- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béna_Béla
csendes tag
Sziasztok!
A problémám az, hogy semmit sem értek.
Laptopra telepítenék chipset drivert. A telepítésénél (Chipset_nVidia_WIN7_32_1546) két összetevőt lehet telepíteni. Sajnos egyiket sem chipset-nek hívják.Az egyik az "NVIDIA SMU illesztőprogram" (ez 652K), a másik az "NVIDIA tároló illesztőprogram" (ez 13461 K). Mindkettő ki van pipálva, hogy telepíthetem/telepítsem.
Telepítés közben az "SMU illesztőprogram-összetevők telepítése" rész után kapok egy figyelmeztető üzenetet a telepítőtől, hogy:
"Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogrammal kapcsolatos információk
-----------------------------------------------------------------
Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram a Windowsban található ATA illesztőprogramokat olyan illesztőprogramokra cseréli, amelyek nForce2/nForce3/nForce4 alapú asztali számítógépekhez vannak optimalizálva.
az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram növeli a tároló alrendszer szűk keresztmetszetét, így a processzor és más rendszerszintű hardverek termelékenyebben és hatékonyabban működhetnek.
Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram telepítése szükséges az NVIDIA RAID megoldás használatához. Ha az NVIDIA RAID megoldást egy ÚJ Windows operációs rendszerre telepíti, az NVIDIA RAID telepítésének lehetővé tételéhez készítenie kell egy olyan hajlékonylemezt, amely tartalmazza az NVIDIA IDE illesztőprogramokat.
Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram a legtöbb esetben nem szükséges az operációs rendszer megfelelő működéséhez."Na innentől teljes a zürzavar számomra.
Nekem SATA-s HDD-m van. Lehet, hogy jó lenne hozzá egy "tároló illesztőprogram", viszont a figyelmeztetésben már "IDE szoftver-illesztőprogram"-ot írnak, majd "ATA illesztőprogramokat" említenek. Ezek azért nem teljesen azonos jelentésű kifejezések. Most akkor ez az illesztő a már elavult IDE és ATA (későbbi nevén PATA) eszközökhöz kell, vagy az ATA-t tágan értelmezve a SATA is ATA és akkor nekem is kell?
Aztán furcsa, hogy azt írja "asztali számítógépekhez vannak optimalizálva". Akkor vajon miért van egy laptop chipset driver telepítőben?
Továbbá RAID-et is emleget. Feltételezem, hogy laptopoknál amúgy sem elterjedt a RAID, de én biztosan nem fogom használni.Akkor most egy egy HDD-s SATA-s laptopnál származik hasznom belőle, ha telepítem ezt a valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 1 / 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest