Hirdetés
- iPhone topik
- Szenved a Samsung 3 nm-en
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Eljött végre a nagy kapacitású akkumulátorok kora?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Több európai országban is elérhető a Xiaomi Smart Band 9
Hirdetés
-
XY6020L Sinilink DC-DC átalakító
lo XY6020L Sinilink DC-DC átalakítóAz ok amiért írok egyszerű, elakadtam, és nem találok információt egy kérdésre, de ezt...
-
Kivásárolhatják az Ubisoftot
it Jót tett az árfolyamnak, hogy a jelentések szerint a Tencent és a Guillemot kivásárolnák az Ubisoftot.
-
Felgyorsítja a hibakeresést az AMD
ph A vállalat Driver Experiments funkciójával gyártói segítség nélkül is jól feltérképezhetők az alkalmazásoldali gondok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mint a "városi Y generáció" zenét is hallgató oszlopos tagja azt kell mondanom, hogy ez zenét hallgatni nem egy jó fejhallgató, de legalább drága és túl van szoftverezve.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Alaaf Pi
senior tag
"Z generáció kedvenc előadóihoz igazított hangolással."
Lesz beépített autotune? -
mcs
veterán
Egyszer hallgattam ezt az elfojtottt, fátyolos borzalmat, elég is volt belőle, de még a basszusa sem annyira szórakoztató, mint például egy JBL Live 770NC-nek.
-
mrlujoak
veterán
Jelenleg is XB szériás Sony BT headsetet használok (WI-XB400) de sajnos már nincs belőle több - az utolsók egyikeként vettem már ezt is - így ha ez tönkremegy, elhagyom (...) akkor marad a vezetékes XB-s headsetem (MDR-XB50), vagy a fejeseim (MDR-XB400 és 450)...
Nyáron mondjuk nem szeretem a fejeseket hordani, így bizony ha BT vonalon keresgélek majd, fel lesz adva a lecke.
Nade akkor ULT vonalon kell majd keresgélnem, talán addigra szélesebb lesz az új extra bass paletta.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
bollokcs80
Korrektor
"Mielőtt valaki félreértené, ez nem ilyen “régen minden jobb volt” vagy “a mai fiatalok már nem tudják, mi az igazi zene” öregember felhőkkel kiabál pillanat akar lenni részemről...."
Pedig igazad lenne, igenis régen minden jobb volt!
A Sennheiser HD458-amat nem cserélném le rá, de hasznos volt a cikk.B.Cs.
-
mcs
veterán
-
mrlujoak
veterán
...akkor az pont nekem való. Én eleve lehúzom a középtartományt, és a magasat is visszaveszem.
Annó a kazettás walkman-eknél alkalmazott MegaBass, és Groove hatást szeretem, azaz a bőgve-búgó meleg mélyeket.
(az otthoni Sony hifijeim mélyládái is folyamatosan zúgnak, szomszédaim örömére )
Pont emiatt nem tudtam megkedvelni annó a Philips/Panasonic/Grundig lejátszókat, mert bár erőteljes mélyekkel operáltak, azok számomra túl hideg-rideg "kopogós" mélyek voltak.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, nekem is a Dr. Dre cuccok ugrottak be... De a Sony azért valaha egy jó név volt... Értem, hogy Z meg tudomisén milyen generáció van most de ilyen cuccal égetni magukat akkor is gáz.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
mcs
veterán
Nem egy, a hangfalakat idéző vagy a Technics EAH-AZ80 fülesemnél is meglévő kellemes meleg tónust érzékeltem, hanem egy aránytalan kiemelésből származó szokatlan, természetellenes mellék búgást.
A tesztben is említett WH-CH720ban jobban eltalálták az arányokat, de az app Clear Bass csúszkájával ugyanúgy basszusbombát lehet belőle faragni. -
bwoay
nagyúr
de akkor mégsem érted ezek szerint. nem égeti magát, hanem igyekszik megfelelni egy konkrét (és meglehetősen széles) vásárlóréteg elvárásainak. és addig nincs is ezzel semmi gond, amíg képes lefedni azok igényeit is, akik meg pont nem ilyen hangzást keresnek.
szerintem az ULT termékvonalról (meg eleve a nevéről) is ordít, hogy nem a minőségi, sokkal inkább a mennyiségi zenehallgatást kedvelőket célozza. tudod, akik sosem úgy fogalmaznak, hogy "szépen szól", hanem úgy, hogy "öcsém, ez MEKKORÁT szól" nekik meg pont ettől számíthat jó névnek a Sony.meg ugye a Beats by Dre is addig égette magát,hogy az Apple végül jónak látta felvásárolni egy leírhatatlanul magas összegért. Szép dolog óvni a sokévtizedes renomét, de a világ egyik legnagyobb konzumer elektronikai cégeként eközben pénzt (mármint bazi sok pénzt) is jó lenne keresni. Azt meg úgy lehet, ha nem szembemennek azzal, hogy mit akar éppen a konzumer tömeg.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Értem persze... Az igény megvan a bóvlira, a cég legyártja, milliók megveszik és azt hiszik ettől királyok. De attól még fáj mikor ilyennel találom szembe magam, miután tudom mire képes egy normális fejhallgató egy tisztességes erősítőről meghajtva.
Anno mikor bejöttek az agybadugós fülhallgatók, akkor egyik ismerős rögtön vett és bizonygatta mekkora királyul szól. Kipróbáltam, olyan volt a hangja mintha egy alagút túlsó feléről szólna a zene, de legalább drága volt. Persze ő nem hallotta rossznak...
-
bwoay
nagyúr
nézd, onnantól kezdve, hogy elengedtük a bakelitet, lényegében csak romlott a minőség, és ez ugye még csak a forrás...
a gyártóknak rugalmasnak kell lenniük, a piac változik, de amíg én meg tudom vásárolni azt, amire szükségem van, addig nem érzem problémásnak a helyzetet. igazából utána sem fogom, mert vettem annyi vezetékes fejhallgatót, hogy életem végig kitart, még ha 100 évig is élek[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az a vicc, hogy a vinyl nem tűnt el, sőt elkezdett visszajönni a CD kárára. Nekem is van vagy 10 új nyomású lemezem amit ezekben az években vettem, pl. film OST-k. Van egy Pink Floyd lemezem amit ha összehasonlítasz a letölthető legjobb loss-less formátumú verziójával, a különbség ég és föld, pedig a digitális verzió sem szól rosszul.
Csak hát persze elővenni a lemezt, letakarítani, aztán leülni, megnyugodni és meghallgatni, az nem elég interaktív a tiktok-spotify generációnak.Vezetékes fejesem nekem is van pár, de ott meg a telefon gyártókra vagyok mérges amiért állításuk szerint túl vastag volt a jack aljzat és kisírták, hogy már ne legyen a telefonokon... Most még a telómon van és minőségi végfok van benne, de a következő telóhoz már vehetek jó drága külső DAC-ot is, ha minőséget szeretnék.
-
bostone
addikt
No de annak fényében, hogy a felhasználók jelentős százaléka mobilról intézi a zenét, még így is felejtős ez a fejhallgató?
-
bwoay
nagyúr
persze, hogy nem tűnt el, gourmet dolog lett
a telefonomon nekem is van jack, direkt begyűjtöttem pár utolsó mohikánt. külső DAC-ot is beszereztem már a jövőre gondolva, hátha nem tudnak velem kibaszni.
a lemezt régen előszedni szeánsz volt, ugyanúgy, mint felvétel előtt alkoholos fültisztítóval pucoválni a magnó fejét, meg leülni és átszellemülten lapozgatni a borítót. jó dolog amúgy a spotify meg bármelyik streaming szolgáltatás a hozzáférhetőség miatt, csak közben (számomra) sikerült kiölniük egy nagyon fontos aspektusát a zenehallgatásnak.
szóval régen tényleg minden jobb volt[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
"Most még a telómon van és minőségi végfok van benne, de a következő telóhoz már vehetek jó drága külső DAC-ot is, ha minőséget szeretnék."
Az USB-C DAC pontosan azt csipet tartalmazza, amit a korábbi telefonokba építettek.
#13 bwoay: "...elengedtük a bakelitet, lényegében csak romlott a minőség, és ez ugye még csak a forrás... "
Ahhoz képest, hogy a CD dinamikában 20% többletet adott. A mély és magas hangok átvitele meghaladja a vinyl frekvencia szélességét.
(Az 1970-es évek elején gyorsan szűnt meg a bakelit hanglemezek gyártása. A vinyl tartósabb és jobb hangminőséget ad.)Ti a vinyl és a csöves erősítő hangzására szocializálódtatok rá.
A Pink Floyd három albumot adott ki Quadraphonic hangzásban. The Dark Side of the Moon. Atom Heart Mother és a Wish You Were Here.
4 csatornás hangzás komoly kompromisszumot jelentett. A magas hangokat kb 16 kHz felett vágni kellett, a dinamikát korlátok között kellett tartani. Mégsem volt panasz a hangzásra.
A he Dark Side of the Moon album az 50 évfordulójára 2023-ban újra kiadták az albumot, immáron kompromisszumok nélkül. A Dolby Atmos mellett Ultra HD (24bit, 192kHz) sztereó minőségben. (Korábban volt egy 5.1 SaCD kiadás is a CD mellett.)
Igen. a hangzás keményebb, hidegebb és pontosabb. Én már ezt szoktam meg. Ehhez van összeállítva a hangrendszerem.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Hieronymus #18 üzenetére
"Az USB-C DAC pontosan azt csipet tartalmazza, amit a korábbi telefonokba építettek." - nem tudom ezzel mit akarsz mondani, de abból ugyanúgy rengeteg a bóvli, mint az átlagos telefon SOC-k esetén volt. Van ilyenből 3000Ft-os példány a családban, úgy is szól. Ebay, temu és társai tele vannak ezekkel a vackokkal kínából...
Ha szeretnél minőséget, akkor azt meg kell fizetni, a mondjuk 150k-s teló mellé még egy mondjuk 30k-s DAC személyében.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Hieronymus #20 üzenetére
Az már nagyon off lenne. Googleben tucatjával találsz ilyet.
-
bwoay
nagyúr
válasz Hieronymus #18 üzenetére
hiába szűnt meg a bakelit lemez, a kifejezés megmaradt, még ha pontatlan is. ezt használja a köznyelv a vinyl helyett (mármint ezen a nyelvterületen).
ami a hangminőséget illeti: akkor úgy fogalmazok, hogy számomra esett a minőség, vagy az élmény. tény, hogy szeretem a lemez hangját. vagy a hangulatát. mindegy is. csöves erősítőm viszont sajnos sosem volt és vélhetően nem is lesz már
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Értem.
Alapvetően engem nem érdekel a külső DAC.
Viszont kíváncsi lettem volna arra, hogy miben különbözik az Apple, Samsung, Google. ... terméke, mint egy általad jónak tartott termékektől.Ha nem tudsz ilyet mutatni, számomra teljesen Okey, Nem az én problémám..
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Hieronymus #23 üzenetére
Tessék, az első találat a témában egy mérésekkel teli teszt: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-apple-vs-google-usb-c-headphone-adapters.5541/
De mondom, használd a google-t, mert ez itt már nagyon off.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Hieronymus #25 üzenetére
Nem az van a linken, amit írtál. Mindegy...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen