- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Aktív témák
-
Chip
aktív tag
Samsung ramom van nekem is PC3200 512 MB.
Azt szeretnem kerdezni, hogy nektek milyen idozitessel mukodnek. Most az alapbeallitasokat hasznalom.
Nf-7 2.0 , 2500+ Barton -
LordX
veterán
válasz
TudorVigyor #40 üzenetére
Bocs, csak szőrszálhasogatásnak vettem amit írtál...
-
LordX
veterán
válasz
TudorVigyor #17 üzenetére
Aham. Illik a hozzászólás a nevedhez.. :U
Csak hogy tudálékoskodhass máskor is:
1. Adatbusz a CPU-NB közt is és a NB-MEM közt is van.
2. Dual Channel eseténben az NB-MEM adatbusz szélessége 128 bit. De ettől még nem fog tudni semmi sem 128 biten címezni, mert még az Athlon64 is csak 48 biten címez (miközben 64 bites az adatbusz sávszélessége) -
Fr4G
aktív tag
Elozo lapom nekem is u.ez volt, 2*256 mbyte rammal es 1.7es procival. Lehet, hogy memoriamuveletekben gyorsabb, de azert en meg megneznek par tesztet mielott elhamarkodottan dontenek:). Egyebkent en a rossz valasztas alatt azt ertettem, hogy a tobbi 875P-s alaplap kozul dontottem rosszul.
-
tildy
nagyúr
bigbone, es tobbiek:7njl1ben csak akkor megy szinkron ketszazon a proci e s a ram, ha a proci eleve 400as.
Tudamasom szerint a barton 33as.Ezert en vagy szinkron 333ban hajtom oket, vagy felnyomom a ramot 400ra, a proci meg marad ott ahol eddig is volt. -
b.bone
senior tag
:) ok ,thx. nah ,most már valamennyire értem.
ezekszerint parasztvakítottak a 400-as memókkal a boltban:D
egyébként nem rossz a hír. nem létfontosság a tuning. csak gondoltam kihozom ebből a vasból a maxot. de akkor ez a max:) sőt. akkor ez jó hír. nem kell ilyenekkel szenvednem:) -
Fr4G
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #15 üzenetére
Hehe, intel 875p alaplap (gigabyte 8knxp) + 3000es p4 + 2*256mbyte corsair pc3200es memoval dual channel onban
mem iras : 1355mbyte/sec,
mem olvasas : 4598mbyte/sec :) .
Kezdem egyre inkább úgy érezni, hogy rosszul válaszottam.:)
(sorry az offert, csak demonstralni szerettem volna, hogy az intel lapok kozul sem mind ''olyan jó''.)
[Szerkesztve] -
b.bone
senior tag
nekem is ennyi és ilyen memóriám van. meg szintén nforce2.
az időzítéseket mire célszerű állítani? most van 8-3-3-2.5-ön
de így sehogy sem vagyok képes 166-os FSB-nél többet kicsikarni.
ha a memo időzítést jobbra állítom ,akor kitudom hozni a 200-as FSB-t?
nézzétek el nekem a láma kérdést ,de rohadtul nem értek a ''tuning''hoz.:U -
-=Sawtooth=-
tag
a dual channel elonye az nforce2es chipsetnel pont 400mhznel irodik nullara :) mivel 400mhzen amugy is 3.2g/s az elmeletei savszel a proci es a mem kozott.. de mondjuk 266on van ertelme,ahol csak 2,1g/s ...meg 333on is szamit vmit plusszba, de 400on u.azt az eredmenyt hozza 1 es 2 csatornas modban is,mert hiaba akarna 6.4et atnyomni,vagy akar 2x2,1-t ha 3,2 a max
[Szerkesztve] -
TudorVigyor
aktív tag
A cím is egy buszon jelenik meg. A neve: címbusz. ;]
Azt meg nem állítánám, hogy dual channelben az adatbusz 128 bites lenne.
Mert az adatbuszt nem a northbridge-mem szakaszra, hanem a cpu-mem szakaszra szokás érteni, itt viszont a cpu-northbridge szakaszon változatlan az adatbusz szélessége. :t
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
Volt de nem mértem nem tudta a dual-t és nem is mértem csak most hogy vettem ramot kiváncsi voltam hogy mit tud ez a samsung fele anyiért mint a többi, persze ha a tuningot elfelejtjük felesleges drága ramot venni azt vágtam le ebből prsze egy cl 2 es jobb lett volna
-
sziszegő
senior tag
Egy intel nél mennyi a ram irás/olvasás
-
Rusy
tag
Elméletileg 64 bit helyett 128 biten címezi meg a memóriát. Athlon alatt viszont a csak kétszeresen pumpált busznak köszönhetően, csak pár százalékot számít sebességben. Itt a proci a szűk keresztmetszet, mert 3200Mbyte/secnél többet nem tud a procioldali busz. Tehát hiába 6400Mbyte/sec az elméleti memórisávszélesség.
Bocs, úgy látszik vannak akik nálam gyorsabban gépelnek :))
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
Amugy ennek az értéknek irás olvasás nagyobbnak kellen lenni egy INTELnél ez mennyi dualban
és ha nem megy 800 akkor itt hogy müxik AMD-nél a dual chanel? -
sziszegő
senior tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni
hogy megszivtam -e vagy sem?
Vettem 2 db 512 mb-os SAMSUNG ramot elvileg 400 as ak.
Az értékei a következők 8-3-3-2.5 na igy megy 400 on és amikor indul a gép kiirja hogy PERFORMACE DDR TIMING ENABLED, DUAL CHANEL MODE, de minden progi szerint csak 200 on megy azaz DDR400 on de ha DUALba van akkor nem 800 on kellene menni irjatok már egy olyan progit amivel meg tudom nézni hogy valóban dualba meg e.
AIDA mem olvasás 3029 mb/s
AIDA mem irás 1164 mb/s
na most ez jó vgy többnek kellene lenni? Szerintetek dualba megy a RAM?
Mivel tudnám megnézi?
Alaplap ASUS A7N8X-E delux cpu 3200+barton 400fsb
Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest