- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackal79
aktív tag
Használt órákat hol érdemes keresni?
-
dud998
őstag
válasz jackal79 #246199 üzenetére
Nagyon szép óra, semmi baj azzal hogy “csak” Seiko 5. Ugyancsak jó és közkedvelt típus. És nem mindenki mondhatja el magáról, hogy személyesen Japánban vett órát. Ahogy előttem is elmondták kb. 5 évente “illik” szervizeltetni az órát. Ha megoldható, akkor én a Seiko Boutique-ét javasolnám.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
jackal79
aktív tag
válasz dud998 #246205 üzenetére
Szia! Köszi! Munkahelyről küldtek ki tanulmányi útra. Eredetileg egy jóval drágább Orientet néztem ki, de mikor a kezembe vettem nem fogott meg annyira. Valamiért ez a Seiko vált az ami nagyon bejött. Több ember is elkérte már, hogy megnézze, azt jött a meglepődés, hogy ez csak egy Seiko 5 :)
Meglesem, hogy hol van Seiko Boutique, mert már ráfér egy szerviz. Az ár a tisztítást is tartalmazza? -
dud998
őstag
válasz jackal79 #246207 üzenetére
Azt nem tudom, de ha írsz nekik egy emailt vagy felhívod őket, megmondják. Rendesek és segítőkészek.
Kérhetek egy képet a hátuljáról is?“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
stellaz
veterán
Apósommal ma beszélgettem és előkerült egy marék óra is.
Van egy marha jó Swatch Ironyja, de egy rakás elég régi órája is. Talált egy Cartier Tank-ot is a Deák téren, de kinyitva egy ócska honkongi kvarc szerkezet van benne
Meg vannak még ezek:Mussi Fischer
Ez lehet, hogy arany? Csupa karc, de sehol nem látszik alatta más színű fém (a fotó csalóka), a tokfüleknél volt kopás, de kiderült, hogy lekaparható és alatta arany színű. A felhúzó az réz, teljesen elüt a tok színétől.
Anker, ez marha jól néz ki, de totálkáros. Ha ez jó lenne, ezt elhordanám.
Glashütte, automata
Ez működik, bár apósom beletett valami műszer olajat, amitől most késik, előtte teljesen pontos volt. Ez érhet valamit? Élőben azért jobban néz ki ennél a fotónál.Marvin, elvileg működik, de nem a belevaló felhúzója van. A szerkezet egész szép.
Ez valami orosz óra, szépen jár, a hátlapja is elég komolynak néz ki. Ez mi lehet vajon?
Ismeretlen orosz óra, ez is jár. Ez mi lehet?
Paketa zsebóra. Működik, Ez képvisel valamilyen értéket vajon?
Bienna svájci női mechanikus óra. Szépen jár. Erről lehet tudni, hogy miféle? Interneten nem találtam infót. Itthoni vásárolta apósom édesanyja jó pár évtizede.
És egy vicces, targoncás svájci
-
@mriya@
őstag
válasz stellaz #246210 üzenetére
M.F. szerintem nem arany, de mutasd a hátlapját!
A két orosz egy Szláva, és egy Vimpel.
Jó kis strapabíró karórák, de csakbakkorbérdemes foglalkozni velük, ha hordani akarod valamelyiket.
A Glashütte dátumszerkezete mintha bibis lenne!Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Taylor79
tag
válasz jackal79 #246201 üzenetére
Érdemes az Ebay-en is körülnézni. Többek között a pár hsz-al feljebb látható Bulova és Seiko órákat is ott nyertem liciten, szerintem korrekt áron és állapotban. De vásároltam már a Jófogásról és innen a Hardverapróról is.
Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
stellaz
veterán
válasz @mriya@ #246211 üzenetére
Az M. F. hátlapját nem fotóztam le, de az rozsdamentes acél, Kérjek róla apóstól egy fotót?
Glashüttéről nincs több fotóm, de az a műszerolaj sehogy nem tett jót neki. Elvileg azt megelőzően teljesen pontosan, szépen működött.
Érdemes lehet az eladásukkal bajlódni ilyen állapotban? Vagy ezeknek már a fiók legmélye a megfelelő hely?
-
@mriya@
őstag
válasz stellaz #246213 üzenetére
Ha acél a hátlap, akkor a tok nem arany.
Mondjuk ha az volna, fémjelnek kellene lennie valahol, de az aranyórák hátlapja is arany szokik lenni.Jelen állapotukban alig érnek valamit, de a felújítás többe kerülne, mint amennyiért utána talán el lehetne adni őket.
[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
dud998
őstag
-
dud998
őstag
válasz jackal79 #246220 üzenetére
Teljesen normális és időtálló.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
stellaz
veterán
válasz @mriya@ #246216 üzenetére
Köszi. Arany jelzés sincsen benne, csak annyira arany színe van, és ez nem bevonat, hogy ezért gondoltam, hátha.
A Glashütte ebben az állapotban vajon eladható egyáltalán valamennyiért? Chrono24-en 100-140 ezer között vannak fent, gondolom azok jobb állapotban vannak.
Igazából ha após Swatch órájához egy új szíj ára kijönne belőle, az már jó lenne, érzelmileg semmi nem köti ehhez az órához, javíttatni meg egészen biztosan nem fogja. De ha konkrétan eladhatatlan, nem vacakolok vele. -
stellaz
veterán
Tudományos érdeklődéstől hajtva szétszedtem az Ankert. A werk felülete kicsit sérül, pont ahol a jelzés van benne, annyit lehet kivenni, hogy 2976, de hogy ki a gyártó, az szerintem nem is volt benne.
Mindenesetre a kis műanyag fogaskerék már ebben is ott figyel, pedig kb '70-es évekbeli lehet az óra. A számlapja viszont nagyon szép.
-
csabulaxi
senior tag
-
dzsi23
addikt
válasz pulutodurumo #246229 üzenetére
A szíjat cserélném, de az óra tetszik, a 43mm-t leszámítva. Elsőre azt hittem, hogy 3D-s fém a lünetta, de már látom, hogy zafír.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz fagyalllo #246230 üzenetére
Őszintén órákról-os Dávidnak is hasonló a véleménye, és ő eléggé világot látott ember, ami az órákat illeti. Nem is értem, hogy a többi nagy márka, miért nem fekszik rá jobban a témára. Azért nem sok izgalmas, textúrált számlapos óra jön ki a Seikokon kívül. A Zelos is, pl. a Mako, emiatt jön be annyira.
#246234 BloodRay
Pedig annak is nagyon vagány a számlapja. Akkor Te volták aki hirdette a fb-on 200k alatt? Gondolkodtam rajta, de most nem fért bele, meg lehet nagy is lenne a kb. 50 mm-es l2l-ja miatt[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz SOAD19 #246235 üzenetére
Igen, nem is a számlap miatt váltam meg tőle, hanem a mérete miatt. Hosszú távon nem éreztem kényelmesnek sajnos.
Én bőven 200 felett adtam el, az enyém gyári fémszíjas volt. Semmiképpen nem akartam elkótyavetyélni. Ha nem vitték volna el jó áron, akkor marad.
Így viszont egy számomra sokkal kényelmesebb méretű, de (számomra) szintén gyönyörű számlapos Seiko érkezik helyette.
Christopher Ward-ban(C63 Sealander) gondolkoztam sokáig, de végül a Euro elszaladásával nem maradt mellette érv számomra. Tudom a szíja jobb... Amúgy speciel tényleg, de nem érdekel olyan professzionális szinten mint bizonyos kollégákat."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
tag
-
BloodRay
veterán
-
fattyu
veterán
válasz pulutodurumo #246229 üzenetére
na ez teccik.
meg fogom nézni ha oda jutoka hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest