Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
SAMSUNG WAVE SZAKMAI TOPIK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére

-
válasz
gyulank
üzenetére
Vannak rejtett partíciók a bada alatt, ahová pl az emaileket és a névjegyeket tölti a bada, oda kerül ilyenkor a droid. Ezeket láthatóvá tudod tenni az stune programmal (jé, hogy beugrott a neve
), a topikban valahol le van írva a módja is.
A playről is tudsz letölteni apk-t, de csak az ingyeneseket a http://apps.evozi.com/ címről, bár néha kicsit lassú. -
válasz
gyulank
üzenetére
Az előző flasheléssel kicsináltad a bootloadert a telefonon, ezért nem tud még tölteni sem.
Az, hogy a töltő 5V-os, az csak annyit jelent, hogy a telefonba ennyi megy, szabványos usb +5V tápfesz. Odabent aztán egy bonyolult töltőelektronika szabályozza, hogy semmiképpen ne menjen a feszültség 4,3V fölé, és az áramot is szabályozza... A link mögött ezt el is magyarázzák szépen, csak olvasd el. -
válasz
gyulank
üzenetére
Mivel utoljára 3 éve volt bada a kezemben, nem tudok válaszolni.
Az eredeti kérdés pedig úgy szólt, hogy "Van olyan program Badára, vagy Androidra", én a vagyra válaszoltam.
Egy zene miatt, ha nagyon nem akarsz bemenni a szobába, meg vagy megéri rebootolni androidra, vagy nem. A lényeg, hogy így vagy úgy meg tudod oldani. Próbáld csak meg ezt egy másik 5éves telefonnal.
-
válasz
Dumm-dumm
üzenetére
Szerintem sérült a NAND. Le kéne formázni az egészet, nem tudom a felsorolt firmware-ek megteszik-e telepítéskor, de úgy emléxem, mintha lett volna vmi külön flashelnivaló annak idején NAND formázásra! Elnézést, ha hülyeséget írok, de 3 éve má csak a szemem sarkából követem a történetet.

Illetve még akkor szokott ilyet csinálni egy mobil, ha meghibásodik a GSM végfok. Mikor feljelentkezik a hálózatra, lefagy. Nem ilyesmi van nálad is?
-
válasz
gyulank
üzenetére
Erre az esetre én csinálnék egy oldalt a home screenen, ami csak barátok és családtagok gyorshívás gombjaival van tele. Csukott szemmel
- feloldom a kijelzőt (samsungoknál nem kell lakatot/pöcköt/apró bizbaszt keresgélni, bárhol elhúzhatod az ujjad, felold a kijelző)
- home gomb benyom
- egyet oldalra lapozok
- vakon bárhova nyúlok, egy kattintásra egy ismerős veszi fel a telefont.Kicsit leragadtál a wave-nél, pedig az android elég rugalmas ilyen szempontból...
Végső esetben rootolás után pl a fizikai kamera gombra beprogramozol egy vészhívó programot. De ha mindenképp azt nézed, hogy hogyan nem lehet megoldani, akkor tényleg nem tudok mit javasolni.
-
válasz
gyulank
üzenetére
Ha ez az egyetlen dolog, ami a cserétől visszatart: ha androidos samsungot veszel, azon a fizikai home gombot be tudod állítani hívásfogadásra, gyári rommal legalábbis. Kikapcsoló gombbal pedig megszakíthatod a hívást. Az egyik dolog, ami miatt még mindig samsungot veszek.

-
válasz
TomWexX
üzenetére
Aztán mikor hazahozta, újra be tudta kapcsolni, ez a legnagyobb poén a sztoriban.

Igaz, csak annyi időre, hogy a fontos adatokat lementse róla, aztán úgy tudom végleg jobb létre szenderült. Ő amúgy a wcbe ejtette, még rá is hu...ott, mire észre vette, szóval ott mindenféle egyéb anyagok is a képbe kerültek a vízen kívül. -
válasz
Assimilator
üzenetére
A legnagyobb előnye a 2.0nak szerintem az volt, hogy megszűnt a 2mp néma csönd a vonal túlvégén minden telefonhívás kezdetekor. Bár azt nem tudom, hogy 1.2vel volt-e még ez a probléma, mert én 1.0ról váltottam rögtön 2.0ra. A mappázás és a stabilabb működés csak hab volt a tortán.

A névjegyen jobbra-balra húzós hívás/sms fura módon azóta is benne van minden tw romban (android), hogy a 2.0ból miért vették ki: rejtély... -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jaj, ezek az elkényeztetett whitefülű zenészek.

-
Most hekkeltem rá egy wave I-re a vibert.

Még mindig gyönyörű a készülék.
De ahogy belassult a vibertől a rendszer, attól elmúlt minden nosztalgiám. 
-
válasz
leslieke
üzenetére
Hát külföldön, ahol wave-vel nem tudtam felmenni, ott androiddal mások vígan felmentek. A SGS I-ben meg ugyanez a hardver volt. Az meg nem volt szar. Teszt nem volt, csak összekombináltam a tényeket.

Illetve annyi tapasztalatom volt ezzel kapcsolatban, hogy az itthoni routeremet állandóan eldobálta a wave, míg badadroiddal hihetetlen sebességgel és stabilitással volt képes ugyanaz a hardver ugyanarra a routerre felmenni.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az régen se volt jó semmire, nemcsak manapság.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Most képzeld akkor, hogy ha ezzel prezentáltak, a többi milyen lassú lehet, amit nem mertek megmutatni.
Azért én csak nagy reményeket fűzök hozzá.TomWexX: egyediség? Hány gyártó ad ki telefont touchwiz felülettel (akárhogy is hívják most)? Szerintem pont úgy jó, ahogy kitalálták, mindenből összelopták a legjobbat. Pont, mint John Williams a filmzenéit, kb minden percről meg tudom mondani, melyik szerző melyik művéből lopott, mégis Oscar díjas, és egyik kedvenc zeneszerzőm.

-
Arra utalsz, hogy a képszerkesztő lassú? Az én olvasatomban az csak egy program, nem az oprendszer... A task switcher, az értesítő sáv stb pont, hogy úgy reagált, ahogy várja az ember.
Hogy a touch van túl gyengére kalibrálva, vagy a fickó ujja túl száraz vagy bőrkeményedéses, az nem derül ki, de ez szimpla hardveres probléma.
Nekem meg attól durran el az agyam, hogy a jb-től kezdve olyan érzékeny a touch (ez lehet, hogy samsung specialitás), hogy ha vmit hosszan kell nyomni, pl szövegkijelölést, van, hogy 10x kell próbálkoznom, ha nem tapad az ujjam, és picit is elmozdul. -
válasz
leslieke
üzenetére
Nem mesélt még senki Neked arról, hogy a win98 óta mennyit fejlődött a windows?
A tizenes telóról: nekem teljesen az az érzésem a videót nézve, hogy ez egy olyan android, ami végre pontosan azt és úgy teszi, amit és ahogy az androidnak mindig is kellett volna. Osztja vki?

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
(Minden erősítőt egy bizonyos impedanciára méreteznek, a mobilokat pl 32ohmra, nem véletlen, hogy gyengén szól 16ohmossal.)
-
Elég szürreális a "128kbps mp3"-at és az "audiofil"-t egy hozzászólásban olvasni.

Mondjuk kíváncsi lennék, hogy amin jobban szól a 128kbps, az mit csinál máshogy a rendelkezésre álló információval, de gyanítom egy 10kHz-es magasvágó szűrővel a másikon is el tudod érni ugyanazt a hangzást.

-
válasz
Assimilator
üzenetére
Ilyet akkor csinál, ha sd kártyán van a csengőhang, és vmiért leválasztja, pl usb háttértár mód miatt.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
No aztán hova/mire lépett föl kend?

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pont erre gondoltam. Ja, és közületek hányan 3mp-ztek tizenpár éve dominoval? Melyik mai okostelóval lehetne még megcsinálni?

A fizikai gombokról: igen, én azért maradtam a samu mellett, mert ezeken lehet gombnyomással hívást kezelni...snecizero: én is megsirattam, mikor eladtam... Ugyanakkor ha nem adom el, földhöz csaptam volna, szóval mindenkinek jobb volt ez így...

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ne viccelj. Az android nem igazán alkalmas telefonálásra, e tekintetben a bada simán tönkreverte és veri a mai napig.

-
válasz
Assimilator
üzenetére
(Legközelebb, ha gépről töltöd, kapcsold be a gépet...)

-
válasz
Spoortcyty
üzenetére
Az említett két változat felső két gyűrűje pont fordítva van bekötve, az egyiknél a felső a mikrofon és eggyel alatta a föld, a másiknál meg fordítva.
-
válasz
Spoortcyty
üzenetére
Ez azért van, mert a csatlakozó négy lábú, és ha a nem arra a lábra kapja a földet, ahova kell, hanem a mikrofonra, akkor a két csatorna helyett csak egy keveréket hallasz. Nyomd le a headset hívásfogadó gombját, és hallj csodát!

BÚÉK minden kedves kollégának!

-
válasz
consono
üzenetére
Hát ha osztasz egyet nekem is, nem dobom ki.
Pénzt nem adok érte, régóta gondolkodom az s4 minin, de nem ér annyit, mellesleg az lg f6 kb ugyanazt tudja féláron... A jollát vártam nagyon, de a topikjába leírtam a vele kapcsolatos problémáimat, ráadásul nagyon drága... Az s3 minimen van még 15 hó garancia, szóval semmi se sürget, hogy cseréljem. Amúgy valóban, Samsungot nem veszek, nagyon megutáltam. Már a 4.4 android is kint van, nekünk meg még a 4.2-t se képesek kiadni, a 4.1.2-höz csinálnak időnként vmi frissítést, amiről egyre sz.rabb lesz a telefon, romlik az üzemideje pl, és ahogy olvasom még a nagy s3 frissítése is tele van swhibával. Azt meg tudod, hogy mennyire átvertek a kamerával... Az lg-ről meg csak jót olvasok és szinte ingyen van. -
Bocs, hogy belevau, wave-em már nincs, csak szeretek ide beolvasgatni. Valamit nem értek: valaki magyarázza már el, hogy közerdérdekű információkat miért kell privátban, cseten, blogon stb. megosztani, amikor ez a topik pont arra van...

-
-
válasz
Secretknight
üzenetére
Bravó, használd egészséggel! Én tizenkét éve megrögzött wapos vagyok, sajnos a gyenge böngészővel nem tudtam megbarátkozni. Az Androidban ez sokkal jobb, cserébe minden más sokkal rosszabb.
Így is több, mint két évig nyúztam, eddig egy telefon se bírta nálam ilyen sokáig, ez is bizonyítja az általad leírtakat. -
válasz
kalolaci
üzenetére
S3 miniről tudok mesélni, meg a wave I-ről. Tudom egyik sem ugyanaz.
Ha mégis érdekel, kérdezz.
Ma is azt mondom, a wave sok szempontból jobb volt, ha telefonnak használtam. Sajnos én a böngészőt használtam főleg rajta, ez viszont az Androidon nem fényévekkel, de Galaxysokkal jobb.
-
Én személy szerint a yotaphone-t várom. Meg persze a jollát, de az más kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 38GN950P-B Monitor! 38" 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sőt, az enyém kicsit foltos/csíkos is volt, akkoriban még nagyon kezdetleges volt az amoled technológia.

De ahogy belassult a vibertől a rendszer, attól elmúlt minden nosztalgiám. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pont, hogy nem. Viszont néha nem érzékelte az érintést.