Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Deltastv

csendes tag

válasz TakkerX #516 üzenetére

Hali.

A deszkán 4 db SATA csati van.A vinyó pont a SATA 1 magasságában volt attól kb 3-4 cm-re.A kábel kb 20 cm hosszú,és tökmerev.Tehát 2 visszafordító kanyar is volt benne.
    Nem tudom mennyire volt érthető?!
    A csati alapban tök masszív,de a kábel kitartóan húzta és elmozdult a deszkáról,sőt amikor másodszor lehúztam,jött vele a csati műanyagrésze is az alaplapról. :Y
    A fémérintkezők viszont úgy álltak továbbra is mint a cövek,ezért visszaraktam a kis fekete toszt(magát a csatit),és megnéztem,teljesen úgy fest,mint a többi,azzal a különbséggel,hogy ez mozog.
    Mondjuk,ha meglesz az új vinyó,tuti nem merem majd ide visszatenni,inkább a 2-es csatiba.

A Tápcsatlakozója is Satás(4 pin->SATA csatis átalakítós)
    A Táp pedig egy 400W-os Q-tec dual fan,eddig nem volt vele semmi baj... :F

[Szerkesztve]

• Deltastv

csendes tag

Sziasztok.
    Tegnap elhalálozott a vinyóm.Egy 160Gb-s 8Mb cache-es Sata-s Maxtor volt szegény.
    Story a következő:
    Befigyeltem a házba(plexi oldal rulez) és észrevettem,hogy az alaplapi SATA csati kb 35-40 fokos szöget zár be az alaplaphoz képest(a merev SATA kábel elhúzta).
    Jól megijedtem,és gyorsan szétkaptam a cuccot,egy slottal lejjebb tettem a vinyót,normálisan elhelyeztem a kábeleket,lekötegeltem mindent,majd összaraktam.
    Kicsit fostam,hogy vmi baja lett a csatinak az alaplapon,de látszólak minden OK volt.
    Ezután bekapcs,majd jöttek a gondok.Egy pici pattanás(mint amikor egy relé behúz),majd amperszag. :F
    Gyors kikapcs,megnéztem mindent,látszólag semminek sincs semmi baja.
    Újrabekapcs,és ekkor már nem ismerte fel a vinyót(''Insert system disk,and press any key to continue'' :(
    Ekkor kivettem,és elvittem egy haverhoz,hogy nézzük meg nála mit mutat.
    Összedug,bekapcs,BIOS setup,ott sem látszik,majd 3 másodperc múlva igen látványos füst és fényjelenségek kíséretében szétégett rajta egy IC. :O
    Namondom,faja,irány a szervíz,kocsiba be,goto service.
    Majd ott közli velem a csávó(mellesleg hihetetlenül unszimpatikus kudarc)hogy ismeri a beszállítót,és szerinte vissza fogják dobni,hogy ez nem garis hiba,hanem külső behatás érte a vinyót :Y ,Csütörtökön érdeklődjek,mert csak szerdán mennek fel Pestre cuccért.(Pécsi bolt). :(((
    Az hagyján,hogy 130Gb cucc odalett(jó 80% ki volt írva DVD-re),de hogy még rám akarják verni a dolgot az durva. :Y
    Vélemény???

Új hozzászólás Aktív témák