- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALFA
senior tag
Szöveges adatbáziskezelőt ismer valaki? Weben nem volt rá találat.
A lényege az lenne, hogy 5-10 oldalnyi A4-es méretű szöveget kellene tárolni és vagy bennük, vagy létrehozott szóindex alapján szavakra keresni. -
ALFA
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Ahogy írtam, csak ezt az egyet írhattam, mert amíg nem kapok rá választ, nem írhatok másikat abba a fórumba, mert ez a moderátorok szabálya.
Úgyhogy akkor fogtok látni újabb beírást oda tőlem, ha arra valaki válaszol.
Most már nagy negyedszer írom le, egyszer végre talán célbaér az üzenet.
-
ALFA
senior tag
válasz
rum-cajsz
üzenetére
1. röviden annyi a lényeg, hogy a select eredménye lesz a paramétere a következő lekérdezésnek.
Asztatat értem, de nekem úgy tűnik, előre gondolkodik, vagy már valahonnan tudja, hogy honnan lehet további lekérdezéseket inditani és honnan nem. Ezt a logikát nem értem, hogyan oldják meg.
2. A PHP nyelven belül kellene átvenned az SQL témakört anblock.
Szivesen átvenném, de honnan?
php-vel nem foglalkoztam, illetve csak minimális szinten, mint a basic pár tucat parancsával anno.
3. szivesen átmentem volna a másik fórumba, bár ott is csak ezt az egy kérdést tenném fel, de a php programozás fórumban három napja nem válaszolt nekem senki, és amíg nem kapok választ, nincs jogosultságom újabb kérdést feltenni.

-
ALFA
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Én az SQL-es részté nem értem, hogyan tudja a szkript a következő lekérdezést is?
Addig tiszta, hogy kiadsz egy Select lekérdezést, megkapod az eredményt.
Csakhogy ennél a megoldásnál az eredmény minden adata, ahonnan lehetséges további lekérdezés, az linkként jelenik meg, és a link már az újabb Selectes lekérdezést tartalmazza.A logikáját szeretném megérteni

Mint egy sakkozós, aki pár lépésre előre gondolkodik, begyűjti a következő potenciális lekérdezések össze változatát is? -
ALFA
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Kicsit bővebben, ha lehetne.

Hogyan tudja egy php program eldönteni, hogy mely adatokhoz van újabb lekérdezési lehetőség, ráadásul úgy, hogy rögtön meg is adja hozzá a linket?Számomra egyértelmű a kérdés, de csak akkor tudom jobban kifejteni, ha adsz visszajelzést, hogy mi nem egyértelmű a számodra.

-
ALFA
senior tag
Sziasztok, SQL webes megoldására lenne egy kérdésem:
Hogyan oldják meg, hogy a lekért adatok linkként jelennek meg, és úgy lehet ugrálni közöttük, mintha az adatok statikus weboldalakként lennének eltárolva?
Új hozzászólás Aktív témák
- PR-Telecom
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Autós topik
- GTA V
- Parfüm topik
- Hieronymus: Hogyan parkolj hátramenetben profi módon
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4090 WHITE OC EDITION 24GB - Alza garancia 2027.03.19 - BESZÁMÍTOK!
- ASUS ExpertBook P5 Ultra 7 / 32GB / 1TB / 2560x1600 MATT 144Hz / Gari 2028 06 05-ig!
- Félkonfig: AMD Ryzen 5 5600x + ASUS TUF B550M Plus WIFI + Corsair Vengeance RGB RT KIT
- Hikvision DS-K1T201AMF ujjlenyomatos beléptető terminál
- Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 2666MHz (Beszámítás)
- MSI Cyborg 15 - 15.6"FHD 144Hz - Intel 7 240H 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 1,5 év garancia
- 27% - Acer EK241Y IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / Adaptive Sync
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest