Hirdetés

Aktív témák

• JaniS

senior tag

válasz PaladiN #25 üzenetére

Üdv!

Persze, nem titok. Mivel nemrég vettünk mi is, előtte próbáltam kiművelni magam. A neten van néhány leírás, a klímával foglalkozó cégek honlapján is található ez-az, sokkal jobb azonban felhívni őket. Jónéhány közülük ingyenesen kiszáll és felméri a terepet.
    A bevásárlóközpontokban (Tesco, Cora stb.) található klímákról valóban azt mondják, hogy vigyázzni kell velük, a klímás cégek egyértelműen előnyben részesítik az ismert gyártókat jó szervízzel. Ennek ellentmond, hogy az ElectroWorld-ben vettük, de hát az akció az akció. Lényegesen 100eFt felett volt, mutattak néhány általam ismeretlen márkát 70 körül, mivel azonban én ebben szakértő nem vagyok nem is próbáltam hajlani feléjük. Az ElectroWorld-ben az eladó szerencsére nem csak eladta a készülékeket, de értett is hozzá valamennyire. Nem vágott buta arcot, kérdezte a szoba nagyságát, fekvését, ablak elhelyezkedését stb. Nyilván nem egy klímás szakember volt, de nem is az a ''tessék, így néz ki'' típus. Ennyi. Ami miatt elkezdtem már a vásárlás előtt tájékozódni az éppen az a tény volt, hogy a klímavásárlók jelentős része nem fektet hangsúlyt a kiválasztásra, csak az ár a szempont és utána több vele a bosszúság, mint az öröm. Valamint egy másik személyes tapasztalat: ismerős vett egyet néhány éve, azóta sem használja, mert két nap alatt hűti le a szobát a fogyasztása pedig majdnem infarktust okozott. Szóval mindenkinek ajánlom, hogy nyugodtan tartsa észben, amit leírtam, de irány a szakember!

JaniS

Aktív témák