- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
válasz
proci985 #13400 üzenetére
Én még Koppenhágában ittam csapról Speedway-t, nálam abszolút csúcskategória. Mondjuk az asszem nem a sima volt, talán a BA. Az Even More Jesus szintén anno csapról volt, ez egy kicsit csalódás ahhoz képest, amit vártam, de most újra nekimegyek.
A Black-ből ez az újabb, ~16% körüli ABV-s változat. Anno már ittam, de nem emlékszem, hogy az az eredeti 18%-os volt-e vagy ugyanez. Kérdés, hogy van-e különbség köztük és hogy mekkora. Anno nagyon bejött.
Az egyedüli ezek közül a Biscotti, amit még nem próbáltam, de a véleményeket olvasva ez se lesz mellélövés.
-
Jhonny06
veterán
A Bécsi út tecsó polcairól levették a Soproni IPA-t.
Tegnap gondoltam feltankolok belőle, de egy darab sem volt (és feltételezem nem azért, mert annyira viszik, meg egy ekkora áruház meg tudja oldani az utánpótlást).
Gondolom messze nem fogy annyira, mint egy kommersz sör.
-
Jhonny06
veterán
Ma volt szerencsém kipróbálni a Soproni IPA-t és.. korrekt! Az első korty nagyon meggyőző, aztán az utóíz kevésbé jó, de még mindig a nem rossz kategória. Nem tudom, hogy ez áruházfüggő-e vagy hogy működik, de a Tesco-ban nem számoltak fel külön díjat az üvegért, így 209-ért 0,5l verhetetlen. Biztos fogok még venni nyáron. Köszi az ajánlást mindenkinek!
-
Jhonny06
veterán
Új Paradox, innám. Remélem hamarosan ide is elér.
-
Jhonny06
veterán
válasz
proci985 #13134 üzenetére
Én konkrétan valamelyik boltban láttam 800+-ért a Csíki sört, az agyam eldobom.. de a normál ára is brutálisan magas, csak ők az erdélyi vonalat próbálják megfejni + rá a kézművesség is. Csak azért nem kommentáltam a dolgot, mert egy jó családi barátunk minimálisan érdekelt az ügyben, néhányszor kaptunk 1-1 rekeszt ajándékba, így jó volt nyárra, de én se vennék soha.
-
Jhonny06
veterán
Ez odabaszós lehet
[link]
-
Jhonny06
veterán
Hát igen.. ez az egyetlen dolog, amit nem szeretek a Csakajóban. Egyeduralkodóként kvázi azt csinálnak, amit akarnak, a brutális forgalom soha nem fog megcsappanni. Ez a készlet dolog csak egy a sok közül, de pl. évente azt is jó párszor eljátsszák, hogy hopp, nincs kedvünk kinyitni és ezt felteszik nyitás előtt néhány órával FB-ra..
Na mindegy, azért szeretjük őket.
-
Jhonny06
veterán
-
Jhonny06
veterán
Hagyjatok másnak is!
-
Jhonny06
veterán
Na, kirakták a Noa-t, ilyet se láttam még a Csakajón: "Maximum rendelhető mennyiség: 2 db!"
2100-ért nem vészes amúgy.
+ ez se lehet rossz: [link]
-
Jhonny06
veterán
A Csakajóba is érkezett Omnipollo Noa
-
Jhonny06
veterán
válasz
proci985 #12969 üzenetére
A Noa-t én egy random boltban találtam meg Lipcsében. Mondta is a tulaj házaspár, hogy szerencsés vagyok. Akkor még nem tudtam, hogy ennyire jó, többet kellett volna hozni.
Elég ritka darab, az biztos.
A Saveur-on a double barrel változatot is lehetett kapni egy rövid ideig, csak most ugye nem szállítanak MO-ra. Durva lehet..
-
Jhonny06
veterán
Nem tudom srácok, én elég sokat kóstoltam korábban és az árukhoz képest csalódás volt a legtöbb. Ha nem import sör áron mérnék, akkor még oké lenne, de ennyi erővel inkább veszek valami jobb külföldit, még ha minimálisat rá is kell dobni.
Amikor 7-800ért csapolnak egy tök átlagos magyar IPA-t, a Csakajóban meg mondjuk 900-ért egy olyan külföldit, ami Ratebeer TOP50 a saját kategóriájában, akkor azért elgondolkodik az ember. Ha 4-500ért csapolnák a magyart, kb. az lenne a reális. Kétlem, hogy ennél többe van nekik, sőt.
-
Jhonny06
veterán
Egy családi barátunk elég közel állt hozzájuk, így néha hozott 1-1 rekesszel. Így ingyen szívesen fogyasztottam, de boltban nem vennék meg, tipikusan túlárazott "kézműves" termék, egy Pilsner simán veri, ráadásul sokkal olcsóbban. Nem rossz ízre, bár egy kicsit édes.
Maga az ügy szerintem semmi extra, a nagy cég lenyomta a kicsit, előfordul. Nyilván nem annyira etikus, bár minimális alapja van. Más néven talán tudják folytatni.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Luser2000 #12896 üzenetére
Megmondom őszintén, én annyira nem csípem már ezt a kategóriát (alapból a belga ízvilág már felejtős), nálam egy komolyabb imperial stout bármikor veri a Westvleteren-t. Arra amúgy kíváncsi lennék, hogy a ratebeer-en az értékelések hány százaléka a hype, valószínűleg elég nagy. Ugyanezt a sört kitöltve egy címke nélküli üvegbe kb. azt mondanád, hogy Rochefort kategória.
-
Jhonny06
veterán
Gyerekek, milyen boltot találtam tegnap Bécsben..
BeerLovers névre hallgat, egy baromi nagy és igényes üzlet. Ilyeneket lehet lazán 6-7 euro-ért találni, hogy De Molen Rasputin BA (2015-ös, kb. sehol nem lehet kapni), máshol nem kapható Rogue IPA-k és még ezer más. Valami oregoni főzdétől is láttam párat, tuti kipróbálom. Vanilla Shake-ből is elég szép készlet van. Még megyek jövő hónapban 1-2X, biztos bevásárolok. Csakajósört alázza, de a legtöbb európai üzletet is, amiben eddig voltam (kivéve a Mikkeller-t
). Baromi kedves kiszolgálás, nincsenek elszállva az árak és mindent tudnak az eladók. Az a hátul látható hűtő csak IPA, gyakorlatilag nincs olyan, hogy valami ne lenne ott a jobbak közül, brutális.
-
Jhonny06
veterán
Sajnos ugyanez.. egy tök átlagos sört adnak el fancy csomagolásban, 2-3X annyiért, amennyiért amúgy lehetne. Én nagyon megbántam mindkettőt. A Franky (barley wine) még egész kellemes is volt, de szintén nem az árkategóriájának megfelelően. Én 2k-hoz közel vettem darabját, ennyiért már csúcs söröket adnak.
-
Jhonny06
veterán
Ezen megakadt a szemem, aztán rájöttem, hogy miért.. még anno adster említette, hogy ez a főzde olyan, mint a Three Floyds, tehát tőlük bármit, ami szembe jön. Valószínűleg ráugrok egyre, ezek után kíváncsi vagyok. Ratebeer-en is nagyon jó pontszáma van.
-
Jhonny06
veterán
Igen, nekem is ez a problémám, hogy azért lenne néhány jó webshop, de ezeket a szállítási költségeket még én se nyelem le, pedig szoktam olyan összegeket otthagyni 1-1 sörért, hogy valószínűleg nem kéne.
A Mikkeller és a Brewdog webshopja is ilyen pl., hogy a saját söreiken túl rengeteg brutálisan jó vendég sör közül is lehet válogatni, de 10+ezer csak a szállítás, meg ilyenek..
-
Jhonny06
veterán
válasz
proci985 #12639 üzenetére
A BrewDog "Hello, My Name is" sorozata eszméletlen. Imádom, ahogy megbolondítják az IPA-t különböző bogyókkal. A legtöbbet már megkóstoltam (Beastie, Ingrid, Mette Marit, Sonja, Vladimir, Paivi), mindegyik kivétel nélkül brutális íz- és illatvilággal rendelkezik, a legjobb ipák.
-
Jhonny06
veterán
Port Brewing Santa's Little Helper (barrel aged)
Röviden: megért 5500-at.
-
Jhonny06
veterán
Na, ma végre én is eljutok beszerezni a karácsonyi söröket + megpróbálom elcsípni csapon az Even More Jesus-t.
-
Jhonny06
veterán
Ha elosztom néggyel, akkor átlagos ár jön ki, nyilván itt a pohár adja a pluszt, ha érdekel. A kérdés az, hogy kóstoltad-e, mert ha nem, akkor lehet, hogy érdemes előbb 1 üveggel venni. Amúgy szerintem kifejezetten jó karácsonyi belga, anno amikor ezeket kóstoltam, mindenképp a jobbak közé soroltam.
-
Jhonny06
veterán
Pont vettem két dobozzal néhány napja, a csapban végezte az egész, konkrétan soha nem ittam még ilyen rossz sört, túlzás nélkül. Full alkohol íze volt az egésznek, mintha kezeletlenül beleöntötték volna, vagy nem is tudom.
A régi változathoz nem volt szerencsém, de ettől óva intek mindenkit..
-
-
Jhonny06
veterán
válasz
Dr.Zoo #12233 üzenetére
Az egyik fejes édesapám gyerekkori barátja, nyáron 3 rekesszel kaptunk ingyen.. Eléggé megkedveltem, na..
Korrekt sör amúgy, csak nyilván az erdélyi mivolta miatt brutál felárral adják, 600-ért is láttam már valahol. Pedig azért nem jobb, mint egy Pilsner pl, sőt. Amúgy kicsit édeskés.
-
Jhonny06
veterán
Mostanában szembesültem vele, hogy végigittam az összes olyan kollaborációt, amiben a Mikkeller Black szerepelt, de magában még sose fogyasztottam, be kellett pótolni. 2016-os főzet, mégpedig Belgiumból. Nagyon szokatlan ízvilág, abszolút nem hasonlít egyik imperial stout-ra sem, amit eddig kóstoltam. Az alkoholt sikerült elég jól elnyomni (pedig 16.8%-os), remek sör.
-
Jhonny06
veterán
Csakajóban van csapon Cigar City Jai Alai IPA, plíz valaki helyettem is igyon, ettől a főzdétől kb. bármit..
-
Jhonny06
veterán
Saveur Biere-ről nem kell mostanság valakinek valami? Én rendelnék és osztozhatnánk a szállításon.
-
Jhonny06
veterán
Triple IPA basszameg, azt se tudtam, hogy ilyen létezik (17%)..
-
Jhonny06
veterán
Remek sör, viszont a málna miatt eléggé savanyú. Nem vagyok benne biztos, hogy célszerű egy ilyet ajándékozni. Bár a Brewdog Paradox-ok sem egyszerűek, de ez még inkább nem.
Amit mostanában ittam és nagyon kellemes imperial stout, az a Black Eyed King Imp (Vietnamese Coffee Edition).
-
Jhonny06
veterán
válasz
JackFeryll #11975 üzenetére
BrewDog Christmas Paradox 2012
-
Jhonny06
veterán
"Egyszer élünk" felkiáltással vettem egy ilyet. Az egyik legszokatlanabb és legjobb sör, amit valaha ittam.
-
Jhonny06
veterán
válasz
proci985 #11898 üzenetére
Huh, köszi a svéd ajánlásokat, ez most nagyon kapóra jött. Mostanában kezdték el beszerezni őket, nézegettem is, de nem tudtam melyiket érdemes kipróbálni. Jó azért első kézből a tanács.
De nagyon tudnak a svédek, Németországban néhány hete sikerült egy ilyet elcsípni, kíváncsi leszek.
A Bells szintén mostanában került be itt a repertoárba, előbb-utóbb ezeket is kipróbálom. Az említett Stout pl. nagyon jó értékeléseket kapott, bár nem olcsó.
-
Jhonny06
veterán
válasz
proci985 #11896 üzenetére
Egyébként vicces, mert a Paradox Christmas pl. 2012-es főzet, de még egy "csomó" van belőle a Csakajósörben. Nyilván az ára miatt nem viszik, viszont egy külföldinek nem drága. De már alig érhető el valahol. Annyira jó sör, hogy legszívesebben felvásárolnám az összeset és minden évben 1-et nyitnék ki, karácsonykor. De ugyanez a többi Paradoxxal kapcsolatban.
Kb. amúgy ez az 1 bolt van, ami ilyen kategóriás söröket árul itthon, de ezzel kapcsolatban tényleg nem lehet panasz. És túl sok hasznot se tesznek rá, csak hát alapból brutális áron mennek ezek. Néhány durvább imperial stout-ot beraksz a kosaradba és 10-20k kapásból.
Amit nagyon sajnálok, az a Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake. 1500-ért árulták, ami még a külföldi árhoz képest is olcsó, én hülye nem táraztam be belőle, pedig a legjobb ár-érték arányú sör, amivel valaha találkoztam.
-
Jhonny06
veterán
válasz
proci985 #11885 üzenetére
Mostanában főleg a Brewdog Paradox sorozat, mint Compass Box, Heaven Hill, Christmas, vagy DOG C, D, E, MixTape 8, ilyesmik. Ezek mind baromi jók.
Amit kinéztem, csak brutál árcédulával megy, az a Mikkeller/Crooked Moon – Black Ink And Blood BA Brandy és Bourbon változata.
A Hopaholicban van Evil Twin Even More Jesus (vagy talán már lecserélték Yin-re), ezek ugyan gyengébbek, de szintén brutál jók.
-
Jhonny06
veterán
Amúgy baromi könnyen rá lehet szokni, főleg nyáron. Persze mindig azt mondja az ember, hogy ez még nem káros, de vigyázni kell. Most nyáron - magamhoz képest - rengeteget söröztem, bár ez a mennyiség miatt főleg a kommersz kategória volt (Pilsner Urquell leginkább). Ha komolyabb darab, akkor jellemzően a 15% körüli imperial stout-ok mennek, de ezek nyilván ritkábban és abszolút desszert jelleggel, nem azért, hogy piáljak.
-
Jhonny06
veterán
válasz
juliabrilke #11835 üzenetére
Itt asszem igen.
-
Jhonny06
veterán
Bazz milyen darabok jönnek mostanában csakajóba.. nem kifejezetten nyári sörök, de erősen gondolkozom, hogy begyűjtök néhányat télire. Pl. ez brutális.
-
Jhonny06
veterán
válasz
JackFeryll #11681 üzenetére
Azóta már 2X kibővítették, elég sok ülőhely van. Ennek ellenére érdemes nem 7-8 körül odaérkezni, főleg nyári estéken, ilyenkor már necces ülőhelyet találni. Meg van az általuk üzemeltetett Hopaholic (Akácfa utca), itt sokkal több hely van, de ugyanolyan jó sörök (kevesebb üveges, de csapon több).
-
Jhonny06
veterán
Csak pénteken voltunk, így minimális eső kivételével elkerültük a szar időt, bár így se volt az a tipikus nyári, sörözős idő. Ez azért befolyásolta a hangulatot. A helyszín nagyon jó volt, streetfood-ból lehetett volna több opció (általában tele van, most alig volt 3-4 normális). A sörök, amiket kóstoltam nem voltak rosszak, de olyan nagyon jók se. Hiányzott valami jófajta imperial stout. Főleg IPA-kat és pale ale-t ittam. Összességében átlagosnak mondanám, volt már jobb is.
Remélem még nyár végén lesz egy, jobb időjárással.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Luser2000 #11593 üzenetére
Én a magyar sörökkel az elejétől fogva így voltam. Van néhány jobb, de a legtöbb nagyon átlagos. Ha pedig azt nézed, hogy némelyik ára lassan eléri az olcsóbb import pl. Brewdogok árát, akkor inkább átlagon alulinak mondható az összehasonlításban. Nyáron kinézek a főzdefesztre általában, de év közben soha nem veszek magyar sört, egyszerűen nem éri meg. Minimális pénzt rádobva bemész a Csakajósörbe és olyan darabokat veszel, amik tényleg ütnek.
-
Jhonny06
veterán
Srácok, érdekel még valakit Westvleteren 12? Gondolkozok egy 24-es pakk rendelésén, ha van rá elég jelentkező. Sajnos annak a múltkori brutál akciónak vége van, így szállítással együtt ~4000 egy üveg, ennek a vége 4500 lenne, ha mindenkinek be kéne vinnem Pestre (sorry, benzin). De még így is olcsóbb, mint bármelyik másik oldalról rendelve.
-
Jhonny06
veterán
Bepróbáltam néhány Argus-t. Nem tudom, hogy ezeken kívül még milyenek vannak, de szívesen fogadok tanácsot, vagy hogy nektek melyik jön be.
Argus Maestic: Talán a 3 közül a legihatóbb, a Pilsner Urquell-re hasonlít, csak kevésbé minőségi, sokkal jobban érződik az alkohol. Nem emlékszem pontosan mennyibe került, de kis mennyiségben inkább Pilsner-t vennék, hiába drágább. Nagyobb mennyiségben már megérheti.
Argus Gold: Nem rossz, de baromi édes, 1-nél többet szerintem nem tudnék meginni.
Argus Premium: Csalódás, gyakorlatilag semmi íze nincs, mintha vizet innál (csak hosszú idő után érzed, hogy ez igazából "sör"
).
Közben jött Brewdog szálítmány Gergőékhez, úgyhogy holnap lehet, hogy lesz egy köröm ott, hiányzik már valami jófajta IPA.
-
-
Jhonny06
veterán
Természetesen új pohár lesz a főzdefeszten, hogy még véletlenül se lehessen a tavalyit használni
-
Jhonny06
veterán
Engem most a Hop Concept IPAk érdekelnek, Lemon & Grassy és Tropical & Juicy. Már csak a nevüket olvasva is összefut a nyál a számban
-
Jhonny06
veterán
válasz
Luser2000 #11372 üzenetére
Pedig még mindig náluk van messze a legjobb kínálat sörök terén, a többiek fasorban sincsenek. Az árak kicsit el vannak szállva (bár mivel más nem forgalmazza a legtöbb sört, amit ők, így nem tudni mi a sok) meg sokszor tapasztalom a "leszarom" hozzáállást (valószínűleg túl jól megy a bolt és megtehetik), de amúgy jó hely.
Nem akarok ünneprontó lenni, de kép alapján itt csak a szokásos Brewdog felhozatal van, meg pár Mikkeller. Azért én is benézek egyszer, jobb híjan (ki tudja, hogy a Csakajó felújítása meddig húzódik).
-
Jhonny06
veterán
válasz
somasz #11362 üzenetére
Köszi!
Elég kevés infót találtam arról, hogy milyen főzdék lesznek itt. Olyat keresek, ahol durva darabokat lehet megkóstolni.
Amit adster írt korábban és tényleg durva sörök vannak, az a Copenhagen Beer Celebration, de ez már túl messze van erre a célra, meg voltam is Koppenhágában.
-
Jhonny06
veterán
Nem tudja valaki, hogy lesz-e idén nyáron valahol külföldön valami durvább sörfeszt? Elérhető távolságban.
-
Jhonny06
veterán
válasz
EQMontoya #11288 üzenetére
A Borisz viszont nagyon átlagos volt, főleg az árához képest. Majdnem egy Mikkeller Beer Geek-et veszel belőle.. ez a baj a magyar kézműves sörökkel. Nagyon rákaptak a pénz ízére és gyakorlatilag olyan áron akarják eladni (mert gusztusos csomagolást kapott, pl. ez is), mint amennyiért a bejáratott, világszinten ismert kézműves sörök mennek.
-
Jhonny06
veterán
A BrewDog közzétette az összes eddig főzött sörük receptjét, ingyen letölthető: [link]
Durva..
-
Jhonny06
veterán
Csakajóban csapon van Alesmith Speedway Stout Vietnamese Edition, erre kíváncsi lennék. A sima Speedway Stout-ot kóstoltam Koppenhágában, nem gyenge.
-
Jhonny06
veterán
válasz
jookomak #11272 üzenetére
Ha már burger: tegnap rendeltem az attaboy-tól. Kíváncsi voltam, mert nagyon ilyen dizájnos, instagram-szerű fotók vannak fent az oldalukon. De kellemes meglepetés volt, élőben is úgy néz ki.
Meg finom is, bár a mennyiség nem egy nagy kaland 1500-ért és köret sincs hozzá. De tényleg nagyon jó, csak olyan érzésem volt, hogy még meg tudtam volna enni belőle egyet, pedig nem vagyok túl nagy étvágyú. Annyiért meg már nem éri meg. PIGI’BOY-t rendeltem amúgy, de a többit is kipróbálnám.
Kis kedvcsináló:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest