- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsif
csendes tag
válasz
tehetseges #297 üzenetére
Nekem van egy [ABIT UA11] külső hangkártyám, ami USB-vel kapcsolódik a géphez, és van rajta egy-egy optikai ki-, illetve bemenet. Még a "vizes" kompjútereseknél vettem, kb 2500HUF ért.
Nekem mondjuk igazán jól linux alatt működik, de valószínűleg megy több csatornán windows alatt is, csak be kell állítani (mert alapból csak PCM-et ad át, linux alatt 5.1DD, és DTS is megy). -
ricsif
csendes tag
Szia!
Szerintem a laptopodon optikai digitális kimenet van (Sony MD-ken volt elterjedve jack formában), és azért nem megy (sajnos az Acer honlapján ez nem derült ki számomra egyértelműen). Ha az erősítődön van optikai bemenet (ami általában a szögletes formájú), akkor elég egy fizikai átalakító itt van is szó róla, ha nincs, akkor sajnos nem triviális a megoldás, és marad az analóg jel.
Remélem ez nem számít reklámnak! -
ricsif
csendes tag
Az AUX-on sztereó jelet tudsz fogadni, azt esetleg a különböző ProLogic meg hasonló cuccok virtuálisan átkeverhetik 5.1/6.1/7.1 csatornássá, szóval nem sokat érnél el ezzel a hangkártyával a jelen problémával kapcsolatban.
Kábel biztos nem létezik, max vmi aktív eszköz amelyikben van elektronika, és a megfelelő formára alakítja a jelet, de ennek létezéséről sem sokat tudok, csak elvileg el tudom képzelni, de az ár az biztos, h magas, erre írtam, h vehetnél rajta olyan erősítőt, amin van megfelelő bemenet, de nem biztos, h megéri ezt a befektetést, ha nem gondolkodsz nagy mozizásban, inkább néha 1-1 film, zene, amit nem írnál ki (mivel ha kiírod, akkor kikapcsol gép mellett is élvezheted a hangokat, nem kell gép ventillátorainak zajára figyelned...
Valóban csak kimenet a HDMI, elnézést kérek, figyelmetlen voltam, rossz sort néztem a speckóban. Akkor sajnos nem tudod a gépedet összekötni az erősítővel úgy, h valóban 5.1-es jel menjen át.
5.1-es jelet digitális úton át lehet vinni:
-digitálisan egy kábellel (koax, vagy optikai, vagy HDMI a végfelhasználóknál elterjedt módjai) -analóg módon, 6 interconnect kábellel (itt minden egyes csatorna egy külön kábelen megy, hasonlóan a sztereóhoz, ill a kábel is megegyezik, csak több van belőle...)
-
ricsif
csendes tag
Igen, [ezen leírás] szerint az egy sima vonalbemenet, ahova az alaplapról a sima line out sztereó része köthető egy jack-rca csatlakozóval. Ha létezik is olyan (aktív) eszköz, ami a koax-ból jövő jelet csatlakoztathatóvá teszi a HDMI-vel, akkor az olyan árban van, h vehetnél rajta egy másik erősítőt, amin van mindenféle ki-, bemenet.
-
ricsif
csendes tag
Nekem úgy tűnik, h a házimozidon nincs digitális bemenet, csak egy analóg. Így hiába tudod összekötni RCA csatlakozóval a digitális koax kimenetét az alaplapnak a hifi AUX bemenetével, ott nem a megfelelő jel fog menni, így nem is tudja feldolgozni (ráadásul a digitális koax-hoz használt kábel belső felépítése nem is egyezik meg a normál interconnect -úgymond RCA- kábelével).
-
ricsif
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #152 üzenetére
Köszi a választ!
Ezeket a beállításokat én is így csináltam, de valószínűleg nekem is xp reinstall kellene, mert mint az eredeti hozzászólásomban is írtam, nem ismeri fel a powerdvd, h spdif kimenet is van a gépben (illetve rajta kívül...), de mégis szól. A hangkártyának pedig csak full gagyi beállításai vannak, mint pl hangerő, meg milyen hangszóróra van csatlakoztatva, de spdif beállítási lehetőség abszolút nem csalható elő; mondjuk ez elég gyanús... de a legfurább az az, h mégis szól. Olyan az egész, mintha vmi downmix_to_stereopcm be lenne kapcsolva valahol, és én nem tudom kilőni... próbálkoztam a registryben is,. hátha megtalálom, de nem igazán sikerült. Amit adtak telepítőlemezt a cucchoz, azon meg egy ősrégi windvd, meg vmi ripper van, meg acrobat reader 0.1....
-
ricsif
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Abit UA11 ( [link] ) USB-s hangkártyát, van rajta egy optikai ki-, és bemenet, ill van egy házimozi erősítőm (van benne DD, meg DTS dekóder is), amit összekötöttem vele, az a problémám, h szól, de jelnek csak 2csatornás PCM-et ír ki az erölködő, próbáltam AC3-filtert használó programokkal, illetve mplayer alapúakkal, de sehogy nem megy át sem DD, sem DTS, de ha ugyanazt a lemezt beteszem az asztali játékosba, akkor a másik optikai bemeneten hibátlanul átmegy az adott jel; továbbá windvd, powerdvd is olyanokat ír ki, h nincs S/PDIF kimenetem, de közben szól (igaz az előbb leírtaknak megfelelően 2csatornás PCM-ben)..Nem tudjátok mi lehet, és hogy sikerülne kicsalni a többcsatornás (n>2
) jeleket?
Előre is köszönöm!
ricsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sony/Philips Digital Interconnect Format
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung LCD és LED TV-k
- Revolut
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- Ubiquiti hálózati eszközök
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külföldi SIM-ek itthon
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest