Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márk
senior tag
válasz
Marcikapap
üzenetére
Köszi az infót, nem is tudtam hogy egyes gyártók adnak majd ki AMD specifikus ramot.
Akkor szépen meg kell várni amíg beszivárognak Magyarországra is, esetleg majd hátha gyártat maga az AMD is saját márkás ramot valamelyik ram gyártóval, akkor az biztos jó lesz a Ryzen alá (mint láttuk a DDR3 esetében).
Egyébként lehet tudni, hogy mi ez a cirkusz a ramokkal (a sebessége függ hogy hány modult rak az ember a rendszerbe és azok hány oldalasak)?
Miért nem tudta megcsinálni az AMD úgy ezt a procit, hogy a mezei DDR4-es ramokat is megegye (amik jók az Intelnek)?
Kicsit emlékeztet ez engem az Athlon XP-s korszakból a DDR1-es VIA KT400-as chipsetre. Annak olyan nyűgje volt asszem, hogyha egy modul volt a rendszerben akkor azt tudta vinni 400MHz-en, hogyha kettő, akkor már csak 333MHz-et tudott, hogyha meg három akkor már csak a 266MHz ment neki. Az már csak hab volt a tortán, hogy kb 3 hónap után jött a KT400A chipset, ami különböző hibajavításokat, optimalizációkat tartalmazott a KT400-hoz képest.
Hej, azok a régi szép idők, de én már inkább akkor is egy Asus A7N8X alaplapot választottam nVidia nForce2-es chipsettel.

Új hozzászólás Aktív témák
- SnowRunner
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Villanyszerelés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- BIOS topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest