Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RomiJosy

aktív tag

Üdv.
    Én csak most találtam erre a témára de kb 20 éve olvastam Badiny Jós Ferenc könyvét.. Én azt gondoltam, elég ha a világ legnagyobb sumerológusai bizonyítják a nyelvrokonságukat.. Azt hittem tisztáztuk, hogy a sumer- etruszk nyelvrokonság is valós és, hogy az etruszk volt a latin nyelv alapja.. Erre egy nyelvész professzor vicesen azt mondta, ,,nem tudni milyen eredetű volt Remus és Romulus de a farkas akinek a csecsét szopták Magyar volt,, tehát ha valamelyik magyar szóra azt mondják latin eredetű, az könnyen lehet ősi magyar.

Valaki itt elindította ezt a témát és már a legelején keresztbe lenyelték, hogy milyen hülyeség ez.. Mára kiderült egyébként, hogy az ősnyelv hazája a kárpát medence és innen vették át a nyelvet a sumérok.. (bizonyíték a tatárlakai korong..

Érdekes, aki manapság a világan tanulmányozni akarja az egyiptomi ősi írásokat, először a magyar nyelvel ismertetik meg, hogy legyen némi fogalma, hogyan is beszélhettek azok.

Elég sok a szemét a neten, ezt aláírom. Nem szabad mindent elhinni.. Múltkor azt olvastam, az usa-ban lelőtt ufón találtak egy vonalzót amin székely magyar rovás volt. :D Ezt persze kétlem de miért hihetetlen nekünk az, hogy a leg ősibb nyelvet beszéljük és miért hihető a külföldi tudósoknak? Amikor a legnagyobb etruszk kutató Magyarországon előadást tartott azt mondta, zavarban van mert nem beszélt még ennyi etruszk előtt.

Ha valakit érdekel a téma, itt van pár videó kedv csinálónak:

Kiss Dénes nyelvész professzor

Usztics Mátyás Csepelen (ne a politikai oldalát nézzétek hanem az ősi magyarokról mondott tényeket..) Kb 6 részes, mind kiváló.

Varga Csaba nyelvész.

Csillagösvényen

Új hozzászólás Aktív témák