- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz mert_csokis #259598 üzenetére
"A 36-os Seastar-ral is nagyot gurítottak."
Az órát ismerem, de a nagy gurításról lemaradtam. Egyértelműen nőknek szánta a Tissot, és egy 36 millis búváróra (amin ugye a lünetta miatt sokkal kisebb a számlap, mint egy átlagos 36 millis órán) talán tényleg fura is lehet férfi csuklón.
[ Szerkesztve ]
-
skt
tag
Sziasztok!
Ma megerkezett a Casio EVF-100D, nagyon tetszik az ora, viszont a gyari fem szij eleg gyatra. Honnan erdemes jo minosegu szijat rendelni, akar femet vagy bort?[ Szerkesztve ]
-
mert_csokis
senior tag
válasz dzsi23 #259601 üzenetére
A nagy "gurítás" csak magánvélemény volt.
Hosszú évek óta várok egy kis méretű, kvarc szerkezetű diver-re.
Vagy legalábbis diver jellegű (a lünetta nem volt feltétel, de a klasszikus, búvárokra jellemző rakott index igen) órára. Még itt is siránkoztam anno, hogy bezzeg automatákkal tele van a padlás, de értelmes alternatívát nem igazán találni kvarc fronton.
A Tissot most megcsinálta. A fekete változat egyébként itt van mellettem, és nem igazán tudok belekötni. Az arányok nagyon rendben vannak, és jól olvasható még nagyobb távolságból is.
Az óra kidolgozása, a kétoldali AR réteg, a 30 bar-os vízállóság, az erős Super-LumiNova réteg csak hab a tortán.
Egyedül a csat közepén végigfutó fényes, polírozott rész miatt húzom kicsit a számat (nekem kicsit giccses), de azt egy ötvösnél könnyen lehet orvosolni.
Egyébként nem is tudtam az óráról, véletlenül szúrtam ki egy szalon kirakatában.
Akkor első látásra 38-asnak tippeltem. Rá is kérdeztem az eladónál, hogy jól gondolom-e.
Ő meg lazán rávágta, hogy igen, ez 38mm-es. Aztán neten rákeresve derült ki, hogy valójában 36-os méret.
A 37mm-es Seiko kvarcom mellett például nagyobbnak hat a Seastar, pontosan a lünetta miatt.
Az meg, hogy a gyártó hova sorol egy órát (egyébként unisex modell), túl sok mindent nem jelent. A 40-es változat már sokaknak nagy. Ráadásul nincs is olyan arányos, mint a 36-os variáns.
Ezzel az erővel az összes kisebb méretű órát lehetne női órának hívni, de ezt már sokszor kitárgyaltuk itt.
Nekem például sokkal kényelmesebb, komfortosabb egy kisebb méretű óra. Ráadásul egy vékony csukló esetén is megvan az az érzeted, hogy a csuklód uralja az órát, és nem fordítva.
A lényeg, hogy a gyártók kezdik felismerni, hogy igenis van igény a kisebb méretű órákra is. Eleve egy olyan piaci szegmens, ami eddig hanyagolva volt kvarc fronton.
A Tissot valamit elindított az utóbbi években a PRX sorozattal, remélhetőleg többen követik majd.[ Szerkesztve ]
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz mert_csokis #259604 üzenetére
38 mm-es Cadisen búxárral szemezgetek, de szerencsére nem létszükséglet. (Mondjuk nem kvarc, bocs.)
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
fagyalllo
őstag
A Citizen is most mutatott be ilyen kicsi búvárokat: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
SOAD19
addikt
válasz fagyalllo #259606 üzenetére
Hát, nem tudom, nekem már a 39 mm-s skin diverem is kínált kicsinek hat, 37 mm-s szerintem már azért túl kicsi, főleg hogy a lünetta miatt ugyebár még kisebbnek is tűnik. Kb. egy 34 mm-s normál órának felel meg vizuálisan, abból kiindulva, hogy a DH 39 mm-s diverem 30 mm-s számlappal bír, míg a 36 mm-s glycinem 32 mm-rel. Ugyebár a búvár óra alapvetően egy sportosabb stílusú óra, nem egy dress watch, aminél előnyös, ha nem uralja a csuklót, hanem szerényen megbújik a csuklón. Búvár órából 39-40mm-től kisebbet szerintem nem érdemes venni, akkora méret azért kell. Persze, kinek a pap, kinek a paplan.
-
bigmasterg
addikt
válasz SOAD19 #259607 üzenetére
Egyetértek.
A 38 (+pici) mm-es Nivada Grenchenem is határeset számomra. Az már simán jó méret párom számára is, nem hat túl nagynak rajta sem. (pedig 49-50kg-os nő, nem túl vastag csuklóval).
Számomra búvárban a 42es egy egészséges átmérő.
Viszont a sima orient bambino 40es méretét kicsit nagynak találtam, abból jobb lenne a 38as, kisebb verzió.
Tissot PRX-ből a sima 40-esem van. Számomra az is pont jó. Egyszer próbáltam a 35öst belőle, az túl kicsi volt. Nekem az női méret. -
fagyalllo
őstag
válasz SOAD19 #259607 üzenetére
Csuklótól, testalkattól, az óra formájától függ, haverom mostanában vett két San Martint, mindkettő a 39 mm-es BB58 formáját másolja és tökéletesen áll a kezén. A Citizent én is kicsinek érzem, az már erősen a nők felé tolódik el, ahogy az új 5KX is.
Új Citizen GMT: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Veron
addikt
válasz fagyalllo #259609 üzenetére
Mi a gond az 5KXszel? Az 42 mm-es nem?
Éppen a CW Trident pro 300on gondolkodom 38asban. Bennem is felmerült, hogy a viszonylag kis számlap miatt, az egész óra kicsinek hathat még rajtam is.
Viszont az átmérővel együtt nő a L2L is, ami nem feltétlenül kívánatos.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok.
Megleptem magam egy Vintage Seiko LordMatic-al közelgő születésnapomra
A fazettás üveg zseniális , sosem láttam még ilyet azelőtt. Fotózni sem egyszerű.
Szeretnék rá bőr szíjat rakni, szerintetek melyik verzió illik a vintage órákhoz?
Sima nem strukturált, esetleg a “krokodilbőr” utánzat, stb.?
A kicsi kínaiaktól miből lehet megállapítani a szíjak közti minőséget? 500ft-tól több ezerig látszólag ugyan olyanok, és nyilván a legolcsóbbat is eredeti bőrnek hazudjak::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Caldera
aktív tag
Új Orient-ek a láthatáron [link]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
Faresz1976
aktív tag
válasz levi1911 #259616 üzenetére
Hasonlóan csak durvább porral jött nekem is kínából 😁. De én szétszedtem és kipucoltam. Ha nagyon zavar vidd el óráshoz.
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
csabulaxi
senior tag
válasz Caldera #259617 üzenetére
Úgy nézem hogy a lünetta ugyanaz csak a betét lett csupa fém. Nekem tetszik. Még jöhet színes gmt mutatóval is.
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
dzsi23
addikt
válasz SOAD19 #259621 üzenetére
Remélem, nem limitált, és jövőre is megvehetem. Épp nemrég kerestem lila órát, mert olyanom még nem volt, de nem találtam meg az igazit (ami tetszik, és a pénztárcám is elbírja), talán majd ez... bár ez sem filléres tétel lesz, ha a jelenleg fellelhető lengyel árak nem hazudnak (180-200k). Bár nem bánnám, ha beférne 150 alá, mondjuk 120 ideális lenne, emag akcióban 90ért.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
"Az meg, hogy a gyártó hova sorol egy órát (egyébként unisex modell), túl sok mindent nem jelent."
Már hogyne számítana, ha sokan pont a gyártó besorolása miatt, "büszkeségből" nem veszik meg? Oké, hogy ezt éppen uniszexnek írják, de közben az összes képen nő viseli. Ezzel pont nem indítanak el valamit, hanem a korábbi berögződéseket erősítik (nem nálam, engem nem érdekel a divat, meg az sem, hogy a gyártó kinek szánja).
Egyéb:
Ha már témánál vagyunk, a 37 millis búvárt már nőinek írja a Citizen, de ezzel sem érdemes foglalkozni, ha valakinek tetszik, és jó a méret. -
Caldera
aktív tag
válasz "_Maverick_" #259624 üzenetére
Arról még nem találtam infót, a cikk szerint júniusban jelennek meg.
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
Quartz51
tag
válasz ::Trunks:: #259615 üzenetére
Szép, szerethetö darab. Tok már látott ezt-azt, dehát 50 év, az 50év
Nekem a gyári fémszíjjal tetszik a legjobban ( a tiéden nem az van), de azt tegyél rá, ami neked tetszik, nincsenek megkötések -
::Trunks::
senior tag
válasz Quartz51 #259627 üzenetére
Szia! Igen, tudom, hogy a szíja nem gyári. (korrektul ugy is hirdettek)
Végül egy elég jó minőséginek -tűnő- sima fekete szíjat rendeltem. Örültem, hogy van itthon vadi új, de szomorúan konstatáltam, hogy 18mm-es és ebbe széles.::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
csabulaxi
senior tag
A Casio Computer Co., Ltd. július 7-én adja ki a "CLEAR REMIX"-et (7 modell) a "G-SHOCK" ütésálló óra 40. évfordulós modelljeként, amely a belső részeket egy vázanyag felvételével mutatja be.
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabiks
senior tag
válasz Caldera #259617 üzenetére
A fehér és a lila is kéne 😅
A minap láttam, hogy az orient is kijött egy szolár panda chronóval, egész jó áron (125e) :
Saját kalibernek írja, de majdhogynem 1:1-ben seiko v192
A forgatható lünetta miatt majdnem ezt rendeltem, de a számlapja a seikonak jobban tetszett."The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Empsepo
senior tag
Ez nagyon király.
Azok az indexek!Zseni
-
SOAD19
addikt
Ez egy M-es BMW special edition?!
-
addikt
Láma kérdés, de sok svájci óra hirdetés mellett az Lgsw mit jelent?
My name is Bond, James... Dean.
-
SOAD19
addikt
-
dzsi23
addikt
Úgy látom, nagyon mennek most a limitált Seikok: a két Snoopy, a régi-új 5-ös, a barna számlapos századmásodperces kronó mind elfogytak a butikban, csoda, hogy az atlétika-vébésből még van.
-
csabulaxi
senior tag
A Sideral modernizálása során a Tissot továbbra is elkötelezett maradt az óra örökségének és szellemiségének megőrzése mellett. Az eredeti Sideral az innovációt, a kalandot és az ismeretlen izgalmát testesítette meg. A modern időkben e jellemzők újrateremtése érdekében a házat kovácsolt karbonból készítik, amely anyag a 60 évvel ezelőtti üvegszál könnyedségével, innovációjával és rugalmasságával vetekszik. A legmodernebb anyagokat a Sideral vintage varázsával kombinálva a Tissot egy időtlen remekművet alkotott, amely tiszteleg a nagy múlt előtt.
Balra: 1971-ben kiadott modell, jobbra: 2023-ban kiadott modell
-
addikt
-
addikt
válasz rbalint88 #259646 üzenetére
Igen! A Vitara elkelt múlt héten, ez a Kona az utódja. ( Így ,hogy a légimentő bázis Szekszárdra költözött, beesett havi plusz 800km, és a Kona-t otthon tudom tölteni és a bázison is.
De azért hiányozni fog a Vitara is, nagyon szerettem.My name is Bond, James... Dean.
-
addikt
válasz @mriya@ #259649 üzenetére
205LE és folyamatosan rendelkezésre álló teljes nyomaték. Városban nagyon fürge 0-60 között. Mondjuk pályán is. . És így 1 hét dodzsem élmény után nem ülnék vissza manuális váltós benzinesbe. Iszonyat kényelmes, hogy kb 1 db gàzpedàl elég a vezetéshez, a féket sem kell nagyon nyomogatni.
#Polarstar: nekem ez az első "dombornyomott szamlapos órám, OK, a Bulova lunar is apró mintás, de ez nekem nagyon adja!
My name is Bond, James... Dean.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest