- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
Nem és nem.
Megy most ezerrel ez a strandóra őrület: rendes, komoly márkáknál rebbennek fel óriási junior marketinges-rajok, izgatott csiviteléssel visszatérve az ebédszünetből; ezt nézd meg főnök, beugrottunk a fagyizóba inspirációért, de ugye megehetjük majd míting után, lécci lécci, számlára vettük, szóval milyen edgy húzás is lenne a múlt heti pisztácia és hupikék törpikék limitáció után mondjuk egy spiced pumpkin latte színű számlap, már az őszi szezonra is gondolva; a PR-szövegben meg minimum négyszer szerepeljen az integrated bracelet steel sports luxury watch fordulat, a hátlapon meg el lehetne rejteni valami jópofa mikiegeres motívumot, if you know you know jelleggel.
Ostoba divathóbort, horkantottam mérgesen, én az ilyennek soha nem fogok bedőlni, aztán amikor visszáruzni kellett valami szart, nyilvánvalóan teljesen véletlenül az Arénát adtam meg Westend helyett, és valami fura módon útközben a P1 és a földszinti ruhabolt között észrevettem az első emeleten egy random óraszalont. Nahát, milyen érdekes, pont van még félóra a másik nyitásáig, biztos elállítódott a Waze, valahogy csak elütöm addig az időt, motyogtam magamban, miközben nyílegyenesen somfordáltam a hátulsó vitrin felé. Miben segíthetek, lépett hozzám a decens eladó; hát nem is tudom, én csak nézelődöm, rezzentem látványosan össze, de most hogy kérdezi, egészen véletlenül nincs itt valahol egy Maurice Lacroix Automatic 39mm Aikon Limited Summer Edition Unisex ref. AI6007.SS00F.431.C?
Volt nekik. Teljesen véletlenül.
Hát nem. (Köszi, köszike, köszcsy stb). Egymillió-nyolcvanezer forint. Az árazás minimum érdekes; az óra maximum csalódás.
Úgyhogy lett végül „vidám nyári órának” egy leharcolt full lume Promaster. Majd azt fogom hazudni róla, hogy eredetileg rikító citromsárga volt, de a sok floridai marlinozástól tropikál lett a számlapja. -
driv4r
aktív tag
válasz Empsepo #260706 üzenetére
Szia, most, hogy kiadtam a dühömet, próbálok tárgyilagosabb lenni. Kicsit igazságtalan voltam szegény órával, csak félig-meddig tehet róla, hogy egy elég kínos óraiipari trend áldozata lett, erről a végén.
Maga az óra korrekt tárgy (de nem egymillió forintnyira korrekt, szerintem ez nagyon kevés óra nagyon sok pénzért – fordítva jobb lenne, persze álmodozni lehet…). Van benne egy alap SW200 (mondjuk ez engem nem zavar, mindennapokban semmiféle különbséget nem találtam 2824-hez képest, fórumokon szeretik alázni, ilyenkor mindig a Ch Ward órása jut eszembe, aki vhol azt írta, a két werk gancegál, az első széria volt csak gáz). A tokforma adott, azzal kb. mióta kijött az Aikon, nem kezdtek semmit. Finiselés megúszós, de ez a normál, nem LE változatnál is így van. Felül szálhúzott, körben polír (chamfer zéró, de lehet, hogy én vagyok vaksi). De milyen polír! Annyira uralja az órát a bling faktor, hogy az már fáj, szúrja a szemet (bár lehet, hogy a világítás ennyire nem előnyös Babósnál). Fényes, nagyon fényes, konkrétan női ékszer jellege van, de abból is a parvenü, villantós változat (mondjuk lehet, hogy ez volt a cél). Nem vagyok az az übermacsó típus, de egyszerűen testidegen, irritálóan rossz érzés volt felvenni, ránézni, a bőrömön érezni. A számlap és a kékje… egyszerűen nem sikerült. Nincsen mélysége, hiába a mintázat (tapisserie? clous de paris? ezeket soha nem tudom), olyan, mintha printelt lenne. Flat. Üres. Jellegtelen. Gondolattalan. Tiffany-kék nem mert lenni, Seiko zöld-kék nem mert lenni, Moser-kék meg nem tudott lenni szegény. Ha lenne benne egy enyhe színátmenet, sokkal kevésbé lenne Barbie-jellege, és itt külön elnézést kérek a nem létező hölgy olvasóktól, írhattam volna Ken-t is.
Tudom, ezek végtelenül szubjektív dolgok, és ha összeadom a puszta speceket, nagy gond nincs: szabvány automata, megítélés kérdése tokban, valamilyen minőség-ellenőrzés mellett.
Na de ennyiért, ld. „mi került ezen a fotelen 7000 forintba?”
Még egyszer: 1,080,000 Ft azaz egymillió-nyolcvanezer forint. 380 helyett kicsit több (430 HUF) lett a CHF, maradhat? (2,450 a listaár, 750eft körül már láttam Chrono-n).
És akkor csak slágfortokban, mi a bajom amúgy, de ez már a trend / divat dolog, meg az én egyéni heppjeim:
--a Genta majmolás (nem jutott 5711 és APRO? nesze paraszt van másik, svájci az is)
--a strandóra trend, a kreativitás totális hiánya (figyu, mindenki színesbe’ nyomja most, mi mit tudunk kihozni gyorsan még július előtt? OK, instára jók lesznek ezek is)
--az őszinteség totális hiánya (mi indokolja az LE és a normál közötti árprémiumot? legalább kitaláltak volna vmi kamu backstory-t, most kábé annyi az üzenet, nyár van, irány a plázs)
--az integrált szíjas acél sportóra trend (ez hosszú lenne… majd töltök fel képet, milyen autentikus darabok is vannak semmi pénzekért neten)
--a Maurice Lacroix (mert hülye neve van) (plusz azt hazudták az Aikon kedvéért, hogy az a Calypso „génjein” alapul – keress rá b+, ég és föld)Na, megyek locsolni kertbe:)
[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
válasz 5-ös kezelő #260633 üzenetére
Nem, úgy is ugyan azt hozza.
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
driv4r
aktív tag
válasz No.01 #260712 üzenetére
Örülök, hogy talán nem bennem volt a hiba, és te is ezt tapasztaltad.
Mára talán Ward az egyik legérdekesebb indie (Bel Canto, Twelve stb). Az árpolitika alakulása lesz érdekes, nem tudom, vannak-e még azok a standard leárazások, de ha erős brandet építenek, ezeket elvileg el fogják majd egyszer hagyni vagy esetleg bevezetnek vmi Yema jellegű loyalty rendszert. Egyszer megnézném élőben az óráikat. -
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #260716 üzenetére
Óvatosan fogalmaznék, mert ez másnak biznisz: nekem nem jött be.
1000€ körül akkor már inkább Yema Urban Traveller. Nekem. Másnak meg más… -
zoarden
tag
válasz driv4r #260703 üzenetére
élmény volt olvasni! köszi!
jó lesz az a full lume Promaster örömet lelni a nap alatt..
Más is fel akar szállni erre a vonatra, kinek hogy sikerül[ Szerkesztve ]
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
Veron
addikt
válasz driv4r #260703 üzenetére
Szépen fogalmaztál és viccesen.
Annyit mindenképp hozzátennék, hogy Babósnál nagyjából minden óra úgy világít mint Salamon töke. Az Aikon tényleg egy kicsit többet kapott a csillogásból, így arra különösen igaz. De a mindennapok során nem ilyen rossz a helyzet. - nem jövök rá miért forgatja el a képet a site.
Az Aikon egy szépen megmunkált óra, kifejezetten igényes szíjjal, Gentás, de azt nem teljesen agyatlanul másoló kivitelben... és irtó hülye névvel.
Nem áll szándékomban kérdőre vonni a benyomásaid, csak korábbi tapasztalataim tettem hozzá.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
SOAD19
addikt
válasz Veron #260725 üzenetére
Hogy-hogy, mi ez? Annyit tudom róluk, hogy egy indiai banda, és van pár igencsak kellemes nótájuk, pl.:
[link] [link] [link] [link]Amúgy, ennek a videónak a hozzászólásai között ajánlotta valaki. Arról szól a videó, hogy mára eléggé elk*rvult a metál zene, semmi újdonság nincs már benne, ellaposodott: [link]
Én szeretem a metált, viszont csak 1-2 banda van, ami igazán tetszik, az egyik már rég fel is oszlott, ugyebár ez a SOAD. A másik a Gojira, amit dobos barátunk is jelenleg az egyik legjobb, legminőségibb metált játszó bandának tart. Ajánlom megtekintésre, ezt a koncertjüket: [link] Pár zseniális számuk a teljesség igénye nélkül: [link] [link] (csengő hangom ), legújabb albumuk is jól sikerült (Fortitude): [link] [link] [link] (ez a számuk is jó, gondoltam egyúttal reklámzom, ezt a leányzót, van pár igencsak jó saját száma is, pl.: [link]).
A gojira azért is szimpatikus, mert végtelenül visszafogott, egyszerű, puritán, nem elszállt banda képét mutatja, pedig aztán nekik lehetne mire. Nincsenek szarrá varva, mint a legtöbb metál zenész, (ami már-már mintha kötelező lenne, ezzel mutatva, hogy milyen kemény metál arcok), nem aggatnak magukra idétlenebbnél-idétlenebb ruhákat, maszkokat, stb.
Végezetül ajánlom a yt csatornámat, ha jó, változatos zenéket kerestek, mindenevő vagyok : [link]Bocs a "kicsit" hosszú, nagyon off hsz.-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Latot valaki mostanában jó áron “akciós” Gshockot valahol? Jó le
Tengerparton homokba feküdni nem akarom a Tudorral. -
driv4r
aktív tag
válasz Veron #260726 üzenetére
Szia Veron,
[innen most töröltem 2-3 flekket, mert félek, hogy rám szól a tömbbizalmi. Rövidebben nem megy, nem beszélek tiktokul vagy mémül. A lényeget kikopiztam belőle:]
Jogos, amit írsz, ez csak egy parodisztikus skicc volt, a műfajjal járó túlzásokkal. Nem vagyok PC, ha belelovalom magam.
Rossz érzés, saját tapasztalatból mondom, ha valaki beleszáll az óránkba, mert ez sérti a vele kialakított kapcsolatunkat, érzelmeinket. Nem akartam öncélúan bántani az Aikont, amúgy nem is tudnám, az csak egy tárgy, van és kész. Téged viszont akaratlanul is bánthattalak a vele kialakított érzéseid tekintetében, elnézést kérek ezért.
Nekem a jelenségekkel volt bajom, ennek lett járulékos áldozata az óra. (Mondjuk a tiéd pláne OK, mert az a normál kivitelű, nem a mostani limitált pink balerina, türkíz tanagra (ez vmi verébféle), narancs szóda verzió.)
A konkrét szösszenetben és az azt követő kicsit tárgyszerűbb beszámolóban a magam faragatlan módján három jelenséget kritizáltam: 1) a trendszerű „summer edition” debilitást; 2) az eszement módon félrement árazást; végül 3) a járulékos „gentaifikáció fikázása” inkább csak biztonsági játék volt, mert az vaskos közhely, de attól még tartom.
A lényeg, hogy jó óra az, mely örömet okoz, ha felveszed. Ha ezt az örömödet akaratlanul is beárnyékoltam, elnézést még egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
tomsolo
addikt
Ha nem túl drága óra kellene nekem, akkor vennék egy Baum & Mercier Riviérát Baumatic szerkezettel.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Churpik
tag
válasz Gergőke88 #260729 üzenetére
Az alap, "klasszikus" G-Shock-ot megkapod 30-ért a Timestore-on (DW-5600E-1).
Ha az ütésállóság nem lényeg, akkor még olcsóbban van Tom Cruise-os "Mission Impossible" DW-290 kb. 20 ezer körül (ez persze nem G-Shock feliratos).
Ha meg csak a forma kell, és az, hogy ne kelljen rá vigyázni + 50m vízállóság, akkor W-218H, kb. 10-15 ezer között, több színben. Ebből a fém keretes 16 ezerért megy. Tuningolhatod is (bullbar).[ Szerkesztve ]
-
sipi83
aktív tag
Ha már Casio a téma, akkor nekem is van egy kis történetem, kicsit hosszú lesz, de muszáj vagyok kiírni magamból, kicsit terápiás, kicsit figyelmeztető, edukációs céllal.
Van egy jó kis igásló [G-5600E] órám. Céleszköznek vettem, gyári környezetbe, mindanapi 12 órás, igazi munkásórának. Nem akartam nagyobbat, nehezebbet vagy drágábbat.
Első héten lecseréltem a gyári szíjat egy ilyen [Vario adapter kit-re.], mivel a gyári szíj nagyon rövid volt csuklómra.
Tökéletes volt kb.4 évig amikor is a műanyag adapter anyagjában elfáradt, és egyszerűen eltört.
Akkor találtam egy olcsó [Ali-s adaptert] , de mivel tartottam a minőségétől, ezért rendeltem egy ilyen [fém] átalakítót is amivel, 16mm helyett mehet, rá 22mm-s szíj is.
Na tegnap, unalmamban, nagy szentségelés árán ráraktam a 22mm-s fémet. Végülis működik.
Amiért az egészet leírom, az az, hogy kb. 5 év alatt kb. 4-szer cserélgettem a szíjat és az adaptereket, amit a műanyag (resin) tokfülek nem hálálnak meg. Tehát kikopnak, a lug furat kiszoposodik, kitágul, és nem tartja már stabilan a stiftet. Nem arra van tervezve, hogy cserélgesse benne az ember a stift-eket.
Az én órámé még úgy ahogy tartja magát. De nem sok kell már neki, hogy kiengedje a stiftet.
Na most vannak mindenféle ragasztgatós DIY megoldások, egyiket sem találom tartósnak. Sajnos, ha ez megtörténik, akkor új órát kell vennem. Persze egy jóval [drágább modellt] fogok, ami már fém tokos belül.
Ez az igazi "user error", és így kell tönkre tenni egy amúgy örökélet+1 napos órát.
Köszi, hogy végig olvastad. Peace.[ Szerkesztve ]
-
SH4D0W2011
őstag
-
fjudors
aktív tag
válasz sipi83 #260738 üzenetére
majd negyven évre hordok casiot.
amíg műanyag tokozásút hordtam, mind így végezte.
mindegy, hogy beakadtam, vagy szíjcserék miatt, de mind...a gyerek, mikor kicsi volt ugyanígy intézte el őketna, ezért nem veszek, cssk fém tokozású órát, hiába tetszik sok model.
van ajándék gshock az ablakban, csak extrém körülmények közzé veszem felvannak ilyen vásárlási szempontjaim...
fém tok
világítás
ne integrált szíj, a szilikon nem sokáig bírja
fénnyevőBár, én évente 1-2x veszem le
[ Szerkesztve ]
-
SH4D0W2011
őstag
Nyíregyházán vagy Debrecenben tudtok ajánlani bevált helyet, ahol csinálnak nyomáspróbát elemcsere után?
-
rbalint88
addikt
válasz bigmasterg #260735 üzenetére
Na jo, beszeljetek le a masodikrol
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs