- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
igen, csak most meg már attól félek, a sata raid miatt fog majd fagyni a rendszer
már a rémálmaimban fognak üldözni azok a képek, mikor Win telepítés kifagy
azt persze tudom, hogy a 3. variáció a legjobb (hiszen ezt próbáltam először), csak a Win nem fog-e bugzani...erre vagyok kíváncsi...mert sokaknak volt oylan szar tapasztalatuk, hogy SATA-s rendszervinyón összeomlott a rendszer, meg telepítésnél fagyogatott
azért kérnék hozzászólásokat ezügyben, mert biztos van itt ilyen, aki beleszaladt hasonlóba
[Szerkesztve] -
-
c41r0^
őstag
Hello!
Ha a vas már jó esz, akkor mit ajánlotok, hogy csináljam meg a rendszert?
1. PATA legyen a rendszer, 2 SATA vinyón pedig fontos adatok, mirrorozva (raid1-ben)
2. 1 SATA-t pakoljak először gépbe, tegyem fel a Win-t és utána mirrorozzak másik SATA vinyóra (vagy Winből a CD-n adott tool-lal, vagy az alaplapi RAID-ben?)
3. mehet egyből a 2 vinyó, RAID biosában beállítom a raid1-et, és Win utána telepítés
Először a 3. módszerrel próbálkoztam, de állítólag a SATA elég bugos, és ilyennel még nem volt tapasztalatom.
Írjatok légyszi ötleteket, mert a nyerő változat kéne, minél hamarabb... -
c41r0^
őstag
BIOSt akarok frissíteni lemezről, és a flashprogram betöltése közben újraindult a gép minden alkalommal...
memtest beizzít-rengeteg hiba, reboot...
mésik jó táppal teszt, ugyanez...másik DDR-rel teszt, u.ez (512 PQI és 256 Elixir)...
szval vagy proci vagy alaplap hardverhibás, vagy egyszerűen nem bírta ezt a 2 ramot...
a mai napom is semmibe ment...
K.O. -
c41r0^
őstag
gondolom az egy alternatíva lenne, ha PATA vinxyóra raknék rendszert, majd utána a fontos adatokat SATA raid1be.
De nincs PATA vinyó, és nem is lehet ma már sehol kapni
légyszi írjatok 5leteket, mert nekem már nincs semmi 5letem.
SATA driverfloppyt nem mellékeltek az alaplaphoz, hanem CD-n van a floppy image. De a legújabbal is u.ez a helyzet, amit netről töltöttem.
ASUS FAQ-ban is azt a drivert írják, amivel én próbálkozom, de mindig kifagy...WinXP nincs nálam, azzal nem tudom csekkolni.
Rossz lenne az alaplapi RAID vezérlő? -
X-COM
nagyúr
hát nemtom... bios friss esetleg, egyébként én hasonlóan jártam egy régebbi lappal, azzal a különbséggel, hogy nem fagyott le, hanem egész egyszerűen nem tudta leformázni a vinyót, ha a raid-es vezérlőre volt dugva...
-
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus K8S-MX alaplap, amin van SATA RAID (satás vinnyót csak így támogat, raid chipen keresztül), és van 2 db. WD 80 GB-s SATA-s vinyó.
Úgy akarom majd kialakítani a rendszert, hogy csinálok RAID1-et, és 2 partíciót, egyiken oprendszer (win2000prof SP3 telepítőlemezem van), másik partíción adatok.
SATA RAID chip felismeri mind2 vinyót, azonban Win2k telepítés feketeképernyős fagyást dob. A SATA driverfloppyt beadom neki f6 után, és ki is tudom választani a 2k és xp dirvert, tovább is megy, egészen addig, amíg arra a pontra nem jutna el, hogy a szűz vinyóra partíciót alakítsak ki, mert itt egyszerűen lefagy a telepítő.
Próbáltam úgy is, hogy egy SATA vyinót dugtam fel a lapra, single módban. Ugyanez a halál van akkr is...RAID-et meg nem tudom letiltani, mert akkor SATA sincs.
Mit javasoltok, mit tegyek? nagyon sürgős lenne megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Acer notebook topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest