- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ans
aktív tag
válasz
oettinger01 #24287 üzenetére
Az r2d2 nagyon jó!
-
ans
aktív tag
válasz
Miamiquake #24032 üzenetére
-
ans
aktív tag
válasz
SyntaxeError #22873 üzenetére
Lehet, hogy 3 és 5 között lasabban jár, aztán meg 9-ig begyorsul.
Vagy fordítva?
-
ans
aktív tag
válasz
SyntaxeError #22861 üzenetére
Azért szerintem ez elég ütős.
-
ans
aktív tag
válasz
nostromo73 #22526 üzenetére
Már el is adtad a Commandert? Miért, ha nem vagyok indiszkrét?
-
ans
aktív tag
-
ans
aktív tag
válasz
runner 125 #21877 üzenetére
Hamis G-Shock-ból sok van a Vaterán és az E-bayen is.
-
ans
aktív tag
válasz
TimeCenter #21099 üzenetére
Melyik típus van a képen?
-
ans
aktív tag
válasz
runner 125 #20974 üzenetére
Nekem ezek a Seiko-k tetszenek.
-
ans
aktív tag
válasz
Palika71 #20526 üzenetére
És a Rolexen hogyan állítható külön a GMT?
Seiko Landmasteren úgy működik, hogy második kihúzott pozícióban mindhárom mutató együtt mozog, az első pozícióban pedig a kismutató állítható (óránként ugrik, nem folyamatosan) és ezáltal (a kismutató teljes körbetekerésével) a dátum is állítható.
-
ans
aktív tag
Igen 24 órás a GMT. Amit én GMT-t láttam, ott mindíg 24 órás volt a GMT kör (Seiko, Orient). Nem tudom, hogy a svájciaknál hogy van ez.
-
ans
aktív tag
válasz
Miamiquake #20334 üzenetére
Ha már Monaco: mikor előztek utoljára Monte Carloban? Szerintem jó régen volt.
-
ans
aktív tag
válasz
nostromo73 #20212 üzenetére
Én nem tudom, de mintha az Omega is ezt használná. Ez alapján a hesalit egy márkanév, lehet, hogy vastagságban lehet különbség.
-
ans
aktív tag
válasz
nostromo73 #20202 üzenetére
Ez hesalit üveges, azt hiszem ez plexi, ettől függetlenül szerintem jó, mert erős, és könnyen javítható.
Az aquadura azt hiszem Mido találmány. Vízbe meg nem való ez az óra, függetlenül a tömítéstől. Nekem egyébként nagyon tetszik, egyedi stílusa van.
-
ans
aktív tag
válasz
nostromo73 #20148 üzenetére
Jól néz ki ez a Mido!
-
ans
aktív tag
válasz
Hankuk Taja #20073 üzenetére
A színösszeállítás furcsa. A nap kijelző két betű, az eredetieken 3 betű, SA helyett SAT.
Itt egy eredeti:
Ha a nap név 2 betű és pontmátrixos kijelzésű, akkor szinte biztos, hogy hamis az óra. Egy még durvább áron árult hamisítvány:
[link] -
ans
aktív tag
-
ans
aktív tag
Ismét meg kell hajolnom a szakmai tudás előtt! A Direct Drive-ra gondolsz?
[YouTube link] -
ans
aktív tag
válasz
csabulaxi #19983 üzenetére
Új órákat árul, én még régebben kétszer is vásároltam tőle. Egy automatát, meg egy kvarcot. Garancia kártyával jönnek, legalábbis a Seiko-k, de azt nem tudom, itthon elfogadják-e, mert nem volt velük baj eddig, és a garanciális 1 év lejárt.
Orient Star magasabb szinvonal, de az Orientek csúcsa a Royal Orient, ami nem éri el a Grand Seiko színvonalát.
Ami neked megtetszett az Orient Star Somes néven (is) fut. Érdekes, hogy az adott óra számlapja zöld vagy fekete, a fotókon ez nem látszik annyira, típusszámra keresve pedig a barna változat adódik.
-
ans
aktív tag
A Sötét toronyban (King) volt egy éneklő virág. Ugyanebben a regénysorozatban a főhős kap egy Patek órát (lehet, hogy kvarc, már nem emlékszem), amiben soha sem kell elemet cserélni (lehet, hogy automata? vagy napelemes) és ha megközelítik vele a Sötét tornyot, akkor elkezd visszafelé járni.
-
ans
aktív tag
Igazatok van, én csak ebben gondolkodtam:
[link] -
ans
aktív tag
-
ans
aktív tag
válasz
csabulaxi #19903 üzenetére
A Seiko-nak vannak sorozatai, például (itthon) Ananta, Sportura stb., de ami a búvárórák szempontjából érdekes az a Prospex sorozat (Japánban).
Ezen belül vannak különféle búvár típusok, például a Marine Master, Scuba Diver, Mechanical, de pl.: Flightmaster is. Mindegyikbe több óra tartozik, például Marine Masterből is van legalább 3-4 különféle óra, különféle szerkezettel, illetve a Mechanical sorozatba tartozik például az SBDC001, aminek internetes fórumokon a Sumo nevet adták.
A Grand Seiko a Seiko csúcs almárkája, de abban úgy tudom, hogy búváróra nincsen.
Érdemes nézegetni, elég jól fel vannak tüntetve a méretek:
[link] -
ans
aktív tag
válasz
Zozzer888 #19835 üzenetére
Alphawatch.hu-n biztos lesz valami, bár mostanában nem néztem. Nagyon hasonlít, de alpha van rajta. Rolexhez biztos van valami nagyon hasonló.
Közben megnéztem, alpha speed, hasonlít, automata, de nem chrono. Bár a korábban linkelt Edifice szerintem jobb.
Vagy ez:
Seiko -
ans
aktív tag
A visszaolvasás végett:
1. Nem TimeCenter hasonlította össze az órákat így, hanem nostromo73, te is neki válaszoltál. Egyébként szerintem órát hasonlított órával, úgyhogy ezzel nincs baj, de a te álláspontodat is elfogadhatónak tartom, de nem értek vele egyet.
2. TimeCenter a csúcsdrága MR-G-t Wizard hozzászólása után hozta fel, tudniillik, hogy az MR-G (a G-Shock egyik altípusa) nem egy alsó kategóriás óra, sőt igen drágák, prémium kategóriásak az új változatok.
Szerintem a Seiko 6R15 kategória (és ár) szempontjából alatta van az Casio MR-G-nek (Japánban).
Wizard:
Na és ha egy automatáról leolvasod másodperc pontosan, mit érsz vele? Arra a legolcsóbb Casio is jobb!
-
ans
aktív tag
válasz
WiZARD #19730 üzenetére
Én nem unom, nekem tetszenek a digitális Casio-k, tetszenek a Citizenek is. Ízlések és pofonok. Ezek az órák funkcionálisan verik az automatákat.
Az automaták pontosságuk annyi naponta, mint a legolcsóbb kvarcnak havonta. Elvileg ugye ez senkit sem érdekel, de azért mégis mindíg a pontosság az első kérdés egy automatával szemben.
Viszont az mechanikus órák biztos, hogy időt állóbbak, egy száz éves óra is javítható. Értékállóbbak (főleg a Rolex, és az Omega). A Ponyvaregényben a Bruce Willis által megformált szereplő apja sem Casiot hordott a seggében a vietnami hadifogságban. (Bár az amerikaiaktól minden kitelik.)
A jelenlegi Casio MR-G pedig csúcsmodell, a Breitleingnek is van hasonló áron, vagy még drágábban kvarc modellje. Szándékosan írtam Breitlinget, mert az csak az utóbbi évtizedekben lett csúcs márka. Talán a Casio is fel akar törni a luxusórák közé.
Szerintem van helye itt a japán kvarcoknak is, tapasztalatoknak,főleg ha nem csak sima modellajánlatokról van szó.
-
ans
aktív tag
válasz
TimeCenter #19653 üzenetére
サファイアクリスタル ?
-
ans
aktív tag
válasz
TimeCenter #19648 üzenetére
Ez az utolsó digitális MR-G-k egyike? Szerintem ha feltennétek a watchuseek-re el is vinnék ennyiért.
-
ans
aktív tag
Nem tudom, miért szídják sokan az ICE meg a COOL órákat. Az egy dolog, hogy valakinek nem tetszik (nekem sem), de a fiatalok ezeket az órákat hordják, újra divat lett a karóra, és meglehet, hogy 30 év múlva azért vesznek majd Rolexet, mert hasonlít a régi ICEwatchukra.
-
ans
aktív tag
válasz
TimeCenter #19561 üzenetére
Kár, hogy nem ez az, ami nálatok kapható:
Érdekes, hogy a japán óragyártóknak elég sok típusa (köztük a nekem legjobban tetszők) japán belpiacosak.
-
ans
aktív tag
Nekem tetszik! Ha jól gondolom, ez rádiós, tehát pontos is.
Egy Seiko példa:
Perpetual, és évi 1 percen belüli járáseltérés. 8 évig bírja az elem.
Egyébként a hasonló kvarcok királya a korábban TimeCenter által linkelt The Citizen. A svájciaknak is van hasonló kvarc szerkezetük, de nem olcsón, illetve említhetőek még a Junghansok, és a Maximilianok is.
-
ans
aktív tag
válasz
TimeCenter #19410 üzenetére
Mi a típusszáma? Tetszik nekem a sárga szín miatt, meg ritka a pozitív negatív kijelző egy órában. Az auto-light ugyanaz, mint az auto EL? (gondolom igen)
-
ans
aktív tag
válasz
pézoli #19407 üzenetére
Szerintem jól néz ki a Certina, megérné elcserélni, a szerkezete 2824-2, ami nagyon rendben van. Csak ha eredeti fémszíj kell hozzá, az nem lesz olcsó, de a bőrszíj nem olyan nagy tétel, ráadásul kedvedre választhatsz.
Bár az Aquaman az a Doxa, amelyik valamelyest emlékeztet az igazi (mai) Doxákra. -
ans
aktív tag
válasz
TimeCenter #19408 üzenetére
Klasszikus ez a G-Shock!
-
ans
aktív tag
válasz
nostromo73 #19396 üzenetére
Kb -10, +10/mp-en belül per nap, de én annyira nem foglalkozom ezzel. Úgy vagyok vele, ha pontos kell, végy kvarcot, azok is jók.
Viszont szombat délután leveszed, hétfőn reggel fel, ezt simán bírja. Egyszer mértem járástartalékot, három napig ment egy óraforgatóban, a kivétele után 56 óra elteltével állt meg.
-
ans
aktív tag
válasz
nostromo73 #19393 üzenetére
Konkrétan nem ez az óra, de a szerkezet ugyanez: nagyon jó a járástartaléka. Több mint 48 óra.
-
ans
aktív tag
Szerintem 1-2 évenként, vagy vizes használat előtt célszerű az órákat elvinni nyomáspróbára. Bár én voltam olyan Casio márkaszervízben, ahol 2 éves órát nyomáspróbáztatni akartam, de nem csinálták meg, mondván, hogy nem volt még megbontva, akkor minek. (A Ferenc körúton volt.) Máshol meg ingyen megcsinálták.
-
ans
aktív tag
válasz
TimeCenter #19055 üzenetére
És a különféle (polírozott, szálcsiszolt) titán felületeket lehet javítani eredetire? Vagy csak a mattot lehet (ahogy előzőleg írtam)?
-
ans
aktív tag
válasz
nostromo73 #19051 üzenetére
Én políroztattam titán csatot. A szálhúzott mintájú részt nem vállalták, viszont a matt egyenfelületű részt meg tudták csinálni.
-
ans
aktív tag
válasz
SpongyaBob #18974 üzenetére
A tűréshatárban még valószínűleg benne van. Most hirtelen nem találtam a hivatalos adatot, de simán el tudok képzelni egy +40/-20 mp napi értéket. Az én Alba Riki órám (ugyanez a szerkezet) gyári adata: +1/-1 perc naponta.
Ezt a szerkezetet elég nehéz beszabályozni, viszont erőssége a jó automata mechanizmus. Tupacamaruval egyetértek, érdemes egy-két hónapot hordani, és utána foglalkozni a kérdéssel.
Egyébként a Seiko szakszervíz jó, a Bazilikánál vannak.
-
ans
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest