- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Asrock Brazos alapokon. Szóval egy AMD chipset lehet benne, de maga a SATA vezérlő milyen, azt nem tudom.
lspci-re ezt kapom csak SATA-val kapcs.
00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB7x0/SB8x0/SB9x0 SATA Controller [IDE mode] (rev 40)
-
McSzaby
őstag
Ma megnéztem a Linux HDSentinellel és durva, mert erre a vinyóra semmit nem jelez. A másikra vinyómra mindent szépen, ez lehet azért, mert NTFS a vinyóm, nem ext-s?
HDD Serial No: WD-WMAS20388685
HDD Revision : 58.01D58
HDD Size : 152628 MB
Interface : S-ATA II
Temperature : 34 °C
Highest Temp.: 43 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 169 days, 4 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
Acoustic lvl : 0xFE (max volume)
Recomm.Ac.lvl: 0x80 (min volume)HDD Device 1: /dev/sdb
HDD Model ID : ATA SAMSUNG HD103SJ
HDD Serial No: ?
HDD Revision : 1AJ1
HDD Size : 953869 MB
Interface : SCSI
Temperature : Unknown °C
Highest Temp.: Unknown °C
Health : Unknown %
Performance : Unknown %
Power on time:
Est. lifetime:Ráadásul SCSI-t ír rá?!
Az mi?!
-
McSzaby
őstag
Akkor már értem, ez gyári hiba... Eddig nemvolt feltűnő, mert asztali gépben volt és amikor ment az gép, akkor volt zene,film, szóval volt ami elnyelje. Most viszont az otthoni szerveremben van és így elég idegesítő. Akkor marad az új winchester, ha halkat akarok...
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Annyit még had kérdezzek, hogy ez a morgás, vagy rezgés okozhat-e gondot a vinyómnak? Szóval ezt egy előjelnek is vehetem, vagy biztonságban tudhatom az adataimat?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám, amit igazából így elmondani is nehéz, de azért megpróbálom. A gépben 2 winchester van, a BIOS-ban AHCI-re van állítva minden. NTFS,illetve ext4-s fájlrendszerről van szó, ami igazából teljesen lényegtelen, mivel ha nincs rendszer bebootolva akkor is csinálja. A probléma, amiért írok az az, hogy az 1TB Samsung HDJ103-s winchesterem elkezd nagyon hülyén rezegni,mozogni. Úgy tudnám leírni, hogy teljesen hullámzóan rezonál. Eskü nem tudom, hogy leírni, a legjobb hasonlat tényleg ahogy hullámzik a víz.
Ez azért zavaró, mert ez a "hullámzó rezonancia" igencsak kellemetlenül zörgeti a házamat, ami viszont ettől elég hangos lesz. Több házban is ki volt próbálva és idegesítő módon rezget mindegyikben. Jelenleg egy hot-swapes miniITX-s házban van, amiben mondjuk halkabb ez az egész de észrevehető ettől függetlenül... Az egészet úgy tudnám leírni, mintha nem állandó lenne a forgási sebessége...
Elnézést az értetlen leírásért, de tényleg nem tudom hogy írjam ezt le.
-
McSzaby
őstag
Hát a csatoló felületét meg nem tudom mondani külsőre. Ultra320 esetleg? Ilyen létezik? Vagy az alapján nézzem, hogy 68 pines?
Szerk.: Igen, árulom, de azért szerettem volna előtte leformázni. Ha esetleg valakit érdekel -> Maxtor Atlas IV 146GB 10K SCSI - Privátban jó vagyok!
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Remélem nem írok nagyon rossz helyre. Szóval az lenne a kérdés, hogy SCSI merevlemezt át tudok-e, illetve hogyan tudok átkötni egy SATA csatlakozóra? Igazából jó lenne nekem az is ha IDE vezérlésre köthetném át! Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fotók, videók mobillal
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gitáros topic
- Bittorrent topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest