- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Quent1n #17259 üzenetére
Végtére is, ha tényleg annyira nincs hely hogy csak egy SB fér el a szobában a tv -nél akkor a semminél jobb ez igaz.
"rengetegen élnek kis szűk helyeken (sajnos) ahol sokszor alig van nagyobb tér a filmezéshez mint egy 2x2-es négyzet (vagy pl. hálószobákba)"
Az légből kapott statisztika hogy az emberek többsége nagyobb térbe veszi, de az meg életszerű hogy akik így élnek azok ide jönnek fel ~50-100+ ezer környékén keresni SB-t.
OK. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Quent1n #17243 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem erős. Sőt!
Ha meg csak annyi a lényeg hogy a tv-nél jobb hangzás legyen akkor meg végképp kapufa egy solo Soundbar vagy legyen 2.1/3.1 stb stb
Egy jobb hangfalpár megeszi reggelire ezeket minőségben hangerőben,kb mindenben.
Ha annyira kell a 2.1 akkor már ~90-100K körül van Edifier S350DB, és már az fényévekre van akármelyik SB-tól.
A térhangzásra meg már ki sem térnék egy solo sb-nál... max egy 2m x 2m-es dobozban talán hozna értékelhető képet.
A userek 90%-nak azért nagyobb térbe veszi.Milyen kábelezés amúgy? Hátsó szatelitnek kell egy táp és jó napot. Nem egy AVR-t kell kiépíteni.
#17245Mauzes
Annak az árából (sőt kevesebből) már studio monitort vehetsz nem soundbart!!
Ha már a hangzás fontosabb...17244umek
Azért egy nyavajás tápkábel nem a világvége ha már így is a legtőbb wireless csatlakozik. -
RVR400
veterán
válasz
Quent1n #17243 üzenetére
Viszont ebből a megközelítésből érdekes, hogy élből mindenki 100e Ft feletti összegben ajánl elsőre bármit is, jah és csakis Samu 2.1-et vagy 3.1-et, mert az jobban szól (realtív, hogy kinek mi a jobban szól fogalma), mint mondjuk a Sony HT-S40R. De akkor mi az, hogy jobban szól, ha nem is tudunk semmit sem az elhelyezésről, az akusztikáról és az igényekről. Értem én, de ha valaki elmondja, hogy tévéhez akar SB-t, az kvázi házimozi lenne, innentől kezdve pedig normális térhangzás a lényeg, mert valójában az szól jobban. És lehet mondani, hogy a Samu jobban szól (valójában csak hangosabban, de sosem hallgatja senki csutkán), de a hátsó hangszórókat sosem fogja pótolni semmi. Az akusztika is esetleg csak akkor segít, ha többet költesz el a helység ilyen irányú berendezésére, mint magára a hangszóróra költenél.
-
Mauzes
addikt
válasz
Quent1n #17243 üzenetére
+1, nem csak az vesz soundbart, aki térhangzást akar, hanem aki nem bírja elviselni a tévék szar hangzását. Én még tovább megyek, szerintem mélyláda sem feltétlenül szükséges, ha nem ragaszkodsz a legalsó frekvenciákhoz és jó a soundbar (pl. Harman Kardon Enchant 1300).
-
umek
tag
válasz
Quent1n #17243 üzenetére
Egyetértek, nem feltétlenül kell mindenkinek a hátsó, csak tisztában kell lenni vele, hogy mit akar az ember és annak megfelelően kell választani.
Én a magam részéről egy Samsung S95B tv-vel kezdtem a dolgot, SB nélkül, egészen jó hangja volt. Majd pár hónap múlva behúztam egy Q600B SB-t, ami elképesztően nagy előrelépés volt, majd közel egy évre rá jött a 9200S hátsó páros hozzá, ez pedig még rátett egy lapáttal. De egyébként mindegyik állapottal a maga idejében meg voltam elégedve. Most már persze hiányozna a hátsó, de simán megvoltam nélküle jó ideig.
Ami amúgy ezzel a hátsó hangszóró témával kapcsolatban nagyon megtévesztő és idegesítő, hogy az ilyen-olyan promóképeken meg reklámfotókon olyan rohadt jól néznek ki a hátsó hangszórók, hogy szépen le vannak rakva a 2milliós bőrkanapé mellé/mögé egy dizájn kisszekrényre. Csak valahogy a fránya kábelek lemaradnak ezekről a képekről. Tehát akit idegesítenek a kábelek, az ezt a részét is alaposan mérlegelje.
-
válasz
Quent1n #17226 üzenetére
Szerintem sosem fogják megoldani.
Minden tv márkának van soundbarja.
Ha olyan jó lenne tv-k többségének a hangszórója mint az Macbook-é, akkor senki sem venné (vagy csak nagyon kevesen) a hangcuccaikat, a saját bevételeik esnének vissza.
Nem érdekük hogy jó legyen.
A felsőkategóriában is csak azért szólnak valahogy, mert egy bizonyos árszint felett már hiszti lenne ha úgy szólna mint egy 100k-s tv. -
koxminator
senior tag
válasz
Quent1n #17199 üzenetére
Hajlok arra, a nem túl drága az olyan kb. talán max 30 ezer lenne, de igazából nem tudom, hogy mi az a szint, amely már garantáltan jobb hangzást tud adni a TV hangszóró minőségénél. Nem akarom bömböltetni, nem kell, hogy rezegjen az ablak, PC-hez nincs erre szükségem, de gondolom a pár ezer Ft-osak nem képviselnek magasabb minőséget.
Gino20 és RVR400 Nektek is köszönöm, átnézek a másik topikba is.
-
DavidX120707
csendes tag
-
vottokar
senior tag
válasz
Quent1n #17120 üzenetére
Nálam a kiszállítás legkésőbbi dátumára volt december 1. megadva. De kaptam délután emilt, hogy csomag elküldve, várható kiszállítás 11.19-11.20. Kíváncsi leszek!
Mondjuk reggel 7:11-kor megtörtént a rendelésem már (bár a rendszerükben 8:11 szerepel, de gondolom román időzóna szerint.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest