Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Béna_Béla

csendes tag

válasz brd #4063 üzenetére

Köszönöm szépen a választ.
    Akkor telepítem ezt is.

• Béna_Béla

csendes tag

Sziasztok!

A problémám az, hogy semmit sem értek.
    Laptopra telepítenék chipset drivert. A telepítésénél (Chipset_nVidia_WIN7_32_1546) két összetevőt lehet telepíteni. Sajnos egyiket sem chipset-nek hívják.

Az egyik az "NVIDIA SMU illesztőprogram" (ez 652K), a másik az "NVIDIA tároló illesztőprogram" (ez 13461 K). Mindkettő ki van pipálva, hogy telepíthetem/telepítsem.

Telepítés közben az "SMU illesztőprogram-összetevők telepítése" rész után kapok egy figyelmeztető üzenetet a telepítőtől, hogy:

"Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogrammal kapcsolatos információk
    -----------------------------------------------------------------
    Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram a Windowsban található ATA illesztőprogramokat olyan illesztőprogramokra cseréli, amelyek nForce2/nForce3/nForce4 alapú asztali számítógépekhez vannak optimalizálva.
    az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram növeli a tároló alrendszer szűk keresztmetszetét, így a processzor és más rendszerszintű hardverek termelékenyebben és hatékonyabban működhetnek.
    Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram telepítése szükséges az NVIDIA RAID megoldás használatához. Ha az NVIDIA RAID megoldást egy ÚJ Windows operációs rendszerre telepíti, az NVIDIA RAID telepítésének lehetővé tételéhez készítenie kell egy olyan hajlékonylemezt, amely tartalmazza az NVIDIA IDE illesztőprogramokat.
    Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram a legtöbb esetben nem szükséges az operációs rendszer megfelelő működéséhez."

Na innentől teljes a zürzavar számomra.
    Nekem SATA-s HDD-m van. Lehet, hogy jó lenne hozzá egy "tároló illesztőprogram", viszont a figyelmeztetésben már "IDE szoftver-illesztőprogram"-ot írnak, majd "ATA illesztőprogramokat" említenek. Ezek azért nem teljesen azonos jelentésű kifejezések. Most akkor ez az illesztő a már elavult IDE és ATA (későbbi nevén PATA) eszközökhöz kell, vagy az ATA-t tágan értelmezve a SATA is ATA és akkor nekem is kell?
    Aztán furcsa, hogy azt írja "asztali számítógépekhez vannak optimalizálva". Akkor vajon miért van egy laptop chipset driver telepítőben?
    Továbbá RAID-et is emleget. Feltételezem, hogy laptopoknál amúgy sem elterjedt a RAID, de én biztosan nem fogom használni.

Akkor most egy egy HDD-s SATA-s laptopnál származik hasznom belőle, ha telepítem ezt a valamit?

Új hozzászólás Aktív témák