Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz sirály12 #4 üzenetére

Ehhez nekem is google kellett ;]. A lényeg: [link], ezen az oldalon le van írva a 7-pólusú minidin (kompozit- és az svideo-kimenetek) és a 9-pólusú VGA-in csatlakozó kiosztása is. A kártya VGA-kimenete a szokásos. De mint írtam, hagyományos 4-pólusú svideo kábel is belemegy a 7-pólusú aljba.
    Ha csak a TV-kimenetek - kompozit v. svideo - valamelyikét szeretnéd használni, a VGA-inputra nem kell kötnöd semmit, azok mindenképp működni fognak. Ha viszont VGA-monitorra szeretnéd a képet kitenni, a H+ kártya VGA-bemenetére már rendszerindulás előtt be kell kötnöt a videokártyád kimenetét az átkötőkábellel, különben a drivere azt ''nem fogja észrevenni'', és menet közben már nem engedi kiválasztani a VGA-outot (igazából a szinkronjelek meglétét próbálja meg detektálni a kártya a bootolás során). Az eredeti VGA-kártya jelét sajnos a Hollywood+ kártya analóg overlay eljárása alaposan rontja, ezért nagy felbontásnál ill. képfrissítési rátánál észrevehetően homályosodik a kép :(. Ezért én is csak akkor kötöm be a kártyát a VGA-jelútba, ha éppen használom.

• And

veterán

válasz sirály12 #1 üzenetére

Hi! Ez lenne a sima H+ kártya, ha minden igaz. Nekem még mindig benne van a gépemben ;).
    Igen, a VGA-jelet rá kell kötni. Önálló képet csak lejátszáskor ad, egyébként nem. Akkor az alap VGA-nak egy bizonyos kulcsszínű képet kell adnia arra a területre, amelyre a H+ képe kerül. Ha a lejátszás fullscreen, akkor az egész képernyőre az kerül a VGA-kártyáról.
    Az összes kábelének a bekötése megtalálható a neten, de a sima svideo kábelt is beledughatod, a kártya sokpólusú minidin-kimenete felülről kompatibilis azzal.

Új hozzászólás Aktív témák