Hirdetés
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memmaao
addikt
válasz
vinczetibor
üzenetére
Ok, akkor a SM egy pelagos copy, Pelagos 39 méretben, Pelagos indexekkel és dátum ablakkal. Egy laikus számára valószínű nem látszik a különbség, mindkettő szép, ízléses, logót szerintem 10/9 ember fel sem ismerné és a legtöbb embernek lövése sincs, hogy mi az a Tudor, vagy SM. Én viszont órabuzi vagyok. Mióta az eszemet tudom. Szerencsésnek momdhatom magam, hogy olyan munkakörben dolgozom, ami részben a hobbim is (légimentés), és meg is fizetik annyira (műszakvezető szakorvos 15 év tapasztalattal és munkaidővel, két munkahellyel), hogy élhessek ezzel a nem igazán pénztárca barát hobbival. Még szerencsésebb vagyok, hogy még a feleségem is támogat ebben (legalábbis nem ellenzi.🙈). Amíg szerényebb volt az anyagi helyzetem, addig is megtaláltam ebben a hobbiban azt, ami kielégítette a gyűjtési és birtoklási vágyam. Eleinte egy Tag Heuer formula 1 volt a legértékesebb órám. Egyetemistaként egy Square timex chronograph. Most egy speedmaster. De a mai napig ugyanúgy tudok rajongani egy Casio DW-9000-ért, mint 1998ban, amikor apám hozott egyet Amerikából. Ez a jó ebben az egész órás sztoriban. Hogy 5e és 50M között bárhol találsz olyan órát, amiért rajongani lehet! Itt van pl ez az 5e forintos Casio. Imádom.
Nem tartok ott, hogy Rolexem legyen. De szerencsére nem is a világom, nem tetszik a Rolex AD hozzáállás sem, hogy teljes background ellenőrzés, meg kezdd el szépen gyűjteni az ADnál a "hűségpontot". Ahogy az sem tetszik, ahogy a flipperek bánnak ezzel az egész órás történettel. De nem tetszenek a copy órák sem. Azzal semmi bajom nincs, ha egy gyártó iheltet merít egy másik gyártó sikeres darabjáról. Mindenkinek van submariner stílusú órája. A zenith is gyárt órát, ami ugyanúgy néz ki, mint egy Daytona. Végülis ezek mind kerek, funkcióval bíró időmérő eszközök. Nagyjából az összes valjoux 7750 majd egyforma, csak a külső más.
De visszatérve arra, amit írtál. Én érzem a 10x-20x különbséget a Tudor és a SM között. Mert tudom, hogy egy olyan darab van a kezemen, amin rendesen dolgozott egy gyártó teljes állománya, a designtól, a werk fejlesztésén át a beszabályozásig. Hogy időt és pénzt fektettek abba, hogy utána én majd lehetőleg a legnagyobb megelégedéssel használjam a terméket. És amikor reggel felrakom és ledöbbenek, hogy 1 hete a pontos időt mutatja +-1 sec belül, akkor tudom, hogy ebben ott van minden, ahol ma, 2024ben tart a svájci óra ipar. És tudom, hogy még így is meg lettem fejve, hogy itt is szar a QC. De az van a kezemen, amit szerettem volna, és nem valami, ami olyan mintha az lenne, amire vágyom.
És nem sznob szeretnék ezzel lenni és nagyon remélem, hogy nem is úgy megy ez át. Nekem az elmúlt két évben lett meg minden adott tényező ahhoz, hogy a prémium szegmensbe is bele tudjak kóstolni. De a mai napig fel tud csigázni egy filléres darab is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem tartok ott, hogy Rolexem legyen. De szerencsére nem is a világom, nem tetszik a Rolex AD hozzáállás sem, hogy teljes background ellenőrzés, meg kezdd el szépen gyűjteni az ADnál a "hűségpontot". Ahogy az sem tetszik, ahogy a flipperek bánnak ezzel az egész órás történettel. De nem tetszenek a copy órák sem. Azzal semmi bajom nincs, ha egy gyártó iheltet merít egy másik gyártó sikeres darabjáról. Mindenkinek van submariner stílusú órája. A zenith is gyárt órát, ami ugyanúgy néz ki, mint egy Daytona. Végülis ezek mind kerek, funkcióval bíró időmérő eszközök. Nagyjából az összes valjoux 7750 majd egyforma, csak a külső más.