- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az első a memória, a második a gpu, igaz? Mert akkor ok, hiszen a memória DDR, ami valójában 300 MHz, de egy órajelciklus alatt 2 műveletet tud végrehajtani, így olyan, mintha 600 MHz lenne (effektív 600-nak szokták mondani). Minden DDR ram így működik, ami a gépben van az is (azok is csak 200MHz, ha 400 van ráírva).
-
dantes
tag
válasz
Menthirist #61 üzenetére
Nektek hány fokra melegszik?
-
Most (nincs 3 hete...) sikerült beszereznem egyet, mégpedig a jó öreg 9200SE-m helyére. 42-ért vettem (Sapphire 9600XT 128 MB Fireblade), 1 ezressel volt drágább a HL2 kuponos Club3D-nél. Mindenesetre alapból 500/650-en ment, ezt srófoltam 575/702-re, azért csak eddig, mert gyári hűtésen van, és a koliban nincs lehetőségem barkácsolni. Szóval nagyon király kari, bír is sokmindent
-
[HeXa]
csendes tag
Sziasztok. Szerintetek normális hogy a Sapp. 9600 pro kártyámra a Powerstrip 300/400 -at ír ki ? mert olvastam a topicban hogy ezek 400/600 on mennek. Átvertek volna ?
-
funky
tag
válasz
badbrother #58 üzenetére
hali vegulis megvettem a karit valoban 36k volt az ára mivel tudom megnézni hogy ?°C a kari hőmérséklete és melyik driver a jo hozzá most töltöttem le a 4.5 öst
-
badbrother
aktív tag
Az Ultimate Edition az igazából magába foglalja a Fireblade-et is. Azaz alapból húzható a kártya. Nekem ilyen van, Az overdrive-ot bekapcsolva, a GPU 325 MHz ha jól emlékszem, a memória pedig nálam alapon 300 -on megy, de kipróbáltam és bírja tovább is, 325-ön még stabil.
Arra azonban vigyázz, hogy ha megizzasztod, akkor a venti nélküli passzív gyári hűtés nem lesz elég, így az overdrive lejjebb veszi az órajelet 300-ra. Én egy SilentBlade ventivel fújatom rá a levegőt ami elé van buherálva, előnye, hogy mindent hűt a házban, amit elér, nem csak a kártyát, így csendes, és jó.
Plussz venti nélkül felment 60-65 C-ra is a kártya hőmérséklete. -
Most vettem egy POWER GRAPHIC 9600XT-t. Nem tudom milyen gyártmány, azt modják új fejlesztés. Se márkajelzés, se semmi, még videobiosa sincs. A gépem így 1600XP 256 DDR266, meg a kari. 3D Mark 03: 3526 pont a gef 440 mx 196-ot teljesített. Úgyhogy király! A haveromnak 2000+ van 1 GB RAM, meg Connect 3D 9600 XT, és neki csak 3348 pontja lett!!! Tök jó. Csak még kell 512 RAM.
Nem tudja valaki, milyen lehet ez a kártya??? Nem lehet róla találni sehol semmit, se gyártó, se leírás, semmi. A doboza is csak szép homogén kék. -
funky
tag
UP
-
-
funky
tag
Mindenki alszik vagy elmentetek lángosért?
-
funky
tag
gondokodom meg egy Sapphire Radeon 9550-en is ez olcsobb szinte fele ~20000
-
funky
tag
Sapphire Radeon 9600 XT Ultimate Edition ezen nincs hutőventi brutto 36000
akkor masik szintén 9600 XT 128MB 36000 ugyanez 256MB 42000 megeri a +6?
lényeg hosszutávra kell egy kari nem akarom huzni
abit nf7-s v2,0 2*512MB samsung RAM 2500+ barton gépben lenne
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Nekem is ez a karesz van a gépemben, megfejelve egy Zalman+OP1-el. Nekem a GPU mégis csak 500-on megy (AIDA,Everest), pedig a dobozon 532 van írva....Ennek nem alapból kellene mennie? _Vagy csak akkor ha az Overdrive funkciót bekapcsolom ? Az lenne még a kérdésem, hoyg ha 14E forintos ráfizetéssel tudnék venni egy 9800Pro-t, akkor az megéri vajon vagy várjak egy 6600GT-re, ami vagy lesz vagy nem lesz AGP-ben....... -
Drizzt
nagyúr
Most tudok én nyilatkozni...
3dm03: 3817.
B2,5+512megaram. -
PcSuxxx
csendes tag
Vazze....jó sokára került be a kérdésem! szal akkor csak 1 van! Kár.... akkor még marad a GeF3
-
kíváncsi
őstag
SZiasztok! HengR akkor amit te mondtál az a legjobb 9600 as ? és olyat lehet valahol kapni?
-
bbking
aktív tag
najó, én csak még így halkan azt mondanám a látottakhoz, hogy én 26-ért veszek, konkrétan pénteken a sapp. 9600XT firebladet, szal, az még távolabb van a 9800 Pro árától... Jah, és 2 év garival meg számlával... Amúgy kösz mindenkinek aki hozzászólt...
-
Allien
veterán
Te szerinted, akkor egy 9600 XT kb. 2-3 hónapig, vagy addig sem fog normálisan üzemelni??? Nagyon kíváncsi lennék, hogy hol veszel tényleg mondjuk 52-54 E HUF-ért 9800 PRO-t! Asszem, az a készlet kb. 1-2 percig tartana!!! Tehát, módosítsad azt az árat, mert az minimum 70E + köfa-ért láttam, kiskerben!
Csak azért, mert egy 9600 XT 40-50 között mozog, gyártó, és fícsörtől függően.
[Szerkesztve] -
Guszti
aktív tag
OFF
sry! milyen progival nezem meg a VGA homersekletet?
ON -
-
Allien
veterán
Az L-ret, minimális fícsörökkel dobozolt verzió, tehát, csak kábelek, és egy db cd, amin a driverek vannak. Gondolom, a másik verzióban benne vannak a játékok, meg egy lejátszó progi. A Sapphire oldalán látható gamek, gondolom, tehát, ha nem nagy az árkülömbség, akkor talán megéri megvenni azt, amelyikben vannak játékok, csak nem bizti, tudsz választani. Ahol én vettem az L verzió volt csak, de ez engemet éppen nem zavar, habár, egy HL2 kupont szívessen bírtokba vettem volna, azért.
-
Szólista
senior tag
Hali!
Mit jelent a L-RET és az F-RET kifejezés? Melyik a jobb? -
Peti29
csendes tag
Thx!
Ez minden? Feature-ök, huzalvastagság, stb. megegyezik? -
Peti29
csendes tag
Ühümm. Úgy nagyvonalakban írja meg már valaki légyszi, hogy mi
az alapvető különbség a sima r9600, a pro és az xt közt...
Köszi -
Gorneck
legenda
Nézz körbe itt is:
Bővebben: link -
Allien
veterán
Hűtés variációk Zalman-on kívül:
Bővebben: link 6200 HUF brutto
Bővebben: link 2100 huf
Bővebben: link nem találtam még
Bővebben: link viszont ez a verzió nem jó 9600 XT-hez
Igazából ezek MIND aktív hűtésüek, tehát ventivel vannak. -
Allien
veterán
Én pár napja vettem egy ilyet. A gépem, Ecs k7s5a PRO (cheepo tuning bios), amd duron 1600@1740 (145-s fsb), 512 samsung 400-s ram. Persze, nem 400-n kavar, mivel az alaplap max. 150 fsb-t hajlandó menni, de ezért CL 2-ben megy, szinkronban, tehát 145 (290)-s sebességel, 400 wattos Aopen (no pfc) táp, SB Live! 5.1 hangkártya. Magyarul, minimum költségvetésű gép. EDDIG volt egy gforce mx 2 400-s, 64 mega sd ramos, tv out-s, aktív hűtésü (ventis) vga kártyám. A topic címében lévőre cseréltem. Egy gyors teszt, ami ugye nem az igazi, de a lényeg, 3dmark2001 SE 1600-ról 9500 fölé ugrott. Bár speciel, a markok nem igazán jók már semmire, de azért mutatja, hogy direktx 7-ben is jelentős előre lépés, és ugye hülyeség lenne nagyobb verzióval tesztelni, mivel az mx-s kártya nem tud, csak 7-st. Igazi eredmények:
Bővebben: link
a (#111) Allien hozzászólásomban. Ami érdekes, az a ''gagyi'' hűtés. A ventillátor mérete, és a lapátok alakja szinte u.a. mind a két kártyánál. Tervbe van véve a Zalman-ra csere, remélem, a jövő héten már az is ráugrik, bár, ezen még erősen gondolkodok, hogy mi is menjen rá, de valamire kell cserélni, mert a gforce-n halkabban üzemelt a venti, mivel alig melegedet, most meg néha, ha felmelegszik játékok közben a 9600-s, elég nagy zajt csap, bár igaz, a ház hűtése jelenleg nem megoldott. -
Tul
aktív tag
Ja, meg a zm nem passzol hozzá tökéletesen
Szélesebb a kártya, mint a hűtő, ezért azok a kis összekötő fémlapok nagyon feszülnek, az OP meg eláll, kitartja a kártya, egészen ferde.
-
bbking
aktív tag
Szal így azt veszem ki a szavatokból, hogy kira ez a kari, de igazából akkor lenne ien fullpro, ha lenne rajta egy megahyperjó hűtő, pl Zalman... Nem nagyon szeretném én ezt húzni, szal nem hinném, hogy kéne durva hűtés, de ha egyszer mégis, akkor lehet hozzá külön venni??? Nekem nem arra van szükségem, hogy a piac legjobb középkategóriás kariát megvegyem, csak olyat vegyek, amit aztán el lehet még adni, mert a jobbak közt van.... Szal ez így nem hülyeség amit írtam, vagy??
Még az 1. reagálónak:Asus A7N8X-E Deluxe, Barton 2500@2200MHz, 2x256 twinmos PC3200 (400MHz) a konfigom... -
BoGab
csendes tag
Pár napja vettem egy ilyet. Nagyon kiály
FB=325-ön mennek a ramok (2.86ns samsung) és overdrive-al 526-on megy a GPU. Hűtés eddig nem zajos
Zárójeles megjegyzés: Sapphire oldala szerint 128MB-os 9600XT-ből már nem csinálnak 500/300-ast.
[Szerkesztve] -
bbking
aktív tag
Hali!
Most akarok ien karit venni és szal érdekelne, hogy most ez többet tud, vagy mennyivel tud többet, mint a sima sapphire 9600XT??? Meg a véleményetek is érdekelne, hogy a nagy 9600-as, XT-s dömpingben ti hova helyeznétek ezt a karit egy 10es skálán és miért... Lécci ne legyetek fáradtak írni... Köszi mindenkinek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest