- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz SOAD19 #246740 üzenetére
ezt csak így itt hagyom, mindenki számolhatja hogyan is jön ki mindez.
"Erről a szintről szerinte a mostani 400 forintos szint 10 éven keresztül évi 1 százalékos gyengülést jelent, ami egy exportvezérelt gazdaságban szerinte nem is baj. "
ON: nekünk azért fosch így, mert drágább az óra külföldről.
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Lev Abalkin
tag
XVII. ker. Rákoskeresztúr városközpont, "Elág Órásbolt".
Bulova Lunar Pilot, elemcsere.
Pozitív:
- azonnalos "ügyintézés"
- karcmentes toknyitás
- tömítés állapotának ellenőrzése
- elemcsere dátumának beírása a hátlapba
- hátlap menetének leápolása szilikonnal
- 1200 ftKicsi mínusz:
- elem típusának általam történő említésére szakmai büszkeség felhorgadása (tudom én azt...)
- elem gyártója megnevezésének elmulasztása (mondjuk én is becsicskultam, örültem, hogy rögtön kész...)Mindenesetre e-mailban kértem árajánlatot cal. H-10 szervizére, kíváncsi vagyok...
-
hallador
addikt
válasz Lev Abalkin #246753 üzenetére
Azt egy hagyományos órás mester tudja szervizelni? Az az alkatrészt csak a szerviz kap, vagy ha nem, akkor csak sokkal drágábban juthat hozzá egy sima órás mester.
Nagyon kíváncsi vagyok, mit válaszolnak, majd ha nem titok, akkor oszd meg. köszi.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-
hallador
addikt
válasz TechN7ne #246754 üzenetére
A Seiko nem gyárt 5-ösből férfi modellben 37 mm-est ma már. Amit linkeltél az talán a SSK003 modell. Nem biztos.
42,5 mm.
Sajnos, ha ez 37-38 mm-es lenne és Seiko, akkor nem lenne szégyenlős a Seiko legalább 1,2 milliót kérni érte. Mint mostanában a Seiko jó szokásává vált, hogy ami egy picit is hasonlít a régebbi ma már Seiko legendákra. 62mas small crown-ra, vagy hasonló korabeli Seikora, az nem áll meg 1 milla alatt.
Ez 475 $.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz dzsi23 #246759 üzenetére
Mondjuk, mert mostanában nagy hagyománya a Heritage-k, hogy csinálunk valamit, ami 20 - 30 éve volt, és eladjuk a minimum 5-szöröséért? Jó esetben.
A Seiko ebben most nagyon benne van.
Amúgy a 37 mm-re reagáltam elsősorban, nem arra, hogy ki kellene adniuk egy ilyen órát, ha Grand-Seiko-n keresgélnénk, ott lenne nagy eséllyel, de az meg nem ez a kategória.
Az SKX valóban, 1 mm van aközött meg e-között.
pl: nekem nem tetszenek a 42 - 44 mm--s órák, de ehhez még lehet, hogy jogom van nem? Meg az összes Seiko 150 m-s búvár őse pont 38 mm-es volt.
Az SKX valóban 41-es volt vagy 41,5-ös, ez meg elvileg annak az utódja, na de a lényeg, nem 37 mm-es, hanem 42,5-ös.Mondjuk az ott agyon szidott 7s26-os SKX sikerét ez biztos nem fogja elérni, mert annak pont az volt a lényege, hogy olcsó volt és közben elég sokat is tudott, ez is sokat tud, csak már nem 150 - 200$-ba kerül, hanem a 2,5*-énél indul.
Amúgy jó néz ki meg a menő a küklopsz is.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
@mriya@
őstag
válasz Lev Abalkin #246753 üzenetére
nyomáspróba?
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
fagyalllo
őstag
válasz hallador #246760 üzenetére
Az SKX a belépő szintű búváróra volt a maga korában, elődje a 7002, utódjának az SRP teknőcöket tekinteném, hiszen akkoriban jelent meg, mikor az SXK gyártását befejezték és most azok a legolcsóbb Seiko automata búvárok.
Az SKX formája se új találmány, az emlegetett 7002 is ilyen volt és előtte a kvarc modellek szintén.
A jelenlegi 5 Sports sorozatot már a Seiko is SKX stílusúnak nevezi, jófejek, átveszik a rajongók elnevezéseit, ahogy más modelleknél is előfordult már.
Az új 5 Sports GMT listaárát nem fair a kifutott búvár okosban Szingapúrból rendelt sok évvel ezelőtti árához hasonlítani, ez egy teljesen új szerkezet, teljesen más idők, más piac. De ha hasonlítjuk, akkor egy SRPD55K1 95.000 forint, a kifutó SKX pedig talán 150.000 volt, az új GMT pedig 180.000, sehogy se jön ki a kettőfeles szorzó.A Seiko három árkategóriában nyúl vissza a múlt formáihoz, legdrágább, tényleg milliós órák az SLA nevű, 8L szerkezetes 62MAS, Willard és a 300 m-es reissue-k, ezeket követik a 6R15/35 szerkezetes, 3-500.000 forintos SPB-k és legalul a 160-250.000-es SRP-k.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
ricsik
őstag
Ha az egyik van itt, nem semmi, ha a másik, brutál. Ha mindketten egyszerre, hátbazz, parádé
-
@mriya@
őstag
válasz Lev Abalkin #246769 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy oda készült.
én itt a Földön szoktam csak használni.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
billyke
csendes tag
válasz Tsebacsi #246572 üzenetére
Megfogadtam a tanácsot és az elmúlt pár napban megfordultam pár üzletben, melynek eredményeképpen leredukálódott a versenyzők száma kettőre. Ők azok:
[Tissot T-Classic Gentleman] (fekete vagy sötétkék számlappal)
[Seiko SUR375P1] (fekete vagy sötétkép számlappal)Kérdésem, hogy van-e esetleg bármelyik tekintetében pro vagy kontra érv a vásárláshoz, vagy válasszam azt, ami jobban áll, jobban tetszik? Mindkettő nagyon tetszik
-
nagyúr
válasz billyke #246775 üzenetére
Szia!
Ha már kértél pro-kontrát:
- Seiko pro: kiforrott forma, titánium tok és szíj, szerkezetben viszont nem vagyok otthon, az passz.
- Seiko kontra: Semmilyen, mármint ugyan úgy néz ki, mint a többi Seiko 5 automata vagy kvarc, nem egyedi.
- Tissot pro: Swissméd (bocsánat), több nem jut eszembe, amúgy öltönyórának én is hasonlót vennék, nekem jobban tetszik, mint a Seiko, bár élőben nem láttam.
- Tissot kontra: drágább holott nem biztos, hogy sokkal jobb is. Csak nemesacél, nem titánium tok.Azt vedd, amelyik jobban tetszik, tényleg! Ahogy rBalint88 is írta!
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
-
tag
válasz rozsgyi #246778 üzenetére
Én még mindig azt állítom (mint minden nap titán órát (is) viselő), hogy fenét karcolódik könnyebben. Max annyi, van akit zavar, hogy könnyebb. Amennyiben komolyan karcolódik, akkor nehezebb szálcsiszolni, polírozni. Ez igaz.
De ez csupán a saját véleményem, mint több éve titán órát (is) viselő személy.
"there are more jacks then one at the fair..."
-
TechN7ne
nagyúr
Titán könnyű és picit gagyibb hatása van hordva mint egy acélnak ,utóbbinál érzed ,hogy van vlmi a kezeden és általában a Tissot nagyon jól megmunkált fémekkel is dolgozik (ebben jobbak mint a Japánok).
Viszont ha a könnyebb órákat szereted akkor neked a titán a befutó.Mindenképp próbáld fel őket aztán könnyebb döntened.
Részemről az a Tissot sokkal jobban néz ki és modernebb is a napjainkra.Én próbáltam már ITT ,elég szép óra.
Bocsánat - ez más típus volt.[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #246747 üzenetére
Varrógépbe való olajat találatam a pincébe az is mehet rá?
-
dzsi23
addikt
1-1 negatívum: a Seiko végszeme nem tömör, a Tissot pedig pillangócsatos. Előbbi zavaró, utóbbi viszont kizáró ok. Legalább is számomra, de egyénfüggő mindkét dolog.
#246787 TechN7ne:
A szíj tömör, a végszem is tömör. A csat lemez, de az szerintem nem gond. Gondolom, téged sem zavar a lemez csat a Tissot-don. -
fagyalllo
őstag
válasz GlitterJohan #246799 üzenetére
A több milliós mechanikus órák úgy tudják a havi egy másodperces pontosságot, ahogy a sokkal olcsóbbak, csak nagyobb az esélyük rá: szerencsével.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest