- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
És lényegében meg is válaszolta a kolléga, osztom a véleményét.
Sajnos, vagy nem sajnos, a többség Ubuntu vagy valamelyik leszármazottjánál meg is áll. Vagy tetszik neki a másság, vagy megy vissza Windowsra.Én sokakat "megtérítettem" a környezetemben, akik hajlandóak voltak a másságot elfogadni (nem kevesen) azok Linuxoznak, többnyire SUSE amit használnak.
Több okból kifolyólag... Stabil, hamar át lehet állni, XFCE felülettel régi gépeken is gyönyörűen elfut.
A logoutos cikken gondolkodtam már, de elvetettem, mert a Linuxos többség valamiért idegenkedik a SUSE-tól, bár nem értem miért, aki meg Linuxra szeretne áttérni, lebeszélik.
Ezért nem szeretnék neki állni egy cikknek... -
pengwin
addikt
Sokkal kisebb a hype, sokkal kevésbé célozza a nagyon laikus közönséget.
Nem véletlen, hogy az utóbbi évek legfelkapottabb disztribúciói az Ubuntu-Mint-Manjaro triumvirátus voltak.
Valamint az, ami egyedi pluszként van a SUSE rendszerekben nagyon idegen az átlagfelhasználótól, a profik meg sokszor lesajnálják az olyan segédeszközöket, mint a YaST. Mert az igazi férfiak Vimet és terminált használnak.Személyes véleményem, hogy mivel a linux felhasználók többsége valami miatt menekül Windows-ról, ezért csak azt akarja, hogy legyen egy használható, stabil, megbízható rendszere. És ezt többnyire meg is kapják az első kezdő-centrikus disztrótól, amit kipróbálnak. Ezután meg már csak egy elenyésző kisebbség fog tovább nézelődni, a többség meg boldogan használja a rolling Manjarót vagy a 3-5 évig támogatott (K/X/L)Ubuntut/Mintet.
Az meg pl. "senkit" sem izgat, hogy Leap-en már mióta vannak alapból (Btrfs) snapshotok, míg Ubuntun még a 20.04-ben is csak kisérleti jelleggel van hasonló (ZFS) funkcionalitás.(#4076) laca026
Persze, majd érkezik.
Igazából a kernel miatt is jó lenne frissíteni így egy Ryzen 5 3600-on, lehet a jövő héten meg is ejtem az upgrade-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Apple Watch
- Battlefield 6
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3667 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest