Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mikisys

őstag

válasz Conv #2059 üzenetére

Töltési ciklus:
    Az akkumulátorban felhasznált anyagoktól és azok technológiájától is függő adat, hogy mennyit bír ki, míg cserére nem szorul. Akku gyártók weboldalán esetleg hozzáférhető adat.
    A LAP-TOP akkuk nagy részébe bele van építve valamilyen érzékelő, vagy szabályozó-védő áramkör, vagy a gépben lévő töltő-felügyelő áramkör.
    Ha az áramkör megy tönkre, akkor tönkreteheti a még jó akkut is.
    Ha tegnap feltöltött állapotban kikapcsoltam a gépet, kihúztam a konnektorból, attól még ma nem fog tölteni bele a tápja/töltője, ha bedugom a konnektorba és használom a gépet.
    (Nekem bekapcsoláskor egy pillanatra vörös fénnyel világít a LED, majd átvált zöldre, ha az akku rendben van, tehát feltöltött állapotban van.)

Rátöltés:
    Az újabb gyártású LI-ION-akkuk szeretik a gyakori töltést, nem okoz nekik semmilyen megbetegedést, a mélykisütés és túlmelegedés viszont okozhat, lásd még az elektronikáját.

Menedzsment-energia gazdálkodási programok:
    Ezek 90%-ban visszafogják a gép teljesítményét, tehát lassabb lesz a feldolgozás, ez önmagában nem kíméli az akkut, mert tovább tart egy program futtatása.
    Inkább előny az, hogy kevésbé melegszik a gép, mivel csökkentett energia-felhasználású módban működik.
    Nagy grafikai(fotós), vagy főleg játékprogramok esetében nehézkessé válik a kezelhetőség, darabos, lefagyásos tünetekkel egyetemben.
    Végső soron nem takarítottunk meg energiát, csak bosszankodtunk gépünk nehézkes, lassú működésén.

Nekem ez a véleményem az akku-takarékossággal kapcsolatban.

Üdv!

• csibusz0314

aktív tag

válasz Conv #2054 üzenetére

Igen, ezt én értem is. De azt hiszem most már átlépek ezen a "problémán". Mert nekem igazából, még mindig nem ez a kérdésem.
    Beépített aksival rendelkező laptopom van, és attól függetlenül, hogy írták, nincs benne ez a program/lehetőség/opció (battery life extender) - ergo nincs meg az az opcióm, hogy kikapom az aksit, és úgy használom, de még egy program sem áll a rendelkezésemre, ami segítene az akkumulátor kímélésben. (SAMSUNG kolléganővel többszöri beszélgetés után sincs)
    De őszintén.. Már nem is érdekel. :) Amíg bírja az aksi bírja.. Én ACról fogom használni a szünetmentesség miatt is.. És ha megadja magát, akkor megy a szervizbe. Most már szeretném "élvezni is" :)
    Köszönöm a kommenteket :R

Új hozzászólás Aktív témák