- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deltastv
csendes tag
Hali.
A deszkán 4 db SATA csati van.A vinyó pont a SATA 1 magasságában volt attól kb 3-4 cm-re.A kábel kb 20 cm hosszú,és tökmerev.Tehát 2 visszafordító kanyar is volt benne.
Nem tudom mennyire volt érthető?!
A csati alapban tök masszív,de a kábel kitartóan húzta és elmozdult a deszkáról,sőt amikor másodszor lehúztam,jött vele a csati műanyagrésze is az alaplapról.
A fémérintkezők viszont úgy álltak továbbra is mint a cövek,ezért visszaraktam a kis fekete toszt(magát a csatit),és megnéztem,teljesen úgy fest,mint a többi,azzal a különbséggel,hogy ez mozog.
Mondjuk,ha meglesz az új vinyó,tuti nem merem majd ide visszatenni,inkább a 2-es csatiba.
A Tápcsatlakozója is Satás(4 pin->SATA csatis átalakítós)
A Táp pedig egy 400W-os Q-tec dual fan,eddig nem volt vele semmi baj...
[Szerkesztve] -
Deltastv
csendes tag
Sziasztok.
Tegnap elhalálozott a vinyóm.Egy 160Gb-s 8Mb cache-es Sata-s Maxtor volt szegény.
Story a következő:
Befigyeltem a házba(plexi oldal rulez) és észrevettem,hogy az alaplapi SATA csati kb 35-40 fokos szöget zár be az alaplaphoz képest(a merev SATA kábel elhúzta).
Jól megijedtem,és gyorsan szétkaptam a cuccot,egy slottal lejjebb tettem a vinyót,normálisan elhelyeztem a kábeleket,lekötegeltem mindent,majd összaraktam.
Kicsit fostam,hogy vmi baja lett a csatinak az alaplapon,de látszólak minden OK volt.
Ezután bekapcs,majd jöttek a gondok.Egy pici pattanás(mint amikor egy relé behúz),majd amperszag.
Gyors kikapcs,megnéztem mindent,látszólag semminek sincs semmi baja.
Újrabekapcs,és ekkor már nem ismerte fel a vinyót(''Insert system disk,and press any key to continue''
Ekkor kivettem,és elvittem egy haverhoz,hogy nézzük meg nála mit mutat.
Összedug,bekapcs,BIOS setup,ott sem látszik,majd 3 másodperc múlva igen látványos füst és fényjelenségek kíséretében szétégett rajta egy IC.
Namondom,faja,irány a szervíz,kocsiba be,goto service.
Majd ott közli velem a csávó(mellesleg hihetetlenül unszimpatikus kudarc)hogy ismeri a beszállítót,és szerinte vissza fogják dobni,hogy ez nem garis hiba,hanem külső behatás érte a vinyót,Csütörtökön érdeklődjek,mert csak szerdán mennek fel Pestre cuccért.(Pécsi bolt).
Az hagyján,hogy 130Gb cucc odalett(jó 80% ki volt írva DVD-re),de hogy még rám akarják verni a dolgot az durva.
Vélemény???
Új hozzászólás Aktív témák
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Óvodások homokozója
- Formula-1 humoros
- Mobil flották
- Elite: Dangerous
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest