- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
FS Operator
csendes tag
Szia oleewear!
Segitseget kertem a nemetektol, szoval a 7640-es Amilo A gyartasra kerult, Sempron es Turion processzorral is. Igen erdekes volt a valasz az orajel gondodra, a bekapcsolo gomb mellett talalhato ventillator jelu kapcsolo nem csak a hutest kapcsolja be, hanem a processzor orajelet emeli 1800 MHz-re, amely egyebkent gyari alapon 800 MHz-en fut. Szoval nagyobb teljesitmenyu programoknal hasznald a gombot es remelhetoleg ezzel a sebesseg gondjaid meg is oldodnak.
Sok szerencset es egeszseget a szamitogeped hasznalatahoz.
Fujitsu Siemens Computers Italia -
FS Operator
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #2 üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom megoldodott-e mar a problema a Fujitsu Siemens Amilo A 7640 ugyeben, most talalkoztam a gonddal. Ha tudok, akkor segitenek. Szoval az A sorozatu Amilo 7640-ben Sempron processzor van, amelynek a teljesitmenye nem allando, hanem a terheles mertekeben valtozik (az energiatakarekossag miatt). Az utolso Everest Home Edition-nel tesztelve a gepet a maximalis orajel is megjelenitheto (1800 MHz). A Bios-ban valoban minimalis az allitasi lehetoseg, a megosztott video memoriat alapesetben 64 MB-ra allitsd. A gepet 512 MB RAM-mal vetted vagy utolag tetettel bele, csak mert informacioim szerint Magyarorszagon 256 MB-tal kerultek forgalomba a laptopok. Az USB 2.0 esete orvosolhato, ha Windows XP Professional SP2-t telepitesz operacios rendszerkent, amely egyebkent a gyari ajanlas is. Vegso soron ez a laptop nem egy jatekgep, hiszen a Sempron processzor mar egy tobb eves technologiat kepvisel, ne tevesszen meg, hogy jelenleg is kaphato, ezert egy-egy memoriaigenyes program jelentosen lassithatja a gepet. A SiS 760 video chipset is inkabb irodai alkalmazasok megfelelo kiegeszitoje (jatekoknal a blending-et nem tamogatja, ezert nehany jatekprogram nem is fog futni). Jelenleg a nemzetkozi honlapon 2005. evi driver frissitesek talalhatok, amelyek hivatalosan mar valoszinuleg nem is lesznek ujabbra cserelve kifuto modellrol leven szo. Amennyiben tovabbra is fennallnak a problemak, akkor keresd fel a szakszervizet a garanciajeggyel (megha letelt az egy ev garancia, akkor is).
Csak egy jo tanacs, a 7640-nel nem art ellenorizni a 4400 MHa-s akkumulatort, mert esetenkent voltak vele gondok.
Remelem tudtam segiteni -
OddMan
őstag
Dell Latitude C840 típusú notebook hideg-katód fénycsöves háttérvilágítása valószínűleg elromlott. A bekapcsolás után pár másodpercig vibrál a kép (fényerő ugrabugrál), majd teljesen kikapcsol.
Sajnos a komplett kijelző csere nem lehetséges, mert rettentően drága lenne (~80.000 Ft).
Nos ha lehetséges, akkor szétszedném a képernyőt és kiszerelném belőle a hideg-katód fénycsövet vagy fénycsöveket és megpróbálnék valahonnan szerezni egy hasonlót.
Már csak az a kérdés, hogy egyáltalán szét lehet-e szedni a kijelzőt, vagy sem?
Azt még hozzátenném, hogy a VGA kimenete tökéletesen működik.
[Szerkesztve] -
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
parandroid #46 üzenetére
Én a tulajdonjogot vonom kétségbe
-
parandroid
félisten
-
penge11
csendes tag
sziasztok.van egy siemens lifebook 8020-as gépem.nem tudom a jelszót,nem enged belépni.vadi uj. [Moderálva. - peterkeT]
-
parandroid
félisten
válasz
Karlos511 #42 üzenetére
Van egy benyomható pöcke a csatlakozónak, azt nyomd be.
Viccen kívül: vannak egy árnyalatnyival szélesebb hálózati csatlakozók, ezek valóban szorulnak néha. Ilyenkor sajnos kihúzásnál is csak a nyers erő segít (persze csak ha a pöcköt már tényleg benyomtad), de javaslom utána mindenképpen vegyél boltban egy rendes kábelt.
p -
Karlos511
csendes tag
Szijasztok
Most vettem egy ASUS A3ac 5099h notit és van vele egy kis problémám ami már-már röhelyesnek tűnik. Szóval a éppen be akartam állítani rajta az internetet, és a mikor bedugtam a gép hálózati csatlakozójába az ADSL csatlakozóját (kicsit nekezen ment be...szűz gépnél érthető) Rendesen a helyére kattant, ment is rajt a net, amikor végeztem akkor szörnyülködve tapasztaltam hogy nem lehet kihúzni a dugaljat a notiból, szóval most egy másfélméteres köldökzsinórja van a gépnek
Veletek volt már hasonló?
Ha igen még is hogy sikerült megoldani a problémát? -
Shadowfax
addikt
válasz
Zolikácska #40 üzenetére
Gus már válaszolt erre a FuSi topikban. [link]
-
Zolikácska
csendes tag
Sziasztok
Boldog tulajdonosa lettem egy Fujitsu Siemens M6450G-nek .
Azt szeretném kérdezni , hogy van e valakinek tapasztalata ezzel tipussal kapcsolatban ????
Rosszul tudom , hogy ebben a tipusban nincs beépített hangszoró ???? Ezt azért merem feltételezni mert minden tökéletesen müködik de csak az audio kimeneten fülesen jön a hang , amúgy kussol a gép . Megnéztem a tipus leírásokat és csak az audio out és egy digitális kimenet van említve . .
Sürgős lenne mert ha kell lenni hangnak akkor még bene vagyok a 3 napba .
köszönöm -
FG
csendes tag
Sziasztok!
Már egy hete egy Asus A3HF-5A012 boldog tulajdonosa vagyokA géppel nagyon meg vagyok elégedve, elég gyors.
A boldogságom azonban nem felhőtlen, van ugyanis egy bosszantó tulajdonsága a gépnek: Sokszor nem lehet bekapcsolni. A bekapcsolások kb. felénél hiába nyomom le a gombot, nem történik semmi! Az első ilyen alkalommal nagyon kétségbe voltam esve, de találtam megoldást: levettem az akksit, majd visszatettem: És csodák csodája: a gép ''pöccintésre'' indul. Az esetek kb. 50%-ban tehát gond nélkül bekapcsol a gép, máskor viszont csak akkor kapcsol be, ha leveszem az akksit, visszateszem, és így nyomom meg a gombot.
Más is tapasztalt ilyet? Mi lehet ennek az oka?
Azért ez bosszantó... -
kacsa7
őstag
Sziasztok!
Számomra rejtélyes notebook problémával állok szemben. Adott egy Portocom (Gericomnak is van ilyen) N340S8 alaplapos noti, sis csipszet, PIII. nem nagy durranás de jól felszerelt és tökéletesen működne HA nem kellene minden hideg indítás után a setupban turkálni mert lemerült alaplapi telep miatt a biosz elfelejti a beállításokat. Semmi gond gondoltam, telep ki, rajta lévő azonosítók alapján vettem bele ugyan olyan lítiumos, CR2025-ös 3V-os, külső köpeny +-os telepet, immáron nyolcadiknál tartok ugyanis egyikkel sem indul el.Power on, egyet villan kattan és semmi.Viszont ha visszarakom a lemerült régit, rögtön elindul, sőt ha nem rakok bele telepet akkor is megy.
Kinek milyen ötlete volna.
Köszi! -
WishMyLove
csendes tag
MSI S425 . Ugyanez a hiba 3 hét után jelentkezett. Én az aksit nem vettem le eddig, de mostmár nem is fogom, mert ha véletlenül megjavul az életbe nemfogják nekem elhinni hogy gázos a gép. Holnap viszik a Rikvestbe. Kiváncsi leszek ... Fontos melóim vannak és nincsen gépem, kiraktam 3kilót ezért a szarért és leshetem a falat...
-
Szten Márs
nagyúr
Hmm, lehet ide kellett volna írnom, csak nem vettem észre a topicot...
erre tudtok vmit:
[link] -
zeix
senior tag
válasz
Macilaci457 #34 üzenetére
OK kössz majd megpróbálom!
-
Macilaci457
őstag
Google-ben beírtam: ''megion - raid'', elég sokminden lejött. Pláne hogy Sata-s a gép.
Szeritnem ez lesz a baj.
A raid vezérlő esetén, csakúgy mint ha SCSI vezérlős számítógép lenne, a windows telepítőnek van egy olyan fázisa, hogy saját raid, scsi driver telepítése, és azt kell választani, majd egy floppira rátett drivert megzabáltatni vele.
Ezt valahogyan be kell szerezned a gyártó honlapjáról, lehetőleg típus szerint.
Ott talán le is van írva, hogy hogyan telepíthető a driver. -
zeix
senior tag
válasz
Macilaci457 #32 üzenetére
A tipusa Medion 17 colos 1gb ram 100gb hdd asszem SATA.
Most akkor mi van, raid vezérlő van benne? Kell hozzá raid vezérlő driver?
Úgy tudtam, hogy csak több winyó esetén kell raid. -
zeix
senior tag
Helló!
Van 1 medion laptom amin német nyelvű Windows van, ezt szeretném magyarra cserélni.
Namost ha bootolok a cd-ről betölti a szokásos dolgokat, amikor arra kell nyomnom, hogy telepítse a win-t kiirja, hogy a rendszerben nem található merevlemez meghajtó
(pedig a bios is látja) és kilép a telepítőböl.
A gépen van 1 ujjlenyomat felismerő, ami nincs installálva: ez miatt nem lehet telepíteni?
Van rá megoldás, hogy legyaluljam a wint?
Esetleg ha linux-al particionálom, és utánna próbálom feltenni a magyar wint?
[Szerkesztve] -
Charonis
csendes tag
Visszavittem szervizbe. Rendesek voltak a szervizesd srácok + az átvevőnél is, mert a garipapír nem volt nálam, de esküdöztem, hogy behozom
Egyébként is arra tippeltek, hogy csere lesz. Mamcsiket megnézték, nem segített, aztán írtak egy papírt, hogy csere - vigyem el a boltba, ahol vettem, a papírral és spóroltam egy utat.
Zsír!
Aztán kiderült, hogy abban a boltban nincs ilyen vinyóval szerelt...
Szal megint papírmunka, és most várom a telcsijüket, hogy cserélik-e az egészet (alaplapi hiba), vagy a vinyó a ludas és azt. Mázli ez a 72 óra dolog... -
csoszogi
tag
Sziasztok!
Lenne egy problemam es ebba topicba illik: van egy jo oreg ASUS laptopom, 2X256memoriaval. Eddig nem is volt semmi gond, de most kiirta, hogy keves a memoria. Everest futtat: 2X256 van benne, de rendszermemoriara mar csak 240-et ir ki(regebben 480 vagy valami hasonlo volt) Elvileg ket foglalat van benne, most azt irja ki az everest, hogy az egyik nincs telepitve(SODIMM1). Igy ertheto hogy csak az egyiket latja. Kerdesem az lenne, hogy ez miert ''telepitodott ki'' ekes magyarsaggal, es hogy lehetne visszatelepiteni.
Koszi valaszotokat elore is -
Charonis
csendes tag
ÚJ PROBLÉMA!!!!
Vadiúj noti, aláírásomban is látszik (MSI 1032 (645M series), 1.7-es dothan, 2 giga ram, 100 gigás seagete 7200-as vincsi és intel wifi cucc.
Marha jól műkszik, hasít, tápról is nagyon szépen teljesít -de. És itt az a DE.
Adott alkalmazás, pl powerdvd, vagy system devices megtekintése, vagy valami progi - induláskor csontra tudja fagyasztani. ctrl alt del-re feljön a panel, de lelőni az alkalmazást nem lehet. Volt olyan, hogy gond nélkül fejeztem be a munkát kis netezés volt csak pl., és a kikapcsolásnál halt meg - még a csupasz asztalt mutatva.
Ezt követően a win indulása addig jut el, hogy a logót mutatja és fut alatta a ''csík'', de a végtelenségig. A vinyó nem ad ilyenkor seek hangot, egy ideig világít a ledje, atán abbahagyja. Normál esetben hallani is lehet, ha fülel az ember, hogy hogyan tölt és 3-4 csík után áll is a rendszer.
Safe modeban, vagy windows telepítővel fekete képernyőig lehet csak eljutni, mikor a telepítő már betöltötte a szükséges fájlokat és éép indulna a telepítésválasztó része.
Eddig csak egy megoldással lehet újra működésre bírni. Teljes áramtalanítás (kikapcs után ofkorsz), táp ki, aksi ki, aksi vissza és voilá megy megint.
Persze ez NEM MEGOLDÁS, mert újra tud fagyást produkálni bármikor.
Tipp? Kontaktos valami bent, memóriákkal van gond, vagy a vinyóval? El sem tudom képzelni... Megjegyzem 50 giga adatot gond nélkül feltoltam rá egy usb 2 vinyóról, proci stress teszt alatt sem fagyott ki.
Basszus pénteken hoztam haza, és ezzel szívtam egész hétvégén. -
Kenny_evo
csendes tag
Szasztok!!!
Nekem is amilo a 7640-esem van, csak nekem elszállt az alaplap(((
Nem tud szerezni nekem ien alaplapot? (uniwill 255ki/259ki) -
azaki
csendes tag
sziasztok! kis problémám van.
clevo d400ev-m van, azért ev, mert eredetileg sima d400v volt 9600as radeonnal, de az alaplap megmagyarázhatatlan és dicső halála után már csak d400ev-t tudtak berakni. (annyi a különbség, hogy ebben már 9700as radeon van). idevágna egy érdekes történet a clevo szervízről is, de most ez lenne e fontos:
szal a gépben 3ghzs sima asztali p4 proci van, úgy vettem a gépet, hogy 800 fsb, 400mhz-s ram. ehhez képest a biosban infoként ezt kapom: 200 fsb, 133mhz ram. grrr, mert komoly teljesítményre van szűkségem, mivel video editálásra és vj-zésre használom a gépet. persze egyébként is érdekel, miért van ez így. néztem a clevo honlapján, de alaplaphoz nem találtam semmit. van valami ötletetek?
előre is köszi! -
PLacc
senior tag
ML34-esemet rendesen viszi az NHC, bár csak a speedstepet lehet állítani, feszót nem...
-
sghc_toma
senior tag
próbáld ki, hogy NHC-vel ([link]) lehet-e szabályozni a procifrekvenciát. nem tuti, hogy segít, de gy próbát megér.
-
oleewear
csendes tag
-
tomcs
őstag
es szokatlanul lassu is?
az osszes notebook amit eddig lattam ugy energiatakarekoskodik, hogy amikor alacsony a proci kihasznaltsaga, visszaveszi az orajelet, konkretan a cpu szorzot..
az en sonomas gepem is 1.86 ghz, de alapban 800mhz-en jar.
biztos ami biztos csinalj vmi szamitasigenyest es kozben is nezz ra, le7 hogy tenyleg vmi gaz van es vmiert csak a legalacsonyabb szorzot hajlando hasznalni de valoszinubb hogy minden rendben van -
oleewear
csendes tag
először úgy raktam fel az xp-t ahogy volt, a mostani nem úgy van,majd újrarakom,de attól még a FŐBB PROBLÉMA AZ ÓRAJEL MEGMARAD
-
oleewear
csendes tag
chipset enm tuti h 760, csak erre emlékeztem, mobil smpron proci van benne, most 1,5 éves a gép. eddig nem volt vele semmi gond, 9X199Mhz-nek kellen lennnie ehelyett 4X199, és eddig se álltgatta magát sehova csak most,mondjuk már az usb-t se 2.0nak ismeri fel meg nem tud sleepelni meg ilyenek
-
(Kolombusz)
veterán
Megnéztem, ebben Mobile Sempron van és asszem az tud sebességet szabályzoni, ha minden igaz, szóval nincs gáz, ha elkezded terhelni, akkor felveszi majd az órajelet.
-
(Kolombusz)
veterán
Szia!
Érdekes gond, mert az athlon xp m fsb-je tuti nem 200. Nem lehet, hogy Turion proci van benne és az szabályozta le magát?
Van amúgy a gyártónak külön topicja is:
[link]
[Szerkesztve] -
oleewear
csendes tag
Hello mindenkinek!
a probléma a következő amihez segítségeteket kérném:
egyik nap vmitől belassult a gépem, elindítok egy víruskeresőt NOD-ot legfrisebbet nem talált semmi vírust,aztán mivel már épp ideje volt gondoltam legyalulok mindent a gépről aztán kap új windows-t,mert arra gondoltam h épp elég felesleges cucc volt a gépen. lemez formatálása,aztán felrakom hozzá amit adtak win-t, felteszi, még mindíg iszonyat lassú,megismételve másik windows-sal ugyanez, gondoltam itt h akkor vmi más bibi lehet megnézem eszközkezelőt hátha vmi nem jó és mit látok a processzornál kiírja h 790Mhz ez különösen fura lefutattam tesztprogit cpu-z ez is kiírja ugyanezt, lefuttatok még egyet kiírja az is ezt meg h 4X199 Mhz, ez azért nagyon fura mert a gép egy athlon xp-m 3000 tehát annak 9X200 Mhz körül kellen lennie/legalábbis így emlékszem/, gép ujraindít F2 istenigazából semmit nem lehet állítnani a biosban csak pár apróságot cpu-hoz semmit.
újabb vruskeresők futtatása, semmi sikerrel-> illetve siker mert nem talált semmit!
elvittem egy szervizbe,mivel már nem garis gondoltam mindegy h hova és erről csak jót hallottam.aztán telefonáltak h nem tudják h mi lehet, az összes alaktrész jó,alaplap,cpu,memóriák minden, bios is újra lettirva ez sem oldott meg semmit.a legjobb h telefonon érdeklődtek a márkaszervizben de ott sem halottak ilyenről,de bemegyek oda is elvégre lehet h cak telefonon nem akarnak segiteni, ha már nem nekik fizetek senkinek se fizessek.
a legjobb h a bios,meg a windows is felismeri h milyen a processzor tpusa csak éppen nem úgy megy ahogy kellene.
ehez kérném segitségeteket hátha valaki már találkozott valami hasonlóval!!!!
amit tudni leht/kell:
Fujitsu-Siemens Amilo A7640es laptop
Amd XP-M 3000 cpu
uniwill 255KI/259KI alaplap SIS M760 chipsettel
512 MB memória
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest