Új hozzászólás Aktív témák
-
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #54 üzenetére
Nem ragaszkodom a játékhoz, de ha már tudja az a kártya, akkor már támogassa az op-rendszer is, nem? Úgy kerek a dolog!
-
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #52 üzenetére
Amikor ezzel próbálkoztam nem volt net azon a gépen, amikor lett net, nem ezzel próbálkoztam, hanem a hálózattal. Van a SuSe-nek drivere, működött is, csak éppen a 3d gyorsításhoz kellett volna letölteni 2 file-t. Nem lett volna nagy feladat, csak éppen nem is próbáltam meg...
-
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #50 üzenetére
Én odáig már nem jutottam el, hogy a Geforce Ti2-es kártyám 3D driverét le tudjam tölteni...
Na de majd most! -
Gambit
őstag
Ajánlom figyelmedbe: Bővebben: link
Ez persze minden termékkel előfordulhat, de kicsit engem igazol. -
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #46 üzenetére
Asszem ezen az úton már elindultam... Felraktam a sima 9-est, megpróbáltam vele összelőni a netet, aztán amikor valahogy sikerült, megpróbáltam megosztani a netet az xp-s gépnek!
Az eredmény: egy szar linux és egy szar xp... Aztán lecseréltem a linuxos gép monitorját, de nem igazán sikerült belőni az új monitort a linuxon, többet be se töltötte a grafikus kezelőfelületet. Aztán leszedtem, mert szükségem lett a gépre. De nem adom fel, ez a harc az én győzelmemmel fog véget érni!
-
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #44 üzenetére
Én úgy emléxem, hogy amikor először felraktam a suse-t, az is erre formázta a winyót. Akkor nem nagyon nézelődtem, hogy mire lehetne még. Szerinted sem érdemes megvárni a suse 9.1-et? Mert nem csak a kernelben különbözik, hanem a hozzá adott progik is a legújabbak, tehát nem kéne tökölni később a frissítéssel. Csak az a gond, hogy nem tudom, mikor jön ki belőle a magyar, meg hogy mennyire jó a 2.6-os kernel.
-
Gambit
őstag
Nem tudom, mennyire adsz az ilyenekre, de a Chip kategóriagyőztese lett az a cucc, és csak árban egy kategória az APC-vel, tudásban nem lehet egy kategóriába sorolni őket, mert az AROS az Line-interaktív, 650/400 [Va/W] a névleges teljesítménye, feszültségszabályozós, és fekete, mint a házam lesz!
De visszatérve, köszi a segítséget, ezen a partíción még gondolkozom egy kicsit.
Szerk: Ja, lehagytam, hogy venti is van benne!
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Mondjuk azt nem mondtam, hogy 2 gép lenne hálózatba kötve egy routerrel. Vagy az partíció szempontjából mindegy? Az APC-ről meg annyit, hogy a többinél nem tudom hogy van, de a 350-esnél az aksit valami hihetetlen igénytelen módon lehet bekötni, és persze itt lett kontakthibás. A következő asszem ilyen lesz: Bővebben: link
Ennél legalább nem cserélhető az aksi, tehát az előbbi probléma kilőve. -
Gambit
őstag
Az ext3-as partíciót a #15-ös hozzászólás alapján választottam, megindokolni nem tudom sajnos, mert (még) nem értek hozzá. Szünetmentesem volt, csak bekrepált (APC-t ne vegyetek szerintem), de a későbbiekben veszek egy jobbat. Szóval ezen ne múljon, ha jobb a reiserfs, akkor arra rakom, gondolom a PM-nek nem probléma ilyet csinálni...
-
Gambit
őstag
Ok, megpróbálom kitapasztalni, csak nem szeretném sokszor végigjátszani a telepítési játékot, szóval inkább felülméretezném a rendszert az elején, mint később vágjam haza az egészet azzal, hogy babrálok a partíciókkal. De köszi a tanácsot, remélem, bele fodok jönni a Linuxba lassacskán...
-
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #31 üzenetére
Ok, köszi szépen a segítséget, ha közben elakadok majd valahol, remélem, számíthatok Rád/Rátok!
-
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #27 üzenetére
Nem hinném, hogy ilyesmikre adnám a fejem, bár a Gimp-ről sok jót hallottam, tehát képek alakítgatásához lehet, hogy használnám. Na akkor mi legyen? 512, vagy 256? És nem kéne a Linuxnak is egy 10G-s partíció? Már csak az esélyegyenlőség miatt is...
-
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #22 üzenetére
Na, akkor kb. így kéne:
1; 10Gb NTFS partíció az xp-nek
2; 55Gb FAT32 a cumóknak
3; 512Mb Swap pertíció
4; 5Gb Ext3 a linuxnak
Ez így kb, jó? -
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #20 üzenetére
Ok, megfogadom a tanácsot, csak ugye akkor annyi helyet elvesztek, mert azt leginkább csak pakolásra tudom használni... És nem is lehet túl kicsi, mert ha mondjuk egy dvd-iso-t akarnék átküldeni... Na mondjuk nem sírok nagyon, mert 60G-s a winyó, szóval nem ez fogja földhöz verni, de akkor is...
-
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #16 üzenetére
Ja, és persze ismét köszi a részletes választ, a végén még sikerülni fog!
-
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #16 üzenetére
És akkor ha a linux particóról át akarok pakolni valamit az xp partícióra, akkor előbb a fat32-re kell rakjam? Miért nem voltak képesek ezt megoldani? Mármint azt, hogy képes legyen írni/olvasni minden mindenre!
-
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #10 üzenetére
Ja, amúgy egy hdd-n mind a kettő. Ez a könyebb, vagy a nehezebb eset?
-
Gambit
őstag
válasz
jakobkacsa #10 üzenetére
Hát az a gáz, hogy most az egész winyóm ntfs-re van formázva, ráadásul egy partíció az egész. Gondolom, hogy a linux telepítő cd is meg tudná oldani a particionálást, de én jobban szeretném pm-el csinálni. Kb. ennyi a magyarázat.
-
Gambit
őstag
Így van, még nincs fönt a linux, csak egy xp. Mellé szeretném rakni a Linuxot. Csak a partition magic progim meg a másik gépemen van, ami meg nincs itt. Világos vagyok?
Szóval ehhez a manőverhez is adhatnál néhány tanácsot, ha akad. Nagyon köszi a segítségedet! Ha megjön a másik gépem, nekiállok!
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Ok, ebből egy büdös darab betűt nem értettem, de az azért lehet, mert egyáltalán nincs fogalmam a linux használatáról. Ezért is kéne a dual boot rendszer, hogy ha nem sikerülne valami linuxba, azért legyen egy op-rendszer a gépen, amin meg tudom oldani. Azért nagyon köszi a választ, lementettem, aztán majd küzdök vele erősen!
-
Gambit
őstag
Szia! Én is pont ilyen dual bootos rendszert szeretnék! Le tudnád nekem írni ide a lépéseket, és hogy mire kell figyelni? Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest