- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igazából csak a moduláció volt számomra meglepő, hogy spdif kimeneten ugyanaz, ami az optikait is hajtja. Tekintve h. az optikai átvitelen az otthoni eszközökben nem lézer fényt használnak, hanem egyszerű vörös ledet, mert olcsóbb, és az itteni sávszélesség szükségletet azzal is tökéletesen ki lehet elégíteni.
Viszont a fonalat elvesztettem, hogy mit akarsz a csatlakozóval csinálni. Amúgy a kártya tüskesorán van kivezetve spdif ki és bemenet is, a kártyád típusa alapján meg fogod találni googleben a lábkiosztást. Persze annak a kis nyáknak is jó lenne tudni a kiosztását.
Anal: sajnos ezt nem tudom kipróbálni, mert nincs licenszem, valamint hazavágtam az spdif kimenetét audigynek...
Anal, ez a nick ez komoly?
-
glaci
őstag
Valamiért ezt a linket nekem nem akarja megnyitni ha rákattintok.
http://www.ixbt.com/editorial/itogi/images/itogi2k3-aug/audigy_2_zs_audio.jpg
Csak feldob egy ablakot, és kiírja rá, hogy "403 forbidden".
De ha kimásolom a címet, majd beillesztem a böngésző címsorába, akkor szépen bejön.Nem értem miért. Na mindegy, csak leírtam, hogy ha nektek is ezt csinálná, akkor jó a link, csak a szerver "szivat".
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor most az audigy kari hangját vinnéd át az alaplapira belső spdif-et használva, hogy az alaplapi meg optikán küldje ki?
Ez így elég kacifántos, szerintem nem lesz spdif bemenet az alaplapi karihoz.
Amúgy van egy trükk, hogy az spdif (coax) vezetékre ráforrasztasz egy kis piros ledet, majd a ledet meg bedugod a dekóder optiaki bemenetére, és már is kész a házi coax-optika átalakítód. Nem tudom, ez segít-e rajtad.
-
glaci
őstag
A Dolbi természetesen Dolby, csak kapkodok, és butaságokat írok.
Eszembe jutott még egy dolog, bár ennek már semmi köze a szoftverekhez.
Van az alaplapi hangkarimhoz egy kivezetésem a digitális kimenetekhez, ami egy 4 tüskés csatin csatlakozik, olyan mint a CD-Audio kábel. (Ha jól emlékszem, akkor 3 lábat használ a 4 -ből.) A másik végén pedig egy hátlap panel van, egy pici nyákkal, amin egy optikai és egy koax (RCA) aljzat van. Az alaplapi hang szépen megy is vele. Gondolkodtam rajta, hogy ezt valahogy össze kellene hoznom az Audigy 2 kártyámmal, és akkor opikán is átvihetném róla a jelet a dekóderre. (Ugyanis a Coaxial -t másra is tudnám használni, de az Audigy -n csak az van, a dekóderen meg csak 1 aljzat van hozzá.)
Van mód arra, hogy azt a digi kivezetést az Audigy 2 -vel is működésre bírjam?
Ha van: egy bekötési segédletet, hogy hova mit kell kötni nagyon meg tudék köszönni annak, aki tudja hogyan kell csinálni!Előre is köszönöm a segítséget.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Értem amit írsz. Sajnos ddl árával nem vagyok tisztában, és az sem egészen tiszta, hogy tud-e az EAX hangokon kívül mást is átvinni.
Ha valahogy megoldod a DTS-t ténylegesen jobb hangzást fogsz kapni, 1536kb/s a maximális bitrátája, ugye filmeknél is hallhatóan jobb, mint egy jó AC3.
Amúgy a cmms számomra elég műanyag hangzást produkált, főleg a hátsó pár hangszórókon.
DDTS-100 meg jó cucc, ahogy néztem 35k volt az ára, de most beszerezhetetlen. Van egy 21K-s jazz alternatíva, talán 1 helyen kapni az országban... Nekem volt egy másik ilyen creative dekóderem, de az meg nem tudta a DTS-t még...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A DTS Connect Pack-ot úgy tudod használni, ha megveszed a licenszt. Az SP3.5 telepítése után az asztalon van neki ikon, elvileg arra kattintva el tudod érni regisztrációs és fizető felületet. Nem tudom most megnézni, mert töröltem az ikont.
Amúgy ez csak arra kell, hogy a játékok EAX-es térhangzását DTS-re kódolja át, és kiküldje spdif-en keresztül.Ettől eltekintve a filmek DD és DTS hangsávjai alapból is kimennek spdif-en, a DDTS-100 (de jó lenne nekem is egy olyan) meg dekódolni fogja őket. A te esetedben valami szoftveres gond lehet, hogy halk a DD spdifen keresztül.
Nálam film esetén az MpcHC működik, hozzá telepített AC3 filterrel, az pedig spdif passtrough módban. Így tökéletes volt a térhangzás, egészen addig, még egy baleset folyamán hazavágtam a digit kimenetet, most már csak analógban jön ki a hang a kártyából...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest