Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- iPhone topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
F1DO
senior tag
Most hogy mondod..
Lehet hogy itt lesz a kutya elásva, vagy valahol itt. Ugyanis vagy 2 hete befrissítettem az MS SQL Enterp. Managert és kiakadt az excel importálásakor (itt visszafele volt a művelet) valamilyen "Microsoft.ACE.OLEDB.16.0 szolgáltató nincs bejegyezve a helyi gépen" hibaüzenettel visszadobta az importálást. Akkor valahogy - már nem emlékszem pontosan - 'bebikáztam' egy kiegészítő driver telepítéssel, de nem teljesen tiszta a dolog, olyan értelmezésben hogy nem volt időm bogarászni mi is a megoldás pontosan és mit csinál, melóban pörgés van ugye, örülsz ha tudsz tovább haladni. (Az importálás excelből MS SQL-be megoldódott és az elmúlt vagy 15 évben - azóta csinálom ezt - nem volt ilyesmire példa, hogy az SQL-ből az EXcelbe nem viszi át az összes rekordot - avagy nem futottam bele ilyesmibe!!!!!)Korábban nem volt ilyen probléma, a copy with headers átvitte az összes eredmény sort.
-
F1DO
senior tag
Sziasztok!
Van egy jelenség ami előtt értetlenül állok. Nem tisztán SQL kérdés, de a forrás onnan származik.
MS SQL Management studio-ban futtatok egy sima select query-t.
Lejön az eredmény, az eredmény ablakban ahol a rekordok vannak bal felső sarokra rákattintok - kijelölődik az egész táblázat.
Majd jobb egér gomb katt-ra elöjövő menüből a - Copy with Headers-re kattintok.
Nyitok egy új üres excel táblázatot és bemásolnám de nem viszi át az összes sort!
Pl az eredmény rekordok száma 1245 a 'Paste' után az excel munkalapon meg 968 sor van.
Ez hogy lehet? Min megy félre a beillesztés?HA mondjuk Save results As.. ra kattintok és .csv-ben exportálom az eredményt akkor átmegy minden rekord, csak ilyenkor a fejléc marad le.
Dolgozom excellel, makrózok is benne stb. Észrevettem már hogy ha A oszlopban nincs érték akkor bizonyos műveleteknél hajlamos figyelmen kívül hagyni azt az egész sort, hiába van adat mondjuk B oszloptól. De most ez sem áll fenn, minden A oszlopban van értelmes adat.
-
F1DO
senior tag
Elakadtam, segítsetek!
Egy olyan MS SQL lekérdezést kéne összedobnom, ahol A táblában lévő Kódhoz egy B táblában tartozik adott esetben két adat (legyen Ba és Bb). Hogyan tudom úgy összekapcsolni, joinolni a táblákat, ha azt akarom, hogy ha A táblában lévő kódhoz van Bb adat, akkor azt adja ki, ha pedig nincs (ez előfordul!) akkor adja ki Ba adatot..????
Az IF-es procedurékat nagyon mellőzném ha lehet, remélem megoldható egy 'sima' Select-ben a dolog, csak nem tudok rájönni a helyes táblaösszekapcsolásra. Ha pl OR-al vagy AND-el kapcsolom össze, akkor kiadja - ahol talál - mindkét Ba+Bb adatot is, (ekkor ennyivel több sor lesz az eredmény, mert plusz sorban kiírja ahol talál mindkét adatot) de nem ez kell, hanem hogy ha van Bb akkor csakis azt adja ki ha pedig nincs, csak akkor adja Ba adatot..
Világos? Érthető?
[Szerkesztve] -
F1DO
senior tag
SOS segítség kellene, mert nagyon elakadtam, feltúrtam az általam elérhető helpeket, dokumentumokat, de nincs válasz bennük!!
Szóval Ms SQL 2000 alatt szeretnék user defined function - azaz felhasználó által létrehozott függvényt csinálni, olyat, ami beolvas az adatbázisból egy tábla több oszlopát és az adatival matematikai műveleteket végez. Ami nem megy: Egyszerűen sehol nem látok példát arra, hogy a függvényben hogyan hivatkozhatok egy tábla oszlopaira?????
Ami eddig megvan:
CREATE FUNCTION tartozik
(
@HatraEvdij INT,
@TeljEvdij INT,
@Tartozas INT
)
RETURNS INT
AS
BEGIN
SET @TeljEvdij = Évesdíjak.Inév + Évesdíjak.IInév + Évesdíjak.IIInév + Évesdíjak.IVnév
SET @HatraEvdij = (Évesdíjak.Évesdíj /365)*99
SET @Tartozas = @TeljEvdij - @HatraEvdij
RETURN @Tartozas
END
A hivatkozott oszlopok: Évesdíjak.Inév, Évesdíjak.IInév III..IV
és az Évesdíj.Évesdíj
Így ahogy van hibaüzenetet ad a függvénykészítő hogy nem találja, vagy nem jó az Évesdíj. hivatkozás...
Gyors segítség kellene!!!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest