- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Youtube Prémium és ChatGPT
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilam
őstag
Sziasztok. Nem tudjátok véletlenül, hogy hogyan lehet programokat telepíteni. A Gimpet próbáltam felrakni a Yast-tal, de valahogy nem sikerült. Illetve elvileg a program fent van, csak nem tudom elindítani, mert nem találok indító fájlt.
Előre is köszönöm a válaszokat: Attila -
chicken
senior tag
Melyik gaim verzió kompatibilis a 9.1-es--sel?
Bővebben: link -
Zsu_
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék feltelepíteni egy suse linux 9.1et (magyar), de még soha nem csináltam ilyet.
Segítsetek!
Van 2 winchesterem.
Az elsőn van két partíció (c,d). c-n van a win, d-re szeretném a suset.
A D partíció 7 giga.
És van mégegy winchesterem (e), amin majd csak adatok lesznek.
hogyan tudom rábírni a suse telepítőt, hogy c-t és e-t hagyja békén, és csak d-re települjön??
fontos lenne!
köszi
tehát hda2-re kellene, hogy települjön, úgy, hogy közben ott hozza létre magának a swap partíciót, stb
[Szerkesztve] -
Saar
csendes tag
Hello,
ezt a fost nem birom letorolni, winXP lemezezkezeles 1Gb es 30Gb particio van, de ha ujrainditom a gepet, akkor Bash Like syeru akarmi fogad, hogy kell ettol megszabadulni, help -
NémaBob
csendes tag
Én most töltöm innen:
Bővebben: link
Fent van itt az egy cd-s personal, és a dvd-s változat is. -
Taltosparipa
tag
válasz
Mr.Skyline #47 üzenetére
A 10G-osat amikor telepited ra felfog ajanlani egy lehetseges felosztast. A prticionalasnal tudsz rajta valtoztatni.
A linux es Unix rendszernek ket alap particioja van
- a rendszer amire kerulnek az adatok es a gyoker egyben
- a hatter allomany a swap ide kerulnek a lemez muvelet, mem muvelet es egyeb ideiglenes lapozasi tablak. merete szabadon valaszthato de optimalis a mem nagysaga vagy annak fele.
vannak egyeb parik is user stb ez inkabb szervereknel erdekes.
A 10G-ra a ful telepites femegy (kiveve a szerver funkciok). A Suse telepitesekor es minden unix verzio eseteben a betolteskor detektalast hajt vegre a hardver eszkozoknel. Igy akkor allapitja meg:
- milyen alaplapi csipkeszlet + betolti a drivert
- milyen VGA + driver
- milyen HDD + driver (ha kell SATA, RAID eseten)
- stb
Ez sokaig tart, ennek pontos bellitasa eseten mindent megadunk pontosan es kikapcsoljuk az inditasi dtektalast akkor gyorsabb a toltesi muvelet.
A hardver utan jon az SW es a modulok inditasai
- halozat (megosztasok, nev, dhcp, dns)
- szerver funkciok (web, ftp, stb.)
- egyeb indulo programok
- felhasznalo es root felulet inditasa (karakteres)
- az X-windows kiszolgalo inditasa
- majd a GUI grafikus felulet inditasa
Leallitasnal a folymat visszafele megy azzal a kulonbseggel, hogy az sw eseten lezarasok tortennek a hw eseten meg kikapcsolas.
Mukodo rendszer alatt megteheto hogy megfelelo HW eseten (hotswap HDD, LAN)
hasznalatakor az adminisztracioval kikapcsolhato ''unmutolhato'' az adott eszkoz majd cserelheto.
A Linux sem bonyolultab mind egy Windows 2000 server. A linux annak idejen nem desktop OS nek indult hanem szervernek. ezert a mai napig nincs olyan tamogatasa a hw fele mind a windowsnak. Megjegyzem a Win2000 Server sem tamogat minden hw-t alapbol. -
MoneyM
senior tag
honnan szerezted meg a SuSE Linux 9.1 DVD változatát?
-
Mr.Skyline
senior tag
megszereztem én is a Suse Linux 9.1 Professional DVD-s változatát!
most jelenleg csak egy windows xp van fent egy db 80 gbos vinyóm van de ez ketté van szedve viszont erre egyáltalán nem akarok linuxot, viszont lesz egy 10gbos vinyó az elég neki?ill. hány pari kell neki? halottam valami swap cuccról vagy ez ezen verben nincs?
-
n0_gAboR
őstag
hat ingen a linux meg a felhasznalobaratsag az kurvara tavol all egymasol, viszont ha ertesz mar rendesen hozza akkor lehet hogy lehet gyors es fasza rendszert varazsolni belole. (ettol a szinttol enis tavol vagyok meg
)
suse 9.2pro nekem is kurva lassan bootol, nemtom miert, de amikor mandrake vagy uhu volt fent azoktol sem estem hanyatt.
suse9.2 letoltes: www.suprnova.org, ez egy nagy bittorrent kereso oldal. itt beirod hogy suse linux 9.2, es letoltod az 1-5cd-khez valo torrenteket.
a torrenteket kezelo kliensnek sztema legjobb valasztas az azureus.
letolthetes innen [l]http://azureus.sourceforge.net/[l]
...enis innen szedtem le magamnak -
Thom!
veterán
mikor ezt a fos írtam betűméret kb. 3-mas volt felbontás 400*300, írjon az ilyen kis betűvel akinek.... látom elég hülyére sikerült a mondanivalómat leírnom, hála a Linuxnak
aztán vhogy sikerült 1024 kicsíkarni 58Hz mellett, mondom anyád, ati.com>linux driver, de semmi nem segített.
Hab a tortára 3× lassabban tölt be, mint az XP, ez megaLOL -
Thom!
veterán
Most verem szét a gépet, ez akkora fos ez a Linux alármennyire istenítik.h
csuda szó zserint semmit se tidok normálisan beállítanni....
Windows is xar de ez, ultragagyi, van bőven fejlődnivalója ennek minggyá
széjjel hasítom a gépet linux -
MoneyM
senior tag
Valaki egy olyan címet tudna mondani ahonnan egy az egybe letölthető a SuSE Linux 9.2?
HELP -
MoneyM
senior tag
ez micsoda?
-
Thom!
veterán
letölt kiír Cdre és telepít...
nekem is ez van meg
aztán a yastban beállít az ember mindent, és akkor lehet egy csúcs OS az embernek
program hozzáadása és eltávolítása fülre ha rákanttintok akkor kiírja hogy egy pillanat, de 10percet vártam és semmi -
MoneyM
senior tag
Természetesen nagyon sok oldaló a SuSE Linux 9.1!
Van ez a YAST vezérlőközpont hol beállítani és módosítani lehet
Nem tudom hogy álsz a unix parancsokkal? -
Gáborka
tag
szerintem én még kezdőbb vagyok, mint te, mert most kezdtem el róla infókat gyűjteni, remélem tudsz nekem segíteni kicsit.
jó ez a verzió egy otthoni hálózat netmegosztó gépének oprendszeri feladatait ellátó prgramként?
dcgui-nak és a háló megosztásához kéne.
milyen erőforrásigényei vannak? vannak ilyenek egyáltalán? -
Thom!
veterán
Hogy kell mondjuk mozilla firefoxot feltenni hozzá, letöltöttem... de hülye
vagyok hozzá
8500-ön az annyáért nem lehet beállítani 1024×768×32@85
minden van csak ez nincs -
MoneyM
senior tag
Valaki egy olyan linket nem dobna be ahonnan le lehetne tölteni a SuSE Linux 9.1Pro-ját?
-
DragonR+
aktív tag
Gagyinak éppen nem mondható véleményem szerint, egy otthoni rendszer felépítésére tökéletesen alkalmas. Ezek a mellékletes CD-k az operációs rendszer népszerűsítésére szolgálnak. Korántsem tartalmazzák az összes utility-t.
Már megint elfelejtettem, hogy itt mindenki profi és egyedül én vagyok amatőr.
[Szerkesztve] -
MoneyM
senior tag
de honnan töltsem le?
mert a www.linuxcd.hu csak megrendelni lehet és nem letölteni! -
n0_gAboR
őstag
sztem izzits be egy bittorrent klienset, es toltsd le az 5CD-s PRO verziot!
az 1cd-s suse eleg gagyi, tul keppen egy installalhato live eval. pl forditani sem nagyon lehet vele, mert egy csomo devel csomag hianyzik belole (es van egy csomo prg ami nincs meg RPM-ben hozza, tahat kenytelen leszel forditani), szal en mindenkeppen a PRO-t javaslom neked.
egybkent ez igy nem illegalis tehat nyugodtan toltheted! -
MoneyM
senior tag
itt bárki rendelhet?
mert van egy 12 éves barátom és ő szeretne itt rendelni
szerintetek lehet neki rendelni? -
huszita
csendes tag
próbáld itt: www.linuxcd.hu
-
MoneyM
senior tag
inkább találkozzunk valahol itt a XI.kerületben
-
MoneyM
senior tag
eltudnád küldeni valahogy?
-
MoneyM
senior tag
nem küldöd a képet?
-
MoneyM
senior tag
köszi szépen
-
MoneyM
senior tag
nem LIVE CD van neked?
-
DragonR+
aktív tag
-
MoneyM
senior tag
Azon rajta van a SuSE LINUX 9.1? (teljes verziója?)
-
MoneyM
senior tag
DRANGONR+ ne tudod honnan tudnám megszerezni a SuSE Linux 9.1-et?
csak a cd-k kellenenének!!!
Segíts!!! -
MoneyM
senior tag
Van egy 40GB vinyóm és azon van fent a windows
na tehát akkor a SuSE Linux 9.1 hogy tudnám felrakni ugy hogy induláskor kitudjam választani hogy mi induljon? -
Dilikutya
félisten
Csak FTP-ről telepíthető, illetve Live Eval CD tölthető le. Az UHU Linux viszont ingyenesen letölthető: Bővebben: link
De egyébként nem drágák. Az UHU 4-5e Ft, a Suse 9.1 20e körül van. Ami szerintem nem drága, tekintettel arra, hogy a 7-8 CD mellé kapsz még egy DVD-t is, tele hasznos cuccokkal. 20k-ért bőséges szoftvercsomagot vehetsz. -
MoneyM
senior tag
HELP!!!!!!!!!!
HONNAN TUDNÁM MEGSZEREZNI A SUSE LINUX 9.1 verziót?
Várom a visszajelzéseket!
Köszi előre is -
Zenty
őstag
Szerintem egy pici tudás kell uhu-hoz pl hogy rakd fel nv drivert,kernelk frissités meg ilyenek!
Update szinte nincs az uhuba mindet magadtól kell felrakni kezelhetősége abba téleg ugyanolyan mind 2! Én jobban birom az uhut ,de szerintem suse ilyen téren övé az arany sokan ezért nem is szeretik!
Debiant azért emlittetem ,hogy ha valaki jóban bele mélyül a dolgokba akkor érdemes vagy valami servert akarna üzemeltetni! -
MoneyM
senior tag
És netán tudnátok segíteni abba hol tudnám megszerzni?
(full fervsion) -
Dilikutya
félisten
UHU az nem sokban különbözik a Suse-tól. Mindkettő könnyen kezelhető, főleg a KDE/Gnome-mal
Kezdő linuxosnak ideális. És szerintem Windows-alternatívának sem rosszak. A Debian az már kemény dió, jópár Suse-val eltöltött óra után érdemes csak nekivágni. És mégtöbb parancssoros Unix után
-
Zenty
őstag
Könyen kezelhető ,sok benne az automatika, jó update , sok az új fejlesztés benne(pl elsőként nyujtotta teljes 64 bitet üzemodot ) ,gyorsan be kerülnek az újab verziokba az újab dolgok
! Windows útán első linuxként ideális oprendszer,utána lehet fejlödni mással uhu linux,debian stb.
-
MoneyM
senior tag
Szia!
Mi a véleményed a op.rendszerről?
Szerinted érdemes lehetne rajta futttatni web,ssh,ftp server-t -
Dilikutya
félisten
Hello! Elképzelhető, hogy esetleg valami konkrét kérdés is megfogalmazódott benned az említett operációs rendszerrel kapcsolatban? Ugyanis a Suse Linux, mint általában a Linux, vagy bármely más operációs rendszer, elég összetett dolog, és konkrét kérdés híján a többségnek fogalma sincs, mit mondjon neked róla.
Információk:
Bővebben: link -
Mahinátor
tag
-
MoneyM
senior tag
Sziasztok minden kedves fórum látógatók!
A SuSE Linuxal kapcsolatosan szeretnék információkat,észrevételeket és véleményeteket
kérni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest