- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Empsepo
senior tag
válasz csabulaxi #260637 üzenetére
Figyelj, ez a félévenkénti "viszlát-dolog" kezd unalmas lenni.
Tök jókat linkelsz, én mindig kinagyítva nézem a képeid.
De vagy gondold komolyan és tartsd magad ahhoz hogy nincs kontakt vagy engedj el dolgokat és csináld tovább.
És tényleg úgy írom ezt, hogy hozzászólásaid olvasója vagyok.
-
zola96
senior tag
válasz bigmasterg #260650 üzenetére
Osztom a véleményed. Bomba a planet ocean és tud az omega számomra is szimpi szijakat csinalni.
(A luxus szerintem is teljesen mas. Eleg egy külföldi fórumot nezni, ahol szaladgálnak az “entry level” órák(Rolex tudor omega), míg itthon valóban valakinek egy seiko 5 is akar egy ev vágyakozás és hanem több, vagy elképzelhetetlen. És az f91 felett minden luxi ) -
arn
félisten
válasz zola96 #260648 üzenetére
Nyilvan mindenkinek mas a luxus szintje, csupan arrol beszeltem, hogy az emberek gyakran olyan holmikat vasarolnak, amit nem engedhetnek maguknak, es tobbnek akarnak latszani altala.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz fagyalllo #260649 üzenetére
Van az a minosegi es ficsor szint, amit nem kapsz meg olcsobban - ezt nem neveznem luxusnak. Amikor ezen felul pl a brandert, szuksegtelen anyaghasznalatert fizetsz, inkabb.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
SH4D0W2011
őstag
Citizen Promaster Dive Unite with Blue (BN0166-01L)
Az a számlap! Na most le akarom cserélni a BN0151-et.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz fagyalllo #260658 üzenetére
Kinek mi a felesleges, egy gyemant orat nehez indokolni… vagy manapsag onmagaban a mechanikus is lehet felesleges, de ha pl te egy pontos mechanikust szerettel a multban? Vagy kvarcot napjainkban? Nem fogod megkapni egy bizonyos ar alatt, mert olyan minosegi szintnek kell megfelelni, hogy ezt sorozatgyartasban nem tudjak biztositani.
Visszaterve a tudorra, vagy akar a grandseikora, mi az a brand, ami ugyanezt a minosegi szintet kepviseli olcsobban?
-
Jaded
őstag
válasz SH4D0W2011 #260657 üzenetére
Azok a színek nagyon rákaptam mostanában a zöld színre, ez is jöhetne.
Renault Megane IV Limited
-
arn
félisten
-
-
dzsi23
addikt
válasz bigmasterg #260664 üzenetére
"Ilyen erővel lehetne az összes mechanikus óra is luxus"
Ez pontosan így is van. -
SOAD19
addikt
válasz csabulaxi #260637 üzenetére
Mi ez a szódázás, nem értem vala? Nem vagyok én fontos, inkább Te érzed magad annak, hogy néha bedobdod, hogy végig vagy sértve, többet nem is vagy hajlandó fórumozni, egyfajta feltünési viszketettség szerűség. Semmi kontextus, csak beböfög, hogy szevasztok. Kíváncsivá tettél, milyen képet, órás képet tettem be, amiből kikövetkeztethető, hogy mi a politikai beállítottságom? Amúgy nem igazán van pártpreferenciám, csak elveim, normálisnak gondolt erkölcsi, morális értékrenddel rendelkezek, és rühellem mindazon politikusokat, akik aljasok, kétszínűek, hazaárulók, akik hazugságokkal mossák az emberek agyát, elaljasítják őket, legyen az kormány oldali, vagy ellenzéki (fletó). Nem sok olyan hazai képviselőt tudok, akit valamire is nézek.
-
mert_csokis
senior tag
válasz zola96 #260669 üzenetére
Abszolút rendben vannak az arányok. Nem hivalkodó, elegáns...egy kis sportos jelleggel keverve.
Azt nem tudom, hogy ezek a vékony pálcika indexek és a fekete számlap együtt mennyire működnek élőben.
Viszont szerintem a Tissot sem gondolta, hogy a PRX sorozat ekkora siker lesz, meg ilyen hype lesz körülötte.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz Empsepo #260674 üzenetére
Annak azért örülök, hogy itt ph!-n többnyire értelmes, normális értékrenddel rendelkező tagok vannak. Legalábbis az ukrán háborús topik alapján. Ott szinte csak és kizárólag ukrán pártiak vagyunk, néha betéved egy-egy degerenált, aki "szépen" felmondja szóról-szóra a szovjet propagandát.
Befejeztem, gondolom majd jön a ban, de meg is érdemlem, mert nem kellett volna belefolynom, reagálnom a picsogásra.[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
Aki még emlékszik a Mythbusters c. sorozatra, ott volt az egyik házigazda Adam Savage. Na ő is a Speedmasterében farag mindig, nem nagyon láttam rajta más órát.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
nagyúr
-
zola96
senior tag
válasz Empsepo #260670 üzenetére
Mai a harmadik nap.
A számlap színe és textúrája nagyon szép. Kicsit sunburst hatása is van, bár a képen nem látszódik de ez a sötétkék verzió. A rakott indexek ízlésesen ki vannak dolgozva, jól áll nekik a polír. Lume inkább nincs mit van, ha van akkor a megszokott luminova kék. A feliratok nyomata pontos, nincs megfolyva sehol sem.
A korona jelzett, holt játéka nincsen. Koronazárat sokan hiányolják, talán nagyobb biztonságérzetet adna számomra is, de tudjuk jól mar anélkül is könnyedén teljesítik a 100 méteres teszteket. Szerkezet eddig napi 5 mp késik, de azt szépen, tervezhetően teszi. Eddig 3 különböző pozícióban lett letéve estére. Hátha van ahol sietni fog bár nem hiszem. Első nap jól felhúztam koronáról azóta csak hordom. Nem tudom hozzátenne-e valamit a szilícium hajszálrugó a nivachron ellenében, de a néhány tízezerrel többe kerülő Gentleman Powermatic 80-ba azzal szerelt verzió került. (Bár lehet, hogy a kis plaketten kívül ami a billegő mellé kerül.) Egyébként a rotor halk, nem csörög, zörög.
A szíj tényleg üdítően kényelmes és feszes. Minősége és a szálcsiszolt felület kezelésbe se tudok belekötni. A pillangó csat is jól tart, de elveszik a mikroállítás lehetősége, ez most nyáron érezhetően jól jönne. Egyébként jól kézre illeszthető, vannak fél szemek is, viszonylag feszesen szeretem, sikerült optimálisra beállítani. Hordás közben nem “fej nehéz”, arányosan eloszlik a kézen a súlya (van egy SKX013-m, mindig az az érzésem, hogy le akar esni a kezemről). Súlyra számomra arany középút, valószínűleg ha ennél könnyebb lenne már zavarna. Hirtelen ennyi jutott eszembe.+1: jelenlegi áron 190chf-ért (kb 73.000ft) szervízeli a Tissot hivatalosan (és partnerei is?!) az órát garancián túl. A szervizelést követően 24 hónapot vállalnak az elvégzett munkára. Ami szerintem korrekt.
mert_csokis: Szerintem is aranyosra sikerült, különösen a dátum ablaknál a “Mini index” megoldás tetszik. 40 milisen jóval hosszabb (kb 2/3 a rendes óra jelölőknek). Arányosabb az, hogy ki van tolva a dátum majdnem a számlap szélére. Ahogy fentebb irtam ez a sötétkék csak rossz fényben fotóztam. Élőben a fekete nekem már nagyon sötét volt, túl komor. Nem volt benne semmi játékosság.
Macyke82: Gratulálok! Ha lenne kicsiben is ez a szín akkor ezt választottam volna. Így maradt a konzervatívabb választás. Szerintem sincs kivetni való az alkatrészeiben. Haladni kell a korral.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Tök érdekes, hogy az Omega speedmaster moonwatch csoportban fb-on többnyire mindig a hesalite plexis verzió mellett teszi le a többség a voksot, met hogy az az eredeti moonwatch, és hogy így "toolwatch". De ezt én nem értem?! A holdra szállás előtti modellek ugye driver watchként készültek. Aztán megnyerte az Omega a NASA tendert és megkapta a space mission engedélyt. Az akkori 321es modell, és azóta amúgy az újabbak már nem. Az űrben értem a plexit, mert nem törik éles darabokra, mint a zafír. De itt a földön miben lenne jobban toolwatch a Plexi miatt, mint egy napi használatra alkalmasabb zafír üveges? Persze, plexivel autentikusabb. Aztán meg millió poszt, hogy azt hogyan lehet polírozni. Meg aztán 1965 óta kijött vagy 4 generáció tök forma. Sok mindenben a.mostani 3861 áll a legközelebb az eredetihez, pl ebben megint lépcsős a számlap, de én ha autentikus moonwatch feelingre vágynék, tuti egy korhű első generációs darabot vennék gyűjteménybe, és zafír a hétköznapi toolwatch órának. A zafír szendvics meg külön ad egy hatalmas extrát, hogy láthatod a werket.
My name is Bond, James... Dean.
-
BAti77
aktív tag
válasz fagyalllo #260686 üzenetére
Az ETA C07.111 ugyan úgy szervizelhető, mint bármelyik másik C07.xxx szerkezet. Nincs szükség cserére és szervizelik is.
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
fagyalllo
őstag
válasz BAti77 #260688 üzenetére
Hivatalos Tissot szervizről volt szó.
Memmaao: Hát igen, úgy lenne az igazi, ha gyártanák pontosan ugyanazt az órát, amit az űrhajósok viseltek, valószínűleg azt jóval szűkebb réteg venné, a többieknek pedig ott lenne a modern műszaki és formai evolúciós utód. Meg hát legyen plexis, vagy zafíros, ugyanannyira (nem) toolwatch, mint egy mai Defender.
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
petipetya
nagyúr
válasz Memmaao #260687 üzenetére
Röviden: zafír.
Hosszabban: szerintem teljes mértékben személyfüggő, hogy ki-melyiket részesíti előnyben. Tradi bicskás hasonlattal élve:
Örökölt bicskánál is látni olyat a csoportokban, hogy hiába van romhalmaz állapotban, és a pengéből lényegében 2-3 mm simán le van fenve, amitől sután néz ki, a tulajdonosa érzelmileg kötődik hozzá, és így nem nyúl hozzá. Viszont van olyan ember is (ennek vagyok a híve), aki ilyenkor kicserélteti a pengét egy újabbra, a markolatot pedig szépen leápoltatja, így lényegében a (nagy)apja bicskáját használja újszerű állapotban.De ráhúzható a hasonlat egy teljesen új bicskára is. Fa vagy szaru markolattal nyilván természetesebb érzés egy Maskarát használni, de G10/micarta markolattal és rozsdamentes acél vagy titán alkotóelemekkel sokkal praktikusabb. Elvesz ez az értékéből? Dehogy, sőt inkább hozzáad.
Itt a kulcsszó: a zafír üveg pluszt ad a Moonwatch értékéhez és felhasználhatóságához, miközben maga az óra ugyanúgy megőrzi a múlt egy darabkáját.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
addikt
válasz fagyalllo #260689 üzenetére
Pontosan! Ha a mai igényeket nézzük, pl egy Garmin instinct crossover sokkal inkább toolwatch, mint bármelyik óra. Van analóg mutató, van iránytű, GPS, szinkron pontos idő, megannyi szenzor, MIL-STD minősítés. Egy mondenes céleszköz, amihez millió ant+ szenzor csatlakoztatható.
Divat a reissue. A Seiko 5 sport is teljesen autentikus darabbal jön, leszámítva az azóta fejlődött vízállósák kiírását. A Timex Q reissue meg az élő példa, hogy 1:1 ki lehet adni eredeti órát. Az Omega simán tudna hozni egy 1:1 1965 változatot, leszámítva a triciumos mutatókat.My name is Bond, James... Dean.
-
fagyalllo
őstag
válasz zola96 #260692 üzenetére
Külföldi fórumokon több helyen olvastam és órás barátomnak a márkaszervizes ismerőse is megerősítette.
Persze a Tissot sumákol, az egyértelműen javíthatatlan, roncsolás nélkül nem szétszedhető Swissmaticnál se írják a cserét, csak az általános szétszed, bevizsgál, szükség esetén alkatrészt cserél szöveg van minden szerkezethez. [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
BAti77
aktív tag
válasz fagyalllo #260696 üzenetére
Ehhez képest kollégámnak gyári garancián belül is szervizeltek ott, helyben. Azon kívül is szervizelik a PW80 werkeket garancia adással. Lehet, hogy a WDL-ben cserélgetik a C07.111-es szerkezeteket , de a lényeg, hogy erre valójában semmi szükség sincs. Hivatalos garancia leteltével meg oda viszik az emberek általában az óráikat, ahol olcsóbban, de szakszerűen megcsinálják. Ez nem feltétlen a "hivatalos márkaszerviz"...
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok