- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- LTE frekvenciák
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
Aktív témák
-
glett
tag
''Ezt az újrarakom, mert valami nem megy...'' szemléletet kicsit át kellene formázni mindenkiben, aki win-es környezetből jön linux alá... Az esetek nagy többségében megoldhatóak az itt felmerült hibák egy-egy konfigurációs fájl módosításával, ha nem csinál az ember nagy marhaságokat (pl rootként ''rm -r /bin/*) akkor nincs szükség ''újrarakni''... Bár, mikor még én álltam át linuxra, először én is így próbáltam megoldani a gondokat, de ''elmúlt'' :)
Ciao
glett
ps: ja, ha nem talál az X screent, akkor rootként #xf86config vagy #xf86cfg -utóbbi grafikus felületű -
proximus
senior tag
válasz
Drótszamár #17 üzenetére
''Most épp a gef4mx440-nel + a lucent winmodemmel szívok + nemtok divX-et lejátszani (sötét a kép)''
Ha már grafikus felület alatt vagy, és semmi fatális hibát nem dobált a rendszer, akkor megnyugodhatsz, mert nem a vidkari lesz a ludas. Van egy ojan (meg)érzésem, hogy ki van selejtezve a SuSe -ból(annak lejátszóiból) is a divx lejátszás, ezért ha mondjuk a video hang részészéhez van (csak) kodekje a lejátszónak, akkor még hangot éppenséggel ad, de képet már nem.:) Apropó, milyen lejátszó is lenne ez? Mplayer? Noatun? ...? Ha Mplayer, akkor kis gépészkedéssel csinálsz magadnak egy saját mplayert(fordítol), és már csakúgy ''falja'' a változatosabbnál változatosabb ''médiákat''.:)
A modemhez pedig: google--> név + tipus + linux beír, majd imádkozik hogy olyan oldalakat találjon, ahol ''Jee, Jipíí, hurrá sikerült, müxik'':) és társai legyenek megtalálhatóak.:) Egyébként, ahogy a neve is mutatja-> winmodem, szóval nagy szerencse kell hozzá.:( -
proximus
senior tag
válasz
ernokecske #18 üzenetére
''Ezért jó a Windows!'' ''Lehetőségekben verhetetlen!''
Aha, ezt te csak hiszed, de nem így van ám.;] :DDD Arról van szó ugyanis, hogy pingvin alatt ugyan jelenleg még nem fenékig tejföl minden, viszont ha meg akarsz valamit csinálni, vagy csak átalakítani, minden eszköz rendelkezésedre fog állni, szóval MEG IS FOGOD TUDNI CSINÁLNI, továbbá nem fog elborítani az a rózsaszín köd, amit az M$ szemlélete mondhatni megkövetel.:) -
ernokecske
csendes tag
Hát szar van haver! Ezért jó a Windows! Lehetőségekben verhetetlen! :C
-
zoral_
tag
hogy lehet tar.gz filebol felrakni a mozillat suse ala?
-
zfarkas
senior tag
A /val/log/XFree86.?.log fájl (EE)-t tartalmazó sorait beszúrhatnád ide, akkor látnánk miért száll el.
Mondjuk az ATI nem a legjobb Linux-hoz, ha esetleg játszani is akarsz. Persze ismerkedéshez mindegy. -
zoral_
tag
uj problema a lathataron:)
felraktam egy masik winyora az uhu linuxot kiprobalas celjabol (bar amennyit fikazzak lehet hogy leteszek rola) es ha ati-t vagy radeont valasztok 1280x960-as felbontasban nem talal screent a kde es kirak szoveges modba hogy csinaljam meg a hibat.
mivel fingom sincs hogy lehet azt legyszi segitsetek! -
zoral_
tag
a windowsban van a boot.ini, abbol nem lehet valahogy megoldani az egészet?
és ha igen akkor mit kellene beírni?
egyébként koszi a segítséget -
Drótszamár
őstag
Bootolj a suse cd-ről.
Válaszd ki a manuális telepítést. A következő menüből a telepítést, utána pedig a telepített rendszer indítását.
Ha elindult a linux akkor a yast-ban újra be tudod állítani a rendszerindító paramétereit (helyét).
Én így csináltam 15 percel ezelőtt, és müxik. -
Flashy
veterán
mivel a bootmanagert kivetted, nincs ami bebootolja a linuxot. nem elég ha a második vinyót állítod be bootnak, hiszen azon nincs bootmanager, nincs ami bebootolja a linux partícióját. vagy egy másik bootmanagerrel bebootoltatod a linux partícióját, vagy a második vinyóra rakod a linux bootmanagerét.
-
zoral_
tag
Tegnap raktam fel eletemben eloszor linuxot a gepre, a pc word-hoz kapott suse 9.1-et. faszaul ment meg minden, teccik a kde felulet, most kezdtem volna tanulgatni...csakhat leszedtem a 1. winyomrol a linux bootmanageret (nem jut eszembe most a neve), mert biosbol szeretnem kivalasztani hogy melyik hdd bootoljon (ideiglenesen, amig egy kicsit kitapasztalom a linuxot, aztan ha mar nem kell 2naponta ujrarakni, akkor felrakom a rendes winyomra:) ) szoval most az 1. winyorol rendesen bootol a win, de ha a hdd-1 rol bootolok, akkor kiirja a bootmanager nevet es megall a tudomany. probaltam suse cd-rol bootolni, ilyenkor berak a szoveges modba ahol meg az en tudomanyom all meg:)
mit lehet ilyenkor csinalni? reinstall?
Aktív témák
Hirdetés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivaldi (böngésző)
- Xbox Series X|S
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest