- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
blacksir
tag
Nahh fasza. Ennek akkor neten is utána tudok nézni hogy milyen chipekel van szerelve a ram. Gondolom valami specifikáció van róla fent. Jelen pillanatban nem ryzen lesz a lapban hanem egy Athlon 4x 950 proci, kereteken belül kelet kigondolnom hogy mit is veszek. Eddig team group ramokat használtam megvoltak velük elégedve. A lényeg hogy akkor baba ha Micron ramokat veszek. 😁
Köszönöm a segítséget!
-
X Factor
addikt
Rendben köszi.
Alapvetően nem szoktam, csak ha olyan ssd-t kérek ami listázva van, tehát tutkó jó, akkor a határidő előtt 1 nappal érkeznek meg a dolgok és ha gáz van, akkor így jártam. (Egyedül egy plextor-t Írnak 1 terás kivitleben amivel próbálva lett)
Memóriával is jártam már Így, hogy határidős gépnél elég lazára fogtam, azt amikor nem ment (pedig népszerű kit volt)és a gyártói válasz is az volt, hogy a köv bios update-l megoldódik, akkor így ültem egy konfiggal ami nem megy, meg 128gb memóriával, amit vissza se vesznek mert céges vásárlás
Úgyhogy azóta inkább elébe megyeka dolgoknak és a gyártói qvl listában szereplő termékekből igyekszem összerámolni, ezzel minimalizálva a kockázatot.
Amikor azt irod, hogy megeszi, akkor úgy érted h. bootolsz is róla?
-
CSB29
aktív tag
Letöltöm pendrivera az MSI honlapjáról a legfrissebb biost, bedugom, reboot és a biosban találok olyan opciót h bios frissítés pendriveról? Végigmegy, mindent leokézok, megvárom, hogy bejusson a windózba, aztán megint játszadozhatok az új OC beállításokkal? Majd várom a csodát, hogy megint 3200mhz-en hasítsanak a ramok? Ennyi lenne?
-
CSB29
aktív tag
Közben sikerült egy stabil beállítást találnom: 2933mhz@1,36 V (16-16-16-38), ennél gyorsabbat már nem szeret akármilyen beállítással próbálkoztam.
A régi windows gond nélkül felállt és stresszelhető is volt 3200mhz-en (16-16-16-38). Prime 95 + játékok.Ezt nem értem, hogy lehet, hogy csak ssd-t cseréltem, meg újratelepítettem a az os-t, mégis 266mhzzel lassabbra tudom csak állítani a ramot...a bios is ugyanaz a verzió.
Valami megoldás? Vagy nyugodjak bele? Nyilván ez is egy ilyen first world problem, de akkor is idegesít.
Köszi.szerk: voltage~1,36V
-
CSB29
aktív tag
Aha köszi, megpróbálom. Előző windows alatt 1.35 volt xmp ramra ragasztott matrica alapján állítottam be a késleltetéseket, úgy stabilan vitte 3200 mhzen.. Elég fura, de kipróbálom majd és írok. Most direkt hagytam neki az alapot, hátha rosszabbul járok.
3000mhzre volt csak minősítve a ram, vertem is a mellem, hogy viszi 3200-n, most meg szenved. -
CabalX
aktív tag
[Itt] nézz szét, az első oldalon van VRM lista, ott le van írva hogy melyik lap milyen VRM-mel rendelkezik.
Tudom, német az oldal, de Google (translate) a barátodangolra elég jól fordít.
Sajnos a B350esek elég gagyik, SLI/CF nekem sem kellene, de lehet emiatt mégis X370es mellett döntök.
A legolcsóbb, legjobb X370es az az Asus Prime-X370 PRO.
30e körül B350-ből az ASUS B350 Prime-plus-van, elég vacak integrált hangkártyával.
MSI-től a Tomahawkok és az általad említett Gaming Plus
GIGABYTE GA-AB350-Gaming (3)
Asrock B350-eseknél csak 3+3-as a VRM, az kevés még ha dupla annyi alkatrészből is áll.Alaplapon ésszerű keretek között nem érdemes spórolni, még ha nem is tuningolnád most, de ha később még raknál bele egy erősebb procit és esetleg azt húznád egy picit, ezzel odázva az újabb gép megépítését akkor jobban jársz most kiadni még +10-15-20e Ft-ot mint utólag szívni a fogad hogy nem megy benne már az adott proci tuningolva (sem).
Amire érdemes még figyelni, bárhogy is döntesz az a támogatott memóriák típusa, ára és elérhetősége.
Meg kell nézni minden kiválasztott alaplap esetén a Memory QLV listát (a gyártó support oldalán fent van). -
CabalX
aktív tag
Az MSI B350 Gaming plus egy átkeresztelt MSI B350 Tomahawk, ugyanaz a 4+2es VRM ugyanazok a komponensek is.
A cicomán kívül nagy különbség nincs.
Ha ragaszkodsz az MSI-hez és a B350- hez, valamint van rá keret akkor szerintem a B350 Gaming pro carbon jobb választás tőlük - ha nem kell a legacy pci slot.
B350-nél az a legjobbnak tűnő lap most, meg majd az Asus B350-f Strix lesz majd amint kapható lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Magisk
- Anime filmek és sorozatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest