Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Redmi Turbo 5 Max, az első telefon Dimensity 9500s-sel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android szakmai topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Így van, megbeszéltem velük, hogy mivel vennem kellett másik vinyót az adatmentéshez, így nem arra tartanák igényt, hanem inkább alaplapra. Már csak véglegesíteni kell, a javítási lapra mindenesetre ráírták.
picur220: akkor vagy az lesz, vagy a GA-MA785GT-UD3H, esetleg még az Asrock M3A785GXH/128M, mert gondolkoztam közben, és mégis csak AM3-asat kellene venni, hosszútávon csak jobb, meg úgy tudom vannak olyan fícsörök amiket csak AM3-as lappal lehet kihasználni a procikban. Tuning nem érdekel, azt nem szoktam. Számomra egyébként az Asrock szimpatikusabb.
daa-raa, köszönöm így már értem miért működött nálam
Azt hittem ez csak az eSATA kiváltsága, de utánnaolvasva nekem az tűnik ki, hogy az eSATA csak annyiban különb hogy ki van vezetve hátra, és nem 'L' alakú a csatlakozó, hanem simán egyenes mint az usb. Akkor ebből a szempontból lényegtelen melyik alaplap, ha külön kivezetem hátra a csatit akkor is menni fog. -
zseko
veterán
Sziasztok! Segítsetek már egy kicsit alaplapot választani
Az (egyik) legfontosabb szempont, hogy NE legyen egymás mellett a pci-e és a pci portok, mivel megy bele egy tvkártya, hangkártya és egy duplaszéles videókártya. Például az ilyen teljesen használhatatlan számomra, mivel nem fér el egymás melett a 3 kártya.Igazából nem is annyira AM3 kell, megelégednék az AM3 ready lapokkal is ( nincs 'kedvem' [piszkos anyagiak ugye..] ramot is cserélni) egy Athlon II X2 250 menne bele.
Azon még gondolkozom hogy kell-e és mennyire jó ha van rajta integrált videókártya is? Linuxozom jobbára, és az 'nem szeresse' a 3850 kártyámat
Még az alaplapival is jobban megy. Most egy nv kártya van benne jobb híján. Meg a márka... melyiket érdemes? Gigabyte-ról hallottam hogy jó, nekem még szimpatikus az Asrock is.Ezeket néztem eddig:
Asrock A790GXH/128M
Asrock AOD790GX/128Més amit most találtam:
GIGABYTE GA-MA785G-UD3HA legutolsó a legszimpatikusabb. A csere úgy lenne, hogy bad szektoros lett az egyik vinyó amit szeretnék átcseréltetni alaplapra, így jó 20e-et megúszok belőle. Ezekbe belemegy a mostani 4850e procim és a 2G ram is, így viszonylag olcsón megúsznám a cserét, mégis tudnák majd később venni új procit. Ami siettetné a váltást az öcsém
mert így kellene neki a régi lap, és ha 'megveszi' tőlem a régit, akkor gyk. nekem csak a procit kell megvennem 
Viszont elgondolkoztam azon hogy mennyit nyernék ha teljesen AM3-as gépet raknák össze DDR3-al. Csak az még + pénz a ramra, és az alaplap is lehet drágább lenne hasonló paraméterekkel.
Mivel most adtam be a vinyót, ezért nem valószínű hogy várnak nekem 3 hónapot mire kijönnek az újabb lapok
Kinéztem még a PhenomII 705e procit is, de procira meg nem érdemes átcseréltetni mert gyorsabban változik az áruk mint a lapoknak.Ami még érdekelne, az az esata. Azt tudom róla hogy hot-plug, ez a része érdekelne, és az is hogy a sima sata-nak miért nem jó ha menet közben bedugom? Sikeresen kipróbáltam (kényszerből) és működött is. Van egy külső vinyóm, ahhoz kellene.
Eddig a legutoljára belinkelt alaplap tetszik.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
zseko
veterán
igen, épp ma néztem azt is, az itt nálunk 25e, az AOD az 28.
csibor, végül is ráérek...
április környékén már majdnem lecseréltem egyszer, de aztán úgy alakult hogy mégse, kis idő már nem számít. És most jön ki az új ati kártya is, ha tényleg annyira alacsony lesz az idle fogyasztása mint amilyennek beharangozzák (25W) és a hangja is megfelelően alacsony lesz (a mostani 3850-et is átszereltem passzívra), akkor lehet hogy várok jövő év első feléig, és mégiscsak rászánom magam a teljes gépcserére, DDR3-al és pl. egy Phenom 905e-vel. -
zseko
veterán
Üdv, segítsetek már egy kicsit: minél "költséghatékonyabban" szeretnék gépet újítani

Jelenleg egy Asus M2NPV-MX lap van, 2GB DDR2 és egy 4850e proci. Ha AM3-at vennék, akkor megint cserélhetnék proci+ram+alaplap (mint legutóbb, + akkor még AGP miatt vga-t is kellett), ez most nem hiányzik
A tuning, meg az "enyém legyen a leggyorsabb gép"
nem játszik nálam, a kevés fogyasztás a lényegesebb.Amit kinéztem alaplapot, az az ASRock AOD790GX/128M, ez AM2+/AM3-ready, arra lennék kíváncsi, hogy ebbe belemegy a mostani procim? Mert ha jól tudom az még csak AM2-es. Így ráérek később procit cserélni. Lapcserénél lényeges, hogy 2 _használható_ pci port legyen rajta, a tv-kártya és az Audigy hangkártya miatt, tehát pl. a Gigabyte MA78GPM-S2H nem jó (dupla széles a vga, és ha még +hűtés is menne rá...).
A mostani legújabb 785-ös chipset mennyivel jobb, megéri-e esetleg olyat keresni?A lélektani határ nálam 25e forint
, max 30e. Viszont hiába látom a neten pl. 24e-ért, ha mire ideér majdnem ugyanannyi mintha itt venném meg... 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One mobilszolgáltatások
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Gran Turismo
- Mikrotik routerek
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azt hittem ez csak az eSATA kiváltsága, de utánnaolvasva nekem az tűnik ki, hogy az eSATA csak annyiban különb hogy ki van vezetve hátra, és nem 'L' alakú a csatlakozó, hanem simán egyenes mint az usb. Akkor ebből a szempontból lényegtelen melyik alaplap, ha külön kivezetem hátra a csatit akkor is menni fog.
Még az alaplapival is jobban megy. Most egy nv kártya van benne jobb híján. Meg a márka... melyiket érdemes? Gigabyte-ról hallottam hogy jó, nekem még szimpatikus az Asrock is.