- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dimitryj
aktív tag
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
heurisztika1 #4313 üzenetére
Akkor elvileg nem kell. Másik vinyót sem ismeri fel vagy csak ezt?
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
heurisztika1 #4311 üzenetére
Sata driver nem kell véletlen hozzá? Biosban véletlen nincs RAID-re álítva a sata vezérlő?
-
Dimitryj
aktív tag
Hááááát én a helyeben elköltöznék onnan ahol laksz
Nekem ez külső forrásnak tűnik lehet akár hálózati feszültség ingadozás, vagy valami ami a 220ra szép kis tüskéket küd... Egy haveromnak így halt be annó a gépe (akkoriban a P2 is még 300k körül volt) amikor a szomszédban lakóparkot kezdtek építeni és a nagy teljesítményű betonkeverő úgy megcibálta a feszt hogy egy fél év után elfüstölt a gépe. Ha van hozzá műszered feszmérővel mérj rá a konnektorra de csak ha tudod mit csinálsz.
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
stephan0s_ #4288 üzenetére
Az lehet táp miatt vagy esetleg az alaplapod nem tudja normálisan lekezelni. Ha van másik tápod vagy tudsz egyet kölcsön kérni próbáld meg avval, illetve nekem régebbi deszkám csinálta hogy szarakodott a vinyókkal amíg újra nem falsheltem a biost.
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
stephan0s_ #4285 üzenetére
W7 alatt használod? XP-s gépen is csinálja? (Lehet energiagazdálkodási beállításokban van belőve a szelektív tápellátás vagy mi a neve magyarul...)
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
Gabika1986 #4276 üzenetére
Táp nem valószínű de az is lehetne esetleg az elektronika táp része szarakodik (én is találkoztam már ilyennel de az egy 100 éves patás WD volt) kábel, csatlakozás illetve alaplap.
Próbáld ki a vinyót másik gépben ha ott is szarakodik akkor biza a vinyóddal van baj. Ha pedig másik gépben probléma nélkül működik, akkor a te géped ami problémás.
-
Dimitryj
aktív tag
Ha jól látom a deszkán 2 x SeialATA 1.5Gb/s connectors supports RAID,0,1,JBOD, SATA HDD_Hotplug -port van ami azt jelenti hogy sata 1 es port. Ez lehet hogy nem tudja lekezelni a SATA2-es vinyót jelen esetben. Esetleg ha át tudod álítani SATA1 módra egy másik gépen ahol felismeri a winyót a gép talán megeszi utána a tied is. [winyó kézikönyve]
Biztonság kedvéért nézd meg be van e kapcsolva biosban a SATA vezérlő. [maual].
Ha így sem megy akkor kell szerzned egy PCIos sata vezérlőt vagy egy külső USBs keretet.
-
Dimitryj
aktív tag
Esetleg ha van mégegy HDD a gépedben megpróbálhatod egy recowery progival visszafejteni a rajta lévő cuccokat, ha nincs akkor kérj kölcsön egy vinyót vagy vegyél egyet de semmiképen ne használd amelyiken az adatok vannak mert az felülíródhat. Szóval ha vissza állítottad a cuccokat akkor formázás stb. Valószínűleg csak a particióstábla baszódott el és nem HWes a probléma.
-
Dimitryj
aktív tag
Próbáld úgy hogy startmenü/sajátgép jobkatt kezelés ott lemez kezelő, megkeresed a lemezt ha tejesen új akor kéni fogja hogy inicializáld a lemezt ezt kinyomod, jobkatt a lemezen konvertálás alapértelmezett kötetté, particio létrehozása, megformázod és ott ad betűjelet is.
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
sonicman89 #4191 üzenetére
Mert XP. Ahhoz hogy használni tudd kell egy telepítő FLOPYT szerezned amin rajt van a sata vezérlő drivere és telepítéskor muszáj megadnod kül. nem fogja a vindóz felismerni.
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
Dannalyno #4189 üzenetére
Hááát hogy USB-s úgy nem biztos hogy működik.
De alapban a működése:
-kiválsztod milyen típusú filer. sérülésről van szó
-megadod melyik eszköz amiin használnád
-megvárod amég pár óra alatt össze szedi a teljes lemez felületén lévő cuccokat (nekem anno az 500Gb-s vinyón kb 6 óra volt).
-megpróbálod kibogarászni a visszanyert könyvtár struktúrából mi az ami használható és mi az ami nemA tapasztalatom vele:
Sikerült valami csoda folytán a Vistának hibernálásból való vissza térés után összebarmolnia a másik lemezt elkezdte a C: adatait ráírogatni az E: meghajróra majd olvashatalanná vált a kötet. Laza 3-4 heti racowery mire a fullon lévő lemez tartalmát sikerólt vissza álítani a többi vinyómra. Csak azért tartott annyi ideig mert az adat struktóra nyira megborult hogy még a getdataback is talált a vinyón (500Gb) 1.2Tb adatot. Persze ennek nagy része redundáns baromságvolt amit a vindóz összerondított a filesys-en. -
Dimitryj
aktív tag
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
csabyka666 #4168 üzenetére
DOS
Amúgy W7hez kevés a géped?
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
csabyka666 #4166 üzenetére
Röviden az XP egy fos. Nekem a céges gép illetve bármelyik aálandóan chkdsk-t futtat ha be van dugva a pendrivejaim bármelyike és úgy kapcsolom be....
-
Dimitryj
aktív tag
Nekem egy olyan problémám lenne hogy sikeresen rövidre zártam az egyik vinyómon az elektronika egy részét (a táp környékén), lett is egy kis füst. Az lenne a kérdésem van-e valakinek Samsung HD200HJ tip. winyója és tudna e nekem készíteni egy elég jó minőségű képet a tápcsati környékéről, hogy lássam mi füstölt el rajta pontosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest