- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
Aktív témák
-
BatemanX
tag
Kiegészítés. Az információim nem pontosak, de ha jól tudom az is közrejátszott, hogy a keresztény tanok (bizonyos) értelmezése szerint kb. a felvilágosodás koráig az, ha valaki kölcsön után kamatot szedett, bűnnek számított. Ebből kifolyólag a hithű keresztények (akkoriban a lakosság 9x %-ka), gyakorlatilag minden banki, illetve kezdődő tőzsdei ügylettől ''elesett''. A zsidó tanításban pedig ilyesmiről nincs szó, ezért értelemszerű volt, hogy az ilyen ügyletek az ő kezeikben futottak össze. Ehhez párosult az igen fejlett üzleti érzékük és a saját népükön belüli páratlan összetartásuk (nem sok zsidó vallási/egyéb belső háborúról tudok), így a 19. századra valóban ők lettek a pénzügyi élet meghatározó szereplői. Hogy ez miért vezetett ahhoz, hogy egy egész nép (vagy akár egész Európa) ellenük fordult, arról nem sokat tudok, mivel valamilyen okból ezt nem nagyokn tanították meg velünk. Valószínűleg innen gyökerezik az a sztereotípia is, hogy a gazdaságot továbbra is nagyrészt zsidók irányítják, mivel volt egy korszak, amikor bizonyos értelemben ez így is volt (ami nem jelenti azt, hogy most nem így van, de mostmár inkább konspiratív mint tényekkel megalapozott vélemény).
Természetesen ha valaki pontosabb történelmi ismeretekkel rendelkezik, nyugodtan javítson ki, sosem volt a kedvenc szakterületem, ezért nyugodtan írhattam pontatlanságokat.
Ha valaki meg leantiszemitáz egy kiragadott szótöredék miatt, annak már most üzenem, hogy bekaphatja a...
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest