Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja igen, én valamiért úgy olvastam, hogy egy éve van ubuntud.

Szerintem ez nem skype beállítás hiba lesz, hanem op rendszer, annál is inkább, mivel windowason működik.
Kicsit utána néztem, és találtam néhány tippet:Ha KDE-t használsz, akkor a Vezérlőközpontnál a hangbeállításoknál a fullduplex módot be kell kapcsolni!
Illetve érdemes a /dev/snd-t ellenőrízni!illetve
A problémát megoldottam egy tiszta telepítéssel (makacsul ragaszkodva az újhoz), és megbabráltam a tárolókat is. A skype-static-oss csomaggal minden megy, nem kellett állítgatnom semmit

+1:
[link] -
S-Attila
senior tag
Még egy dolgot tisztázzunk:
Adott ez a Pentium 3-at gép, 1999-ből, és rákötve a jelenlegi mikrofon. Volt rajta Windows, azon Skype. Ott működött a hang a telefonáláskor. Most tettél rá Ubuntut, és nem megy. Ez a pontos helyzet?
Egyébként nyugodtan megpróbálhatod, az Ubuntu úgymond elpusztíthatatlan. :]
-
S-Attila
senior tag
"...de nem értem, miért jelentene gondot, hogy ami a bemeneten bemegy, az a kimeneten szól?"
Leginkább azért, mert akkor a kimenet kapja meg a jelet, és azok a programok, amik meg felvételt szeretnének róla készíteni - vagy éppen továbbítani szeretnék -, meg nem.
"Mikrofonos felvételt per pill nem tudom, mivel lehet készíteni ubuntu linux op.rendszer alatt."
Most hirtelen nincsen lőttem az egész Ubuntu, de nincsen az alkalmazások között Hangrögzítő, vagy valami ilyesmi?
-
S-Attila
senior tag
"Skype alatt ha belebeszélek a mikrofonba, hallom a fejhallgatón a saját hangom."
Ez már eleve gyanús, ilyet akkor tapasztaltam - ugyan nem Linux, hanem Windows alatt -, amikor rosszul volt belőve a hangfelvevő- és lejátszó eszköz. A kimeneten azt adta ki, ami a bemeneten bement.
"A skype próba hang teszt során felvételt készít arról, amit a mikrofonba beszélek, de az néma alapzaj."
Akkor mégsem arról készít hangfelvételt... Arról a hangfolyamról készít felvételt, amit a bementi eszközön megkap. Ezért az alapzaj szerintem. Próbáld ki, hogy más programmal tudsz-e Linux alatt hangot rögzíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Gitáros topic
- Villanyszerelés
- Parkside szerszám kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Cooler MasterCM 690 III 550W
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest