- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tufa_
aktív tag
válasz GlitterJohan #246799 üzenetére
Az arnak nem sok koze van a pontossaghoz... A Tudor BB Pro-m pontosabb mint a 6x annyiba kerulo Vacheron Constantin Overseasem (lista aron).. Ettol nem mondanam hogy a VCO szarabb
-
arn
félisten
válasz GlitterJohan #246799 üzenetére
Vagy technologia kerdese a garminom is tudja, vagy a casiom.
Szvsz aki mechanikus orat keres nem a pontossag megszallottja, hanem egy mechanikus ekszert akar, meg hogy legyen “lelke”. Persze ahany ember, annyifele szempont.
Nekem az a fontos, hogy pontos legyen es mindenutt viselheto eszkoz, az erteket kesobb az adja szamomra, hogy miket eltunk meg egyutt - minden korszakombol eltettem az oraimat, teljesen atlagos dbok, csak nekem jelentenek vmit.
Meg vannak a csaladi dbok, apam, ded, ukapam orai, ott van par ertekesebb zsebora.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz fattyu #246804 üzenetére
Csak arra vagyok kivancsi vmi extrem gondja nincs e, amazonos, siman visszakuldom. A tobbit meglatom ha viselem.
A megadott pontossag adott korulmenyekhez kotott.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
fattyu
veterán
-
csatacsita
tag
Tavaly 30. születésnapomra vettem magamnak az első drágább órám, egy seiko samurai órát, előtte orosz vintagek voltak, nagyon imádom, azóta szinte csak ez van rajtam, háttérbe kerültek a ruszkik.
Azóta megvan a lelki békém egyrészt, mert van egy óra, amit imádok, meg egy picit bűntudatom is van, hogy a többi órát alig hordom. Viszont jó gyűjtőként, hobbistaként izgatja a fantáziám egy olcsóbb pilóta óra.
Kinéztem ezt a seikot és ezt az orientet.
Valakinek van tapasztalata a pilóta órákról, esetleg eme két modellről? Más is volt hasonló dilemmában az első komolyabb automata órája után?[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz csatacsita #246807 üzenetére
Műszakilag nincs köztük különbség, élőben viszont eléggé különbözik a két óra, az Orient nagyobb, a számlapja és tokja egyszerűbb rajzolatú, az üvege sík. Ellenben a Seiko rámája és a tok oldala polírozott, üvege domború, a számlapja fényes... összességében finomabb, elegánsabb óra.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
1-2 napot áttekersz rajta, így látod, hogy rendesen váltja-e a dátumot. Ha igen, felhúzod koronáról (kb. 40-50 tekerés), a telefonodra letöltöd pl. a Watch Accuracy Metert, elindítod az appot, mikrofont az órához tolod, rányomsz a Startra, és megnézed, hogy mennyire pontos... lemérheted több pozícióban is, és ha egyikben sem produkál kiugróan rossz eredményt, akkor beállítod a pontos dátumot és időt, aztán hordod. Ennyi. Ez egy pár perces művelet, nem kell napokra félrerakni.
-
@mriya@
őstag
-
rozsgyi
tag
válasz djeperto #246782 üzenetére
Lehet igazatok van. Nekem egy titan oram van, azon nincs karc, de nem is hordom Onnan gondoltam hogy konnyebben karcolodik, hogy ezt tobb helyen is olvastam, meg egyik baratomnak volt titan oraja meg a kilencvenes evekben, nagyon tetszett, de egy-ket ev utan mar nagyon latszottak rajta a hasznalati nyomok. Lehet o intenzivebben hazsnalta, vagy titan es titan kozott is van kulonbseg.
-
dud998
őstag
Gyönyörű és legendás darab, gratula! 😉
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
@mriya@
őstag
-
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz ToBeY #246788 üzenetére
Tisztítás és száradás után, egy csepp. Jó, mert tudtommal ott nincs gumialkatrész, csak fém.
Nekem pont fordított a gondom, a magától / könnyen elforgó gyűrűt nem kedvelem igazán.
Nem lehetséges, h fórumtársunk dátumtárcsája azért "fordul hármat", mert három nyelven írja a napokat? Esetleg Wish-ről vette. De nem találgatok tovább.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
temes69
aktív tag
Nekem is van egy ilyen csak zöld számlapos. Én nagyon szeretem. Teljesen pontosan jár, igaz hetente, vagy 2hetente van rajtam, de akkor 2-3napot hordom. Olvasgattam itt, hogy mennyire pontatlan az orient, és emiatt direkt nézegettem, hogy mászik e el a perc idővel de nem vettem észre. Azt bevallom a másodperc mutatót nem néztem, mert pont lesz*rom. Amúgy meg ha 1-2percet késik/síet azzal mi a probléma? A koronát nekem mindíg sikerült kitekerni, soha nem szenvedtem vele és a dátum is tökéletesen működik rajta. Az a baj, hogy sokan megveszik a mechanikus órát, elfogy a járás tartalék, felhúzza, de nem tujda a dátumot meg a napot beállítani rajta, illetve beállítja de nem nézi meg, hogy reggel8 van az órán vagy eset 8, és csodálkozik, hogy délben(mármint neki délben) vált Nem egy agysebészet amúgy
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz TechN7ne #246822 üzenetére
Nem kell hozzá varázslat, simán csak elnézted... pl. reggel beállítottad a dátumot (1. váltás), délben megint váltott, mert rosszul állítottad be (2. váltás), aztán azt gondoltad, hogy éjfélkor megint váltani fog (3. váltás), de azt már nem vártad meg, csak puffogtál, hogy szar.
A másik opció, hogy elb@sztad a szerkezetet (ahogy Nimda is írta), pl. mert a tiltott zónában váltottál dátumot.
A harmadik opció, hogy kamu az egész, de ezt csak te tudhatod.
Persze, az is előfordulhat, hogy egy hibás példányt kaptál (de esetedben valamiért ennek tulajdonítom a legkisebb valószínűséget), ez bármelyik márkánál előfordulhat (igen, a Tissot-nál is), de visszaviszed, javítják/cserélik, probléma megoldva. -
m3tr0
őstag
Igazából mindenkinek Tissot-ot kell vennie.
A topik zárható. -
arn
félisten
válasz temes69 #246831 üzenetére
Azt neztem ugy a legbiztosabb ha eggyel korabbi napra allitom, majd elkezdem az orat beallitani, eloretekerve, hogy melyik 12 oras resznel valt. Azt figyeltem meg, hogy a datumot 12 elott kezdi el, a napot par oraval utana tekeri (nem egy idoben). Gyanitom ez az oka a fenti felreertesnek.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz dzsi23 #246833 üzenetére
Igen ,biztos elbasztam ,végig sem olvastam a baromságaid - azért ennyire ne nézzük már hülyének egymást ne is haragudj.
6- óránál és mellette is piszkos a számlap -azt is én raktam oda ,ezért direkt szétszedtem az egész órát ugye?Nálam már rég bemutatkozott az Orient: pontatlan ,megbízhatatlan ,gagyi és undorítóan sz@r.
Ellentétben egy Casio: pontos ,megbízható ,minősége felülmúlja az árát is.
Tissot-ot meg hagyjuk ha már egy Casio is 1000x jobb az Orient-nél.
Az ellenségemnek sem kívánom ezt a tucat Japan szégyenfoltot ,adom le szervizbe mivel hivatalosan garanciális aztán takarodik oda ahol elviselik. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Nimda #246842 üzenetére
Igen ,eladtam 40k környékén aztán vissza kellett vennem mert jelezte a vásárló ,hogy hibás ,selejt és nem akar vele szenvedni.
Én meg vagyok olyan becsületes ,hogy visszavettem természetesen mert teljesen igaza volt.Le adom garanciába aztán minden részletet leírva majd ha kész felrakom hirdetésre.
fagyallo
Pont ellenkezőleg ,Orient-et is ti miattatok vettem ,voltam olyan kedves és hülye ,hogy hittem itt sok emberben.
Aztán idővel rájöttem ,nagy baromságokat hordtok itt össze és tisztelet a kevés kivételnek.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz TechN7ne #246848 üzenetére
Az ar az nyilvan tukrozi vhol a tukrozott megoldasokat es minoseget, de azert ebben az arkategoriaban azert nem veletlenul nepszeru. A japan orak vhol innen indultak, imitaltak a draga svajciakat olcsobban. Ebben szvsz az orient ma sem tobb es kevesebb, sot igazabol azon keves brandek egyike, ami sokat nem valtozott ebben. Mivel a seiko/epson resze, nyilvan nem fog konkuralni a magasabban jegyzett japan brandekkel.
200 euroert nem nagyon van zafiruveges ora sajat mechanikaval es relativ minosegi es tetszetos hazban.
-
arn
félisten
Itt van egy egesz reszletes teszt a mako iii-rol: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest