- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz Memmaao #260402 üzenetére
Ha forgato kellene, fuggolegeset vennek, vagy ami folyamatosan valtoztatja a forgas tengelyet, az eletszerubb - de jozan paraszti esszel, es az automata mukodeset ismerve az elsonel nem letezhet hatekonyabb megoldas.
Szamomra az egesz oraforgatas koncepcioja fura, mintha a garazsban jaratnad az autot, hogy megsporold az elinditas idejet. Mert eleve ha nem hasznalod, kicsit hosszabb tavlatban barmelyik mechanikus pontatlan lesz, es/vagy a datumot allitani kell tehat allitani kellene hordas elott, de igy mit spolok, a felhuzast? Vagy ilyenkor parnaponta csereled az orakat?
Masik oldalrol meg a szuksegtelenul jaratva van az ora, amit meg ha egy idealizalt kornyezetben is feleslegesnek erzek, minden mechanikus szerkezet elhasznalodik a jarastol.
Oszinten szolva szamomra egyre vonzobbak a felhuzos szerkezetek, a mechanikus ora errol szol, foglalkozni kell vele. Amugy felcsatolom vmelyik szinkronos kvarcot, azok mindig pontosak, barmikor lerakhato, felveheto.
Nem csodalkoznek, ha akkor kezdett volna ez az egesz elterjedni, amikor az emberek rajottek, hogy a kvarccal nem kell foglalkozni, es hogy lehetne ezt a “hianyossagot” kikuszobolni?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
@mriya@
őstag
Én is teljesen fölöslegesnek tartom a forgatót, kivéve a szervizekét.
Ott tesztelni kell a javított órákat, de otthon minek járassam őket, ha nem is hordom?
Én az egyetlen kézihúzósomat is jó, ha évente egyszer felhúzom, mivel úgysem használom.[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
arn
félisten
-
Egy ideig nem volt eleg forgatom, mert a Klarstein megadta magat. Probaltam cserelgetni, hogy egyik se alljon meg, de mindig elfelejtettem. Halara idegesitett, hogy a ket automatabol nem tudtam h eppen melyik mikor allt meg: reggel hiaba inditottam el, allitottam datumot, sosem tudhattam hogy delben valt-e datumot vagy nem.
Most tenyleg annyi a dolgom hogy kivalasztom az outfithez melyik orat veszem fel, es max a perceket igazitom az automatakon. A sok ora hatranya, hogy van olyan het, amikor egyik automata ae kerul fel, foleg, hogy a 40(valahany) ora jarastartalek pedig eleg karcsu.
Valahol ez "urizalas", de az automatazas mar alapbol az, hiszen f-91w-nel ugysincs feljebb.
Másolat_eredetije
-
arn
félisten
válasz Ceree #260407 üzenetére
Ha nincs ot perced a mechanikus oradra, akkor masmilyent kell venni nekem csak egy mechanikus oram van, egyszeruen vagy ezt hordom folyamatosan (hosszu inges idoszak), vagy mast (nyar). Minden reggel felhuzom, hetente egyszer beallitom.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Nem kell másmilyet venni. Van ra megoldas
Ettol en meg ugyanugy oda vagyok a finom szerkezeteert, es rendszeresen veszem le, hogy csodaljam az uveg hatlapon keresztul ahogy jar a szerkezet.
Es emiatt lesz meg egy operheart is elobb-utobb. De az majd a jovo zeneje, mert a sors nagyon azt akarja, hogy alljak le az oravasarlassal. Eloszor egy parkoloban huztak meg a kocsit, azert nem vettem orat, pedig lett volna kiszemelt... Aztan be volt rendelve ketto is, amikor belem jottek es vicces, de az egyik csomag elkeveredett (visszautaltak a penzt), a masik utanvetes volt, de megszunt a webshop, igy az emag torolte a rendrlest... 😅
Másolat_eredetije
-
Szulita28
senior tag
válasz Ceree #260407 üzenetére
+1
arn,
Ez végtelen leegyszerusítése a dolgoknak. Ennél ez egy kicsit bonyolultabb, ha nem csak 1 mechanikus órád van, és azt ráadasul nem csak ilyen kötötten hordod, mint te a tiédet.[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
skt
tag
Sziasztok!
Egy EVF100D-hez keresnék fekete bőr szíjat (20 mm), honnan érdemes beszerezni? -
addikt
Nekem azt mondta az órás, hogy az egész szerkezetnek sokkal jobb, ha fel van húzva a rugó, dolgozik, mintha állna. Régen ez evidens volt, amíg a kenőanyagok ki tudták szaradni, ha nem ment a szerkezet, a mai kenòanyag szintetikus, van, amelyik kvázi rá van égetve az apró fogasketekekre. De jobb, ha működik a szerkezet, mintha állna.
My name is Bond, James... Dean.
-
arn
félisten
válasz Memmaao #260414 üzenetére
Aha… es a felhuzos orakkal mit csinalnak?
Ha eveket allt az ora, es rendesen hasznalni akarja az ember, akkor ugyis szervizeltetni kell, de ez ugysem igaz a kedvenc oraimra, azokat hordom legalabb felevente, ugy meg nem hinnem, hogy barmi gondjuk lenne. A neha megjaratassal meg egyet is ertenek.
Vannak csaladi 100+ eves oraim, neha kicsit felhuzom oket, ott annak se latom ertelmet hogy szervizeltessem, mert ugysincs napi hasznalatban, es par ev mulva ugyanolyan allapotba kerulne.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
Citizen Promaster Tsuno Chrono Racer 50th Anniversary Edition
$1,195.00
-
m3tr0
őstag
Srácok,
aki rendelt már sakurawatchea-rol, mennyire éri meg az itthoni árakhoz képest?
Amit kinéztem, 47 ezer yen = 117 500 + vám + ÁFA.
Vámra és áfara mennyit számolhatok pluszban,30 vagy inkább 40%?
Ha 40% akkor is 164 500 Ft lenne meg mindig majdnem 60 ezerrel olcsóbb mintha itthon vennem üzletben.
Jol számolok?[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz m3tr0 #260419 üzenetére
Igaz nem sakura, de szintén japán ebayes eladótól vásároltam bő két hete. Ebay 128k-t írt az órára, a bankom (CIB) 132k-t vont le váltás után. Erre jött még a sarc (fedex volt a szállító):
- Vám: 0,3k
- Import Áfa: 35,8k
- Vámközreműködési díj: 6,9k
Összesen: 43kHa jól számolom, az én esetemben 32,6%-ra jön ki a sarc.
#260420 dzsi23
Na, majdnem tized pontosan ugyanaz lett nálam is.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz jocoka75 #260425 üzenetére
Halihó!
Máskor add meg a ref. számokat is, mert pl. én kép alapján nem tudom, hogy mi is pontosan a Seiko. Ilyen összegért, gondolom már korrekt megbízható szerkezetet kapsz mindkettő esetén. Mondjuk én mindig kinézet alapján választok, hogy jó érzés töltsön el, ha ránézek az órára, a szerkezet másodlagos. Nekem, ezen képek alapján a Mido jön be jobban, de tudjuk jól, hogy a japán gyártók ritka rossz képekkel reklámozzák az óráikat, érdemes normális képet keresni és videót is megnézni az adott óráról.
[ Szerkesztve ]
-
zola96
senior tag
A két óra között a legnagyobb különbség az ár. Ha neked belefer a mido és tetszik akkor Miert ne.
mido mellett szól nekem a jobb szerkezet, ami cosc minősítésű, tehát hivatalosan pontosabban tud járni. Plusz s tok kidolgozása és a szíj is minőségibb (lehet). De stílus és kinezet elegge szubjektív, számomra a mido jobban tetszik. A sumo nekem mindig is nagy óra benyomását keltette, amellett mennyire ikonikus a megjelenése. -
mert_csokis
senior tag
Nagyon más liga a Mido, ha csak és kizárólag a külsőre fókuszálunk.
Diver létére végtelenül arányos és kecses. Mellette a Seiko olyan, mint egy csipszen és kólán tartott elhízott, durung óvodás.
Teljesen más megközelítés a két óra. Nekem nem lenne kérdés a választás, de ez nyilván szubjektív dolog. Ízlés kérdése.
A Seiko inkább toolwatch a szememben, a Mido meg egy elegáns sportóra.
Mintha a Tissot Seastar-omat látnám felnagyítva...[ Szerkesztve ]
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Szulita28
senior tag
Egyértelműen a Mido. Jelenleg velheteon a legjobb vetel ebben az 5-600e-es arsavban (mar aki ilyen stilust keres).
Alkudj le 10%-ot a boltban es hajraKis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
dzsi23
addikt
válasz mert_csokis #260429 üzenetére
"a Seiko olyan, mint egy csipszen és kólán tartott elhízott, durung óvodás"
Feltűnt, hogy Sumo a beceneve?andrew01 #260434:
Erről sajnos nem tudok nyilatkozni, nem volt még a kezemben, de ettől még tartom, hogy egyedibb a dizájn, pl. a tokja sokkal érdekesebb, mint a Midoé. De a mutatók jobban tetszenek a Midon. -
mert_csokis
senior tag
válasz dzsi23 #260435 üzenetére
Fel. Azért írtam.
Nyilván ez volt a koncepció a Seiko-nál, nem véletlenül lett ilyen.
A Mido viszont simulékonyabb, finomabb vonalvezetésű. Ezt az iskolát én jobban kedvelem.
De meg is fordíthatjuk a sztorit. Mondhatjuk, hogy a Mido valójában tizenkettő egy tucat, és ebből a szempontból a Seiko tényleg érdekesebb darab.A méreteket nézve amúgy mindkettő brutális nekem. Az meg, hogy a Mido közel másfél! centi vastag, az már már beteges. Legalábbis a 8-9mm-hez szokott csuklómnak.
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
GlitterJohan
csendes tag
A Mido best buy, többet kapsz a pénzedért mint a Seikónál.
-
ricsik
őstag
Azt például nem értem, hogy hogy lehet ennyivel drágább, mint a sima Sumo
Seiko-nal lehet játszik a nem 12 órára igazított számlap, belső gyűrű és lünetta kombó. Keress rá, Seiko misalignment. Sumo-nal nem tudom mennyire jellemző, de más fél misis óráiban simán megtalálható a jelenség. Akit zavar, mint pl engem, messziről kerüli emiatt. Az ilyen egy 20e forintos óránál is megengedhetetlen.
Mido-ra szavazok, a Sumo elég bumedli.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
A Mido pontosabb. A formájában viszont semmi emlékezetes, egy mindenkinek megfelelni akaró biztonsági játék. A szíj polírozott középső szeme túlzás.
A Sumo sokkal nagyobb egyéniség, gyönyörűen ívelt, izgalmas tok, karakteres stílusjegyek, egyértelmű választás.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
addikt
-
m3tr0
őstag
Hatalmas problémám van,segítsetek.
Szeretnék rendelni egy Seiko-t - sakurától ugye -,mégpedig egy pingvintalpasat de nem tudom eldönteni,hogy melyik legyen.
Monster vagy Baby Tuna?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest