- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martintailor
csendes tag
Sziasztok!
Érkezett a családba egy 40 colos es6100, az eddigi 40-es c650 mellé. Belőttem az ajánlott beállításokat, de valahogy a c650 képét összességében szebbnek látom. Mintha fakóbbak lennének a színek és a fekete is csak szürke a 6100-on. Jól látom a különbséget, vagy a beállításokon kellene még finomítani? Még annyit, hogy kizárólagosan TV és 2D filmnézés a szempont.
-
Martintailor
csendes tag
válasz
nightshadow #10960 üzenetére
Köszi, így azért konkrétabb. Most akkor melyik panel nem hozza a gyári értékeket, amik az általános ismertetőben szerepelnek? Egyszerűen nem fér a fejembe, miért alakult ez így, hogy ugyanazon típus eltérő minőségű panellel kapható. Vagy az van, hogy a leggyengébb hozza a gyári értékeket ami jobb az pedig még inkább, vagy valamelyik hozza valamelyik nem. Hogy lehet az, hogy átvernek, és le van tudva, panel lottó. Nincs mit tenni? Nem verhetem az asztalt, hogy nem azt kaptam mint a szomszédom ugyanazon típusnál, vagy hogy nem hozza a gyári értékeket?!
-
Martintailor
csendes tag
-
Martintailor
csendes tag
válasz
Voice24 #10947 üzenetére
Sziasztok!
Én is elmerültem ebben a panel mizéria dologban, vettem is egy c650-et, mint otthon kiderült cmo panel van benne. Először bosszankodtam is (rohadt pipa voltam), mert nekem is beleültették a fülembe a bogarat, hogy az egy rakás ... Aztán állítgattam, elégedett vagyok a képével, oldalról nem kék a fekete, nincs pixelhiba, nincs felhősödés, teljesen rendben van, örülök neki. Aztán rákerestem a panelos történtre, valaki a samuval szereltet hozza problémásnak (felhősödés, kékes a fekete, pixelhibák), van aki a másikat. Sőt valaki írta külföldi oldalon, hogy ideje lenne eljönnie az időnek, hogy a cmo-sat igenis elfogadják az emberek, mert legalább olyan jó, mint a samu. Szóval bennem jelenleg az a kép él, hogy ez egy erősen túlreagált dolog, ha veszel egy c650-et például, szerintem nem megengedhető egy ekkora cégnek, hogy egy c akárhányasnak megfelelő gyengébb tv-t kapj ugyanazért az árért, magyarán átverjen. Aki belement teljes mélységeibe a dolgoknak, kérem linkeljen tesztet, mérési eredményeket (konkrétabb bizonyítékot) a panel problémáról, mert ez a szájról-szájra terjedő dolog egyre nagyobb, bizonytalanabb méreteket ölt. Csak hogy megnyugodhassunk vagy még jobban felhúzhassuk magunkat
-
Martintailor
csendes tag
Sziasztok!
Össze szeretném kötni a pc-met a 40c650-emmel, ebben kérnék segítséget.
Tetszik a beépített lejátszója, csak a hang nem olyan jó minőségű, mint amit a számítógépemből elő tudok hozni (creative x-fi 5.1 hangkártyával). A gtx-460-am mini hdmi kimenetén keresztül csatlakoztatnám a tv-t, a hangot pedig szoftveresen letiltanám (ahogy jelenleg is üzemel a gépem), mert az a hangkártyáról menne. Többen írták hogy csúszhat a hang és/vagy fakó a kép, amit én nem szeretnék. Meg lehet oldani a fent vázolt összeköttetést olyan kép és jobb hangminőségben (csúszás nélkül), mint ahogy a tv-re rákötött hdd-ről lejátszott hd filmen hozza? -
Martintailor
csendes tag
válasz
Anonymus23 #10760 üzenetére
Igaz. 40 colos a tv.
-
Martintailor
csendes tag
-
Martintailor
csendes tag
Sziasztok!
Régóta kinéztem magamnak a c650-es modellt, és nagyon megörültem, hogy ennyire lement az ára, úgyhogy le is foglaltam egyet, aztán meg is vettem. Vásárlás előtt megnézettem a kiválasztott boltban ugyanilyen kiállított tv-n a kódszámot, megnyugodtam, samsung paneles volt, sőt a boltban is azt mondták, náluk amit kibontottak mind ilyen volt. Vásárlás előtt azonban nem tudtam kinyittatni a dobozt, csak miután kifizettem. Csak egy 01-es szám volt a versionnál. Otthon kidobozolás, nagyon tetszik a tv, a szaga
, minden. Gondoltam lecsekkolom a szervízmenüt, ekkor lettem nagyon pipa, mert kiderült, hogy cmo panellel szerelt. Bekukkantottam hátul a szellőzőn és az egyik matricán is rajta van a csij mej optoelektroniksz vagy mi. Megvizsgáltam pixelhibára meg ködölésre (fekete, sárga, stb. színű teljes képernyős képekkel), szerencsémre teljesen rendben van (kopp-kopp). A tv képét beállítottam az ajánlottak szerint, nagyon tetszik, viszont itt van ez a panel mizéria.
Még mindig pipa vagyok, bár megtettem mindent, mégis kifogtam a 3 közül a legrosszabbat:
1. megpróbáljam esetleg kicseréltetni, és akkor lehet ugyanilyen panelosat kapok, vagy esetleg kifogok pixelhibát, vagy egyéb gyíkot aztán megint csak főhet a fejem?
2. vagy hagyjam a francba ezt a panelmizériát és élvezzem a tv-t?Az hogy CMO paneles, kb azt jelenti hogy pl egy c550-el egyenlő minőségű? Vagy egyszerűen a c650 samu panelesnek mondjuk hány %-a? Csak hogy mihez viszonyítsak.
Segítsetek légyszíves, mert most eléggé el vagyok keseredve...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest