- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz
tupacamaru #54604 üzenetére
Azt is meglehetne így, csak drága a kiindulási alap. Elmérte egy kicsit az árat. -
Dzsana
senior tag
válasz
tupacamaru #54599 üzenetére
Mellesleg ez egy szép óra lenne, ha kezelésbe venném, így nézne ki.
-
Dzsana
senior tag
Azt a hozzá értő mindenit!
POLIOT meg POIOT, pláne, hogy egy első óragyári Raketa köszön vissza ránk.
-
Dzsana
senior tag
Bár már lelőttem a poént, de azért itt a legújabb posztom
-
Dzsana
senior tag
válasz
traktorgumi #54568 üzenetére
Egészen biztosan eredeti ETA G10.211-es szerkezet van benne, a többi része már nem biztos, hogy eredeti.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Szabikaa20 #54561 üzenetére
De most mit tapasztalsz? Egyáltalán nem leng ki, vagy éppen hogy? A vezetõ követ a horgonyvillába raktad? Milyen olajat használtál, és mit olajoztál be? Pl. a horgony csapját nem szabad, mert az megfogja, csak a kõre, de picit, mert különben leveri róla, rá a hajszálrugóra, és összetapadnak a körök. Szóval sok mindenre oda kell figyelni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Szabikaa20 #54556 üzenetére
Hát, nagyító nélkül kibontani az incabloc rugót, vagy helyére rakni a csapokat, szinte lehetetlen.
Az asszony haját meg én festem. -
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
Szabikaa20 #54536 üzenetére
Nagy bátorság is volt Tőled, hogy szétszedted! Nem biztos, hogy egy automata, naptáras órával kellene kezdeni a szakmát!
Volt már itt a fórumon, aki megpróbált egy mezei Poljotot szétszedni-összerakni, írogattunk egymásnak, a végén csak eltörte a gátkerék csapját. Önállóan elég nehéz megtanulni, legalább az elsőt nem árt, ha valaki megmutatja. Utána lehet próbálkozni, én is önállóan tanulgattam, tanulgatok, de ez nagyon nehéz út. Nagy segítség, ha valaki ott áll melletted a kezdő lépésekkor, és fogja a kezed, tudsz kérdezni. Ha nem boldogulsz vele, elküldöd, és megnézem Neked.
-
Dzsana
senior tag
válasz
teratti #54524 üzenetére
Ez azért van, mert az órások többsége úgy dolgozik, hogy nyitvatartási idő alatt csak az egyszerűbb dolgokat csinálja, elemet cserél, szíjat cserél, megigazít ezt-azt, stb., de a szervizeléseket azt zárás után, lehúzott redőny mögött végzik. Az a baj, hogy ha nekifogsz egy szervizelésnek, épp valami izgalamsban vagy benne, közben belép egy vevő, önkéntelenül is felnézel, és már el is ugrott az alkatrész. Pl. P.Kiss Pista barátom is hivatalosan 12-16:30-ig van nyitva, de már fél 9 körül bent van, dolgozik, majd délben kinyit, és zárás után este 22-23-ig nyomja az ipart. A szegedi kolléganőm is 18-ig van nyitva, de ő is kb. 22.-ig nyomja minden nap. Sajnos ilyenkor van csak idő és lehetőség csinálni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Lali65 #54521 üzenetére
Hát, sok éjszakán át seggeltem, mire bele jöttem, rengeteg gyakorlást igényel! Ezt csak így lehet megtanulni, csinálni, és csinálni. Az elején sokszor mondtam azt, hogy nem csinálom, és de kár volt ebbe belevágni! Szerencsére eddig nem sok kárt okoztam, még a legelső Poljot szerkezetnél letörtem a gátkerék csapját, meg később egy Pobeda horgony csapját, de ezen kívül inkább alkatrész elugrások voltak/vannak. Ez egy ilyen szakma, a tanárunk, Huba bácsi is azt mondta, hogy az órás a fél életét négykézláb tölti.
Persze szerencsére ez nincs így, de azért néha van térdre, imára.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Szabikaa20 #54406 üzenetére
Hol lehet 20 Euro-ért ilyet kapni?
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #54285 üzenetére
Na pont erre gondoltam, hogy nagyon jó szemed van, hogy ezt így, képről megmondod, hogy a csapok meg vannak kopva! Ugyanis egy szerkezet kopása alatt a csapok, furatok, fogak kopását értjük, nem azt, hogy egy kicsit matt a csapágylemez. Nem védhetetlen dolgot védek, esküszöm, nagyon sokszor visszafogom magam az írásaid kapcsán, de amikor már ennyire sületlenségeket mondasz, és ezáltal valami fenoménnak állítod be magad, az már sok! Megbontás nélkül nem fogod megállapítani, pláne így kép alapján nem, hogy a csapok kopottak. Ne akarj már mindig olyan baromi okos lenni! Pl. honnan tudod, hogy egyáltalán járatták-e a szerkezetet? Honnan tudod, hogy beázott, és nem csak pára okozta? Az is lehet, hogy fiók mélyém lapult, párás környezetben, és ezen kívül semmi baja, de neeeeem, Te vazzeg látod, hogy megkopott. Vicc! Ismerem Pé-t, megnézi, mit vesz meg, biztos, hogy nem egy szétkopott szerkezetű órát vett meg. Olvassák laikusok is ezt a fórumot, és még a végén elhisznek neked mindent. Nincs annál rosszabb, mint amikor a hülyeség szorgalommal párosul! Volt már máskor is ilyen mindenhez értő ember itt, Tőled is azt kérem, mint tőle, hogy nem kell szófosásodnak lenni, és mindenhez hozzászólni, csak amiben biztos vagy. Abban biztos vagyok, hogy ebben nem vagy biztos, nem Te szedted szét ezt az órát, mivel soha, egyetlen órát sem szedtél még szét, fogalmad sincs az előéletéről, és fogalmad sincs arról, hogy megkoptak-e a csapok, vagy sem. Na, kiadtam magamból, befejeztem.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Zomb€€ #54232 üzenetére
Hiába nézelődsz tovább, úgy is ez fog kelleni neked. Én is így voltam, amikor megláttam a Tissot Couturier-t, megvilágítva, a vitrinben ott csillogott, mint a zsebkendőmön minden, és egyből beleszerettem. Aztán nézelődtem tovább, de csak megnyugtatásként, mert a szívem mélyén tudtam, hogy ő kell. Szóval ne tökölj, rendeld meg Jung Tomitól!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #54184 üzenetére
Olyan szép, hogy erősen gondolkodom, hogy megy a gyűjteménybe.Van már egy selyem szálhúzott Mirexal automatám, jól mutatna mellette.
-
Dzsana
senior tag
Na végre nekem is szerencsém volt! A vaterán lőttem ezt a nem működőnek hirdetett automatát, pici pénzért. Ma megérkezett, és nem bírtam magammal, neki estem. És bingo, nem volt semmi baja, egy fadarab bent volt a kerékrendszerben, és ezért nem tudott leforogni. Kivettem, leszervizeltem, gépen mérve sántítása nulla, járáseltérése nulla, a pillanatnyi is, és a 24 órára vetített is. E öröm, e bódottág:
Holnap felhúzom az acél tokot, új acélbetétes plexi bele, és parádés lesz, nagyon szép a számlap.
-
Dzsana
senior tag
válasz
aischylos #54013 üzenetére
Létezik, Corum bubble, Miamiquake testvérünknek volt is egy.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #53990 üzenetére
Nem, mert a Poljot 3133-at még a szovjetek kezdték el gyártani, nem az oroszok. Nem utolsó sorban nagyon jó werkek, jobb, mint a 31681-esek.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #53641 üzenetére
Ez így nagyon általános, mert van köztük kő nélküli, stiftes is, meg normális, köves, svájci horgonygát járatú is. A 70-es évekbeliek még amcsi órák.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #53597 üzenetére
Én is tudom, hová vigye Szegeden!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #53469 üzenetére
Mindig hazaviszi a munkát!
-
Dzsana
senior tag
válasz
dilajoska1 #53465 üzenetére
Ebben egy 23 köves vimpel szerkezet van, ha a számlap hibátlan, és a tok is jó állapotú, akkor 8-12.000 Ft
-
Dzsana
senior tag
válasz
dilajoska1 #53453 üzenetére
Megtennéd ismét? Nekem az kimaradt
-
Dzsana
senior tag
válasz
Szabikaa20 #53446 üzenetére
Ez csak aranyozott, nem 14k az, ebben az állapotában 15.000 Ft
-
Dzsana
senior tag
válasz
tupacamaru #53435 üzenetére
Nem növelhető a távolság, hiszen csapágyazott helyeken futnak a mutatók tengelyei. Asszem 11 mm a távolságuk.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #53427 üzenetére
Kösz szépen, rendi vagy.
-
Dzsana
senior tag
válasz
tupacamaru #53278 üzenetére
Új technológia vabn? Nem is törik, nem is karcolódik?
-
Dzsana
senior tag
válasz
Szabikaa20 #53085 üzenetére
Ha jól látom, a bal oldalinak keresztbe van repedve a számlap, a jobb oldalinak nincs meg a kismásodperc mutatója, de ennél többet nem látni a besárgult plexi, és a képminőség miatt. Ha nem ezüst tokosak, akkor a maximum 30.000 Ft, ebben az állapotban.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #52963 üzenetére
Az ott tényleg műanyag fogaskerék az automatikában a Rolexnél?
-
Dzsana
senior tag
válasz
-secret- #52952 üzenetére
Nagyon vigyáznom kell magamra, mert belőlem csak egy van. Mások többen vannak!
Viccet félre téve, egy Rolex sosem rohad így hátulról, továbbá az üvege se karcolódik meg így, valamint a korona se ilyen. No meg nem is adtak ki limitált példányt ebből a sorozatból. Pár tízezer Ft-ért beszerezhető replika. -
Dzsana
senior tag
válasz
tibee77 #52894 üzenetére
Valamit nem jól szűrtél le! A Certina éppen hogy semmit sem csinál ma már maga, gyakorlatilag egy összeszerelő üzem. Megvásárolja az ETA szerkezeteket, más valaki beszállítja nekik a számlapot meg a mutatószettet, megint más a tokot, ők meg összeszerelik. A 70-es években volt egy nagy óraipari válság, és akkor sok óragyár bedobta a törülközőt, majdnem csődbe mentek. Ekkor álltak le a saját szerkezetek gyártásával, csoportokba tömörültek, pl. a Certina a Swatch csoporthoz, és elkezdtek vásárolt szerkezeteket tokozni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Szabikaa20 #52785 üzenetére
A Prim eladó? Kellene belõle a billegõ.
-
Dzsana
senior tag
válasz
JackFeryll #52776 üzenetére
El van görbülve a hüvelye.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Szabikaa20 #52719 üzenetére
Ha egy autószerelônek Suzuki szervizelésbõl kellene megélnie, éhen halna. Mûszakilag nagyon jó autók.
-
Dzsana
senior tag
válasz
szeiler74 #52129 üzenetére
Szia, el van kopva a billegő tengelye, így el tud mozdulni tengelyirányban, és ezért lép ki a vezetőkő a horgonyvillából. Ha csak kicsit van megkopva, akkor a billegő híd meghajlításával lehet játszani, ha nagyon, akkor a fedőkő alá be kellene rakni egy nagyon vékony lemezdarabkát. Pendli féderből jó kivágni, amire a faliórákban az ingaórák ingáját fellógatják.
-
Dzsana
senior tag
válasz
dilajoska1 #51912 üzenetére
Azt a szíjat dobd le róla, a plexit ki kellene polírozni, és máris van egy szép órád.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #51705 üzenetére
Az a toknyitó kés!
-
Dzsana
senior tag
válasz
dilajoska1 #51617 üzenetére
Megduplázom!
-
Dzsana
senior tag
válasz
dilajoska1 #51612 üzenetére
Persze, hogy az, ez nem kérdés, ez egy Vimpel, ritka werk.
-
Dzsana
senior tag
válasz
dilajoska1 #51605 üzenetére
O, ez egy Luch Vimpel! Mi lett vele?
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #51577 üzenetére
Sületlenséget beszélsz, ahhoz az óráshoz meg többet ne menj.
Ha az autód motorja szépen jár, nem fogsz benne olajat cserélni? -
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #51575 üzenetére
Az én zsebembe tegyed!
-
Dzsana
senior tag
válasz
phranxinatra #51560 üzenetére
Dehogy karcoljan, teljesen homogén a mosófolyadék. Sõt, még az óramosónál hatásosabb módszerek sem karcolják. És attól sem kell félni, hogy homokszem kerül a gépezetbe.
-
Dzsana
senior tag
válasz
phranxinatra #51555 üzenetére
Ha addig hajtod, amíg meg nem áll, utána ne vergõdj a szervizeltetéssel.
-
Dzsana
senior tag
válasz
phranxinatra #51553 üzenetére
Ennél azért kicsit többet foglalkozzál vele! Öt évente egy szerviz azért nem árt neki.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #51465 üzenetére
A legöregebb órám 92 éves, és kiválóan működik ma is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest