Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
DoubleD
aktív tag
Utolsó Próbálkozás.
Tomcs? Valaki? Senki? Eh. -
DoubleD
aktív tag
Ne haragudj tomcs, csak nem voltam gépközelben.
Beszúrok:
Inputs
-9 Pin Din (5.1 Channels)
Valamit asszem elgépelhettem. Szóval.
Mezei 5.1-es SB live. OEM, tehát van hozzá egy zacsim, meg egy driver cdm*. Van rajta 3 kimenet, (első szter., hátsó szter. + a digi, amiről úgy hírlik, a közepet meg a mélyládát kell beledugni.) = 3 db jack. én csak az első szter jelet használom, ez a jel megy ebbe:
Audio Modes
-Dolby Pro Logic (4.1 Channels)
-Surround Sound
-Stereo (2 Channels)
Inputs
-3.5mm Stereo Input
Outputs
-3.5mm Stereo for Front Left & Right, Surround Left & Right, Center/Subwoofer
-9 Pin Din Jack
Ez, mint DPLogic dekóder sztereó jelet csócsál, azt alakítja 4.1-é. (tudod, a ProLogic jel a sztereó jelre magára van ráültetve.) Így lesz meg a kérdéses 5 csatornás hangom.
Ezt a hangot a vastagon szedett kábel viszi a hangfalakhoz.
* a kártya szabványos szoftvere azonban nem enged 5.1-hez jutni. Nem tudom beállítani sehol. Azt, hogy lenne-e 5.1 a 3db jacken keresztül, nem tudom kipróbálni, mert nincs 5.1-es rendszerem 3db jack bemenettel.
Summa: azt mondod, meg kéne szereznem a ''9 pin din'' kábel leosztását? a leosztás után farag(tat)ni egy kábelt, amely VAGY a 3 jackre csatlakozik megfelelően (én ezt támogatnám, mert ez a tisztább), vagy a belső tüsikre, amelyek 5.1-es hang esetén [/b] 5.1-es hangot szállítanak, még akkor is, ha a kártya szoftverében nyoma sincs olyan beállításnak, amely azt mutatná, hogy az SB-m nem gy.p.-s 4 csatornás, hanem 5.1-es?
És esetleg nézzek körbe a neten egy frissített meghajtócsomagért, hátha találok olyat, amelyik látványosan 5.1?
Ne haragudj, hogy ilyen bonyolult, má' tök meg vagyok kattanva a dologtól... -
DoubleD
aktív tag
Köszönöm tomcs!
Csak ez így kicsit bonyolult. Nem lenne esetleg vmi egyszerűbb módja a dolognak?
OFF maszlag
Nem vagyok egy nagy műszertechnkus - még akkor is, ha tudom hogy amit leírtál, bármelyik fakezű meg bírná csinálni. Annó gallyra vágtam egy 4.1-est, aztán tudod, a rossz emlékek. (blablabla...)
ON szöveg
Szóval nem lenne vmi ötleted, (ötletetek), hogyan tudnám pusztán kábelezéssel + szoftverekkel kezelni a problémát? -
DoubleD
aktív tag
Nah, használtam a keresőt, mielőtt megynitottam volna az 1000. live topikot.
SB- ÉS AUDIOGURUK!
A segítségetek kéne. Adott a Live! (1024) meg egy Jazz 9903-as szett Dolby ProLogic dekóderrel. Mivel ugye a DPLogic a sztereó jelre ültetett hangot kódolja vissza, a bekötés a következő:
live (első kimenet)-> sztereó kábel -> dekóder, ebből 9 tűs (DIN???) megy a mélyládába, ami innentől kezeli a dolgot (leosztja a jelet a sugárzóknak). A mélynyomónak - és ez által a teljes szettnek is - csak ez az egy fajta - egyébként van spec. neve? - bemenete van, tehát semmi spdif és/vagy társaik.
Amit szeretnék elérni: Dolby Digital hang az 5.1-es Jazz szettemen.
Az elképzelésem és nagynagy tudásom addig terjed, hogy a Live állítaná elő a jelet, amit megfelelő kábel vinne a mélynyomóba. A ProLogic dekóder természetesen nyugdíjba menne ebben az összeállításban.
Részletként még hozzátenném, hogy - bár a Live!om 5.1-es, a driver nem kínál semmilyen ehhez kötődő szolgáltatást, AC3 hangtesztet, vagy ''DD dekódolás bekapcsolása'' gombot. Az egyetlen, amit megenged a ''digital output''. Ha bekacsolom, az összes többi kimenet elhallgat.
HELP, mit csináljak, hogy csináljam?????? Milyenkábelmilyenszoftver?
Aktív témák
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest