- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nkboy
senior tag
válasz
BaliJack #1300 üzenetére
A hiba a compiz miatt van. Nekem nvidia kártyám van, anno én is kipróbáltam a compizt. Ugyanez volt a hiba. Szvsz a suse nem szereti a compizt. Úgy állítottam vissza, hogy a xorg.conf-ban visszaírtam az alapértelemezett meghajtót, igy tudtam használni a grafikus felületet. Yast-ban pedig letöröltem a compizt. Nvidia drivert visszatettem.
Terminálban, ha jó emlékszem ezzel a parancsal lehet letiltani rootként: gnome-xgl-switch --disable-xgl E parancs után el fog indulni a normálisan. -
Nkboy
senior tag
válasz
BaliJack #1289 üzenetére
A CPU és az M/B nálam is cserélve volt. Nyugodtan megcserélheted. Kikeresed a sensors.conf-ban a chiphez való leírást (esetedben amb100-*), és ott megcseréled a neveket.
A felbontást itt tudott állítani: felbontás
A pirossal aláhúzott valami olyat jelent, hogy mindig a megadott felbontást használja.ATI-ban nem tudok segíteni, mert Nvidia-t használok.De itt le van írva, hogyan kell telepíteni: ATI driver
-
Nkboy
senior tag
válasz
BaliJack #1284 üzenetére
A sensors-detect, ha végez akkor automatikusan létrehozza a fájlt, persze ha YES-t nyomsz rá.Közli veled, hogy melyik modulokat kell betölteni. modprobe "valami" Utána ha beírod konzolba a sensors parancsot akkor látnod kell az értékeket.
Az etc/sysconfig/lm_sensors fájlban találod meg a betöltendő modulokat.
Pl.: enyém így néz ki: lm_sensorsA sensors parancs beírásával valami hasonlót kell kapnod: sensors
Az itt látható neveket CPU Fan, M/B Fan, stb stb pedig az etc/sensors.conf fájlból veszi: sensors.conf
Mindkét fájlt automatikusan hozza létre, módosíthatod ha szükséges. -
Nkboy
senior tag
válasz
BaliJack #1261 üzenetére
Elvileg ha csomagból telepíted, akkor mindent függőséget feltesz, elvileg működnie kellene.
Nem értem ezt: Megtaláltam a csomagot, feltelepítettem az összeset, elindítottam, töltött, aztán meg nem történt semmi. A kurzor visszaállt alaphelyzetbe, és kész.Hőmérsékletet Én konzolból szoktam nézni. Superkarambát már nem használok, szerintem eléggé fogja a gépet.
-
Nkboy
senior tag
válasz
BaliJack #1256 üzenetére
Szia!
Superkaramba a neve a proginak. Kde alatt fut. Gnome alatt a gdesklets alkalmazás a használatos. Csomagban megtalálható.
Témákat pedi innen tudsz letölteni hozzá:
Karamba: Kde-look
Gdesklets: Gnome-look -
Nkboy
senior tag
Hello Mindenkinek!
Ha valaki használ 10.3-at, azon belül is a fancontrol-t, az legyenszíves küldje el nekem a tartalmát(/etc/fancontrol)! A MAXPWM értéke érdekel, hogy néz ki.
Köszönöm!
-
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Hol tudom beállítani, hogy a menü ne ilyen bazi nagy : legyen?
Egyszerűen nem jövök rá.
Köszi!
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
B.U.É.KFeltelepítettem a Suse 10.3-at. Nagyjából be is löttem rajta mindent, de a tv nézés nem igazán akar összejönni.
Következő a gondom: Kdetv-t használok kép van, de hang sehogysem jön össze. Kipróbáltam az összes hangnormát akkor sem. Tunerem: Leadtek Winfast 2000XP. Csak akkor van hang kdetv alatt ha elötte elinditom a tvtime alkalmazást és közvetlen utánna "ráinditom" a kdetv-t.
Mi lehet az oka, hogy a kdetv nem ad hangot?
Mit kéne még konfigurálni rajta?
Hangkártyám Sblive, aux engedélyezve van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged