Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Apple Watch
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Apróbb változással jön a Pixel 11 az első képek szerint
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márk
senior tag
válasz
Marcikapap
üzenetére
Köszi az infót, nem is tudtam hogy egyes gyártók adnak majd ki AMD specifikus ramot.
Akkor szépen meg kell várni amíg beszivárognak Magyarországra is, esetleg majd hátha gyártat maga az AMD is saját márkás ramot valamelyik ram gyártóval, akkor az biztos jó lesz a Ryzen alá (mint láttuk a DDR3 esetében).
Egyébként lehet tudni, hogy mi ez a cirkusz a ramokkal (a sebessége függ hogy hány modult rak az ember a rendszerbe és azok hány oldalasak)?
Miért nem tudta megcsinálni az AMD úgy ezt a procit, hogy a mezei DDR4-es ramokat is megegye (amik jók az Intelnek)?
Kicsit emlékeztet ez engem az Athlon XP-s korszakból a DDR1-es VIA KT400-as chipsetre. Annak olyan nyűgje volt asszem, hogyha egy modul volt a rendszerben akkor azt tudta vinni 400MHz-en, hogyha kettő, akkor már csak 333MHz-et tudott, hogyha meg három akkor már csak a 266MHz ment neki. Az már csak hab volt a tortán, hogy kb 3 hónap után jött a KT400A chipset, ami különböző hibajavításokat, optimalizációkat tartalmazott a KT400-hoz képest.
Hej, azok a régi szép idők, de én már inkább akkor is egy Asus A7N8X alaplapot választottam nVidia nForce2-es chipsettel.

Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Crimson Desert
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Befutott a Death Stranding 2 PC-s változatának az utolsó előzetese
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 48GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Új MSI 15 Cyborg FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy Z Fold6 12/256GB Silver Shadow használt, karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest