszi srácok
Időben nem, még álló helyzetben se ültem a DeLoreanben, bár így visszagondolva, tuti engedtek volna beülni.
Canon 1000D + Tamron 17-50 F2.8-al készült a képek 98%-a. Egy pár kép erejéig felraktam a telét (Canon 75-300, a motorsport fotókat azzal szoktam lőni, de itt túl közel volt minden)
-
Zozzer888
addikt
Végül fenthagytam a Velodrome Millenárisra a Nátót a Doxán, így is marha meleg volt, nem kellett oda még a bőrszíj is
Képek és vélemények a szokásos helyen
(Azért rakom be, mert itt a sok vintage óra között gondolom sokakat érdekelhetnek a régi járművek is)
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem. Holnap megy a Velodrome Millenárisra fotózni és örülnek neki, ha az ember korhű cuccban megy. Ruhával lesz még egy kis matekozás, de az órán is gondolkodom. A 64-es Doxa adja magát (az Omegát nem merem bevetni), viszont nem tudom, hogy a piros/fehér Nato szíj korhűnek számít-e.
Vagy rakják rá egy natúr fekete bőrszíjat?
-
Zozzer888
addikt
válasz
Wg5113 #62961 üzenetére
Persze, azzal a finomszabályzóval tuti lehetne segíteni rajta, hát igen a Wostok az öreg, meg nem egy IWC minőség alapból
,de az is tuti behozható lenne félpercre, vagy 40 secre de ugye azt írtam, hogy annak mindegy. Azért a Doxának lehet lepattintom a hátulját majd, finomhangolni picit
-
Zozzer888
addikt
válasz
Wg5113 #62925 üzenetére
Nekem az Omega 1sec-et tud , ha hordva van folyamatosan és aktívan, de mivel összevissza hordom, szerintem erre az "életmódra" lehetetlenség normálisan belőni. Átlagosan napi 4-et késik, ha úgy hordom, ahogy egy normális ember. (Mondjuk reggel 7-től délután 6/7ig, egyetemi passzív használattal). Finomhangolva hozzám nincs, csak Dzsana "HORONYMÉTERÉRE" (tudom, tudom horo...) van belőve nullára.
Ami érdekelne, az a Doxám , az felhúzós, és az fixen napi 20sec-et hoz, mármint késésben. Szervizelt (nem Dzsana, még Pre-Dzsana időszakból való beszerzés) ezen tuti lehetne finom szabályzóval javítani.
Nagypapám Wostokja a legdurvább, az napi 1 percet összehoz,de azon sincs állítva semmi, eleve úgy kértem, hogy nem lesz hordva, szal nem kell szórakázni a pontossággal.
Viszont azt 1sec is olyan, hogy ezzel a programmal leolvasva a hibahatár simán van 1-2 sec szóval...a 20sec és a 60sec már egyértelmű, ott már az az 1-2sec nem oszt/szoroz
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #62901 üzenetére
Akkor nem a cél a fontos, hanem az eszköz
Amúgy tényleg beteges, amíg a quartz Casiom volt a napi használós óra, éppen marhára nem érdekelt, hogy félpercet siet/késik, amióta az Omega van, azóta fél percnél már csóválom a fejem
(Nem napi fél percnél, hanem ha összeszedi
Mivel nem mindennap hordom, nem intenzíven és nem sokat, így változó , hogy mikor jön össze. Ritkán van "rendesen" hordva, bár a következő félév jobban fog feküdni neki
)
-
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #62758 üzenetére
Én meg pont okésnak találtam a Ray/Makót szerintem szebbet mutatott mint képeken. Legalábbis így rémlik, kb 1 éve volt rajtam.
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #62624 üzenetére
Végülis igen
(#62622) WiZARD : Na jam...én azért bízom, hogy lesz majd itt is valami, meg remélem, hogy a rendes munkát itthon is megfizetik...majd kiderül. Még fiatal vagyok és naiv.
-
Zozzer888
addikt
válasz
vadászcsiga #62531 üzenetére
Igen, picit olyan
De így jobban megy a rövidnaci&póló / farmer&póló kombóhoz.
Legalábbis szerintem. Muszáj volt picit pukkasztani vele
(#62560) Szabikaa20:
Jaja, úgy emlékeztem Te kérdezted
-
Zozzer888
addikt
válasz
Macyke82 #62520 üzenetére
Köszi
Én is szeretem
Bár most nyáron Ő is pihen
Ezt meg Szabinak küldeném:
Múltkor mondta valaki, hogy neki volt vele egyező évszámú órája és sajnálja ,hogy elkelt. Ronin írta, hogy neki is van (vagy volt?) 67-es Rolexe, én meg persze szintén nem hagyhattam ki, hogy hát nekem is van 91-es órám...Szabi képet kért, gyanítom a Rolex jobban érdekelte volna, de ezt kapja
szintén katt rá,mert kicsibe ez is csúf
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 4
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest