- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
Szerintem sokkal egyszerűbb lenne flatpak-el (ez mindent hozzáad ami kell neki, codec-eket is) felraknod a VLC-t, gyanítom hogy OpenSuse-n is az alaptelepítés részét képezi már (ez egy viszonylag új csomagkezelő, illetve csomagrendszer, és minden disztrón elérhető illetve ugyanúgy működik)
szedd le ami most fent van
flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub org.videolan.VLC
Ez egy teljesen szabványos telepítési mód. Frissíteni így tudod majd a jövőben (ezt és az összes flatpak-al telepített programot egyszerre:
flatpak update
-
pengwin
addikt
Ha nem Nvidia videókártyára akarod feltenni a Tumbleweedet, nem használsz VMWaret vagy Virtualboxot, akkor a Tumbleweed semmivel sem lesz bonyolultabb, mint a Leap.
Sokkal gyorsabban frissül, és nincsenek belőle verziószámos kiadások, csak egy verzió van, ami frissül folyamatosan.
Intel és AMD grafika sokat profitál a Tumbleweed gyors frissítéseiből, sokkal hamarabb kapod meg az újításokat, javításokat.
Elvileg elég magas az esély bugos szoftverre, de én amíg használtam, addig nem volt vele semmi bajom. Zórt forrású szoftverek nem szeretik, nem tudják követni a frissülés sebességét. -
d3zs0
tag
Ha a packman repoból csak a vlc kell, akkor ne a packmant használd, hanem a vlc repoját. ~2 éve nekem is volt olyan problémám, h bizonyos fájltípusokat a vlc nem tudott lejátszani. Szóval inkább a vlc repoját használd. Én is ezt használom azóta.
vlc oldalán teljesen jól leírják, mit kell csinálni, és ne félj a konzoltól...
tehát először a repot hozzáadod (sudo vagy su kell mind3nál):
zypper ar https://download.videolan.org/pub/vlc/SuSE/Leap_42.3/ VLCa repo frissítésével kapcsolatos dolgok beállítása:
zypper mr -r VLCvégül telepíted:
zypper in vlc -
pengwin
addikt
Ezzel adhatod hozzá a teljes Packman repót a forráslistához:
zypper ar -f -c http://ftp.gwdg.de/pub/linux/misc/packman/suse/openSUSE_Leap_42.3/ packman
Szerk.:
sudo
is kell majd elé. Vagy gyökérnek kell lenni hozzá.Szerk.2: Ne add hozzá a packman és a download.videolan.org repót egyszerre!
A VLC benne lesz a Packmanben is, és ez kavarodáshoz vezethet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Bundle topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kompakt vízhűtés
- Hardcore café
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest